Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • geur
  • parfum
  • vraag
Een MissLipgloss artikel

Hoe belangrijk is geur?


Geur is emotie en herinnering. Een geur kan je doen denken aan iemand, of een gebeurtenis in je leven. Als we iemand ontmoeten en die persoon ruikt naar zweet, dan is de eerste indruk meteen verpest. Maar ruikt die persoon héél lekker, dan heeft die persoon toch een streepje voor. Producten die we gebruiken voor ons gezicht, lichaam en haar hebben vaak ook een geur. En ik ben benieuwd hoe belangrijk jij die vindt!

Bijna alles heeft tegenwoordig wel een geur. Natuurlijk spuit je zelf geur op door parfum op te doen, maar je hult jezelf met veel andere producten ook in een luchtje. Wat dacht je van bodymilks en -butters, haarproducten als shampoos, conditioners, haarlak en andere stylingproducten. Nagellak heeft vaak een nogal vervelende penetrante geur, en zeep of douchegel ruikt over het algemeen weer heel sterk en lekker. Er zijn wel veel gezichtsproducten zonder parfum (omdat parfum vaak uitdrogend en/of irriterend werkt op je huid), maar als je niet oplet zit het ook daarin.

Nu is de vraag: hoe belangrijk vind jij geur in producten? Welke producten moeten van jou echt lekker ruiken en welke kunnen beter geurloos zijn? Vermijd je parfum in gezichtsproducten en spuit je vaak parfum op? En heb je een bepaalde herinnering aan een bepaalde geur van een product?

Mijn antwoorden:

Hoe belangrijk vind jij geur in producten? Wel belangrijk. Ik kan vooral genieten van lekker ruikende haarproducten, ik gebruik nu Tigi shampoo en conditioner en dan sta ik echt te genieten van de geur onder de douche! Ook vind ik het wel fijn als lichaams- en haarstylingproducten lekker ruiken.
Welke producten moeten van jou echt lekker ruiken en welke kunnen beter geurloos zijn? Haarproducten moeten van mij echt lekker ruiken. Ook mogen lichaamsproducten een subtiel geurtje hebben, met de nadruk op subtiel. Ik spuit altijd parfum op dus die geuren moeten dan niet gaan mixen. Geurloos: nagellak en nagellakremover, dat ruikt altijd zo onprettig. Ook vind ik het fijn als oog- en gezichtreinigers geen geurtje hebben.
Vermijd je parfum in gezichtsproducten? Ja, ik let er in ieder geval wel op. Als ‘parfum’ helemaal onderaan de ingredientenlijst staat maakt het me niet zoveel uit. Maar laatst kocht ik in New York St Ives Apricot Scrub en dat ruikt zó sterk dat ik er misselijk van word. Dat vind ik echt niet prettig.
Spuit je vaak parfum op? Ja, elke dag ’s ochtends en ik spuit overdag altijd nog wel een keer bij. Ik ben gek op parfum.
Herinnering? Elnett haarlak doet me denken aan B Academy, daar werd dat altijd gebruikt als het haar voor shoots werd gedaan. Ook doet de geur van Biafine en Klorane me denken aan de lessen daar. Verder doet de ouderwetse Herbal Essences geur me denken aan een vakantie jaren geleden met mijn ouders. En Pink Sugar kan ik nooit dragen omdat dat me doet denken aan de begrafenis van mijn beste vriend een paar jaar geleden, ik droeg die geur toen.

Gaan jullie trouwens vandaag, op Bevrijdingsdag, nog wat leuks doen? Ik ga zelf naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle, dus als je me ziet, say hi!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.