Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • blusherkwast
  • blushkwast
  • budget
  • H&M
Een MissLipgloss artikel

H&M Kwasten

Volgens mij zijn jullie altijd nieuwsgierig naar goede kwasten die ook nog eens goedkoop zijn. Laatst stond ik in de schappen van de H&M te neuzen en ik besloot een aantal van hun make-up kwasten mee te nemen om ze aan een kritische test te onderwerpen… Is het wat?

De kwasten worden verpakt in een plasticje, op die manier hangen ze aan stangen in het schap. Handig, dat maakt het ook overzichtelijk. De zakjes zijn makkelijk open te krijgen omdat ze dichtgaan met een plakstrip.

Duur zijn ze niet! Ik kocht een oogschaduw/linerkwast voor €1,95, een oogschaduwkwast voor €2,95, een kleine poederkwast voor €2,95, een grote poederkwast voor €3,95 en een blushkwast voor €3,95. Bij elkaar dus €15,75 kwijt, voor vijf kwasten. Helemaal niet duur, en daarom was ik ook zo benieuwd of het kwalitatief ook wat was.

Uit het zakje gehaald zien ze er hartstikke goed uit! Chic en strak met zwarte handles, en de kwasten zijn van dierenhaar gemaakt, behalve de linerkwast. Maar dit zegt natuurlijk nog helemaal niks over de kwaliteit van de kwasten.

Eerst de oogschaduwkwast. Deze kost €2,95.

De kwast is vrij fluffy en dik.

Dat kan je hier op de foto goed zien. Het is een kwast die tussen een normale platte oogschaduwkwast en een blendingkwast in zit, en dat is eigenlijk wel handig. Op die manier kan je er namelijk mee multitasken. Je kan hem gebruiken om oogschaduw mee aan te brengen, maar ook om te blenden in je arcadeboog. Hij is wel iets te fluffy voor het simpel aanbrengen van oogschaduw, daar gebruik ik zelf liever een heel platte kwast voor, maar als je voorzichtig bent doet hij het prima. Gewoon even aftikken op je hand voordat je het op je ogen aanbreng, en niet vegen, maar deppen.

Een prima kwast dit, een aanrader!

De tweede oogschaduwkwast en ook meteen de goedkopste, deze was €1,95. Hij heeft twee kanten, een schuine kant en een kleine ronde kant.

Aaaa, zo fijn, eindelijk een goedkope pencilkwast gevonden die je gewoon in de winkel kan kopen! Ik gebruik zelf altijd een pencilkwast om kleur aan te brengen in mijn arcadeboog en onder mijn oog. Hij is ook heel handig om (vette) oogpotlood mee te blenden. En: hij is heel erg fijn! De haren zijn vrij kort en stevig wat superfijn werkt. Hij prikt niet, is zacht en mooi rond afgesneden. Deze is echt prettig om mee te werken!

Aan de andere kant zit een vrij grote schuin afgesneden synthetische kwast. Ideaal voor het aanbrengen van gelliner of wenkbrauwpoeder. Hij is wel aan de grote kant, ik had het fijn gevonden als ‘ie net een slagje kleiner was, maar dit werkt ook prima. Hij is vrij stevig, en dat werkt goed.

Dit is echt een fijne kwast, ideaal! Je kan hem alleen niet rechtop in een beker neerzetten (wat ik altijd doe met mijn kwasten) omdat je dan één kant beschadigt. Beetje voorzichtig mee zijn dus.

Tijd voor de grote kwasten. Dit is een kleine poederkwast en deze kost €2,95. Je ziet meteen al dat ‘ie vrij plat is afgesneden, en niet mooi rond. De haren zijn ook vrij stevig en dik.

Beetje rommelig…

Ik vind deze kwast niet zo geweldig. Hij prikt doordat de haren vrij stevig en hard zijn, en het is geen mooie ronde kwast. Niet echt een aanrader, maar op zich best oké als kwast voor in je tas, voor onderweg, om je poeder bij te werken. Ik zou hem zelf niet als standaard dagelijkse kwast in mijn stash doen.

Deze grote poederkwast met dikke handle kost €3,95. Deze is nog rechter afgesneden dan de kwast die ik hierboven noemde.

Ook een beetje rommelig en vooral plat. Dat is op zich niet erg, dat kan de bedoeling zijn, al geef ik zelf de voorkeur aan mooie ronde grote poederkwasten.

De kwast is van hetzelfde haar gemaakt als de kleine poederkwast. Prikkelt. Niet zo goed. Deze raad ik af.

Als laatste de blushkwast, deze kost €3,95. Je ziet dat deze schuin afgesneden is, wat hem prettig maakt om een kleurtje op je wangen mee aan te brengen. Je kan hier ook goed mee shapen met bronzer.

De kwast is plat, maar dat is juist goed bij zo’n schuine blusherkwast.

De blushkwast is van dezelfde soort haren gemaakt als de andere poederkwasten. Dus ook weer hard, maar deze is wel wat mooier rond afgesneden wat hem prettiger in gebruik maakt. Hij is niet superzacht, hij prikkelt alsnog een beetje op mijn gezicht, maar echt ontzettend slecht vind ik hem niet. Het is wel oké. Als je niet héél veel eisen stelt aan een blusherkwast, en je vind het niet erg dat hij een beetje prikkelt, dan is deze wel goed te doen.

Mijn aanraders zijn dus vooral de twee oogschaduwkwasten, en de schuin afgesneden blusherkwast is ook wel oké. De twee poederkwasten zou ik skippen. Er is nog een poederkwast te koop die ik zelf niet heb, maar die is van hetzelfde materiaal als deze kwasten en is ook vrij recht afgesneden, wat mij betreft ook wel een no-go.

Ik ben blij verrast over de oogschaduwkwasten, vooral die pencilkwast is te gek, en dat voor €1,95! Die zit in mijn vaste stash!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.