Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
Een MissLipgloss artikel

Ik en mijn studie # 3

Ik heb jullie al twee keer eerder verteld over m’n studie (1, 2). De laatste keer dat ik jullie vertelde over Journalistiek was in oktober, dus volgens mij is het weer tijd om jullie te updaten!

Het eerste blok (halfjaar) zit er nu op! Ik heb – op het moment dat ik dit schrijf – mijn tentamens gehad, portfolio’s en dossiers ingeleverd, het eerste blok is echt afgerond. Ik zit nu alleen nog te wachten op wat cijfers, voor mijn tentamens (Communicatie en Politiek), maar ik geloof dat ik ze beiden goed gemaakt heb! Wel heb ik de cijfers voor m’n portfolio, Politiek dossier en opdrachten voor Onderzoek. Het portfolio is deel van het vak Verslaggeving (Journalistiek), je bouwt je portfolio op in de loop van het blok, en alle schrijfopdrachten die je maakt gaan hierin. Voor dit vak wordt je ook beoordeeld op houding & gedrag: hierin wordt je algemene kennis meegenomen, je nieuwsgierigheid en gewoon je houding in het college (of je actief meedoet, of je oplet, of je vaak te laat bent etc.). Ik had voor m’n portfolio een 8 en voor houding & gedrag een 7. Ben er heel blij mee!

Voor onderzoek moesten we afgelopen periode (een periode is een half blok) twee opdrachten maken; een onderzoeksopzet en een enquête (samen met twee klasgenoten). Was allebei heel veel werk, maar heb ze allebei goed afgerond! Voor de onderzoeksopzet had ik een 8 en voor de enquête een 7,5.
Met het politiek dossier zijn we in de eerste periode al begonnen, we moesten ‘stage lopen’bij een politieke partij in de gemeenteraad. Was echt heel veel werk, maar hiervoor had ik (samen met een klasgenoot) een 8! Tot nu toe gaat het heel goed dus; ik heb alles gehaald en vind het nog steeds superleuk.

Een nieuw blok betekent ook nieuwe vakken en allemaal nieuwe docenten. In het volgende blok heb ik de vakken Berichtgeving (Journalistiek), Communicatie, Taalbeheersing, Cultuur en Economie. Nieuw zijn Berichtgeving, Cultuur en Economie. Berichtgeving heb ik twee dagen per week; dat zijn de praktijkdagen. Berichtgeving is anders dan Verslaggeving; bij verslaggeving ga je ‘er op uit’ om verslag te doen, bij berichtgeving gebeurt dit niet. Ik weet niet precies wat het vak in gaat houden, dus ik ben benieuwd! Cultuur heeft alles te maken met religie en Economie met hoe de Nederlandse economie in elkaar zit en hoe je daar als journalist mee om moet gaan. Ik heb examen gedaan in Economie dus ik verwacht niet dat dat al te moeilijk gaat zijn.

Als hier meiden zitten die geïnteresseerd zijn, kom op 6 februari eens kijken bij de Open Dag van het Windesheim! Het is van 13.00u tot 17.00u voor de voltijdopleidingen. Ik zal er zelf ook zijn, dus wie weet zien we elkaar nog 😉

I’ll keep you posted over m’n studie, ik vind het zelf in ieder geval nog steed superleuk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.