Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • etos
  • How To
  • manicure
  • pedicure
Een MissLipgloss artikel

How to: manicure & pedicure

Advertorial

Etos Eindeloos Zomer op Facebook: een week lang onmisbare en inspirerende beautytips van de experts voor de zonnige dagen en de zomerse feesten.

De zon schijnt, je huid is lekker gekleurd, de avonden zijn zwoel en lang. Je voelt je fit, ziet er gezond uit. En wil je er deze zomer ook op je mooist uitzien? Ga dan naar de Facebook-pagina van Etos Online en word fan. Vier top-experts geven daar tijdens de Eindeloos Zomer week vanaf 12 juli iedere dag hun exclusieve beauty en verzorgingstips. Stel ze live jouw vragen.

Dinsdag: handen en voeten, visitekaartjes van je lichaam

Chanyn Sinester van Herôme Cosmetics weet als geen ander hoe je je handen en voeten optimaal kunt verzorgen deze zomer, bovendien weet ze alles van de laatste trends. Vandaag kun je van 10.00 tot 11.00 uur aan Chanyn jouw vragen stellen in een live chat op de Facebook-pagina van Etos Online. Chat gemist? Speciaal voor jou geeft ze hieronder ook antwoord op een aantal vragen:

Vooral zomers breken mijn nagels snel, wat kan ik daaraan doen?

“Je nagels hebben een belangrijke functie, ze beschermen de onderliggende zenuwen en bloedvaten. Water, zout en andere zomerse invloeden kunnen je nagels broos maken waardoor ze kunnen breken en scheuren. Nagels reageren ook sterk op bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Een nagel wordt voornamelijk gevormd door hard geworden keratine en de verhouding tussen vocht en vet. Dat gehalte zorgt voor veerkracht, soepelheid en gezonde nagels. Een goede tip om je nagels te versterken is nagelverharder. Bij Herôme hebben we een serie van drie nagelverharders in drie sterktes, die je als een kuurtje van 14 dagen moet aanbrengen, ideaal voor in je vakantie.”

’s Zomers en op vakantie ben ik veel buiten en komen mijn handen en voeten met allerlei zaken in aanraking. Tips?

“Neem naast je verzorgingsspulletjes ook een goede reiniger mee op vakantie. Je handen en je voeten komen ’s zomers vaker dan normaal in contact met bacteriën die ziektes kunnen overbrengen. Houd ze dus goed schoon, ook voor je gezondheid. Voor je handen moet je wel altijd een reiniger nemen die de lipide-laag van je huid niet aantast en je huid niet uitdroogt. Bijvoorbeeld Herôme Direct Desinfect handgel. Dat doodt bacteriën en virussen voor 99,9% en reinigt de handen zonder water en zeep, je kunt het dus overal mee naar toe nemen.”

Ik wil deze zomer de nagels van mijn handen en voeten lakken. Welke kleuren staan het mooist op een gebruinde huid?

“Alles mag deze zomer, als het maar kleur is. Wat vooral bij een gebruinde huid mooi staat zijn felle kleuren, zoals zeegroen of koraaltinten. En heb je haast, dan is sneldrogende nailpolish een aanrader. Er bestaan ook nagellakken met een brede kwast, waardoor je sneller klaar bent en minder lakfoutjes maakt. Ideaal voor als je weinig tijd hebt. “

Wat zijn veelgemaakte fouten?

“Gelakte nagels hebben weinig zin als je nagelriemen veel velletjes hebben, gebruik dus een verzorgende nagelriem pen of –crème, zoals de Wonderpen van Herôme. Die verzacht en versoepelt je huid en voorkomt velletjes en een harde huid. Een andere veelgemaakte fout is kleurlak aanbrengen zonder basecoat. Een basecoat beschermt de nagel tegen het intrekken van pigment die in de lak zit. Zo voorkom je verkleuring van de nagels. Daarnaast maakt het je nageloppervlak egaler, waardoor lak mooier blijft zitten. En tot slot: zorg bij de verzorging van je voeten voor goed materiaal voor het vijlen, polijsten en knippen van je nagels. Het verzorgen en verwennen van je nagels en nagelriemen is niet alleen een heerlijk momentje voor jezelf, maar geeft je handen en voeten bovendien een mooie uitstraling!”

Heb jij ook vragen aan Chanyn? Doe dan vandaag van 10.00 tot 11.00 uur mee met de chat op de Facebook-pagina van Etos Online.

Een hele week tips van experts

Houd ook het programma voor de rest van de week in de gaten:

Zon is heerlijk maar heeft ook risico’s. Hoe bescherm je je huid bijvoorbeeld optimaal tegen voortijdige veroudering en krijg je tóch een lekker kleurtje? Woensdag geven we je inzicht in de werking van zon en pigment en krijg je van top-dermatoloog Pascale Diederen tips voor het beste resultaat, minste kans op voortijdige rimpels en leer je hoe je op een gezonde en veilige manier kunt genieten van de zon.

Je gezicht, armen, benen en de rest van je huid hebben op deze warme dagen extra zorg nodig. Donderdag lees je alles over huidverzorging en hoe je je huid in een optimale conditie kunt krijgen en houden. Ook kun je aan het einde van de dag via de Facebook-pagina van Etos Online je vragen stellen aan huidverzorgingsspecialist Maartje, die onder andere adviseur is voor Dove en Vaseline.

Vrijdag sluiten we af met de beste tips, komen we terug op de belangrijkste vragen uit de chat, kunnen Facebook-fans hun ervaringen delen en krijg je nóg meer tips. Zo ben je helemaal geïnspireerd voor een eindeloos mooie zomer!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.