Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • shapen
  • sleek face form
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

How to: je gezicht shapen

Je kan met make-up je hele gezicht veranderen, zeker als je aan de slag gaat met shapen! Wanneer je je gezicht gaat shapen, breng je er eigenlijk optisch meer vorm in door verschillende kleuren poeders te gebruiken. Vandaag ga ik je snel en simpel laten zien hoe je dat bij jezelf kan doen. Hello bone structure!

Je begint met een opgemaakt gezicht. Je kan het ook op je ‘blote’ huid doen, maar het is mooier als je een egale ondergrond hebt. Ik draag hier Maybelline FIT ME foundation, gemengd met  Max Factor 3 in 1 foundation. Ook heb ik een beetje concealer van Maybelline FIT ME onder mijn ogen. Mijn wenkbrauwen heb ik gedaan met Make Up For Ever Aqua Brow, op mijn ogen heb ik oogschaduw uit het Urban Decay Naked 2 palet, mascara van MIYO (Big Fat Lashes) en op mijn lippen heb ik MAC Kissable Lip Colour in Enchantée.

Wat je als eerst moet doen: je gezicht goed afpoederen. Je gaat straks allerlei kleurtjes poeder op je gezicht aanbrengen, en als je dat op een vettige huid of nattige foundation aanbrengt, krijg je hoe dan ook vlekken. Poeder dus je hele gezicht goed af en zorg vooral dat de zijkanten van gezicht  goed gepoederd zijn, want daar ga je straks mee aan de slag. Ik gebruik Maybelline FIT ME poeder en een poederkwast van Zoeva.

Dan pak je je tools erbij! Ik heb de poeders uit het Sleek Face Form paletje gebruikt. Die is echt perfect om mee te shapen omdat er alles inzit wat je nodig hebt: een matte bruine bronzer, een glanzende lichte highlighter en een mooie blush. Echt perfect vind ik hem!

Je kan natuurlijk ook je eigen producten gebruiken. Dit is wat je dan nodig hebt:

  • een matte bronzer die niet té donker is. Gebruik echt een matte, want het effect moet natuurlijk zijn. Als er een glans of glitter inzit, dan zie je dat heel goed.
  • een highlighter (dus licht poeder) met een glansje zodat je je jukbeenderen kan accentueren
  • een blush in de kleur die jij mooi vindt, maar niet te donker

Ook heb je een blushkwast nodig.

Eerst ga je de plek zoeken waar je de bronzer aan gaat brengen. Neem hier eventjes de tijd voor. Kijk goed naar je gezicht. De lijn waar je de bronzer gaat aanbrengen moet evenwijdig zijn aan je kaaklijn. Als je een beetje een gek strak gezicht trekt (zoals ik op de foto doe) zie je de lijn vanzelf wel een beetje.

Voel ook aan je gezicht. Je zal je jukbeenderen voelen, daar ónder moet de bronzer komen. Je begint ongeveer bij de helft van je oor.

Dan is het tijd om het echt te gaan doen! Pak eerst gewoon een klein beetje bronzer op je kwast en breng dit aan. Pak steeds een beetje meer en blend het ook steeds goed uit, dat is heel erg belangrijk! Je wilt echt geen harde lijnen en vlekken zien, want dan is het natuurlijke effect meteen weg. Neem hier even de tijd voor.

Op de foto is het minder mooi en goed dan in het echt, maar dit is het idee. Je zal straks op de andere foto’s zien hoe de lijnen lopen, hij lijkt hier een beetje scheef. Als je bronzer niet goed geblend is, pak dan je schone blushkwast en maak ronddraaiende bewegingen over de ‘vlek’ heen. Dan zal deze langzaam weggaan.

Breng ook een beetje bronzer aan bij je slapen, daar waar het deukje zit, naast je wenkbrauwen. Gewoon een klein beetje, het moet geen vlek zijn.

Zie je wat dit met mijn gezicht doet? Het lijkt alsof er een schaduw zit op de plek waar ik de bronzer heb aangebracht. Mijn gezicht lijkt slanker!

Dat was stap 1!

Pak nu de blush met je kwast.

En breng deze bóven de bronzer aan, op je jukbeenderen. Het mag een beetje in elkaar overlopen, dus het mag half ‘in’ de bronzer zitten.

Zo! Houd het wel subtiel en zorg dat alles goed in elkaar overloopt.

Als laatste en echt als finishing touch: de highlighter!

Deze breng je echt op het hoogste puntje van je jukbeenderen aan, helemaal bovenop!

Zie je dat glansje? Vooral als je beweegt zie je het goed. Ik vind highlighter altijd zo mooi!

Voor:

Na:

Het effect vind ik altijd zo mooi! Ik ging van een vrij vlak gezicht naar een gezicht met vorm én kleur. Leuk om mee te spelen en heel erg mooi voor een feestje!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.