Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • hair today
  • kapsel
  • Persoonlijk
Een MissLipgloss artikel

Ik heb ‘lang’ haar!

Ik vertelde het eerder al: ik laat mijn haar groeien. Al zo’n vijf jaar draag ik mijn haar aan één kant kort, in zijscheiding, met de andere kant lang. Ik kwam op het idee om een bob te laten knippen en een middenscheiding te maken. Gisteravond ging ik naar de kapper en ik wil het resultaat laten zien!

Ik kwam op het idee doordat ik een interview met een journaliste, Maaike, had. Zij had een superleuke korte bob en ze vertelde me dat ze mijn kapsel had gehad, en het toen in een bob had laten knippen door het haar in een middenscheiding te doen. Een paar maanden geleden maakte ik ook al eens een foto van mezelf met mijn haar in middenscheiding en eigenlijk vond ik dat wel heel erg leuk… Ik zat er dus al een poos over na te denken en afgelopen week besloot ik gewoon een afspraak te maken en het idee aan mijn kapper uit te leggen. Zij vond het een heel goed idee en gisteravond ging de schaar erin! Het moest goed op lengte worden geknipt omdat de ene kant véél langer was dan de andere kant, en de achterkant moest ook goed in model geknipt worden.

Wel spannend hoor, want ik heb natuurlijk al jarenlang één kant van mijn haar kort gehad, dus ik heb daar nooit haar ‘gevoeld’. En nu ineens heb ik daar haar! Heel gek, alsof ik een pruik op heb. Ik moet er super aan wennen maar ik ben er onwijs blij mee!

Deze foto postte ik gisteren op Instagram, meteen nadat ik naar de kapper was geweest. Hier is het heel stijl gemaakt met de stijltang. Gelukkig heb ik vrij veel en dik haar, dus het ziet er niet gek uit. De onderste lagen (die kortere lagen onder mijn lange lokken) wil ik er nu bij laten groeien zodat ik uiteindelijk een lange, dikke bos haar heb. De kleur is iets anders gemaakt. Uiteindelijk wil ik naar lichter koper, dus er zitten nu heel subtiele highlights in en de aanzet is een iets andere kleur geworden.

Deze foto’s maakte ik vanochtend. Met een beetje wax en haarlak maakte ik het iets rommeliger. Ik vind beide versies leuk!

Onder de lange lagen zitten nog korte lagen. Deze laat ik gewoon groeien zodat dat op den duur even lang is. Het is een kwestie van geduld!

Dit is eigenlijk de perfecte manier om mijn haar te laten groeien. Als ik het zo had gelaten als hoe ik het had, dan had ik aan mijn ‘korte kant’ na een tijdje een hele rare tussenlengte gekregen. Ik laat het nu dus groeien, en ik zie wel tot hoe lang ik het leuk vind! Voor mij is het ontzettend wennen omdat ik sinds mijn vijftiende geen lang haar meer heb gehad, en dit is voor mij echt mega lang, haha! Ik ben er heel blij mee.

Omdat ik altijd de vraag krijg waar ik naar de kapper ga: ik ga altijd (maar echt áltijd, niemand anders mag aan mijn haar zitten) naar Hair Today in Zwolle.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.