Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Ik heb weer een bril!

P1180799Als je mij al lang volgt, weet je misschien dat ik vroeger wel eens een bril heb gedragen. Inmiddels draag ik al jaren geen bril meer, maar inmiddels heb ik er weer één (eh, eigenlijk twee). Ik ga ze vandaag aan je laten zien, en ik vertel je waarom ik nu een bril heb.

P1180778

Als klein meisje was ik altijd al geobsedeerd door brillen, ik vond ze ZO leuk, maar had geen slechte ogen dus ik ‘mocht’ geen bril. Toen ik wat ouder werd heb ik wel een bril gehad (ik was toen 17 of 18) maar heb die bril niet veel gedragen omdat ik er niet zoveel voordeel uit haalde. Ik kon veraf iets scherper zien, maar het verschil was te klein om daadwerkelijk elke dag die bril te dragen – al had ik hem wel regelmatig in de auto op toen ik mijn rijbewijs had.

Jarenlang ben ik zonder bril door het leven gegaan. Mijn moeder kreeg laatst een nieuwe bril en die deed ik voor de grap even op en – wow. Er gebeurde zoiets raars. ‘Het is net alsof ik naar een 3D film kijk!’ riep ik. Ik was het eigenlijk alweer vergeten (ik weet niet beter), maar ik zie praktisch geen diepte. Als klein meisje had ik dat ook al (ik heb wat oogproblemen gehad toen ik heel klein was, dat weet ik zelf niet meer), maar omdat ik niet beter weet, heb ik er nooit echt problemen mee gehad. Ik kan slecht afstanden inschatten en zie de wereld vrij ‘plat’, niet mega 3D. Toen ik die bril van m’n moeder op had, dacht ik ineens ‘Wooooow’, er ging echt een wereld voor me open. Ik besloot een oogmeting te laten doen en eens te vragen of het iets raars was.

Wat blijkt: mijn linker oog is +0,25 en mijn rechter oog is -0,25. Geen slechte ogen, maar doordat ik met één oog verziend ben en met de ander bijziend, werken mijn ogen als het ware niet samen waardoor ik niet zo goed diepte kan zien. Daardoor kan ik afstanden niet goed inschatten en ben ik motorisch nooit zo goed geweest (ik was echt vreselijk in balsporten op de middelbare school). Ik heb trouwens in het rechter glas een cilinder van 0,5 op 5 graden.

Geen drama, maar het leek me wel heel erg prettig om in ieder geval voor in de auto een bril te hebben. En hey, ik ben gewoon dol op brillen, haha!

Ik besloot dus naar Specsavers te gaan voor een oogmeting en ik zocht daar twee brillen uit; ze hebben altijd een aanbieding dat de tweede bril gratis is.

P1180779

De eerste! Beide brillen zijn Spijkers en Spijkers. Ik had bijna de hele winkel al op mijn neus gehad maar kwam bij deze twee uit.

P1180781

Deze is héél donkerblauw.

P1180782

Het model, mocht je hem zelf ook leuk vinden.

P1180790

Op de zijkant staat subtiel het S&S logo en de zijkant heeft verder geen bijzondere details.

P1180791

P1180792

Deze is echt mijn favoriet en deed ik ook meteen op toen ik heb net had. Beide brillen zijn van kunststof en ze hebben geen ‘vleugeltjes’ voor je neus.

P1180785

Dan nog een van Spijkers en SPijkers, een zwarte met zandkleurige details.

P1180786

De details aan de zijkant.

P1180788

Het modelnummer, mocht je hem ook leuk vinden voor jezelf.

P1180793

Deze bril is anders qua kleur en net wat ronder qua model.

P1180794

P1180795

P1180797

Toen ik de winkel uitliep, deed ik meteen een bril op en wow, ik moest echt even wennen toen ik de winkelstraat in liep. Het was alsof ik ineens in een 3D film wandelde, zo gek! Inmiddels ben ik er aan gewend, maar het is nog steeds raar als ik mijn bril weer af doe. Zeker in de auto en op de fiets heb ik er profijt van, ik kan nu veel meer diepte zien, meer afstanden inschatten. Het was niet gevaarlijk of zo hoor, dat ik zonder bril reed – ik was niet anders gewend en kon afstanden inschatten door ervaring en ‘ijkpunten’ op de weg (bijv. paaltjes, bomen, strepen op de weg).

Ik ben erg blij met mijn brillen en ik heb ze dus bij Specsavers vandaan! Ik ben niet van plan ze fulltime te dragen, maar te dragen naar behoefte en dan zie ik wel wanneer ik het zelf prettig vindt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.