Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bijtekenen
  • bijwerken
  • How To
  • wenkbrauwen
Een MissLipgloss artikel

How to: Wenkbrauwen bijwerken

Een hele tijd geleden heb ik al eens laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen bijteken met poeder en potlood. Ik gebruik nu al een poosje een totaal nieuw product (de Make Up For Ever Aqua Brow) en wil je stap voor stap laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen bijwerk!

Ik gebruik dus Make Up For Ever Aqua Brow. Dit is een vloeibaar product om je wenkbrauwen mee bij te werken. Ik breng dit aan met een kwastje dat bij de gelliner van Maybelline zit, voor mij het perfecte kwastje voor mijn wenkbrauwen!

Ik ben dol op volle, krachtige wenkbrauwen en werk ze dan ook praktisch elke dag bij. Als ik heel veel haast heb sla ik het wel eens over, maar het doet zoveel met mijn gezicht dat ik er toch vaak wel even tijd voor maak.

Je begint met geëpileerde wenkbrauwen. Ik doe mijn wenkbrauwen altijd voordat ik mijn ogen opmaak, maar je kan het er ook na doen. Het is net wat je zelf prettig vindt werken.

Als je poeder gebruikt om je wenkbrauwen bij te tekenen, dan zou ik nu alvast je oogschaduwbasis op je oogleden aanbrengen, en ook verdelen op de huid ‘onder’ je wenkbrauwen. Op die manier blijft de poeder beter zitten.

Eerst borstel ik mijn wenkbrauwen naar beneden met een wenkbrauwborsteltje. Ik ga namelijk eerst de bovenkant van mijn wenkbrauwen bijwerken.

Met het kwastje met een heel klein beetje Aqua Brow maak ik de bovenste lijn van mijn wenkbrauw duidelijker en donkerder. Ik zorg er altijd voor dat dit een strakke lijn is, zonder hoeken of bobbels. Ook vul ik wat lichte plekjes in in mijn wenkbrauw waar dat nodig is.

Daarna borstel ik ze helemaal omhoog. Nu zie je goed welke plekken nog wel wat opvulling en aanvulling kunnen gebruiken.

Eerst doe ik het deel dat het dichtste bij mijn neus zit. Ik maak daar een strakke lijn en ik vul mijn wenkbrauw in waar dat nodig is.

Daarna pak ik het buitenste deel van mijn wenkbrauw mee. En dan is het klaar. Dit kost mij ongeveer een minuut per wenkbrauw, en dan reken ik epileren niet mee in de tijd.

Zie dat verschil! Ik weet zeker dat veel mensen dit te vol vinden, maar ik vind het prachtig en draag het graag zo. Het hangt ook af van mijn (oog)look. Als ik hele zware smokey eyes maak bij mezelf, dan houd ik mijn wenkbrauwen wat lichter en rustiger.

Zo ziet dat eruit als ik de rest van mijn make-up gedaan heb. I love brows.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.