25 november 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • ijsland
  • reizen
Een MissLipgloss artikel

IJsland dag 3: Blue Lagoon & Reykjavik

DCIM100GOPROGOPR1215.Vandaag gaan we naar de wereldberoemde Blue Lagoon in IJsland en dat is betoverend. Én erg lekker voor onze huidjes!

Deze reis is een perstrip, ik werd uitgenodigd door WOW air om IJsland te ontdekken.

Vandaag gaan we naar de Blue Lagoon! We hadden eerst geen plannen voor vandaag: dit is onze enige dag ‘vrij’ (zonder een tour) in Reykjavik. Ik hoorde al veel over de Blue Lagoon en wilde daar heel graag heen, dus we besloten om een ochtend naar de Blue Lagoon te gaan zodat we de hele middag door Reykjavik konden struinen!

Helaas word ik niet helemaal lekker wakker vandaag, met heel veel buikpijn. Toch besluiten we te gaan: buikpijn gaat wel weer over! En die Blue Lagoon moeten we toch echt zien. We nemen de eerste Flybus naar de spa, de bus doet er zo’n drie kwartier over.

DCIM100GOPROGOPR1215.

Rond tienen zijn we er, precies op tijd om de zonsopkomst te zien. Wauw! Echt een aanrader om rond deze tijd te gaan in de winter, het ziet er adembenemend uit. Rond zonsondergang is natuurlijk ook te gek.

De Blue Lagoon is een geothermisch bad in een lavaveld in Grindavík. Het is een kunstmatig meer met een temperatuur van 39 graden. Het water zit vol met zout (2,5%), mineralen, silica en algen. Die zorgen voor de blauwe kleur, de silica zorgt ervoor dat het er een beetje melkachtig uitziet. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het water erg goed voor je huid is en het is natuurlijk gewoon heerlijk warm… En zó mooi! Je kan in de spa ook lekker eten en massages en andere behandelingen boeken. Het is erg leuk om even twee uurtjes te gaan om de Blue Lagoon te ervaren, maar als je wat langer in IJsland bent kan je je zeker een dag vermaken in deze spa.
Het is vlakbij vliegveld Keflavik, dus je kan het bezoek ook na of voor je vlucht plannen. Wel even vooraf kaartjes kopen, want vol is vol.

DCIM100GOPROGOPR1233.Op elk tijdstip worden er maar een bepaald aantal mensen toegelaten in de Blue Lagoon waardoor het nooit stampvol zit. En: door alle stoom lijkt het soms gewoon alsof je er alleen bent 😉

DCIM100GOPROGOPR1237.Aan de rand van het meer staan bakken met silicamodder. Dit modder is van nature in het meer te vinden en moet erg goed voor je huid zijn. Online kan ik er maar weinig over vinden – komt het misschien alleen hier in de natuur voor? In ieder geval smeerden we het lekker op onze gezichten en dat voelde heerlijk, vooral achteraf.

DCIM100GOPROGOPR1251. Kom. Ik help je wel even 😉

DCIM100GOPROGOPR1262.

Heel charmant 🙂 Bij de bar aan het meer kan je koude drankjes kopen met het bandje dat je omkrijgt, erg handig (en lekker).

Rond twaalf uur nemen wij de bus terug naar Reykjavik. Die bussen hier rijden steeds op tijd en het is echt ideaal!

Wanneer we terug zijn in het hotel ga ik even liggen – ik voel me echt niet lekker. Ik denk dat ik als ik naar mijn klachten kijk (geen zorgen, ik bespaar je de details!) een voedselvergiftiging heb… Willem had ook al wat klachten, maar wel minder dan ik gelukkig.

DSC03303

Rond half vier wil ik toch wel heel graag nog even de stad in, vandaag is onze enige dag dat dat nog kan! Ik ging even op zoek naar de Handknitting Assocation. In deze winkel kan je echte IJslandse truien, mutsen, wanten, vesten, sjaals en andere accessoires kopen. Ze zijn allemaal met de hand gebreid door IJslandse vrouwen en de prints zijn ook echte IJslandse. Ik wilde graag een trui, maar vond ze toch wel erg ‘grof’ en prikkelig, maar als je op zoek bent naar zoiets, dan zou ik zeker even naar deze winkel gaan.

DSC03304

Daar is de Halgrímskirkja weer!

DSC03306

Die gekleurde huisjes… Net Curacao! 😉

DSC03307

We gaan de kerk op! Je kan binnen een kaartje kopen voor zo’n €5 per persoon. Je kan dan met een lift omhoog om het uitzicht te bekijken. Als ik in een stad ben, wil ik als het even kan een hoog gebouw op, dat is toch altijd wel de moeite waard.

DSC03308

Zonder erbij stil te staan doen we dit precies tijdens de zonsondergang. Toevallig, en zo mooi!

DSC03311

DSC03317

Ik vind het hier zo leuk dat je overal die mooie bergen ziet. In de verte zie je het Esja gebergte. Deze bergen beschermen Reykjavik tegen de koude wind en het slechte weer verderop in IJsland. Prima berg, dus!

DSC03318

Het uurwerk van binnen. Het is trouwens een vrij nieuwe kerk, in 1986 was hij klaar.

DSC03319

We gaan nog even wat winkels in, Willem is een handschoen kwijt, dus die moet even vervangen worden. Wel zo praktisch hier 😉 Overal zie ik deze truien, ik blijf ze leuk vinden.

DSC03322

IJsland kent veel typische snacks en snoep, en deze kom ik overal tegen: gedroogde kabeljauw… Ik ben zo hoe het smaakt! Met mijn gesteldheid besluit ik het toch maar niet te proberen.

DSC03323

We lopen even naar de oude haven, wat echt leuk is! Er zijn hier veel leuke restaurantjes en winkeltjes en dit uitzicht is natuurlijk erg mooi.

DSC03327

Vlakbij de haven staat Bæjarins Beztu Pylsur, een hotdogkraampje dat hier al meer dan zestig jaar staat. Blijkbaar een echte must als je in Reykjavik bent.

DSC03328

Willem ging ervoor en het is dan ook wel echt een lekkere hotdog! En ik denk dat dit het enige hotdogkraampje op IJsland is, dus klandizie hebben ze altijd wel 😉

2015-11-18 19.38.03

De rest van de avond relaxen we op de hotelkamer. Ik heb niet zoveel zin om uit eten te gaan en eigenlijk heb ik helemaal geen trek, maar Willem gaat pizza’s halen bij Eldsmidjan, naar verluidt de beste pizzeria van de stad. Ik ga veilig voor een margharita die inderdaad erg lekker smaakt. We kijken films en gaan vroeg slapen – hopelijk morgen fris weer op! Morgen is onze laatste volle dag en we gaan weer de gletsjer op, dus ik wil héél graag gewoon mee!

Zzzz, tot morgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.