Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • home tour
  • interieur
  • Persoonlijk
  • wonen
Een MissLipgloss artikel

Home: schuiven, schuiven, schuiven

…en tillen. Ik woon nu al bijna negen maanden hier en het kriebelt al bij me. Ik wil het weer anders. Niet dat ik nu met potten groene en paarse verf sta, nee, ik ben aan het schuiven! Het begon toen ik mijn bank net een paar weken had, en ik die een centimeter of vijftien naar achter schoof. Wat een verschil. In de keuken verschoof ik laatst mijn wijnkast. En mijn hele kantoor gooide ik ook om. Het is zoveel beter! Gewoon, door simpel te schuiven en tillen, en alles net even wat anders te zetten. Het kost weinig tijd, alleen wat mankracht (sommige dingen kan je niet schuiven omdat je de vloer beschadigt), en het effect is zo groot. Kijk je mee naar mijn home improvements?

Oké, zo was het:

En… zo is het nu. Ik heb simpelweg mijn bureau verplaatst!

Even die laatste foto’s achter elkaar:

Nou ja, home improvements. Ik heb niet lopen hakken, zagen en boren (dat heb ik vorig jaar in september al genoeg gedaan) maar het voelt als zo’n enorm verschil! Het is net alsof ik in een ander kantoor aan het werk ben! Natuurlijk maakt die wijnkast op een andere plek maar weinig uit, maar m’n kantoorhoek zo anders, dat voelt zo veel beter en werkt zoveel fijner. Het is net alsof m’n kamer nu meer in balans is, het klopt gewoon, en ik vind het veel gezelliger.

Valt het trouwens op dat ik niet houd van ‘schuin’? Elke keer als mijn vader hier is, gaat hij dingen schuin zetten. Banken, kastjes, stoelen. Ik houd daar niet van. Dingen moeten recht staan, in negentig graden, haaks op elkaar. Ik ben allergisch voor schuin en scheef. Wel ironisch dat ik in een eeuwenoud pand woon waarin alles scheef staat en hangt, maar dat heeft dan wel weer zijn charme.

 

En: hoe bevalt het om hier te wonen? Ik krijg de vraag vaak! Heel goed. In het begin vond ik het erg wennen, vooral het ‘alleen zijn’. Als je bij je ouders woont, is er altijd wel iemand. Je zit dan misschien wel zonder iets tegen elkaar te zeggen met elkaar in een ruimte (de een leest een boek, de ander kijkt tv, de ander kookt), maar er is gewoon altijd iemand, ook om wat tegen te zeggen als je dat wilt, of om gezellig mee te doen. Als je alleen woont, niet. Dan moet je daar naar op zoek. In het begin vond ik dat wel lastig, soms. Dan wist ik ook niet goed wat ik moest doen ’s avonds. Maar dat is een kwestie van wennen, en gelukkig heb ik veel lieve vriend(inn)en hier die regelmatig langskomen, en daarnaast ben ik zelf ook maar weinig thuis. Wat me wel vies is tegengevallen: het huishouden. Echt, dames die nog thuis wonen: help je moeder (of vader), en bedank haar voor het koken. Nu ik alles zelf moet doen, besef ik pas hoeveel werk het is! En ik hoef het nog maar voor één persoon te doen, mijn moeder voor vier. Elke dag koken, schoonmaken, boodschappen doen, stofzuigen, de was doen, opruimen, zorgen dat alles netjes is, ‘visite’ ontvangen… Gelukkig  vind ik het allemaal leuk, en ik heb nu mijn ritme erin gevonden. Ik heb ook een hekel aan troep, dus ik zorg dat het hier altijd netjes is. Ik werk thuis, en ik kan niet fijn werken als er zoveel zooi om me heen ligt.

Geef je moeder (of de persoon die verantwoordelijk is voor het huishouden bij jou thuis) vandaag maar eens een bos bloemen of een dikke knuffel, bedank haar (elke dag!) voor het lekkere eten en help eens met stofzuigen, ramen lappen of de was.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.