Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • make-up store
  • tips
Een MissLipgloss artikel

How to: felle oogschaduw gebruiken

Laatst kreeg ik een mailtje van Suzanne. Ze had een superfelle oogschaduw gekocht maar eenmaal thuis wist ze toch niet zo goed wat ze er mee aan moest. Dat is ook best lastig! Als je felle oogschaduw ‘zo’ in een streep op je ooglid aanbrengt kan het er nogal gek uitzien, zeker als je geen felle kleurtjes gewend bent. Ik heb er mijn eigen maniertjes voor, en vandaag vertel ik jullie hoe je om kan gaan met felle kleuren oogschaduw.

Dit is wat ik heel vaak doe als ik een felle opvallende oogschaduwkleur gebruik. Ik doe een highlightkleur in mijn binnenste ooghoeken, breng de felle kleur op mijn bewegende ooglid aan en gebruik dan een donkere kleur in mijn buitenste ooghoeken en arcadeboog. Als je kleuren kiest die goed bij elkaar passen, ziet het er hartstikke mooi uit en kan je je felle kleur prima gebruiken. Wel moet je zorgen dat de kleuren goed in elkaar overlopen en het is ook mooi om een donkere kleur eyeliner er bij te doen. Je kan ook een donkerblauwe eyeliner gebruiken bij deze look. De kleuren die ik heb gebruikt zijn MAC Shroom (de highlighter), Make Up Store Aquarius (de felle kleur) en MAC Humid (de donkerbruine kleur in mijn arcadeboog).


Dit is ook een manier. Gewoon de felle kleur helemaal op je ooglid en eronder aanbrengen en dan goed blenden. Zelf doe ik dit eigenlijk nooit omdat het echt super in your face is. Het kan natuurlijk wel als je gek bent op felle kleuren en dat wilt laten zien.

Dit is ook een manier die heel mooi is. Lekker simpel en snel! De felle kleur breng je op je binnenste ooghoeken aan tot het midden van je ooglid, en dan op de andere helft een donkere matchende kleur. Goed in elkaar over laten lopen door een blending kwast te gebruiken, beetje oogpotlood of eyeliner erbij en klaar is je look.

Natuurlijk kan je enorm variëren met felle kleuren, maar dit zijn mijn manieren om een felle kleur in een ‘gewone’ look te verwerken.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.