Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • make-up
  • natural look
  • natuurlijk
Een MissLipgloss artikel

Hoe ziet je make-up er natuurlijk uit?

Ik maak vaak vriendinnen op, en eigenlijk zeggen ze áltijd vooraf ‘Maar niet een plamuurlaag, hoor!’ of ‘Houd je het wel natuurlijk?’. Ook bij de comments lees ik vaak dat er toch een soort ‘angst’ is om er uit te zien als een barbiepop wanneer je make-up gebruikt. Echt niet nodig! Ik geef vandaag tips hoe je je make-up er zo natuurlijk mogelijk uit kan laten zien.

 

De basis

Ik begin zelf graag met een vloeibare gladmakende primer, zo wordt je huid glad en ziet je foundation er ook meteen minder als ‘plamuur’ uit. Gebruik liever geen dikke primer uit een potje, want dat maakt het juist wel wat meer ‘opgemaakt’. Mijn favoriete primer is de Make Up Forever HD Primer, die is heel erg dun en zorgt voor een sutiel gladmakend effect.

Gebruik dan een zo vloeibaar mogelijke foundation en werk in heel dunne laagjes. Als je meteen een klodder op je gezicht doet en dat uitsmeert, krijg je inderdaad een pannenkoeklaag. Doe een héél dun laagje op, verdeel dit met een kwast, spons of met je vingers, en kijk dan of je een extra laagje nodig hebt. Waarschijnlijk niet. Mijn favoriet: Bourjois Flower Perfection en Make Up Forever HD.

De kleur van je foundation is ook belangrijk. Zorg ervoor dat die matcht met je hals! Op die manier loopt het mooi natuurlijk over en krijg je geen rand bij je nek.

Wees zuinig met poeder. Ik gebruik elke dag poeder, omdat het je make-up longlasting maakt en de glans weghaalt. Maar als je veel aanbrengt, wordt het ‘cakey’. Gebruik dus maar een heel klein beetje op de plekken waar het nodig is, zoals onder je ogen, je neus en kin. A little goes a long way. Mijn favoriet: MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder Pressed.

Vloeibare concealer ziet er natuurlijker uit dan vaste concealer uit een potje. Verdeel het met je vinger in kloppende bewegingen en poeder dit ook heel lichtjes af. Vaak merk je na het aanbrengen van je foundation dat je niet eens concealer meer nodig hebt. Mijn favoriet: Estee Lauder DoubleWear Concealer.

Blush en bronzer? Wees zuinig en gebruik een niet al te donkere kleur. Blend het goed met je foundation door er met een kwast zachtjes overheen te gaan. Doe het ook altijd pas nadat je het hebt afgepoederd, anders krijg je onnatuurlijke strepen.

Gebruik na het make-uppen een finishing spray. Op die manier haal je al het poederige weg en ziet het er heel natuurlijk uit. Ik gebruik graag MAC Fix+.

 

Je ogen

Bij ogen geldt: blenden, blenden, blenden. Harde lijnen staan niet natuurlijk. Kan wel heel gaaf zijn, maar past niet bij een natuurlijke look. Maak dus alles zacht, laat kleuren mooi in elkaar overlopen en gebruik aardetinten. Niet teveel mascara, en als je een lijntje langs je wimperrand wilt zetten, doe het dan met een oogpotlood in plaats van vloeibare eyeliner.

Houd je wenkbrauwen ook rustig en natuurlijk. Als je ze bij wilt tekenen, doe dit dan heel subtiel, en zet met een potlood subtiele streepjes zodat het haartjes lijken. Vermijd harde lijnen en donkere kleuren.

Gebruik ook niet teveel mascara. Een dikke laag mascara is niet natuurlijk! Ga voor een paar subtiele laagjes en zorg ervoor dat je wimpers mooi gescheiden blijven.

 

je lippen

De meest natuurlijke optie is geen kleur aanbrengen, alleen een beetje glans met wat lipgloss of een lippenbalsem.

Wil je toch kleur? Dep dit dan zachtjes met je vingers op je lippen. Harde lijnen maken het juist weer te opgemaakt, dus doe het subtiel en op een natuurlijke manier.

 

hoe ik het doe

Check trouwens ook deze video, hierin laat ik zie hoe ik mijn basismake-up doe:

En in deze laat ik zien hoe je je make-up nu precies goed kan blenden:

Zo zie je maar, je kan superveel cosmeticaproducten gebruiken en er alsnog als een natural beauty uitzien. Je hoeft geen pancake op je gezicht te hebben, of zware zwarte ogen met dikke eyeliner en strakke rode lippen. Make-up kan je natuurlijke schoonheid juist wat accentueren. En ook al wil je dat met heel veel producten doen, dan hoeft het er niet uit te zien alsof je de hele drogisterij over jezelf gekieperd hebt. Succes 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.