Home: schuiven, schuiven, schuiven

…en tillen. Ik woon nu al bijna negen maanden hier en het kriebelt al bij me. Ik wil het weer anders. Niet dat ik nu met potten groene en paarse verf sta, nee, ik ben aan het schuiven! Het begon toen ik mijn bank net een paar weken had, en ik die een centimeter of vijftien naar achter schoof. Wat een verschil. In de keuken verschoof ik laatst mijn wijnkast. En mijn hele kantoor gooide ik ook om. Het is zoveel beter! Gewoon, door simpel te schuiven en tillen, en alles net even wat anders te zetten. Het kost weinig tijd, alleen wat mankracht (sommige dingen kan je niet schuiven omdat je de vloer beschadigt), en het effect is zo groot. Kijk je mee naar mijn home improvements?

OkΓ©, zo was het:

En… zo is het nu. Ik heb simpelweg mijn bureau verplaatst!

Even die laatste foto’s achter elkaar:

Nou ja, home improvements. Ik heb niet lopen hakken, zagen en boren (dat heb ik vorig jaar in september al genoeg gedaan) maar het voelt als zo’n enorm verschil! Het is net alsof ik in een ander kantoor aan het werk ben! Natuurlijk maakt die wijnkast op een andere plek maar weinig uit, maar m’n kantoorhoek zo anders, dat voelt zo veel beter en werkt zoveel fijner. Het is net alsof m’n kamer nu meer in balans is, het klopt gewoon, en ik vind het veel gezelliger.

Valt het trouwens op dat ik niet houd van ‘schuin’? Elke keer als mijn vader hier is, gaat hij dingen schuin zetten. Banken, kastjes, stoelen. Ik houd daar niet van. Dingen moeten recht staan, in negentig graden, haaks op elkaar. Ik ben allergisch voor schuin en scheef. Wel ironisch dat ik in een eeuwenoud pand woon waarin alles scheef staat en hangt, maar dat heeft dan wel weer zijn charme.

 

En: hoe bevalt het om hier te wonen? Ik krijg de vraag vaak! Heel goed. In het begin vond ik het erg wennen, vooral het ‘alleen zijn’. Als je bij je ouders woont, is er altijd wel iemand. Je zit dan misschien wel zonder iets tegen elkaar te zeggen met elkaar in een ruimte (de een leest een boek, de ander kijkt tv, de ander kookt), maar er is gewoon altijd iemand, ook om wat tegen te zeggen als je dat wilt, of om gezellig mee te doen. Als je alleen woont, niet. Dan moet je daar naar op zoek. In het begin vond ik dat wel lastig, soms. Dan wist ik ook niet goed wat ik moest doen ’s avonds. Maar dat is een kwestie van wennen, en gelukkig heb ik veel lieve vriend(inn)en hier die regelmatig langskomen, en daarnaast ben ik zelf ook maar weinig thuis. Wat me wel vies is tegengevallen: het huishouden. Echt, dames die nog thuis wonen: help je moeder (of vader), en bedank haar voor het koken. Nu ik alles zelf moet doen, besef ik pas hoeveel werk het is! En ik hoef het nog maar voor één persoon te doen, mijn moeder voor vier. Elke dag koken, schoonmaken, boodschappen doen, stofzuigen, de was doen, opruimen, zorgen dat alles netjes is, ‘visite’ ontvangen… GelukkigΒ  vind ik het allemaal leuk, en ik heb nu mijn ritme erin gevonden. Ik heb ook een hekel aan troep, dus ik zorg dat het hier altijd netjes is. Ik werk thuis, en ik kan niet fijn werken als er zoveel zooi om me heen ligt.

Geef je moeder (of de persoon die verantwoordelijk is voor het huishouden bij jou thuis) vandaag maar eens een bos bloemen of een dikke knuffel, bedank haar (elke dag!) voor het lekkere eten en help eens met stofzuigen, ramen lappen of de was.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

128 reacties
 1. oumaima

  wauw je hebt echt een mooi huis.(L) i love it. mooi(L)

 2. Merel

  Dat alles recht zetten, is juist heel erg goed!
  Ik ben zelf styliste/etaleuse van beroep, en dat is ongeveer wel het eerste wat je leert πŸ˜‰

 3. Jennifer J

  Ja je werk gedeelte ziet er zo veel beter uit! Nu heb je die ‘dode’ hoek ook niet meer πŸ™‚

 4. Mariska

  Je hebt echt een mooie woning! En super gezellig ingericht.. en die Red Bull koeler… wow! :inlove:

  • Miss Lipgloss

   πŸ˜€ dankjewel!! Ik ben er ook erg blij mee!

 5. Misslanghaar

  Mooi gedaan!
  Voor een eeuwenoud pand heb je er echt iets moois van gemaakt πŸ™‚

  Enne, dat huishouden is me ook serieus tegengevallen ja! Schoonmaken doe ik wel graag en kan ik me in uitleven, maar de was doen en vooral koken, bah wat haat ik dat!

  • Miss Lipgloss

   Thanks!!

   Ja dat vind ik ook minder leuk, koken vind ik soms nog wel leuk om te doen. Maar schoonmaken enzo daar kan ik me ook wel in uitleven, haha, ik begrijp wat je bedoelt!

 6. chantal

  Hee echt super leuk huisje..
  maar is het nou niet super irritant dat nu het zonlicht op je beeldscherm valt πŸ˜›

 7. Iris

  Echt een heel mooi huisje! Ik heb zelf met mijn kamer heel vaak de drang om alles weer anders te schuiven ( wat ik dan vaak ook doe) Kleine veranderingen zien er vaak toch heel anders uit! Ik vind het bureau verschuiven een goede verandering! En dat redbull koelkastje is echt zoo leuk, haha!

 8. Jeske

  Dat scheelt inderdaad wel, dat je je bureau verschoven hebt. Mooi. Maar ik vind jou huis sowieso er erg goed uit zien.

 9. Daphne

  Oh wat een mooi plafond! Ik doe een opleiding aan interieur styling dus vind dat echt helemaal mooi joh! Hier zou mijn favoriete merk meubelen ook perfect inpassen. Riviera. Je hebt inderdaad de ruimte beter benut. Erg slim gedaan. Op mezelf wonen wil ik ook snel gaan doen. Je kan lekker alles op je eigen manier doen dan. En gelukkig hou ik van koken en kleding wassen.

 10. Medea

  OMG waar heb je die sushi magneten gekocht? Ze zijn zooo cute :blush:

 11. Tess

  Ik vind je huisje zo ontzettend leuk Cynthia πŸ™‚ jouw inrichting is zoo super en je woont midden in Zwolle (onwijs leuke stad, voor mij helaas met wat minder goede en negatieve herinneringen πŸ™ )

  Ik ben gister ook eindelijk helemaal in mijn appartementje getrokken en moet de hele boel nog wel inrichten en er staan overal nog verhuisdozen..en ook het alleen zijn is erg wennen..maar heb er vertrouwen in dat het goed komt πŸ™‚

 12. Wendy

  Het is wel leuker geworden zo, vind ik πŸ™‚ Een beetje weg van de verwarming. πŸ˜‰ Ik heb een vraagje: Waar heb je de ”Red Bull” koelkast met Redbull erin? Zoiets wil ik ook!!~ Al zijn de Redbull blikjes op, het is gewoon stoer om eentje in je kamer te hebben!!~^_^

 13. Karin

  Het maakt wel echt een heel verschil! Leuk!

 14. debbie

  ik schaam mij voor de luie puber die IK was

 15. debbie

  ik weet wat je bedoeld met het huishouden ik ben mijn moeder ook (meer) gaan waarderen sinds ik op mezelf woon.
  En nu help ik haar veel meer dan toen ik nog thuis woonde ik schaam mij voor de luie puber die was.

 16. Ellis

  Waar kwam dat wijnkastje ook alweer vandaan?
  Heb zelf nog geen geschikte kunnen vinden

 17. Marit

  Wat heb je toch een leuk huisje! Je bureau zo staat veel mooier, eerst leek dat deel van je huis zo kaal en vrij leeg (Tenzij het vol staat met beauty spullen, haha!) en nu is het echt een mooi geheel (:

 18. bella

  Leuk zo. Je woonkamer oogt nu minder rommelig en wat lichter. Waar komen die stapelbakken voor de pasta vandaan?

 19. Milena

  mooi, wat cool dat je een redbull koelkast hebt πŸ™‚

 20. Noortje

  haha ik zag een comment van je vader hierboven dus ik dacht laat ik even dat blog checken, nou hilarisch! haha hij heeft echt een grappige schrijfstijl en grappige onderwerpen, ik bedoel ik droomde dat ik een ark moest bouwen maar het hardhout bij de gamma was op, Oh really! haha :p te grappig, maar even on topic: ik vind je kamer er zo idd veel beter uitzien πŸ™‚

 21. Noukster In The City

  LEEUK!!!! Ik vind je kantoor kant zo ontzettend leuk he! Ziet er allemaal zo leuk uit en is niet storend omdat het in de woonkamer is, staat juist heel leuk.
  Vind echt dat je zo ontzettend leuk woont.

 22. Laura

  Ik geniet altijd zo van je posts over je huis, vind je huis echt geweldig! Ik hou van interieurs bekijken, en jij hebt echt een heel leuk interieur, supergecombineerd! Haha wat lief aan het eind.. je hebt wel gelijk! Ik heb mama vorige week nog een bos bloemen gegeven, gewoon omdat ze zo’n goede moeder is! veel plezier nog in je fab home! πŸ™‚

 23. Ann

  Haha, als mijn vader hier komt zet hij ook altijd alles scheef! Zo erg, haha

 24. Denise

  Dat handdoekje dat aan de ovendeur hangt is leuk! Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

 25. elke

  Lijkt veel ruimtelijker zo!
  Bij mij moeten ook veel dingen recht staan. De bank zo recht voor de paal (tussen de ramen), dat is echt mijn ding. Dat moet “kloppen” zeg maar.

  Waar heb je dat “dieren-vel-kleed” vandaan? En is hij echt? Vind hem er erg leuk uit zien. Helemaal mijn stijl!

 26. sandra

  ik vind dat jij een vriend moet krijgen πŸ˜€

 27. Marloes

  Echt een verbetering, vooral je kantoorhoek. Je hebt gelijk over het huishouden, het kost veel tijd!

 28. Crool

  Leuk, zo’n kleine verandering oogt gelijk een stuk netter πŸ™‚

 29. Anne

  Jij hebt zo’n heerlijk droomappartement <3

 30. Joyce

  Mooi huisje! toen ik net ging samenwonen, werd ik helemaal gek, alles moest netjes en schoon.. en ik werd er helemaal gek van dat ik zo vaak moest schoonmaken/wassen, en ELKE dag eten koken, verschrikkelijk!
  maar op een begeven moment kom je in een ritme en gaat het allemaal vanzelf, word je een huistuinkeuken mus πŸ˜‰

 31. Lina

  Het is inderdaad heel anders geworden! Maar je hebt gelijk, het is meer in balans, het klopt nu gewoon ofzo. Over schuin staande meubels: Het moet net bij het huis passen vind ik ook! Meubels schuin zetten is een manier van de kamer opener te maken. Bijv: De bank schuin voor de tv zetten, een beetje facend naar de deuropening en naar een chille stoel die aan de andere kant van de tv schuin staat. Maar jouw woning is al vrij licht/ruim dus dat is bij jou in ieder geval niet nodig (omdat de ruimte zo groot is en je als het ware verschillende kamers in 1 moet proppen, lijkt alles idd heel rommelig als het schuin wordt gezet).

  Trouwens, zo’n kast met hangende glazen is echt heel tof, waar heb je die vandaan? Of is dat een soort plankje wat je vastmaakt in je eigen kast?

 32. Jennifer

  Ik vind dat je zo prachtig huis heb,
  De kleuren vind ik zo mooi echt een beetje mijn smaak
  Je geeft me veel inspiratie:D
  Over dat rechtzetten is ook praktischer dan wanneer je iets schuin neerzet omdat dat meer ruimte kost:D
  x

 33. jennifer

  moet ik ook maar doen :$ moeder helpen in huishouden

 34. Arnela

  Wat woon je toch mooi en rustig. Ik heb net het huishouden gedaan op mijn verdieping.. Laat staan dat ik het hele huis moest doen, die arme mama van mij ! πŸ™

  Andd ehh.. Ik ben verliefd op je mini redbull koelkast Γ©n op die sushi magneetjes :blush:

 35. Marlies

  Vind het leuk om te zien dat het meteen zo anders lijkt in je huisje! Leuke verandering πŸ™‚

  Wat betreft het huishouden doen heb ik zelf geen last gehad toen ik op mezelf ging. Thuis werkten m’n ouders beide, en koken+de was+de boel opruimen en schoonhouden kwam voor een groot deel op m’n zusje en mij neer. Daardoor was het niet ineens een ommezwaai voor mij, maar kan me jou ook wel goed voorstellen haha.

  • Marlies

   Daarmee wil ik overigens NIET zeggen dat je, toen je nog thuis woonde, niets in het huishouden zou hebben gedaan :blush:

 36. Anna

  Je hebt gelijk, ik besefte ook nooit hoe zwaar het was om een huishouden te runnen. Ik vond het vanzelfsprekend dat er eten op tafel stond en mijn kleren werden gewassen. Nu ik alleen woon en alles zelf moet doen, besef ik wat een werk dat is! Zelfs al is je kamer/huis nog zo klein, het stof hoopt zich op en die wasmand wordt steeds voller. Ik vind het gelukkig ook niet erg om schoon te maken, maar het is wel een werk…

 37. Inez

  Ik heb echt waardering voor jou!
  Wat jij allemaal al bereikt hebt is echt fantastisch

  • Mirre

   Ben ik het helemaal mee eens! :love:

 38. Samira

  Jij hebt gewoon een awesome huis! Love it πŸ™‚

 39. Mirre

  Waarneer komt de uitslag van je supercoole winactie?

 40. Bertine

  Jij hebt dezelfde stijl zoals ik het ooit ook wil als ik een eigen huisje heb.
  Ik wil ook altijd alles anders zetten om het nog ruimer te laten lijken. EN alles moet recht zijn, geen schuine dingen (die nemen dan alleen maar nog meer ruimte in beslag)
  Gelukkig heb ik al 2 jaar een lieve vriend die ook niet van afgeraffeld houd, alles af wil hebben Γ©n van rust houdt. Dus ik mag ervanuit gaan dat ik later ook een huisje heb waar ik mijn rust in vind:)

 41. Marloes

  Grappig dat even een bureau verplaatsen, meteen zo’n ander effect geeft. Ik vind het er veel ruimtelijker uit zien zo.
  En het huishouden, daar moet ik ook even aan wennen. Ik woon sinds kort samen en ik heb nu ook wel echt respect voor mijn moeder die deed het voor 5 personen, en ze hebben constant bezoek over de vloer. Pf! Het is veel werk dat huishouden, maar ik vind de voldoening na het schoonmaken wel nice! Het is even wat werk, maar daar krijg je een mooi en schoon huisje voor terug πŸ™‚

 42. Denise

  Het is echt zo wat je zegt, als je alleen bent krijg je veel meer respect voor degene die thuis altijd het huidhouden doet.

  Ik ben nu voor het eerst een tijd alleen thuis. Zodra ik van stage kom begint de volgende verplichting, het huishouden, iets wat vies tegenvalt.

  Ik hoop trouwens vaker artikeltjes te zien over je huis/eetgewoonte etc. Vind dat echt leuke items van je!

 43. Faye

  Wat mij gelijk opvalt bij je kantoor, je minibar met redbull! Hardstikke leuk en handig als je ergens erg druk mee bezig bent maar je hebt toch dorst! echt heel leuk gedaan πŸ˜€

 44. roos

  Je hebt zo’n mooi huis, ik zou me echt helemaal thuisvoelen als ik daar zou moeten wonen.

 45. Rowan

  Wat heb je toch een mooi plekje πŸ™‚

 46. Lies

  Oh, wat heb jij toch een ge-wel-dig huis! Qua stijl lijken wij best wel op elkaar, mijn huis is natuurlijk wel anders, maar toch lijkt het er wel op! Erg leuk om te zien πŸ˜†

 47. Irene

  Yes, eindelijk iemand die zegt allergisch te zijn voor schuin. Dat heb ik ook heel erg. Ging bij kennissen een keer hun nieuwe huis bekijken en ze hadden de plavuizen er diagonaal in gelegd, ik werd helemaal kriegelig van, ik zag alleen maar die vreemde vloer, waar de bank op geen enkele manier goed op kon staan. Jaren later hadden ze weer nieuwe plavuizen er recht in gelegd en ineens zag ik een heel leuk huis. Jou huis ziet er echt super leuk uit, en dat bureau in die hoek staat heel erg leuk.

  • Marlies

   Ik ook! Kan me er zo aan ergeren als iets schuin staat, dan moet het meteen weer recht staan:P

 48. Miss. Y

  Ja dat heb ik ook, dat ik niet van ‘schuin’ hou. Bij mij moet ook alles netjes recht staan. Ik vind het trouwens ook ontzettend irritant als vrienden ‘kunstzinnige’ of ‘aparte’ foto’s willen maken door de camera schuin te houden. Vind ik vooral een beetje kinderachtig πŸ˜› :geek:

 49. Lisa

  Wauwww, het ziet er echt netjes en mooi uit πŸ™‚ Blij dat alles je goed bevalt en je hebt helemaal gelijk zodra je alleen woont, zie je pas in hoe de simpele dingen eigenlijk toch niet meevallen πŸ˜‰

 50. silke

  1 woord : JALOERS

 51. Priscella

  Wauw, super mooi! Lekker ruim en rustig ingericht.

 52. Sharon

  Wauw, ziet er echt mooi uit! Leuk ingericht πŸ™‚

 53. Asmae

  Mooi huis heb jij! En de indeling staat nu heel mooi. Je hebt gelijk er komt veel bij kijken als je op jezelf woont. <3

 54. Anne

  Wauw, je hebt een leuk huis!
  xx.

 55. Jasmijn

  Wooow, hoe kom je aan dat minniredbullkoelkastjedingetje? πŸ˜€

 56. knoopje

  Het is inderdaad beter zo! veel ruimer gevoel

  Ik houd van huizen waar je de ruimte hebt om te schuiven, helaas woon ik klein en is het anders inrichten hier ondoenlijk (zoals het nu staat is gewoon perfect, anders slaat nergens op), maar ik ben al lang blij dat ik woonruimte voor mezelf heb (in Amsterdam)

  Nog een tipje voor als je wilt schuiven: leg (oude hand)doeken onder de meubels die je wilt verplaatsen! Geen krasje te zien, het schuiven gaat een stuk makkelijker en je hoeft je geen breuk te tillen. Na verplaatsing natuurlijk wel weer verwijderen πŸ˜‰

 57. HUUB… master of the dots…

  dus je moeder krijgt een bos bloemen vandaag… super… en ikke? En ja, ik ben gek op schuin… dus op dat punt verschillen we dan wel een beetje ja…

 58. Sanne

  Ziet er nog steeds heel mooi uit. Ik vind ook waar je nu je bureau hebt dat het beter staat, ook veel rustiger. Ik hou ook van veranderen in mijn huis alleen ik kan niet echt veel veranderen. Waarschijnlijk gaan we binnenkort verhuizen en dan kan ik weer helemaal ‘los’ gaan πŸ˜€

 59. wendyh

  ik moet net vandaag stofzuigen en dwijlen
  (straf) maar das opzich ook wel goed voor me,alvast wennen aan mn toekomst:P(deeltje)

 60. luzzz

  hey there! Cynth, hoe kom je aan die sushi-magneetjes?? i want them! :inlove:

 61. robin

  wauwwww wat een super mooi huis zeg!

 62. Jennifer

  Wauw! Je woont echt heel mooi!

  Ik ga dan volgend jaar op kamers en zoek ook wel echt iets nostalgisch. In zo’n geweldig mooi oud pand. Maar ja, misschien moet ik niet te kieskeurig zijn.

 63. Janne

  Jou huis is zoooo mooi! Ik ben kei jaloers! ;p

 64. amy

  je huis ziet er leuk uit!

 65. LottedeJ

  Je huis is echt prachtig! Ik vind het echt heel mooi, lekker ruimtelijk! Vooral nu je, je bureau anders hebt gezet, ziet het er een stuk groter en opener uit. Echt geweldig πŸ™‚

 66. Brechtje

  Wat heb je toch een mooi huis! Ik houd daar ook van hoor: dat het gewoon lekker opgeruimd en clean is. Niet overal rommeltjes en dingetjes. En inderdaad, ik kan ook niet tegen als dingen scheef staan, ik herken het echt heel goed! Haha.
  Het bureau maakt inderdaad wel een groot verschil, ik vind dit mooier staan. Het lijkt mij ook wel fijner werken, omdat je niet steeds naar de bank en tv enzo kunt kijken. Zo kun je je goed concentreren op waar je mee bezig bent.

 67. Leonie

  Leuk artikel! πŸ™‚ Het bureau aan de andere kant maakt echt verschil!

  Haha ik moest wel even lachen toen je zei dat je allergisch bent voor schuin, ik ook namelijk! πŸ˜› Op het moment woon ik weer even thuis en ik zit continu dingen recht te zetten hier :’) En ik doe (vreemd genoeg) meer in het huishouden dan mijn moeder.. Ik ben namelijk veel thuis en ik kan ook absoluut niet tegen troep!

 68. Christianne

  Wauw, het is zo mooi bij jou! Haha en dat allergisch zijn voor scheve dingen, is voor mij zo herkenbaar! Ik kan er ook niet tegen als tafels scheef tegen elkaar aan staan, ze moeten voor mij en recht tegen elkaar aan, en ik hou ervan als dingen precies in elkaar passen wat vormen betreft enzo hihi :hihi:

 69. Sabine

  ghehe dat redbullkastje hihi

 70. Sacha

  Je hebt echt een mooi huisje! Ziet er heel gezellig uit.

 71. Helen

  Vind het wel een verbetering nu je bureau daar staat, nu heb je het meer gescheiden πŸ™‚
  En nu ga ik maar eens de kamer poetsen.. bah!

 72. SanneWierda

  Ja, definitely een home improvement! Ik vond het al mooi, maar nu is het nΓ³g mooier! Goed voor elkaar, Cynth! πŸ˜‰
  En ja, het huishouden. Irritant hè? Moest ik ook heel erg aan wennen!

 73. Lindsay

  Ik droom altijd weg bij jou huisje!<3 echt super mooi!
  Wanneer gaat trouwens die reclame onder in beeld weg? Ik irriteer me er vaak aan, waardoor ik ook niet snel meer naar jou artikelen klik, simpelweg omdat het in de weg zit!
  xxx :blush:

 74. Loeder

  wat ziet het er mooi en sfeervol uit zeg, heel mooi!

 75. Jolanda

  Hai wat een enorm verschil inderdaad.
  En over het huishouden is zeker waar ik was zelf vrij jong toen ik ging samen wonen (16)
  ik ben nu 22 maar er komt idd een hele verantwoordelijkheid op je af.
  Nu 6 jaar later vind ik het heerlijk om samen te wonen en lekker je eigen huis te hebben maar het is zeker wel wennen.

  liefs

 76. Lien

  Ik woon nu al twee jaar in de week in Gent (door studies) en vind het altijd wel leuk om nog eens thuis te komen in het weekend. Gewoon, de gezelligheid van je ouders nog eens te zien en lekker bij te babbelen. ’t Is wel een haat-liefdeverhouding. Ben ik in Gent, dan wil ik niet naar huis, ben ik thuis, dan blijf ik graag gezellig thuis. Maar door de blok zit ik nu al even thuis en ik kan nu niet wachten om terug naar mijn studio te gaan! πŸ™‚

 77. Luna

  Nog steeds een erg mooie inrichting :)! Ik vind je aanpassingen ook een verbetering, nu heb je meer een “kantoorhoek” dan een bureautje tegen het raam. Good job, maar ik wist wel al langer dat je een goede smaak hebt ;)!

 78. Myrthe

  Leuk artikel! Super leuk gedaan zo. πŸ™‚ Dat heb ik ook vaak, dan heb ik iets nieuws neergezet, en dan ga ik na een paar weken of maanden dat weer verschuiven omdat ik er dan weer zat van ben, haha.

 79. the chick

  Ik heb al meerdere keren op mezelf gewoond nu weer thuis.

  En echt, als kind/puber besef je niet wat je moeder allemaal doet hoor!
  Ik had vooral een hekel aan de was. Uitzoeken, wassen, drogen, strijken, opvouwen. En dan kwam er alweer een nieuwe lading aan, vreselijk!

  Maar mijn moeder wil nooit echt dat ik help hier thuis, ze doet veel dingen liever zelf. Maar uiteraard ruim ik mijn eigen spullen op, ze ik kopjes weg, dek tafel, van die kleine dingen. Ook kook ik weleens. En ik betaal ook mee aan de boodschappen, af en toe geef ik m’n moeder 20 of 50 euro.

 80. Sanne

  wauw je hebt ook zo’n mooie woon/leefruimte!
  ik verander mijn kamer ook zo ongeveer elk jaar ik hou ervan hihi!
  leuk artikel! πŸ˜›

 81. Ikke

  Hartstikke leuk om af en toe eens te schuiven, doe ik zelf ook thuis!
  Mag ik vragen waar je dat wijnkastje vandaan hebt? Ik zoek al heel lang een kastje waar je ook je glazen in op kunt hangen (alleen dan in het wit, maar dat kun je natuurlijk ook zelf doen).

 82. Esmay

  Ik vind jou apartement echt zo prachtig, en het ziet er nu zo mooi uit!
  En ook echt supernetjes, fris en licht! πŸ˜€

  En ik help mijn mama soms met koken!

 83. Ariane

  Ik heb mijn moeder nu al goed door de was te doen etc. zodat ik het leer als ik op mezelf woon, haha.
  Ik vind je huis met de kantoorhoek zo nu ook veel ‘kloppender’! Weet niet wat het is, maar het klopt wel (:
  Leuk artikel, interessant!

 84. Emine

  ik heb mijn moeder mijn vliegtuigticket gegeven zodat ze gisteravond het vliegtuig in kon en voor 2 weekjes vakantie in turkije had. is dat ook lief?

 85. elineromy

  :inlove: zal je nog 1 keer een hometour willen opnemen?

 86. Fabiola

  Wat heb je een mooi ruim appartement! Het lijkt me echt fijn om je eigen plekje te hebben waar je alles kunt doen zoals je dat zelf wilt. πŸ™‚

  Ik woon nog steeds thuis, maar ben het huishouden wel gewend. Mijn moeder heeft erg last van gewrichtspijn, dus koken, afwassen, boodschappen, de was doen, schoonmaken, etc. doe ik zelf voor ons drieen. Ik kan me echter wel voorstellen dat het flink wennen moet zijn als je dat allemaal ineens zelf moet doen.

  • Emine

   dat heeft mijn moeder ook!! dus ik doe het huishouden voor -met mij erbij- 6 personen!

 87. Lydia

  Ik schuif echt nΓ³Γ³it met meubelen. Alleen wanneer het echt moet (omdat er een nieuw meubel in de kamer komt te staan) en dan nog zo minimaal mogelijk. Ik vind de verandering bij jou wel leuk, ik kan me ook voorstellen dat het in deze opstelling prettiger werkt aan je bureau. πŸ™‚

  Alleen wonen zou ik ook echt niet kunnen. Ik probeer het wel eens, als mijn ouders een avondje weg zijn, maar ik kan er echt niet tegen om vooral ’s avonds alleen naar bed te gaan. Gelukkig heb ik daar een vriendje voor . . . ook om het huishouden mee te kunnen delen. :hihi: Heel goed van je dat je het aandurfde om zo in je eentje in dat huisje te bewonen!

 88. Nynke

  Leuk geworden! Al vind ik je bureau wel klein. Ik houd van een grote werkplek, dus ik heb een breed en lang bureau. Wat t schoonmaken betreft… Ik heb sinds januari dit jaar een werkster. E20 voor 2 uurtjes per week. Ik wil nooit meer zonder!!! Groetjes Nynke

 89. Maaike

  Mooi huisje! Ik hou erg van dat strakke! Ik woon al bijna 9 jaar op mezelf maar heb het nog niet zo mooi in kunnen richten. Helaas had ik als arme student nauwelijks geld daarvoor. Ik heb in de loop der tijd wel een aantal meubelstukken gekocht/ gekregen die ik straks meeneem als ik hier wegga, maar de rest van die oude troep blijft mooi staan en in mijn nieuwe stekje komt dan ook allemaal nieuw spul te staan zodat het is zoals ik het wil!

 90. kaylee

  dit komt echt zo bekend voor haha
  ik heb dat ook, na een tijdje wil ik opeens alles omgooien op mijn kamer.
  het ziet er heel mooi uit! :blush:

 91. Sanne

  Dat zijn mooie veranderingen ja! En ik zal mijn mams eens bedanken vandaag. πŸ™‚

 92. Paola

  IK ben er ook dol op om af en toe even wat te veranderen!

 93. Dita

  erg mooi Cynthia!! En ja idd huishouden enzo is echt best veel werk, ik merk dat nu ook nu ik samen woon..alles wil je goed hebben, en netjes. En ja ik hou ook niet van rommel, en mijn vriend is wat slordiger, dus dat is soms wel lastig..hihi..:P

 94. Jacqueline

  Hahahha die kachel irriteert me heel erg, dat het bureau een deel verstopt. Jij kan niet tegen schuine dingen, ik niet tegen half verstopte! Maar Cynthia je hebt echt een heel mooi interieur, dat is fijn thuiskomen/werken:) heel chique!

 95. Margot

  Het chill gedeelte (met bank en tv ) is nu ook klein beetje afgescheiden van je bureau en werk gedeelte.:)

 96. Margot

  Je woonkamer lijkt ineens best wel groter.
  Alle 2 ziet het er leuk uit!!:D

 97. Kim

  Ziet er leuk uit! Logisch trouwens dat je het bureau hebt veranderd. Denk namelijk niet dat je er veel in zag tegen het licht van buiten! Strooilicht en dergelijke is altijd vervelend en hoofdpijn gevend!

  • Kim

   ik bedoel trouwens je beeldscherm, oeps 😳

 98. Charlotte

  Wat een verschil! Het is nu echt een stuk meer in balans. Eerst stond dat bureau zo ontzettend prominent in de kamer (ik zou daar kriebels van krijgen, de hele tijd op je werkplek uitkijken), maar nu heb je net wat meer scheiding tussen werk en ‘thuis’ πŸ™‚

 99. Lousanne

  schattig huisje inderdaad. Misschien inderdaad wel beter om met je rug naar de woonruimte te zitten, als ik thuis werk word ik altijd afgeleid als ik dat niet doe. Al zou ik persoonlijk eerst de keuken onder handen nemen. Wat werkruimte bij het fornuis lijkt mij heel handig!

  ik schuif zelf nooit, er is gewoon één indeling die het best is. En ik heb al zoveel ruimtes voor mezelf gehad dat dat op zichzelf al genoeg verandering is. Ik vond huishouden ook niet zo’n opdracht, ik deed gewoon al veel thuis: m’n kamer schoonmaken natuurlijk, maar ook wassen, strijken, stofzuigen koken en boodschappen doen. Niet altijd leuk natuurlijk, maar wel heel nuttig en bovendien ook wel zo sociaal. En toen ik op m’n 17e het huis uit ging hoefde ik daar niet meer over na te denken. Nu doe ik een keer per week het grote werk, de rest gewoon on the go.

 100. Elinedroomt

  Het bureau staat inderdaad veel beter in de hoek! En zo’n mooie foto, hij kan zo in een woonmagazine πŸ˜€ prachtig appartement heb je en mooi ingericht!

 101. Anna

  Woow het lijkt zo veel groter nu je bureau anders staat. En veel minder rommelig ook. πŸ™‚ Echt heel leuk. Haha.

 102. Charile

  Ik vind echt dat je en super mooi huis hebt!!
  Xx

 103. Denise

  Wat een mooie woonruimte zeg!
  Kun je nagaan, dat kriebelgevoel van dat je alles
  wilt verplaatsen heb ik om de maand πŸ˜›

 104. sylvia

  Heel mooi huis nu ik de fotos weer zie is het zo bekend heerlijk om te zien en leuke veranderingen heb je gedaan.
  Het huishouden kan je doen nadat je,je heb opgemaakt en de muziek lekker aan en dan elke dag 1 uurtje.

 105. Ellen

  Mooi huis heb je en een leuke inrichting!
  Tja mijn huis is ook een soort van vast maarja ik en mijn vriend wonen er goed en sparen nu voor groter over een aantal jaar.

 106. Aranka

  Oh je hebt echt zo een mooi huis! Fijn dat je nu een betere opstelling hebt gevonden! Het ziet er wel een stuk ruimtelijker uit zo πŸ™‚

  • Claire

   ik vind het altijd zo leuk om alles op een andere plek neer te zetten

 107. Joan

  Jij hebt ook wel een mooie ruimte waarin je af en toe wel eens iets kan verschuiven of verzetten. De indeling die ik nu in mijn huisje heb is een beetje ‘vast’. Op zich heb ik nog best een ruime woonkamer, maar de indeling kan gewoon niet echt anders als hoe ik het nu heb staan. Maar ik snap wel precies wat je bedoeld, met dat iets kleins soms een hele verandering lijkt of gewoon net wat beter oogt. Mijn bureau op de logeerkamer verander ik wel eens van plek. Oja, ik hou ook echt niet van dingen die schuin staan haha!
  Ik woon al best lang op mezelf en ben ook altijd veel op mezelf geweest, dus ik vind het echt heerlijk om soms alleen te zijn. Het huishouden kan inderdaad wel even een tegenvaller zijn in het begin, maar wanneer je eenmaal het ritme ervan te pakken hebt dan valt het best mee.