Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • huidverzorging
  • lichaamsverzorging
  • make-up
  • najaar
Een MissLipgloss artikel

Huidverzorging en make-up in het najaar

Het is kouder buiten, je huid is misschien wat droger, buiten is het donkerder… Het is echt najaar. De zomerkleding kan terug in de kast en we trekken vestjes, laarzen en dikke jassen aan. Maak je jouw huid ook najaar-klaar?

Huidverzorging

Het is natuurlijk altijd gewoon afstemmen op wat je huid nodig heeft. Als je huidverzorging die je in de zomer gebruikt net zo prima werkt in de winter, kan je die gewoon blijven gebruiken. Maak niet de fout om in de winter ineens geen SPF meer te gebruiken in je gezichtsverzorging, want ook in het najaar heeft de zon schadelijke effecten op je huid, ook al zie je haar niet zo vaak meer voorbij komen als in de zomer, helaas! Ik gebruik ook in het najaar gewoon SPF30 op mijn gezicht, want ook nu (en ook in de winter) kan je zonnebeschadiging oplopen.

Zelf merk ik in de winter meteen weer dat mijn huid vochtarm wordt. In de zomer glim ik vaak wat meer, is mijn huid ietsje vetter, heb ik minder rijke voeding nodig en heb ik ook maar weinig problemen met mijn huid. Maar in het najaar gaat mijn huid al gauw schilferen, voelt het enorm droog aan en lijkt mijn huid zelfs te ‘barsten’ als ik buiten kom. Zo droog! Daar pas ik dus mijn verzorging op aan. Ik zorg vooral voor een heel goede vochtinbrengende crème.

Ik let nog beter op de reiniging die ik gebruik, of die mijn huid niet uitdroogt, maar juist voedt. In het najaar gebruik ik – liever dan in de zomer – een olie reiniger. In de zomer vind ik dat niet zo prettig voelen omdat je dan al gauw wat zweterig bent, maar in het najaar vind ik het wel fijn.

En mijn verzorging pas ik ook aan. Als ik merk dat mijn huid extreem vochtarm is, gebruik ik ’s avonds voor ik ga slapen soms een crème masker (van Sisley of Qiriness) of Creme de La Mer, dat is een erg vette crème met veel minerale olie. Als ik hem elke dag gebruik krijg ik puistjes, maar als kuurtje een paar dagen achter elkaar merk ik dat mijn huid weer wat opknapt en meer tegen de kou kan. Dat kan je zelf natuurlijk ook doen, ’s nachts af en toe een super rijke, dikke crème gebruiken (niet vaseline, wel echt iets met voedende bestanddelen) zodat het als een kuurtje werkt. Je kan ook een serum gebruiken en daarover heen een vette crème gebruiken. Doe dit echter niet elke nacht, want het sluit je huid toch een beetje af, waar je op den duur puistjes van zal krijgen.

Ook gebruik ik vaker een oogcrème en andere oogverzorging dan in de zomer. Verder gebruik ik mijn normale verzorging en dat werkt dan prima!

Mijn lichaam is natuurlijk ook wat droger dan normaal en ik smeer dan gewoon wat vaker met een bodybutter in plaats van met een bodylotion.

 

Make-up

In het najaar kan je prima wat meer make-up gebruiken. Als het warm is in de zomer is een laag foundation en smokey eyes misschien niet zo lekker, ook omdat het sneller van je gezicht af glijdt door de warmte. Maar in de winter kan je echt weer wat meer doen, omdat het toch goed blijft zitten (zweten zal je niet zoveel doen) en ook omdat het in de winter wat ‘donkerder’ is, waardoor je wat meer zware make-up kan dragen.

En dat doe ik dan ook in de winter! Ik gebruik een iets meer dekkende foundation, maar poeder die wat minder af dan in de zomer. Ik heb het in het najaar gewoon wat minder nodig omdat mijn huid wat droger is. Verder ga ik wat vaker los met oogschaduw en lipstick. Waarom weet ik niet zo goed, het is denk ik een soort gevoel! Najaar, koud, binnen gezellig en warm… mooie make-up! Haha! Ik weet het niet, maar ik heb er gewoon meer zin in dan in de zomer, denk ik.

Ik pak zelf in het najaar vooral meer lipstick. In de zomer pak ik liever een lippenbalsem, in de winter smeer ik vaker een felle kleur op mijn lippen.

Deze blogpost stond in december 2011 ook al eens online. Ik vond het wel weer tijd om hem even omhoog te halen, want helaas is het inmiddels weer herfst… Het is kouder, guurder, onze huid krijgt weer andere behoeftes en misschien doe je je make-up ook wel anders. Leuk detail: ik had in mijn notitieboekje opgeschreven om deze blogpost te schrijven. Altijd als ik een blogpost wil maken check ik of ik er niet al eens over geschreven heb en… ja hoor! Een jaar geleden inmiddels. Hier en daar heb ik hem even aangevuld voor de volledigheid.

En jij? Gebruik jij andere make-up en huidverzorging in het najaar?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.