Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Hoe ik er uit zag op de middelbare school

Middelbare8Bezoekster Rosanne kwam laatst met het idee of ik een blogpost wilde maken over hoe ik er uit zag op de middelbare school. Daar kwamen beamende reacties van andere meiden op, dus ik heb oude harde schijven er bij gepakt en heb foto’s van mij van 2002 tot 2008 opgeduikeld…

 

Het was een hele klus om in al die mappen foto’s op te zoeken maar het was leuk om even een tripje down memory lane te maken. Leuk om al die foto’s van de middelbare school te zien. Ik heb veel verschillende looks gehad en heb niet veel foto’s van de kleding die ik droeg. Ik was daar niet zo mee bezig, ik vond het lastig en niet zo leuk, dus ik heb maar weinig foto’s waar ik helemaal op sta. Ik droeg op de middelbare school heel vaak een spijkerbroek met een shirtje of een trui, niks bijzonders eigenlijk.

01

Ik heb weinig foto’s van 2002 en 2003, omdat ik toen nog geen mobieltje had waar ik foto’s mee kon maken! Ook hadden we toen thuis nog geen digitale camera. Ik had een hele lange staart. Altijd! Ik deed er niks anders mee. Elke ochtend deed mijn moeder het in een strakke staart en soms zat ik te huilen van de pijn doordat er zoveel klitten in zaten. Ik droeg praktisch geen make-up, epileerde mijn wenkbrauwen niet en heb op de middelste foto wel een beetje roze oogschaduw op. De eerste twee foto’s zijn voor mij lastig om weer te zien, ik had echt een rotperiode op school doordat ik gepest werd en als ik deze foto’s zie dan ben ik weer even terug. Heel gek gevoel, maar ook blij dat het nu zo goed gaat – en dat ik niet meer gepest wordt 😉

Die foto helemaal rechts moet eigenlijk iets later in dit artikel. Dit is de periode eind 2004 waarin mijn haar werd verknipt, toen ging ik voor het eerst helemaal kort. Dit heb ik jarenlang zo gehouden! Wel kort, maar anders dan op deze foto. Toen vond ik het helemaal te gek, nu vind het echt vreselijk, haha.

03

Dit hoort nog voor de hanenkam foto! Hier had ik mijn haar in een iets warmere kleur laten verven en iets korter. Ik droeg het nu ook vaker los en ik vind dit eigenlijk heel leuk staan! Ik droeg hier nauwelijks make-up, alleen een heel klein beetje mascara misschien. En ik weet nog heel goed dat ik dit jaar voor het eerst mijn wenkbrauwen liet epileren! Ziet er meteen heel anders en vrouwelijker uit. Ik was gek op spijkerjasjes toen, die waren ook erg hip.

04

Toen kwam de korte periode! Een tijdje met de ‘hanenkam’, daarna droeg ik het wat truttiger. Ik vind dit nu een beetje een truttig en te volwassen kapsel voor een meisje van 15, maar toen vond ik het leuk en voelde ik me er lekker bij. Dit was ook een periode waarin ik het wat langer liet groeien. Ik ging langzaam wat meer make-up dragen. Foundation, lipgloss, oogschaduw, mascara, ik begon alles interessanter te vinden. Ik kocht steeds vaker wat make-up en was er meer mee bezig.

Ik ging in deze tijd ook wat vaker jurkjes dragen, maar droeg nog vooral veel spijkerbroeken met shirtjes, jasjes en truitjes.

 02

Eind 2005 liet ik het volgens mij weer groeien. Ik vind dit best wel leuk staan! Op mijn zestiende begon ik ook met uitgaan, daar vond ik ook allemaal foto’s van, zo tof om terug te zien. Ik droeg nog  steeds niet zoveel make-up als nu, maar ik vond het wel superleuk en in dit jaar begon ik ook met mijn blog! Toen postte ik alleen nog geen foto’s van mezelf, in het begin was het compleet anoniem.

 

06

Daarna ging ik steeds weer iets korter. Dit kapsel was toen hip (of ik vond het hip): wat langer aan de achterkant en kort aan de voorkant. Toen ik dit net aan mijn vriend liet zien moest hij heel erg lachen, hij vind het echt heel lelijk, haha! Ik vind het nog steeds best wel leuk, maar zou mijn haar nu niet meer zo knippen. De bovenste foto is in de slagerij genomen waar ik toen een bijbaan had. Ik droeg graag leren jasjes, grote sjaals (daar houd ik nog steeds van!), streepjes en printjes. Ik begon mijn stijl hier wat meer te vinden en ging steeds meer experimenteren met make-up. Als ik uitging kon ik uren voor de spiegel staan, ik vond het heerlijk om te doen.

05

In 2007/2008, mijn laatste jaar op de middelbare ging mijn haar er weer af! Het ging nu helemaal kort, een beetje een jongetjeskapsel. Dit vind ik van mijn middelbare school kapsels wel de leukste. Ik ben de hele middelbare school tijd eigenlijk zoekende geweest wat betreft mijn kledingstijl – en dat ben ik eigenlijk nog steeds wel een beetje, al weet ik nu wel iets beter wat me wel en niet goed staat. De periode waarin je op de middelbare school zit is er juist een om te experimenteren en om uit te zoeken wat jij leuk vindt en wat goed bij jou past.

 Middelbare7

Deze foto’s zijn eigenlijk vanaf 2008 (het moment dat ik de middelbare verliet en Journalistiek ging studeren) tot september 2012. Ik heb allerlei kleuren kapsels gehad. Zwart, bruin, parelmoer, witblond, blond-met bruin en als laatste kleur koper/rood, de kleur die ik nu heb.

Middelbare8

En nu zie ik er zo uit. Ik ben toch best veranderd sinds de middelbare school! Ik vind zelf hoe ik er nu uit zie het leukste, maar vind het korte blonde haar ook nog steeds erg leuk. Ik denk dat ik op dit moment veel meer mezelf heb gevonden, ik weet meer wie ik ben en wat ik mooi vind qua kleding, haar en make-up. Dat is natuurlijk ook logisch, de puberteit is juist een periode om lekker uit te zoeken wat bij jou past!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik in tien jaar tijd veranderd ben en hoe ik er uit zag op de middelbare.

Als jij nu 20+ bent, hoeveel verandert jouw middelbare school-stijl van jouw stijl nu?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.