Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privee
Een MissLipgloss artikel

Ik heb een appartement!

Een tijdje terug al vertelde ik jullie over een appartement dat ik ging bezichtigen in Zwolle. Inmiddels ben ik zo’n tien bezichtigingen verder en heel eerlijk: de moed zakte mij in m’n schoenen. Het droomappartement werd niet van mij, en appartementen die ik daarna bekeek waren of niet naar mijn wens of ze waren minstens zo geweldig als de eerste woning die ik zag, maar had ik weer pech. Steeds bleef ik actief zoeken, deze zomer wilde ik gewoon per se uit huis. Als ik langer zou wachten dan zou het pas in het najaar worden, en ik wil het liefst voor het nieuwe studiejaar verhuisd zijn. Maar gisteren kreeg ik héél goed nieuws: ik heb een appartement! Ein-de-lijk!

Ik sta bij zo’n vier makelaars ingeschreven en had elke week wel een of twee bezichtigingen. Hier en daar zag ik wel iets wat ik wilde maar uiteindelijk werd ik nooit de huurder. Gewoon pech, denk ik. Nu heeft mijn geweldige vader wel wat connecties in de Zwolse binnenstad omdat hij er zelf een winkel heeft, en gisterochtend kreeg ik een sms’je. ‘Beet!’ Ik belde hem meteen en via een collega-winkeleigenaar in de stad had hij een appartementje voor me weten te regelen. Met heel veel geluk en toeval (of toch niet?), want hij liep gewoon bij hem binnen – wetende dat het hele pand inclusief de bovenverdiepingen van hem was – met de vraag ‘M’n dochter is op zoek naar een appartement, is er bij jou iets vrij?’ En dat was dus het geval.

Ik kan het nog niet helemaal beseffen, ik ben natuurlijk heel blij en opgelucht dat ik nu eindelijk na een aantal teleurstellingen een appartement heb. Iets wat ik al jaren wil, en waar ik de afgelopen maanden heel actief mee bezig ben geweest. Het gaat om een mooi ruim appartement midden in het centrum, boven een winkel. Beter kan eigenlijk niet, midden in de stad, precies wat ik wil, en lekker veel ruimte. En stukken groter (drie to vier keer zo groot) dan mijn eerste ‘droomappartement’ die ik zo graag wilde, en even duur! Alleen is er geen balkon of tuin, maar ik heb dan liever wat meer binnenruimte, immers hebben we in Nederland maar een paar maanden echt buitenzitweer.

Het duurt nog even voor ik erin kan, de huidige huurder moet er nog uit en het pand moet een beetje opgeknapt worden, ik verwacht dat ik begin september er ongeveer woon. Dus nu: bedenken welke meubels ik wil, wat voor stijl ik wil, wat ik allemaal nodig heb… En shoppen! Ik ben op internet al banken aan het bekijken, en ga volgende week naar de Ikea om ‘kleine’ dingen te kopen als servies, bestek en keukengerei. Ik zie mezelf al wonen in Zwolle, maar dat is natuurlijk niet iets wat ik vandaag pas zie. Eindelijk is het zover, ik ga verhuizen en op mezelf wonen! Ook wel eng, en spannend, en raar. Wat ik echt heel fijn vind is dat het appartement praktisch om de hoek is van de winkel van m’n ouders. Dus ik ben nog steeds dichtbij 😉

Ik wilde het met jullie delen omdat velen van jullie mijn zoektocht op Twitter hebben kunnen volgen, en omdat ik natuurlijk verteld had over die eerste bezichtiging. Ik ben zo blij! 😀 Vinden jullie het leuk als ik jullie sporadisch op de hoogte houd over het uit-huis-gaan-proces? Het shoppen, dingen regelen, verhuizen…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.