11 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • duo
  • I love: Anastasia Brow Powder
  • poeder
  • Review
Een MissLipgloss artikel

I love: Anastasia Brow Powder

P1170193Ik kan obsessed zijn door wenkbrauwen. Ik kijk er het eerst naar wanneer ik make-up looks zie en ik werk mijn wenkbrauwen altijd bij als ik make-up draag. Door de jaren heen heb ik veel soorten wenkbrauwproducten gebruikt, en al jaren een steeds terugkerende favoriet is de Anastasia Brow Powder in Medium Ash.

 P1170189 P1170193

Je ziet hier mijn twee brow powder duo’s. De rechter is nieuw en heb ik in Amerika bij Sephora gekocht (toch een stukje goedkoper dan hier!) en de linker heb ik al járen, dat is ook wel te zien aan de flinke deuk die er in zit. Ik had die brow powder al toen ik nog thuis woonde, dus dat is al meer dan vier jaar geleden. Door de jaren heen heb ik nieuwe producten ontdekt en gebruikt, maar altijd kwam ik na een tijdje weer terug op mijn Anastasia poeder. Ik gebruik hem nu alweer enkele maanden dagelijks en in Amerika besloot ik vast een back-up te kopen omdat ik weet dat ik dit nog jarenlang ga gebruiken.

Wat wel bijzonder is: in Amerika worden andere verpakkingen verkocht dan in Nederland! Het linker doosje is ‘Europees’, en wordt nog steeds zo verkocht hier, en de rechter verpakking komt uit Amerika. Het product is precies hetzelfde, alleen de buitenkant is anders. Ik denk dat ik de zwarte verpakking mooier vindt, maar de metalen wat praktischer – hij zal ongetwijfeld wat meer stootjes kunnen hebben dan de plastic verpakking.

Goedkoop is Anastasia Brow Powder Duo niet: €27,95. Ja, dat is veel geld voor een beetje gekleurd poeder, maar ik heb het er dubbel en dwars voor over. Waarom?

  • de kleuren matchen voor mij helemaal perfect
  • de pigmentatie is precies goed, niet te heftig maar ook niet te licht
  • het poeder is héél stevig, brokkelt niet
  • het blijft de hele dag goed op zijn plek zitten
  • het geeft een natuurlijk effect

Ik heb ook wel eens matte bruine oogschaduw gebruikt als wenkbrauwpoeder en in principe kan dit prima, maar ik vind een poeder dat er speciaal voor ontwikkeld is toch beter. Vaak is oogschaduw te gepigmenteerd (ja, dat kan! Voor je wenkbrauwen wil je juist iets natuurlijkers en lichters) en te ‘zacht’, te brokkelig in de verpakking. Natuurlijk kan het prima, maar ik vind het Anastasia Brow Powder vele malen prettiger werken en ik ben er gewoon dol op.

Dit is het kwastje dat ik er bij gebruik, dit komt uit een Anastasia palet. Ze hebben ook losse kwastjes die erg goed zijn, zo’n klein duo kwastje kost €22,95. Aan de achterkant zit een borsteltje om je wenkbrauwen mee te kammen (dat gebruik ik áltijd) en het schuine platte kwastje is precies goed om je wenkbrauwen mee bij te werken. Precies stevig genoeg, de haren zijn precies lang genoeg, de maat is precies goed.

Untitled-2

Voor en na: mijn wenkbrauwen! Natuurlijk zijn ze zonder wenkbrauwpoeder ook best prima, maar met vind ik het toch veel mooier. En het poeder van Anastasia geeft een heel natuurlijk effect, je ziet niet echt dat het bijgewerkt is.

P1160473

De kleur is voor mij precies goed en soms gebruik ik de donkere tint als ik mijn wenkbrauwen wat donkerder wil aanzetten.

Ik wilde al een hele poos een enthousiaste review over het Anastasia Brow Powder maken, en here it is. Een product waar ik heel veel van houd, wat ik soms afwissel met andersoortige wenkbrauwproducten (zoals potlood of gel) maar waar ik altijd weer bij terugkom. Anastasia Brow Powder Duo, I love you!

Je kan dit kopen bij Anastasiashop.nl en bij Douglas, voor €27,95.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.