Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 februari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

How to look healthy!

Je hebt van die dagen dat je wakker wordt en niet echt blij wordt van het evenbeeld in de spiegel. Je ziet er moe uit, alsof er die nacht een vrachtwagen over je heen is gereden. Je gezicht is grauw, je ogen staan op half zeven (of vroeger!) en je voelt je ook al niet geweldig. Het liefst ga je terug je bed in en trek je je dekens héél ver over je gezicht heen, maar ja, die keuze heb je niet! In dit artikel ga ik jou haarfijn uitleggen hoe je er zo snel mogelijk lekker fris en fruitig uitziet!


Turbo – in minder dan tien minuten

Je hebt geen tijd om uitgebreid een douche te nemen, dus dat sla je over. Gooi wat koud water in je gezicht, reinig je gezicht met een frisse gel of melk en verzorg je huid even snel met een fijne dagcreme. Doe je haar vast of naar achteren, dat staat fris. Pak nu je toilettas erbij…

  • Pak een fijne lichte concealer, het liefst met lichtreflecterende deeltjes. Doe dit onder je ogen en dep het met je vinger ‘in’ je huid. Niet vegen, want dan smeer je het weg.
  • Doe snel wat vloeibare foundation over je hele gezicht en poeder alleen het deel onder je ogen en rond je neus af. Je wil juist een licht glansje houden, dat geeft een frisse, gezonde look.
  • Neem een highlighter met een glansje en breng dit met een kwast aan op je jukbeenderen.
  • Doe de highlighter of een glanzende lichte oogschaduw op je oogleden en vooral in je binnenste ooghoeken, zet een lijntje met een wit of huidkleurig potlood op je waterlijn, krul je wimpers flink en zet ze aan met mascara.
  • Kam je wenkbrauwen omhoog en zet ze vast met wenkbrauwgel, doe een gloss of glanzende lippenbalsem op en je ziet er al een stuk frisser en fruitiger uit dan op het moment dat je uit je bed kwam!

Natuurlijk kleed je je even leuk aan – doe datgene aan waar jij je het lekkerste in voelt, dat straal je uit! -, eet iets wat je lekker vindt en waarvan je energie krijgt (iets met veel vezels, bijvoorbeeld) en doe gewoon alsof je je super healthy en shiny voelt!


Iets meer tijd – twintig minuten

Heb je wat langer de tijd? Neem dan zeker even een douche, daar wordt je al wat frisser en wakkerder van. Het is heerlijk om ’s ochtends te douchen! Gebruik een lekker frisse douchegel of zeep waar je blij van wordt. Eigenlijk moet je er een klaar hebben liggen voor ochtenden als deze! Je hebt geen tijd om je haar te wassen, dus laat dat achterwege.

Verder doe je alles als wat je bij de ’turbo’ doet!


Alle tijd van de wereld – meer dan een half uur

Jij kan lekker rustig aan doen (wat een fijn begin van je dag is!) en dus neem je gewoon een lekkere douche en was je je haren. Ook even conditioner erin! Door je haar te wassen voel je je al een heel stuk frisser en blijer. Neem lekker de tijd om je op te maken als bij de ’turbo’ methode, je kan ook je ogen compleet opmaken. Ga vooral voor lichte, frisse tinten die je ogen als het ware oplichten. Doe ook een frisse roze blush op, subtiel onder je jukbeenderen.


Natuurlijk moet je wel naar je lichaam luisteren, als je je regelmatig zo slap en slecht voelt is het misschien tijd om even wat rust te nemen en wél in je bed te blijven liggen. Maar soms heb je nou eenmaal geen keus en moet je wel naar school, je werk, of die ene afspraak. Zet die knop om, ga ervoor! Maar luister ook naar je gevoel 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.