Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • H&M
 • Review
 • scrub
Een MissLipgloss artikel

H&M Organic Body Scrub review

Naar de H&M ga ik af en toe voor kleren, maar eigenlijk nooit voor make-up en verzorgingsproducten. Ik haal er wel eens een nagellakje, maar voor de rest heeft het voor mij nogal een hoog ‘goedkope zooi’-imago. Toen ik deze scrub zag staan (in deze lijn is er ook bodylotion en volgens mij douchegel) en zag dat ‘ie gekeurd was met het Ecocert keurmerk, was ik wel even nieuwsgierig. De tube zag er zo leuk uit en was maar €4,95 voor 200 milliter, dus ik nam hem mee. Testmateriaal!

Deze scrub heeft het Ecocert keurmerk, dat betekent dat ten minste 95% van de ingredienten van natuurlijke afkomst zijn. Achterop de tube staat dat 98,5% van deze bodyscrub natuurlijk is, en 10% is organisch. Hartstikke fijn en leuk dat zo’n goedkoop product zo lekker natuurlijk is. Had ik niet verwacht van H&M!

Ik vind de verpakking er vreselijk leuk uit zien. Roze, met leuke accenten en mooi mat. Dit ziet er niet uit als een goedkoop bodyscrubje, toch? Je ziet ook aan de voorkant helemaal niet dat het van H&M komt, dat staat alleen klein aan de achterkant. Niet dat het slecht is, ofzo.

Wat er in zit: water, appelsap, cocamidopropyl betaine is een vervanger van het agressieve SLS, het is een reinigende stof. Verder zit er abrikozenzaad in, ammonium lauryl sulfate (ook een vervanger van SLS), xanthen gum (dit is een emulgator en maakt het product dikker), sodium chloride (verdikker), citric acid (citroenzuur, dat is een conververingsmiddel), sodium benzoate (conserveringsmiddel), potassium sorbate (conserveringsmiddel), benzoic acid (conserveringsmiddel), fragrance (geurtje).

Een kort ingredientenlijstje dus, dat zie je niet vaak! Praktisch gezien bestaat dit vooral uit water, appelsap, reinigers, abrikooszaadjes en verdikkers en conserveringsmiddelen. En een heel klein beetje parfum. Fijn om te weten toch?


De verpakking zit goed in elkaar, de dop zit namelijk vast! Als je dat stripje er af haalt, kan je de tube pas openmaken. Ideaal, want dan is hij in de winkel nog niet opengemaakt. Wanneer dat wel het geval is, gaat de houdbaarheid van je product achteruit, en je weet dan niet wanneer de tube als is open gegaan. Ook is het handig tegen het lekken, tijdens het shoppen zit je tube in ieder geval goed dicht.

Naast dat de verpakking mooi is, is een tube ook gewoon hygiënisch. Er komt geen water en bacteriën bij waardoor je product langer goed blijft. Je zou denken dat een H&M product even snel in elkaar geflanst wordt, maar hier is echt wel over nagedacht.

Oké, dan nu eindelijk door naar het product zelf!

Zo ziet de scrub eruit! Het is vrij vloeibaar en je ziet de pitjes goed zitten! Dat is ook de enige actieve exfoliant die er in zit. Daar bedoel ik mee dat alleen de pitjes je dode huidcellen weghalen. Soms zitten in scrubs ook ingredienten die dode huidcellen verwijderen.

De scrub ruikt lekker, zeker niet chemisch maar juist heel subtiel en natuurlijk. Je ruikt de appelsap! Het is dus vrij vloeibaar en je hebt niet veel nodig, maar het scrubt niet héél hard. Het is een vrij zachte scrub dus fijn voor meiden met een gevoelig huidje. Het product gaat ook schuimen, dus het reinigt ook meteen. Je hebt geen zeep nodig dus, het is een beetje een twee-in-een-product. Handig! Je moet wel oppassen dat je niet gauw teveel pakt, omdat het vrij vloeibaar is loopt het snel de tube uit.

Ik vind het een lekkere scrub, al houd ik zelf meer van wat romigere scrubs, die iets grover zijn en harder scrubben, maar deze is ook erg lekker, gewoon heel anders.


Pluspunten
 • Prijs (€4,95 voor een tube van 200 ml)
 • Verpakking: mooi, hygiënisch en handig
 • Ecocert keurmerk (98,8% natuurlijk en 10% organisch)
 • Dierproefvrij
 • Lekkere geur
 • Scrubt fijn, subtiel
 • Is tegelijkertijd een zeep (reiniger)
 • Verkrijgbaarheid (te koop bij H&M) en online (HM.com)

Minpunten

 • Product is ietwat vloeibaar waardoor je er wel voorzichtig mee moet zijn (je pakt snel teveel)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een lekkere, natuurlijke, goedkope scrub die tegelijkertijd een zeep is. Ook moet je houden van een zachte, subtiele scrub. Oh, en natuurlijk als je op zoek bent naar een niet te duur cadeautje!

Skippen als… je liever een hardere scrub hebt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.