31 oktober 2013 door Cynthia Schultz 109 reacties
Een MissLipgloss artikel

Hoe ik mijn inbox in bedwang houd: Inbox Zero

largeIn mijn blogpost met tien dingen die je nog niet van me wist vertelde ik dat ik na jaren lang stoeien met mijn inbox een manier heb gevonden die werkt voor mij. Ik vroeg of jullie het interessant zouden vinden daar een blogpost over te lezen, en daar werd enthousiast op gereageerd. Ik ga je vandaag uitleggen hoe ik elke dag Inbox Zero bereik!

Wat is Inbox Zero?

Inbox Zero is een trend en heel veel mensen die stoeien met hun mail doen hun best dagelijks Inbox Zero te bereiken. Inbox Zero betekent puur: een lege inbox. Als je dagelijks heel erg veel mail krijgt, kan dat nogal lastig zijn.

Hoe deed ik het eerst (oftewel, wat werkte niet voor mij)?

Sinds ik bezig ben met MissLipgloss, al zeven jaar, ontvang ik best veel mail. Elk jaar worden dat meer mails. En ik ben dus ook al een tijd aan het dealen met deze taak. Wat ik heb geprobeerd en wat duidelijk is geworden dat het voor mij niet werkt:

 • Laten gaan. Loslaten. Gewoon doen wanneer het uitkomt. Neh, ik kan het niet. Ik word er zenuwachtig van, van een inbox die maar volloopt, met dingen die misschien wel belangrijk zijn. Niets voor mij.
 • Twee keer per week alles beantwoorden en een autoreply sturen dat ik op deze manier te werk ga. Bleek na een paar weken toch wel dat er belangrijke mails binnenkomen die de dag zelf behandeld moeten worden én ik kan er toch echt niet tegen dat ik dan na drie dagen 500 mails kan gaan wegwerken.
 • Meldingen aanzetten op mijn telefoon en iPad zodat ik een geluidje hoor dat er een mail binnenkomt en dan meteen behandelen. Werkt niet. Ik word dan elke minuut afgeleid en ben de hele dag met mijn mail bezig.

Het werkte allemaal niet. Mensen die zeiden ‘Ik heb elke dag een lege inbox!’ vond ik bijzonder. Hoe kan dat nou?! Omdat het allemaal toch niet werkte hoe ik het zelf deed, ben ik me er in gaan verdiepen. Hoe doen mensen die veel meer mail krijgen dat toch. Hoe houden ze die inbox in bedwang. Hoe wordt die inbox niet iets wat je leven beheerst (geloof me, als je veel mail krijgt en je weet niet hoe er mee om te gaan dan wordt het een grote grijze wolk die boven je dag hangt).

Hoe ik dagelijks inbox zero bereik

Inmiddels heb ik een manier gevonden die voor mij werkt. Ik heb heel veel artikelen en blogposts gelezen van ervaringsdeskundigen die nog véél meer mail krijgen dan ik. Tips gevraagd. Mensen om me heen gevraagd hoe zij het nou deden.

Wat ik deed ter voorbereiding:

Het aantal mails dat je krijgt beperken

Eerst ben ik me gaan uitschrijven van allerlei onzinnige nieuwsbrieven waar ik toch niks mee doe. Ik zocht in mijn Gmail op ‘uitschrijven’ en zo vond ik allerlei nieuwsbrieven. Een voor een heb ik me uitgeschreven. Het duurt even, maar dan krijg je in ieder geval daar nooit meer e-mails van.

Als ik nu een mailtje krijg dat ik meteen weggooi, kijk ik of ik me ergens voor kan afmelden, dat ik die mails niet meer krijg.

Verder heb ik de ‘contact’ knop op mijn site ietsje onduidelijker weggestopt. Niet dat ik het niet leuk vind om mails van jullie te krijgen, maar zodat mensen iets meer moeite doen voor ze me mailen. Bijvoorbeeld door eerst te zoeken op mijn site naar de vraag die ze hebben.

Filters instellen

Ik ben begonnen met het instellen van filters. In Gmail gaat dit heel gemakkelijk en kan ongetwijfeld ook als je werkt met een programma op je computer. Zo heb ik ingesteld dat persberichten in een aparte map (‘Pers’) komen en in mijn inbox overslaan. Zo kan ik die map een keer per week checken wanneer het mij uitkomt.
Dat heb ik ook gedaan met mails die via mijn contactformulier op de site worden verstuurd. Die komen in een map ‘Contactformulier’. Ook die slaan mijn inbox over. Zo kan ik beginnen aan het beantwoorden van die mails als het mij goed uitkomt. Ook krijgen die mails die in die map komen een automatisch antwoord dat het even kan duren voor ze antwoord krijgen.

Maar wat ook werkt: als je iets mailt naar boekingen@misslipgloss.nl, belandt je mailtje niet bij mij, maar bij mijn sprekersagentschap. Het zelfde met adverteren@misslipgloss.nl.

Ik heb zo nog meerdere filters ingesteld, zodat niet alles zomaar in mijn inbox komt. Voorkomt een hoop ruis!

Mappen maken

Ik heb een aantal belangrijke mappen gemaakt. Mijn belangrijkste:

 • Later
 • CosmoGIRL
 • Shop

En natuurlijk de mappen die bij de filters horen zoals ‘Contactformulier’, ‘Winnen’ en ‘Pers’.

Hoe ik nu dagelijks te werk ga

Meteen actie ondernemen

Het allerbelangrijkste is: meteen iets doen met de mails die je leest. Op het moment dat je je mail opent, of dat nu op je computer of op je telefoon is, moet je iets doen. Maak er een spelletje van. Elke keer dat je je mail opent, krijg je inbox zero. Wat de opties zijn:

 • Meteen beantwoorden – als je snel een reactie kan geven, doe dat dan meteen
 • Verwijderen – sommige mails kunnen gewoon meteen de kliko in
 • Archiveren – sommige mails behoeven geen antwoord, maar wil je wel bewaren
 • Verplaatsen naar ‘Later’ – sommige mails kan je later behandelen en hoeven niet meteen. Deze verplaats je naar je ‘Later’ map.

That’s it!

Je ‘Later’ map

Als je zo’n mooi ‘Later’ mapje hebt, moet je die natuurlijk wel gebruiken. Spreek met jezelf af wanneer je dat doet. Dan kan een keer per drie dagen, een keer per week; het is maar net wat jij prettig vindt. Je kan ook meerdere mapjes maken; bijvoorbeeld ‘vandaag’, ‘deze week’ of ‘nog later’.

Lees & beantwoord je mail op gezette tijden

Check niet de hele dag je mail. Zonde van de tijd. Doe het op vaste tijden, bijvoorbeeld drie keer per dag. Ik probeer het ’s ochtends te doen als ik begin met werken, dan na de lunch rond 13u en dan aan het einde van de dag nog eens. Lukt niet altijd, maar ik probeer het wel.

Nee is ook een antwoord

Sommige mails beantwoord ik niet meer en gooi ik meteen weg. Zo beantwoord ik al heel lang geen beautyvragen meer per mail (wel op de site en op social media) en dat zet ik ook duidelijk neer bij mijn contactformulier. Toch krijg ik dagelijks nog veel beautyvragen. Deze verwijder ik meteen en beantwoord ik niet. In de autoreply van mijn contactformulier staat dit ook, dus dan weten de vragenstellers dat. Ook negeer ik vage reclamemailtjes van webshops. Scheelt een hoop tijd! En ‘nee’ zeggen is natuurlijk ook een duidelijk antwoord per mail, als iemand iets ingewikkelds van je wilt waar je geen tijd voor hebt. ‘Nee, sorry!’ is duidelijk, vriendelijk en je bakent je eigen agenda af.

Meldingen uitzetten

Overal. Ik krijg nooit een ‘ping’, berichtje, melding of wat dan ook als ik een mail krijg. Ik kijk er naar als het mij uitkomt en dat werkt top.

Een autoreply instellen als je je mail niet beantwoordt

Als ik weg ben, of heel erg druk ben en weet dat ik niet veel aan mijn mail toe ga komen, stel ik een automatisch antwoord in dat het even kan duren voor de verzender een antwoord krijgt. Dan weten ze dat, en dan kan ik met een gerust hart even mijn mail laten voor wat het is.

 

That’s it! Dit is wat goed werkt voor mij. Filteren, je inbox schoon houden, meteen actie ondernemen, mapjes gebruiken, niet de hele dag constant je mail checken… Ik hoop dat je hier wat aan hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

109 reacties
 1. Charlotte

  Hey Cynthia!

  Ik ben hier ook mee bezig, met dingen zowieso te versimpelen zodat je in 20% van je tijd, 80% bereikt. Project email gaat ook komen en jouw blog is echt mega top, dankje! Dit boek FOCUS! van Leo Babauta is ook echt een aanrader als je alles nog gerichter wilt doen en dus meer bereikt daardoor. Ik ben elk hoofdstuk aan het toepassen en hij legt het ook een beetje uit zoals jij maar jij doet het duidelijker, perfect dankje! XX Char

  • Miss Lipgloss

   Thanks voor de tip Char!! Ga ik zeker even opzoeken.

 2. Jobke

  Wauw geweldig artikel! Had ik net even nodig; ik werk momenteel als PA voor iemand met een overvolle mailbox. Vooral in het begin is het erg lastig om een systeem te vinden die voor ons beiden werkt. Jouw artikel gaat me hier zeker bij helpen 🙂

 3. Monique

  Goh interessant. Ik zou er persoonlijk gek van worden.

 4. Anoeska

  Heel handig! Heb zelf nog niet zo last van een volle inbox maar kan me voorstellen als je dat wel hebt dit heel goed helpt om het overzicht te bewaren. 🙂 Leuk dat je dit gedeeld hebt!

 5. Chezzelia

  Oh wat handig! Ik heb een stuk of 4 mailadressen ( persoonlijk mail, persoonlijke blog, een andere blog dat heel goed loopt en mijn zakelijk mail ) en soms weet ik het niet meer haha! Opzich heb ik bij twee emails wel onder controle maar die van mijn blog en zakelijk..pff dat is echt soms een ramp haha! Ik ga zeker wat tips hanteren. Ik zit alleen dat ik de laatste 2 weken onwijs veel spam krijg en dat krijg ik maar niet weg 🙁

 6. Martine

  Ik moet ook echt stoppen met m’n mail tussendoor te checken op m’n telefoon. Het gebeurt met zo vaak dat ik daardoor later vergeet op die mails te reageren…

 7. Naomi Elisabeth Felice

  Hi Cynthia,

  Ik heb je ook meerdere malen geprobeerd te mailen. Tot op heden geen 1 keer reactie gehad. Had van de week ook weer een mailtje gestuurd over je boek die ik een review heb gegeven.

  Ik snap dat je het druk hebt, hopelijk hoor ik nog wat van je!

  liefs,

  Naomi

 8. Tessa

  Je hebt me echt enorm geinspireerd. Sinds 2005 had ik mijn inbox al niet meer opgeruimd. Ja, meerdere keren een poging tot gedaan, maar dat gaf ik al snel op want ik zag door de bomen het bos niet meer. Nu heb ik alles gesorteerd op naam (dan is het al een stuk makkelijker om te zien wat altijd spam is, en waar je wat serieuzer naar moet kijken). Vervolgens heb ik alle mailtjes in mapjes onderverdeeld en ik heb een paar duizend mailtjes weggegooid. En nu heb ik gewoon INBOX ZERO gehaald!! Jeeeeej, nooit verwacht dat het me ging lukken. Ik bewaar altijd alles.

  Ik kreeg ook soms wel 20 tot 30 mailtjes per dag die nergens over gingen. Alleen maar spam en nieuwsbrieven enzo. Soms gooide ik ze wel eens weg maar meestal liet ik ze staan. Kun je nagaan wat een troep er in mijn mailbox stond. Alles wat ik de afgelopen paar weken gekregen heb heb ik me voor afgemeld en nu heb ik al 1,5 dag geen mailtje meer gekregen. Het voelt wel een beetje of ik veel minder belangrijk ben dan ik dacht haha.

  Dankje!

 9. Lien

  Ik heb er zelf nog nooit aan gedacht om me uit te schrijven van nieuwsbrieven. Best dat we jou hebben!!!! Mijn inbox bestaat ook uit meer dan 5000 mails dus. Met jou tips moet dit echt wel goed komen. Ik ga je tips laten lezen door mijn man, want van jou kan echt wel leren!! En van dan “bling” geluid op zn gsm wanneer een mail toekomt wordt ik zelf horendol van. Dank je voor de handige tips!

 10. Maxime

  Op unroll.me kan je je email account linken aan hun site en dan vindt de site al je nieuwsbrieven. Je kan je dan uitschrijven van al je nieuwsbrieven met 1 druk op de knop. IDEAAL.

  Goeie tips, Cynthia! 🙂

 11. Bianca

  Ik heb een webshop en ik herken dat van die grijze wolk volledig. Ik weet ook na 5j nog altijd niet hoe met die mails om te gaan. Het lijkt me zaaalig om die contact knop ergens weg te moffelen, maar als webshop moet dat dus verplicht altijd goed zichtbaar zijn dus dat gaat niet.

  Naast de contactknop staat de faq pagina maar dagelijks krijg ik tientallen mails met vragen die uitgebreid behandeld worden op de faq pagina, heel vervelend dat mensen niet eens de moeite nemen om zelf iets uit te zoeken. En ja, natuurlijk de vele blogs die om gratis producten vragen, moet ik telkens gaan uitzoeken of een samenwerking interessant is of niet…

  Wat ik doe sinds kort, is als er ’s avonds na 18u mails binnenkomen, ze als concept beantwoorden en ze pas de volgende ochtend versturen. Vroeger zat ik om 23u nog mails van klanten te beantwoorden en dan kun je bezig blijven. Een duidelijke grens trekken en niet TE snel antwoorden op een mail helpt ook, laat er zeg maar een uurtje tussen anders ben je de hele dag aan het converseren met één klant.

 12. Hilde

  Handige tips heb je gegeven 🙂 Super!

 13. Stèphanie

  Goede tips. Ik moet me ook maar een gaan afmelden bij verschillende nieuwsbrieven. Ik gooi ze toch altijd meteen in de prullenbak.

 14. Meandra

  Handige tips. Zelf ontvang ik niet zo heel veel mail. Pas wel ook uitgeschreven voor nieuwsbrieven, dat scheelt een hoop.

 15. Daniëlle

  Handige manier, ik werk ook veel met filters en begin ’s ochtends met het controleren van mijn mail en op prioriteit instellen.

 16. Abi

  Weer eens een super handig artikel! Heerlijke tips voor een schone inbox, ik ga ze zeker eens toepassen! 🙂

 17. Celia

  Super handige blogpost! Gelukkig heb ik zelf geen last van een overvolle inbox. 🙂

 18. Syl

  Super handig. Ik denk dat het ook wel echt nodig is met een eigen blog/bedrijf

 19. Anouk

  Handig! Ik heb ook ongeveer zo’n systeem. Ik heb per website een e-mailadres en deze gaan meteen naar mapjes. Ik kijk wanneer ik hier tijd voor hebt. Alleen algemene mailtjes komen in mijn inbox binnen en dat zijn er niet zoveel, gelukkig. Geen meldingen en kijken wanneer het uitkomt is erg praktisch 🙂

 20. Manon

  Handige tips, gelukkig krijg ik nog niet zoveel mail.

 21. Brenda

  Leuk artikel om te lezen Cynthia. Zelf doe ik dit ook ongeveer, een lege inbox geeft me veel rust (sowieso voor mijn blog, prive ben ik hier iets minder goed in).
  Automatische regels stelde ik nog niet in, daar ga ik eens naar kijken. Bedankt voor de tips.

 22. Anne

  Ik had een mailtje gestuurd, en hij werd heel snel beantwoord, echt fijn om je voor te stellen dat iemand echt moeite voor je heeft gedaan, het was een ‘handgetypte’ vriendelijke mail, en ik kijk er stiekem iedere dag even naar… Dus: complimenten dat je het zo goed doet met je mail!

 23. Diana

  Ik vond het zo lief dat je me zovaak terugmailde!!

 24. Hester

  Goede tips! Ik kreeg eerst nooit mail en nu sinds mijn blog wel steeds meer, af en toe is het dan echt een zootje ongeregeld inderdaad en dat blijft maar in je hoofd spoken. Op ongelezen zetten en op een gegeven moment gewoon allemaal tegelijk afhandelen werkt voor mij het beste! Helaas doet mijn mail het sinds vanmiddag opeens niet meer, dat vind ik dan wel weer heel irritant…

 25. Robin

  Goeie tips! Ik krijg niet veel mails dus ik heb hier niet zoveel aan, maar wie weet ooit wel heel handig 😉

 26. Marlous

  Handig! Dit wordt nu mijn sogklusje: m’n mail op orde brengen en afmelden van nieuwsbrieven haha. Die tabbladen in Gmail zijn inderdaad fijn, heb nu alleen de standaard tabs maar ik ga eens kijken hoe ik dit kan aanpassen.

  • Marlous

   Toevoeging: wel zonde van de foto bij het artikel. Voor iemand die het zelf niet leuk vindt wanneer haar foto’s/materiaal zonder bronvermelding worden gebruikt, verwacht ik eigenlijk dat je het zelf ook niet doet. Vooral bij dit artikel, had je prima een foto van een stapel post/pakketjes (die jij vast genoeg hebt!) kunnen maken, toch?

 27. Lisanneleeft

  Hahaha, de ‘ik doe het later wel’ instelling werkt inderdaad voor geen meter, maar toch gebruik ik hem soms.
  Ik heb ooit een tip gelezen: alleen je mail openen wanneer je ook de intentie hebt om de mails af te handelen. Dus dan gewoon in een keer alles wegwerken!

  Heb het een tijdje gedaan, werkte perfect. Maar ik ben te nieuwsgierig en wil tussendoor al weten of ik geen leuke mailtjes heb 😛

 28. Eline

  Dit zijn echt handige tips, ik denk dat iedereen wel vaak een te volle inbox heeft 🙂

 29. danielle

  Ik vind dit heel herkenbaar, zeker aangezien ik zelf ook een hele volle email box heb.
  Het voelt goed te weten dat jij, een succesvolle vrouw, ook gewoon haar meldingen uitzet. Dat heeft mij wel over de streep gehaald, dit ook gewoon te doen. :blush:

  Bedankt voor je tips!

 30. Jolanda

  Leuk en duidelijk artikel! 🙂 Hier heb ik wat aan! Dank je!

 31. Annika

  Thanks, Cynthia! Je hebt me geïnspireerd om mijn eigen Inbox eens flink op te ruimen. Ik krijg maar zo’n 10 mails per dag, maar had al niks meer verwijdert sinds 2009. Na een aantal uren met thee en gezellige muziek is mijn inbox nu leeg, en heb ook ik alles gesorteerd zodat het voortaan in een speciale map binnenkomt (nieuwsbrieven, familie/vrienden, werk enz.)

  Verder vind ik het af en toe zo onbegrijpelijk om te lezen dat jij echt dagelijks zoooo veel mails binnenkrijgt met vragen e.d. Begrijpen mensen dan aan de hand van je drukke sneek-peaks en zo niet dat je geen tijd hebt om alles vraag voor vraag te beantwoorden, en dat ze het vaak ook makkelijk zelf kunnen googlen of naar een forum gaan!?
  In ieder geval erg fijn dat je nu een manier hebt gevonden om het wat makkelijker ‘aan te kunnen!’ Succes!

  • Miss Lipgloss

   Wat leuk om te horen Annika, good job!!

 32. Gwen

  Perfecte timing! Ik zit al zo lang te denken mn 2 inboxen goed op te schonen, maar ik schuif het steeds voor me uit, het is zo’n rotklusje.. Toen ik vanochtend dit artikel las was dat net ff het duwtje wat ik nodig had denk ik. Ik ben vandaag vrij, heb alle tijd, en heb mezelf daarom voor de computer geplant. Het ging eigenlijk zelfs sneller dan ik dacht! Alle belangrijke mails bewaard in mappen, inboxen, verzonden mails etc zijn nu helemaal leeg, heerlijk!
  Ben blij dat dit artikel online kwam anders had ik waarschijnlijk nog steeds niet gedaan, dus thanks!

 33. Winnie

  Nooit over nagedacht, maar een heel handig systeem!

 34. Jitske

  Handige tips! Ik word soms gek van mijn mailbox en ik krijg vast niet zoveel mail als jij!

 35. Kelly

  Wat handig om te lezen. Zelf kan ik mijn mails gelukkig nog met gemak bijhouden. 🙂

 36. Anouk

  Pfff je zult ook zoveel mailtjes krijgen per dag! Goed dat je een systeem hebt gevonden om het te handelen! Leuk om te lezen hoe je dat doet:)

 37. Sandra

  Ik ben Directiesecretaresse van beroep en jij behandelt je mail op exact dezelfde manier zoals ik het zelf ook doe. Ik sla gelijk de link op, ik krijg vaak vragen over hoe ik dit doe, hoef ik het niet meer te mailen / uit te leggen, ik stuur ze gewoon jouw link! Thanks!!

  Oh en al die “piepjes” die mensen ontvangen voor een nieuwe mail/whatsapp/sms/whatever: serieus, het is niet gek dat mensen het concentratievermogen van een mug hebben :zzz: x( x( hilarisch!

 38. Charlotte

  Superhandig artikel.
  Wow, ik zou helemaal gek worden als je elke minuut een pliepje hoort in je inbox.

 39. Claudia

  Handige tips.

 40. Inge

  Wat een leerzaam artikel! Afmelden voor nieuwsbrieven scheelt al een hoop inderdaad. En ik check (net als jij) alleen maar mijn mail wanneer ik ook echt tijd heb om er iets mee te doen, anders werkt het alleen maar frusterend.

 41. Fran

  Ik heb opzich geen problemen met mijn inbox, maar alsnog lijkt me dit wel handig!

 42. rosalie

  Ik ga mij nu ook even uitschrijven van al die nieuwsbrieven! Goed idee!

 43. Isabel

  Super fijne tips! Ik word ook gek van al die nieuwsbrieven… Ik ga me ook daar maar eens voor afmelden. Bedankt voor de tips, Cynthia!

 44. Michelle

  Handige tips! Die nieuwsbrieven zijn inderdaad killing!

 45. Stien

  Wauw, echt goede tips! Heb meteen in mijn zoekopdracht ‘Uitschrijven’ geprobeerd, en al een HELEBOEL nieuwsbrieven verwijderd!

 46. Suuz

  Op zich doe ik het al wel zo. Alleen moet ik in mijn beroep helaas wel vaker direct mail checken ipv op vaste momenten. Ik heb voor privémail de piepjes op mn telefoon wel aanstaan, maar als ik even suuz-tijd wil zet ik m’n tel op niet storen. Ideale functie op de iphone. Geselecteerde mensen kunnen je wel bereiken in geval van nood (bellen), maar verder blijft alles stil.

 47. Irene

  Fijn dat je een methode hebt ontwikkelt die goed voor je werkt! Ik heb gelukkig/helaas geen last van een overvolle inbox 🙂

 48. Yvonne

  Goede tips! En zo doe ik het eigenlijk ook. Wat je zegt: meteen iets mee doen als het kan. Dat scheelt enorm. 🙂

 49. Tara

  Wat een handige tips! Ik heb ook alle pings en push berichten uitgezet. Zo irritant!

 50. Maaike

  Dat ik wat ik op mijn werk doe. Sinds de herfstvakantie staan mijn notificaties voor mijn werkmail ook uit en dat bevalt me eigenlijk prima. Het geluid van mijn telefoon staat standaard uit, zo kan ik op mijn telefoon kijken wanneer mij dat uitkomt.

 51. Nina

  Super handig, ik moet ook nog structuur brengen in mijn mailbox die nu uitpuilt haha

 52. Amanda

  Handig artikel. Gelukkig heb ik niet zoveel mail dat het mij duizelt, laat het soms wel een dagje voor wat het is als ik er echt geen tijd voor heb.

 53. Sara

  Handige tips! Ik moet mij ook gaan afmelden van allerlei nieuwsbrieven, want alleen daarvan krijg ik eker tien mails per dag. Ik ga ook het geluid uitzetten van mijn i-pad voor wanneer er nieuwe mail binnenkomt. Ik word daar heel onrustig van en ookal ben ik ergens anders mee bezig, dan moet ik gewoon even kijken en ben ik weer uit mijn concentrtie.

  • Miss Lipgloss

   Ja echt he, dat is het probleem! Je blijjjjjft maar kijken en je wordt telkens onderbroken.

 54. Beautydagboek

  Ik vind je tips heel bruikbaar, ik struggle ook altijd met mijn inbox dus dit is zeer welkom 🙂

 55. femketje

  met mappen werken qua belangrijkheid *is dat een woord XD* lijkt mij inderdaad ook het handigst!

 56. sofie

  Superhandig! Mijn mailbox zit soms overvol en ik kan er ook echt niet mee om dan! Ik word er echt zenuwachtig van :s

 57. Shifra – A Cup of Life

  Ik sinds vorige week zelf een manier gevonden om mijn inbox tamelijk leeg te houden. Want wat is dat toch een RAMP, een volle inbox, haha! Nu staan er elke keer ongeveer 10 mailtjes, die ik per dag wegwerk. Prima:)

 58. Kevser

  Geweldig! Ik probeer er ook mee te dealen en werk eigenlijk sinds twee maanden ook op deze manier:) heb alleen geen filter op bepaalde onderwerpen zitten, maar die heb ik ook niet echt nodig. Mijn ‘later’ mapje heet ‘IN bakje’ en ik probeer er twee x pw naar te kijken. Voorkomt echt dat je uit je concentratie wordt gehaald en iets kleins gaat doen wat je ook aan het einde van een dag kan doen wanneer je minder concentratie over hebt 😉 (mijn in bakje tijd!) leuk om te lezen hoe een ander het doet!

 59. kim

  Wat knap dat je op deze manier actie hebt ondernomen! Kan me voorstellen dat dit veeeel fijner werkt. Leuk dat je de tips deelt!

 60. Lilian

  Zo werk ik ook ongeveer, behalve dat de mailtjes die ik af moet handelen in mijn inbox staan (op dit moment maar 6, goed te doen dus).

  Voor mijn werk heb ik 3 mappen van de laatste 3 maanden (aug/sep/okt), daarin staan e-mails met niet heel belangrijke informatie, maar die ik misschien nog wel nodig heb om iets op te zoeken. Bij een nieuwe maand maak ik een nieuwe map aan en gooi ik de oudste map weg, ik kan er tegen die tijd wel vanuit gaan dat ik de mailtjes niet meer nodig heb.

 61. Kirsty

  Bedankt voor de fijne tips Cynthia! 🙂 Ik probeer altijd de mailbox van mijn blog heel ordelijk te houden, dus daar probeer ik inderdaad een paar vaste momenten per dag naar te kijken of in ieder geval één keer. Mijn privé-mail is wel echt een zooitje, daar kijk ik liever niet op haha omdat ik dan meteen mijn hele inbox kan legen. Heb een tijdje notificaties gekregen als ik nieuwe mail had op mijn mobiel, maar dat heb ik maar uitgezet omdat ik het ook vreselijk irritant vond, je voelt je dan zo verplicht om continu met je mail bezig te zijn.

 62. Kimberley

  Ik krijg gelukkig niet zoveel mail haha, maar het lijken me wel hele goede tips! Vooral om alle meldingen uit te zetten, ik raak nogal snel afgeleid 😛

 63. Hanneke

  Wat leuk om te lezen, deze tips hebben wij op het werk ook gekregen vanuit een externe coach. Dus een goede werkmethode zeg ik zo!

 64. Petra

  Dit doe ik ook op m’n werk en ik zweer er bij!

 65. Kimberly

  Kijk dit zijn nog eens handige tips, hier heb ik wel veel aan! Ik ga proberen of het lukt met filters instellen, lijkt me super handig! 🙂 thanks voor de tips Cynthia!

 66. Simone

  Klinkt goed! Ik heb gelukkig nooit zoveel mail, maar fijn dat je een oplossing hebt gevonden!

 67. Josianne

  Goeie tips! Helaas werkt het op mijn werk niet helemaal omdat alles daar dringend is natuurlijk 😉 Maar ik ga me wel uitschrijven voor al die nieuwsbrieven!

 68. Yvonne

  Handig artikel. Eigenlijk ook heel logisch maarja het word toch gauw een slop. Mijn gmail account heb ik vrij netjes ingedeeld, maar mijn hotmail account is echt een drama! Daar heb ik amper ooit iets op verwijdert hihi. Meldingen uitzetten is idd ook n goeie, vooral als je zoveel mail krijgt anders word je gek van t geping lijkt me;)

 69. MySuperSweetLife

  Heel erg handig allemaal! Gelukkig krijg ik niet zo veel mailtjes, ik zou gek worden denk ik! Ik ben iemand die namelijk al snel het overzicht niet meer heeft.. Maar ik zal deze manier van werken zeker onthouden!
  Liefs

 70. Rebecca

  Heel handig, zelf krijg ik niet zo veel emails.

 71. Laura

  Ik was al begonnen, maar kwam nog niet uit bij zero. Met deze handige tips hoop ik dat het mij ook gaat lukken!

 72. Inge

  Sta je echt zo vroeg op om je artikel te plaatsen of gaat dit automatisch? Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar, haha!

  • T

   Dat gaat gewoon automatisch als je het ingesteld hebt 😉

 73. Anneloes

  Handige tips! Gelukkig krijg ik meestal maximaal zo’n 20 mails per dag binnen, dus dat is voorlopig nog te overzien 😆 .

 74. Ilse

  Dat meteen beantwoorden moet ik nog leren. Vaak lees ik een mail waar ik eigenlijk wel direct op kan antwoorden, maar dan denk ik “Dat doe ik later wel.” of “Daar ga ik eerst nog eens over nadenken. “.
  In mijn Google account die ik voor mijn blog gebruik valt het nog wel mee met het aantal mails, maar mijn Hotmail account die ik gebruik voor persoonlijke mails en allerlei onzin, die puilt echt uit omdat daar ook tientallen nieuwsbrieven toekomen waarvan ik de meeste eigenlijk nooit lees. 🙂

 75. Eline

  Superhandig om te lezen, kan me voorstellen dat het even zoeken is hoe je met al die mails omgaat 🙂

 76. Charlotte

  Ik krijg natuurlijk niet zoveel mail als gewone student, maar ik heb ook elke avond Inbox Zero! Bedankt voor je goeie artikel, ik kan hier zeker nog iets van leren!

 77. Martina

  Ik heb nooit zo veel problemen met mijn inbox, maar handige tips 🙂

 78. Lotte

  Ik vind dat je echt hele goede tips geeft! Ik kan me voorstellen dat je echt gek wordt van al die mails die je krijgt, ook al zitten er natuurlijk hele leuke en belangrijke tussen. Ik merk dat nú al met mijn blog, driekwart van de mails is totaal niet interessant, maar je moet er wel doorheen. Ik ga hier zeker wat mee doen.

 79. Sofie

  Handige tips! Voor mij heel herkenbaar, want ik vind het heel lastig om mail niet gelijk te beantwoorden 🙂

 80. Laura

  Wat een handige tips die zeker heel bruikbaar zijn als je vaak een volle inbox hebt. Zelf heb ik daar niet heel erg last van, maar sommige dingen kan ik wel gebruiken als mapjes maken bijvoorbeeld.

 81. robin

  Ik had je in de zomervakantie gemaild nooit een reactie gehad helaas.

  • Miss Lipgloss

   Ging je mail over proefdiervrije makeup?
   Ik kan helaas niet overal op antwoorden, maar heb even gekeken en je mail zit in mijn ‘contactformulier’ map. Zoals ik aangaf check ik deze af en toe en belangrijke dingen beantwoord ik meteen. Jouw mailtje zit er nog in en krijgt nog een antwoord wanneer ik weer eens die hele map met mails ga beantwoorden. Dat staat ook in de autoreply die je hebt gekregen, dat het beantwoorden wat tijd kan kosten.

 82. Nikki

  Ik snap dat je gek wordt als je zoveel mails krijg. Fijn dat je er nu wel uitkomt:)