23 november 2015 door Cynthia Schultz 69 reacties
 • ijsland
 • reizen
 • thingholt
 • wowair
Een MissLipgloss artikel

IJsland dag 1: het Noorderlicht

2015-11-16 10.56.08-1Het is zover, vandaag gaan we naar IJsland! Ik neem je deze week elke dag mee op onze trip. Vandaag is de dag dat we aankomen en meteen iets bijzonders meemaken: we zien het Noorderlicht.

Deze reis is een perstrip, ik werd uitgenodigd door WOW air om IJsland te ontdekken. Vorige week gingen we, en de dag die je vandaag ziet is maandag. Er zit dus een week en een dag ‘vertraging’ in!

2015-11-16 06.17.33-2

Goedemorgen, VANDAAG GAAN WE NAAR IJSLAND! Jaaa, we hebben er zoveel zin in. Eerst make-uppen en deze laatste dingetjes in mijn koffer stoppen.

2015-11-16 06.23.37

En ontbijten natuurlijk. Ik eet havermout met amandelmelk, banaan en blauwe bessen.

2015-11-16 09.14.38

Papa brengt ons naar Schiphol, zo lief!

2015-11-16 09.42.05

Inchecken maar!

2015-11-16 09.42.22

Oeps, we matchen. Groen-rood…

2015-11-16 10.56.08-1

Bon WOWage! We vliegen met WOW air naar IJsland. Deze IJslandse budget airline vliegt nog niet zo lang ook op Amsterdam! Het is zo’n drie uur vliegen van Amsterdam naar Reykjavik en je hebt al een enkeltje vanaf €83, natuurlijk afhankelijk van het moment dat je vliegt.

2015-11-16 11.12.26-1

Alles is roze bij WOW air. Dat vind ik vet.

2015-11-16 13.49.50

En na een hele prettige vlucht van drie uur zijn we op Keflavik Airport! We lopen meteen de duty free winkel in om wat lekkers voor in de bus te kopen.

2015-11-16 13.54.01

We kopen deze chocoladedropjes: een typisch IJslands snoepje.

2015-11-16 14.08.55

En we pinnen wat IJslandse kronen. Wat een bijzondere briefjes! Met de FlyBus gaan we naar ons hotel. Deze bus doet er zo’n 50 minuten over, prima te doen dus.

2015-11-16 15.33.47

We zijn in ons hotel! We slapen deze week in hotel Þingholt middenin het centrum van Reykjavik. Het is een modern en comfortabel hotel.

2015-11-16 15.33.54

Ik geef je even een room tour

2015-11-16 15.34.11

De badkamer!

Nadat we onze spullen hebben uitgepakt gaan we even het gebied rondom het hotel verkennen. Over twee uur worden we opgehaald, dus we hebben niet zo lang.

2015-11-16 16.01.18

Ik zie meteen overal deze IJslandse truien! Ik vind ze zo leuk.

2015-11-16 16.03.48

Op pad!

2015-11-16 16.04.23 HDR-3

Dit soort gebouwtjes zie je overal en vind ik zó schattig.

2015-11-16 16.09.01-1

Die luchten! Het wordt hier donker rond vijf uur, dus je ziet al snel een mooie zonsondergang.

2015-11-16 16.09.20

Overal zien we mooie street art!

2015-11-16 16.19.41

Ah… deze sjaal!

2015-11-16 16.19.54-1

Daar zien we de Hallgrímskirkja! Wat een bijzondere kerk. Willem noemt het al snel ‘de raket’.

2015-11-16 16.21.33

Dit schijnt een leuk restaurantje te zijn, fish!

2015-11-16 16.23.17

Gekleurde huisjes en bergen in de verte.

2015-11-16 16.34.08

Wij voor de Hallgrímskirkja.

2015-11-16 17.14.00

Weer in de lobby van ons hotel!

2015-11-16 17.14.17

Wachten op onze bus! We gaan op de Warm Baths, Cool Lights tour. Op deze tour gaan we eerst langs een spa en daarna gaan we op jacht naar het Noorderlicht. Zo gaaf!

DCIM100GOPROGOPR1174.We gaan eerst naar de Fontana Spa in Lauvargatn! Deze spa heeft een aantal warme geothermische buitenbaden. Dit water wordt natuurlijk verwarmd door warme bronnen; het gebied rondom Laugarvatn is een ‘hot zone’, waarvan er veel in IJsland zijn. Diep in de grond vind je kokend water, wat in het land veel wordt gebruikt om bijvoorbeeld huizen te verwarmen (meer dan 90% van de huizen wordt op deze milieuvriendelijke en goedkope manier verwarmd in IJsland), te koken, voor stoombaden en voor dit soort baden. Er zijn drie warme bronnen bij Laugarvatn die net iets verschillen in warmte, en de Fontana Spa gebruikt de middelste.

DCIM100GOPROGOPR1166.

Het is buiten erg koud, zo rond het vriespunt en het waait héél hard. Best ‘pittig’ dus om hier in je badkleding buiten te staan! Het is dan extra lekker om je lekker onder te dompelen in het warme water. Heerlijk! Bij de spa kan je natuurlijk ook massages boeken of de stoombaden in. Wij waren maar eventjes bij Laugarvatn, dus genoten vooral even van het heerlijk warme water.

2015-11-16 20.08.22

Tijd om te eten! Er is een goed buffet.

2015-11-16 20.12.03

Ik neem van veel dingen wat (en hierna nog een bordje natuurlijk). Vooral het stoofpotje met vis rechtsboven vond ik erg lekker!

2015-11-16 20.37.22

En daarna skyr (IJslandse yoghurt), brownies en Hjónabandssaela (‘happy marriage cake’).

DSC03129

WE ZIEN HET! Het Noorderlicht! Wauw. Het was vrij bewolkt de hele dag, dus de kans op goed zicht was niet zo groot. Hier in IJsland kan je het Noorderlicht vrij regelmatig bewonderen, maar niet elke dag, en hij is ook niet elke dag even goed zichtbaar. Ik heb er geen geweldige foto van omdat ik geen statief bij me had, maar het is zo bijzonder om te zien. Als een groen/wit/rood wapperend lichtgevend gordijn in de lucht. Ik ben er helemaal ondersteboven van, wat is dit een bijzonder natuurverschijnsel! Wat een geluk dat we dit vandaag mogen zien.

Rond middernacht worden we bij ons hotel afgezet. Tijd om te gaan slapen, morgen wacht er een volle en avontuurlijke dag! De eerste indruk is al geweldig. Tot morgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

69 reacties
 1. anna

  Wauw, ik krijg er helemaal kippenvel van. IJsland staat al zo lang bovenaan mijn travel lijst, haha! Lijkt me echt prachtig om te bezoeken. En inderdaad, dat verwarmen met bronnen onder de grond, vind ik zo bijzonder en gaaf. Tof dat jullie gelijk al het Noorderlicht zagen!

 2. Nicole

  Wauw ik zou echt eens het noorderlicht willen zien!

 3. Fleur

  Wat bijzonder!
  En ondanks dat het niet heel goed te zien is kan je wel zeggen dat je het noorderlicht hebt gezien! Héél gaaf!

 4. Caitlyn

  Wauw, wat ben ik jaloers. IJsland staat echt bovenaan mijn travel list. Zo prachtig! Al die mooi foto’s helpen wel niet natuurlijk :p
  xx

 5. Fleur

  Oh wauw, wat hebben jullie het de eerste dag al meteen leuk gehad! Nu kan ik al helemaal niet meer wachten om over 1,5 week naar Ijsland te gaan. Zo’n zin in!

 6. Bibi

  Super tof! Ik kan niet wachten tot de volgende foto’s:)

 7. Maris

  Leuk! Ben benieuwd wat jullie nog meer zien..
  *stiekem jaloers haha*

 8. Elisabeth

  Mooi daar!
  Veel plezier verder en ook benieuwd naar je verdere belevenissen.

 9. Melissa

  Wat een unieke ervaring dat je het Noorderlicht hebt kunnen zien! Het lijkt mij supergezellig daar 🙂

 10. Susa

  Oooh, zo jaloers! Mijn grootste droom is om het Noorderlicht te zien… Zo mooi <3 IJsland zelf ziet er trouwens ook erg leuk uit zeg!

 11. Floor Kuipers

  Ijsland is zoooo mooi!!
  Als je nog een keer naar IJsland gaat moet je het hele eiland rond, dan zie je de ruige natuurlijk en het niemandsland. Het slapen en youthhostels en bij locals is echt een aanrader!
  Oh en, whale watchen… te prachtig!!

  • Miss Lipgloss

   We zijn niet het hele eiland rond geweest maar wel meer het land in hoor! 🙂 wacht de fotoverslagen van de komende dagen maar af!

 12. Sanne

  Wauw dat Noorderlicht lijkt me echt prachtig!! Wat een geluk heb je toch ook om zo’n reis te mogen maken 😀

 13. Naomin

  Ah zo jaloers! Deze reis staat zo hoog op mijn lijstje. Ben benieuwd naar je volgende verhalen!

 14. Melissa

  IK WIL NAAR IJSLAND. Punt. Nu al zin in de rest van je plogs!

 15. Elke

  Haha, ik zag die foto van het noorderlicht en dacht ‘Wauuuuw’ en vervolgens las ik ‘het is geen geweldige foto’ en ik keek nog eens, maar je hebt het goed kunnen vastleggen ook zonder statief! Geloof dat het in het echt vast zóveel mooier was, gaaf dat jullie dat mochten meemaken!

 16. Elsemiek

  Mag ik vragen waar je grijze muts van is? Hij ziet er heerlijk warm uit 🙂

 17. Jente

  Zo veel liefde voor IJsland <3 Ik was er deze zomer, en wauw, dit is echt het allemooiste land waar ik ooit ben geweest. Supertip: een tocht op Ijslandse paarden in lavagebied, echt superbijzonder!

 18. Karin

  Hey, mag ik je vragen waarmee je het noorderlicht gefotografeerd hebt? Systeemcamera? Spiegelreflex? iPhone?
  Ik hoor graag van je want ga over twee weekjes ook! (Dushirooisanto)
  Dank je x

 19. Kim

  Wow, erg mooi! En je hebt de Acne shawl al in het groen!! Haha

 20. Farah

  Wat een heerlijke dag heb je gehad, fijn om je zo te zien genieten met Willem! Mag ook wel, na zo een nare weken! Ben zo blij voor je, Cynthia. Trouwens, ik droomde vorige week nog over je hahaha.. Dat ik voor jou allerlei werkzaamheden had verricht en toen gaf je me zo een dikke knuffel dat je er tranen van kreeg, daarna kan ik me niet veel herinneren. We hadden een gesprek? Maar waar t over ging, al sla je me dood hahaha weet t echt niet meer? Zo bizar.

 21. Aboutsbstyle

  Wow alles roze!!! En wat ziet het er mooi uit zeg. Liefs soraya

 22. Nikki

  Wat gaaf! Ik wil daar heel graag nog eens heen, goed om te weten dat je er nu ook budget heen kan vliegen. Is het verdere leven daar ook een beetje budget? Wat ben je voor een fatsoenlijke lunch/diner kwijt? Ben heel benieuwd naar al je tips komende dagen!

  • Miss Lipgloss

   Nee niet zo, alles in IJsland is best wel duur! Nu zijn wij maar 1x uitgebreid uit eten geweest met veel drankjes en zo dus aan de prijs daarvan heb je niet zoveel, maar in een restaurant betaal je al snel €8 voor een biertje of wijntje.

  • Nikki

   Jeetje dat is inderdaad flink aan de prijs, vergelijkbaar met Scandinavië. Dat wordt flink sparen voordat we die kant op gaan. Thanks voor je reactie Cynthia! 🙂

 23. Emma

  Ik was in oktober in ijsland en een echte aanrader om te eten is fridrik v in reyjavik. Je hebt de keuze tussen 3 of 5 gangen verassings menu. Met keuze uit een wijn bier of ijslandse non alcoholische drankjes arrangement. Wij hadden de ijslandse drankjes. Het kost een flinke duit maar dan heb je ook wat! Echt een ervaring vonden wij. Ik weet dat jij ook zo van lekker eten houdt daarom wou ik je deze tip niet onthouden 🙂

 24. Maxine

  Wat gaaf! IJsland staat ook op mijn to-go lijstje. Het lijkt me echt een prachtig land. Met jou snapchat verhaal was ik al helemaal aan het genieten. En nu ik deze foto’s zie weer ik het zeker. Ik moet er een keertje heen!

 25. Kim

  Mooie foto’s en ziet er heerlijk uit zo’n warm bad. Wordt het in IJsland ook vroeg donker nu?

 26. Iris

  Zo ontzettend gaaf! IJsland staat echt al eeuwen op mijn lijstje, dus het gaat er echt nog wel een keer van komen 😀 Ben heel benieuwd naar je volgende plogs!

 27. Loes

  Oh wauw!! Wat een prachtige foto’s! Krijg helemaal zin om naar IJsland te gaan! En dan het noorderlicht.. Dat lijkt me zo geweldig om eens te zien! Geweldig!

 28. Melle

  Waaaauuuwww zo mooi! Echt heel tof om mee te genieten. Zo’n trip staat al een tijdje op mijn lijstje en op deze manier kan ik alvast een beetje genieten van de voorpret 🙂

 29. Shaz

  Echt bijzonder om meteen het Noorderlicht te zien. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de week.

 30. Rachelle

  Wauw, lijkt me zo mooi IJsland! Ondanks dat ik echt een hekel heb aan kou, als ik naar buiten moet dan, binnen is het heerlijk onder een warme deken <3, lijkt IJsland me echt een keer vet om naar toe te gaan.. Al is het alleen voor het Noorderlicht en de lekkere baden. Heerlijk. 🙂 Ben benieuwd naar de andere verslagen, leuk trouwens dat Willem mee mocht op pers reis!

 31. Shifra

  Oh, wauw. Wat lijkt mij het gaaf om het Noorderlicht te zien zeg! Precies zoals je beschrijft. Nou, het staat nu nog meer op mijn lijstje! Net als de Blue Lagoon, dit lijkt mij zo bijzonder!

 32. Lonneke

  Oh wauw, Ijsland lijkt me zo tof!
  En dat je het Noorderlicht hebt gezien is helemaal geweldig.
  Liefs Lonneke

 33. Caro ~ My Beautycase

  Zoo gaaf dat je naar IJsland bent gegaan! Door jou snapchats wil ik er nu ook eens heen! Vond het vooral bijzonder dat je zei dat mensen in IJsland het oudst worden en het gelukkigst zijn en dat daar de criminaliteit heel laag is. Ik zou er hiervoor nooit aan hebben gedacht om erheen te gaan maar nu ben ik toch wel erg benieuwd geworden! Super gaaf ook dat het vliegtuig roze is! 🙂

  • julie

   Dat is niet helemaal waar. IJsland staat op nummer 1 van grootste anti depressiva gebruikers. Waarom? geen idee.. Mij lijkt het een prachtig land maar geen enkel land is het paradijs.

  • Denise

   Kan te maken hebben met het licht. Mensen kunnen depressief worden van te weinig licht. Maar dat betekend niet dat ze ´daarnaast´niet gelukkig kunnen zijn omdat het bijvoorbeeld een goede zorgstaat is, goed onderwijs, weinig criminaliteit. Die twee dingen kunnen los van elkaar staan, ligt eraan hoe er gemeten

  • julie

   Thnx Cynthia. Ik heb het verslagje gelezen. Het komt er eigenlijk op neer dat de IJslanders ongelukkig waren geworden door onze hebberige, materialistische maatschappij. Het altijd maar meer,meer,meer en meer willen hebben. Gelukkig zijn zij wel tot inziens gekomen. Hopelijk volgt de rest van de wereld ook.

  • N.

   Kan het hoge anti-depressiva gebruik niet te maken hebben met het het feit dat het lang winter is? Lijkt mij op zich een logisch gevolg. Kijk hier in de winter maar eens. Hoeveel mensen hebben geen winterdip of winter depressie?

 34. Syl

  Het noorderlicht wil ik nog steeds een keer in het echt meemaken. Ik wil ook wel naar IJsland hihi

 35. suzan

  Wauw, wat geweldig allemaal zeg! En jullie hotel smelt ik echt bij weg! haha

 36. Kirsty

  Wat gaaf dat jullie het noorderlicht hebben gezien zeg! Dat is meteen een goed begin van jullie reis!

 37. Tineke

  Wauw, dit lijkt me nog eens een bijzonder reisje! Het is daar zo mooi! En nog leuker omdat je vriend mee mag 😉
  Liefs

 38. Ilse

  Super dat je het noorderlicht gezien hebt! Daar droom ik al zo lang van. 🙂
  Die spa leek me heerlijk en je hotel vind ik super mooi!

 39. Maaike

  IJsland lijkt me nog zo mooi! Wil ik echt nog eens naar toe. En chocolade-drop snoepjes zijn lekker! In Denemarken verkopen ze die ook.

 40. Kelly

  Wauw wat is Ijsland ontzettend bijzonder! Het noorderlicht zou ik heel graag eens willen zien, dat lijkt mij zo magisch en bijzonder. Heel veel plezier nog in Ijsland en ben benieuwd naar je verhalen en foto’s!

 41. Nadia

  Ik ben zo jaloers! Wil echt al jaren naar IJsland, en de foto’s zien er ook zo leuk uit!

 42. Lyanne

  Wauw, echt super gaaf! Ik wil ook! 🙂

 43. Emma

  Ah nee. Ik ben net terug van een week ijsland en heb geen noorderlicht gezien en jij bent er een dag en ziet het al! Ben zo jaloers 🙁

 44. Kim

  Prachtig. Ik wil daar altijd nog een keer heen. Misschien dit voorjaar.. Wel even sparen. IJsland is niet goedkoop helaas.

 45. eva

  Echt zo bijzonder dat jullie het noorderlicht hebben gezien!! En die truien zien er heerlijk warm uit. Die zou ik meenemen 🙂
  Liefs,
  Eva

 46. Jennifer

  Wauw dat noorderlicht! en die ‘raket’ haha. IJsland lijkt me echt supermooi, maar ook superkoud.

 47. Akosua

  Oh, tof dat je het Noorderlicht hebt gezien. Dat is in ieder geval een goed begin van de reis.

 48. Sanne

  Aahh wauw, dat wil ik ook wel eens een keer doen. Mijn oudste zus is onlangs ook naar IJsland gereisd, maar zij heeft het noorderlicht niet gezien. Dus inderdaad; je kan het noorderlicht niet altijd bewonderen. Hoe dan ook; mooie foto’s!

 49. Mo

  Ik word lichtelijk jaloers van deze plog! Ziet er fantastisch uit allemaal.

 50. Kelly

  Wauw wat prachtig allemaal! Haha de raket geniaal

 51. Anniek

  Wat onwijs VET om het noorderlicht te kunnen zien, en dat meteen al op de eerste dag! Lijkt me heel gaaf 🙂 Het ziet eruit alsof jullie eerste dagje heel gezellig was. Leuke bestemming ook, IJsland. Weer eens heel wat anders dan Sint Maarten! 😉

 52. Liset – Beautydagboek

  Oh wauw (of WOW), je hebt gewoon het Noorderlicht gezien! Heel tof, dat is echt nog iets wat ik in mijn leven gezien wil hebben. En het is zo dichtbij! Fijn dat een vlucht inmiddels niet meer zo duur is, ik vind het een prima prijs :). Die Ijslandse truien zijn inderdaad heel leuk, daar krijg je nou echt het wintergevoel van. Het hotel ziet er ook heerlijk uit, daar wil ik best vertoeven!

 53. Marloes | Budgetproof.nl

  Wouw! Op je eerste dag gewoon al het noorderlicht gezien? Lucky 2! Supervet. IJsland staat heel hoog op m’n lijstje. Ik verwacht wel dat je met zo’n typische IJslandse trui thuiskomt ;). Kan niet wachten op se volgende diaries. Yesss IJsland. Zo vet!