Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
  • studie
Een MissLipgloss artikel

Ik en mijn studie #4

Na de eerste drie delen weer even een update over mijn studerende leventje! Voor de girls die net komen kijken: ik ben eerstejaars student Journalistiek op het Windesheim in Zwolle.

Op het moment zijn we nog steeds bezig met de nieuwssite, erg leuk. Het gaat goed, ik vind het erg leuk om bezig te zijn met stukken. De maandag en dinsdag vind ik ook echt de leukste dagen van de week, dan zijn we echt lekker journalistiek bezig! Wanneer we op school komen gaan we eerst ‘op zoek naar nieuws’. Dus binnen je redactie (ik zit op het moment dat ik dit schrijf in Cultuur en Samenleving) ga je op zoek naar een onderwerp dat je leuk vindt. Dan ga je bedenken wat je er mee kan. Welke vragen komen bij je op, wie kan je bellen? En dan meteen telefoonnummers zoeken. Na een halfuurtje gaan we vergaderen met de redactie over de onderwerpen die we bedacht hebben. Dan kan je elkaar helpen en tips geven, en het ook gewoon zeggen als een onderwerp echt bagger is. Want dat hoort er bij! Vallen en opstaan 😉

De hele dag ben je dan wel bezig met je stuk. Ik maak altijd eerst een opzetje: wat wil ik precies weten? Ik schrijf letterlijk alle vragen op die in me opkomen. En dan bellen! Ik vond bellen altijd mega eng. Echt eng, trillende handen als ik onbekende mensen moest bellen en vreselijk uitstelgedrag. En nu? Ik pak de telefoon, toets het nummer in en bel. Vind het leuk dat ik dat geleerd heb 🙂 Tijdens het bellen ga ik alle vragen stellen en doorvragen, alles opschrijven, goed luisteren. Daarna het stuk schrijven! Maar dan ben je er nog niet, want dan ga je een klasgenoot vragen om feedback te geven. Dan ga je je stuk aanpassen, eventueel weer feedbacken en dan voor 10 uur ’s avonds online zetten. Stukken die ik geschreven heb op volgorde:

Oh enne, de stukken zijn lang niet perfect hoor. Op deze stukken heb ik later nog feedback gehad van de docent, en sommigen zijn echt beroerd. Maar stukken die op de site staan, ‘mogen’ we niet meer veranderen. Dus het is gewoon even leuk om te lezen voor jullie, ik heb er dan ook niks aan als jullie dat gaan feedbacken ofzo, want ik kan het toch niet veranderen 🙂

Ik vind de studie nog steeds leuk, ben echt dol op schrijven en taal. Ik moet nu voor de nieuwssite nog twee nieuwsverhalen schrijven. De artikelen die hierboven  staan, zijn nieuwsberichten. Nieuwsverhalen zijn langer en uitgebreider, ongeveer 750 woorden. Plus ik maak nog een ‘special’, ik interview een meisje met een bijzonder vakantiebaantje. Die heb ik trouwens gevonden via een oproepje hier op de site, super 🙂

Nog maar één periode en dan zit dit jaar er alweer op. Zoals het er nu uitziet ga ik mijn P halen, ik heb alle punten tot nu toe. Ik ga sowieso over, want je hebt 44 punten nodig om over te gaan en 60 om je P te halen. Komt dus helemaal goed, zit echt op m’n plek. Zit wel steeds meer te denken om volgend jaar of in de loop van volgend jaar op kamers te gaan… Maar ik twijfel nog.

Als jullie vragen hebben, stel ze maar bij de comments!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.