Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • inglot
  • poeder
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Inglot Loose Powder review


Ik was op zoek naar een nieuw poeder. Ik gebruikte al een hele tijd MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder, maar die vond ik erg prijzig. Hij doet z’n werk, maar zo’n €20 voor negen gram gezichtspoeder vind ik wel aan de dure kant. Bij Inglot zag ik deze pot staan, gezichtspoeder, 30 gram voor dezelfde prijs. Goedkoop, dus! Ik was benieuwd en nam hem mee.

De poeder is in verschillende kleuren verkrijgbaar, ik heb kleur 12, een van de lichtste kleuren. Het is dus geen universeel poeder, wat het MAC poeder wel is. Beloftes kan ik niet vinden, want Inglot heeft geen officiële site met info en dergelijke. Maar hij zal vast doen wat alle poeders doen: matteren en zorgen dat je gezichtsmake-up langer blijft zitten.

De verpakking vind ik stijlvol en praktisch. Het is een grote plastic pot met zwarte dop, en er wordt een sponsje bij geleverd. Ik gebruik die niet voor het aanbrengen, dat vind ik niet fijn, maar hij heeft ook nog een andere functie. Wanneer je de deksel er op doet en de pot op de kop houdt, valt niet alle poeder in de deksel. Handig! Daar is over na gedacht.

Aan de poeder zelf kan ik niks aparts of ‘anders’ vinden. Het is gewoon poeder.  Ik gebruik het zelf over m’n concealer en over mijn foundation heen met de bedoeling dat het langer blijft zitten. Meteen wanneer ik het aanbreng, merk ik de matterende werking. Niks glimt meer en m’n gezicht is mooi mat, maar niet onnatuurlijk. Gewoon, hoe het hoort. Ook blijven mijn foundation en concealer en absoluut langer door zitten, en kan ik op die manier zeker vergelijken met de Prep + Prime poeder van MAC… Ik merk eigenlijk niet eens verschil in werking! En er zit wel een flink prijsverschil in.

Alleen op vette gedeeltes op m’n gezicht en dan vooral m’n neus werkt ‘ie minder. De foundation glijdt er daar alsnog af na een paar uurtjes. Jammer, maar helaas heb ik dat altijd met foundations en poeders.

De Loose Powder van Inglot kostte zo’n $25 en ik kocht hem bij het Inglot filiaal op Times Square in New York.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.