Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • interieur
  • moodboard
  • wonen
Een MissLipgloss artikel

Huis-ideeen

Ik heb jullie verteld dat ik deze zomer op mezelf ga. Ik weet nu een week dat ik ook echt een appartement heb en ben nu dus superdruk met inkopen doen. Vooral de ‘basic’ dingen zoals bestek, servies, dingen voor in de keuken, handdoeken, washandjes, badkamerdingen en kleine decoratiespulletjes. Ik ga daar een shoplogfilmpje van maken, ik denk in twee delen want het is al megaveel. Maar natuurlijk heb ik ook al nagedacht over wat voor stijl ik wil in m’n huis! Ik volg al tijden allerlei interieurblogs en heb daar al veel leuke ideeën opgedaan.

Wat ik heel belangrijk vind is dat het niet een Ikea-appartement wordt. Natuurlijk haal ik dingen bij Ikea, maar ik wil juist dat het ‘mijn’ huis wordt, met spulletjes overal vandaan en met mijn eigen stijl. Zo, dat wanneer vriendinnen of familie langskomen, zeggen: ‘Dit is echt Cynthia.’ Ik ga sowieso de grote meubelen (kasten, banken, eettafels en -stoelen) niet bij Ikea kopen omdat ik daar niks heb gezien wat ik mooi vind. Ik heb al een mooie bank bij Henders & Hazel gezien, die staat op mijn moodboard. Ik wil sowieso een grote, comfortabele hoekbank. Het liefst in een bruinige kleur. Verder wil ik aardetinten én veel wit. Witte muren en witte gordijnen, en een laminaathouten vloer. Ik heb hoge plafonds en hoge ramen in mijn appartement, zes naast elkaar, dus ik wil daar mooie lange gordijnen bij hebben.
Hier mijn moodboard in tweeën gedeeld, zodat jullie het wat beter kunnen zien:

Ik ga dus aardetinten combineren met accessoires in jadegroen. De Chanel kleur ;). Heel subtiel hoor, bijvoorbeeld ergens een krukje en kussentjes op de bank, en de eetkamerstoelen, maar verder vooral mooie aardetinten en veel hout. Ik wil ook één grote plant in een mooie pot, geen kleine plantjes overal, daar houd ik niet van.

Deze foto inspireerde mij voor de jadegroene kleur. Ik vind die eetkamerstoelen zo leuk, dat ga ik zelf ook doen. Ik ga bij Dille & Kamille vier of zes (ligt aan mijn eetkamertafel) verschillende stoelen kopen en die in dezelfde groene kleur verven.

De Dille & Kamille stoelen. Deze zijn ‘klaar’ om overgeschilderd te worden, wel prettig, niet eerst schuren enzo. Ik wil ook heel graag een Tolix stoel, als accessoire. Ik heb een Tolix krukje op mijn moodboard gezet, maar ik wil 1 stoel in die kleur. Tolix stoelen bestaan al sinds de jaren 30 en zijn sinds toen qua design en productiemethode niet meer veranderd. Ze zijn van heel zwaar staal en ik vind ze echt gaaf in een mooi, warm en gezellig interieur, voor het contrast.

Ik wil ze niet zo in mijn interieur, maar even om duidelijk te maken hoe de stoelen eruit zien. Ik wil zo’n stoel neerzetten als ’tafeltje’ voor mooie boeken of glossy magazines. En dan in het jadegroen, gewoon als accessoire.

De slaapkamer wil ik in een andere stijl, namelijk heel veel wit en licht. Ik heb al een wit dekbedovertrek en een prachtige mozaieklamp uit India gekocht (zoiets, maar dan in hangvorm). Die ga ik laten zien in m’n filmpje! Verder wil ik mooie witte spreien op m’n bed en lekker veel kussens. Ik wil ook graag een witte boeddha op m’n slaapkamer. Maarja, die mag ik zelf niet kopen, dat brengt ongeluk.

Veel ideeën heb ik al, ik weet zo ongeveer wat voor stijl ik wil. Grote dingen als kasten, banken en tafels kan ik nog niet kopen omdat ik de afmetingen niet precies weet. Zodra ik dat wel weet, ga ik daar natuurlijk naar op zoek… Ik vind dit echt mega leuk, al die inkopen doen en bedenken wat ik  in m’n huisje wil… Oh, die bureaustoel op m’n moodboard is omdat ik op zoek was naar een mooie stijlvolle bureaustoel, omdat ik kantoorruimte maak in mijn woonkamer. Die is 40 – 50 vierkante meter dus dat is qua ruimte geen probleem. Maar bureaustoelen vind ik vaak nogal lelijk, en ik heb wel een echt goede stoel nodig voor m’n rug. Vandaar die stoel op m’n moodboard… Hihi!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.