Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eyeshadow
  • H&M
  • oogschaduw
  • palet
Een MissLipgloss artikel

H&M Eyeshadow Palette

Make-up van H&M, volgens mij heeft het een nogal slechte reputatie! De oogschaduws had ik zelf nog nooit geprobeerd, en wilde ze ook nooit kopen omdat ik crappy kwaliteit verwachtte. Maar: de nieuwsgierigheid overwon, en ik nam onder andere het grote oogschaduwpalet met 32 kleuren mee. Tijd voor een review!

Het oogschaduwpalet komt, net als alle make-up van H&M, in een plastic zakje. Hierin hangt het palet in het schap. Deze gaat makkelijk open omdat hij dicht gaat met een plakstrip. Handig, geen gedoe met plastic wat er lastig af gaat.

Ik betaalde €7,95 voor dit palet, waar 32 oogschaduwtinten in zitten. Niet duur! En dus extra nieuwsgierig…

Het palet ziet er eigenlijk hartstikke leuk uit. Mooi strak, met een doorzichtig deksel. In strakke letters staat er ‘Eyeshadow Palette’ op. Ik vind niet dat dit er uitziet alsof het €7,95 kost. En het doet met een beetje denken aan de grote ELF oogschaduwpaletten!

Achterop staat informatie over de ingredienten.

Hier zie je alle kleuren goed. Er zitten veel kleursoorten in, maar vooral veel aardetinten en blauw. Dat rijtje met blauwe kleurtjes links valt meteen op! Verder zit er niet een bepaald ‘patroon’ in het palet, maar dat maakt natuurlijk niet echt uit. De bovenste rij oogschaduws met natuurtinten is groter dan de andere oogschaduws. Handig, want die kleuren ga je waarschijnlijk toch het meest gebruiken. Of in ieder geval, de meeste mensen.

Zoals je kan zien is een vrij groot palet, maar wel handzaam. Je kan hem makkelijk meenemen, al zal hij niet in je toilettas passen.

Alle kleuren met flits. Nu is het tijd voor swatches! Ik heb telkens een ‘vakje’ op het palet gefotografeerd en die geswatched, om het overzichtelijk te houden. Het zijn zoveel kleurtjes!

Deze highlighters zijn niet echt gepigmenteerd, komt maar weinig kleur vanaf. Wel een beetje glans.

Deze aardetinten zien er wat beter uit! Niet heel indrukwekkend, maar best prima.

Mwah…

Ah, hier zitten echt wat mooie tinten tussen waar veel kleur vanaf komt. Die oranje en twee groene kleuren zijn prachtig! De tweede van rechts is dan weer een beetje teleurstellend.

Woah! De kwaliteit van de oogschaduws is zoals je al wel opgemerkt hebt super verschillend. Wat komt hier ineens een kleur vanaf! En wat zijn deze kleuren mooi! Dit rijtje is echt geweldig. Al lijken die turquoise kleuren wel nogal op elkaar.

Best wel oké, ook dit rijtje. Vooral die paarse kleur (tweede van rechts) ziet er goed uit.

Op zich is de pigmentatie van de oogschaduws best wel oké. Niet super geweldig, maar ook niet slecht. Sommige oogschaduws zijn belabberd qua kleur, maar anderen zijn juist weer heel erg mooi. Ik was eigenlijk wel verbaasd, ik had verwacht dat van elke oogschaduw een licht talkig kleurtje kwam, maar dat valt dus al ontzettend mee.

Wel zijn de oogschaduws heel zacht en poederig. Ze gaan gauw kapot en als je iets te hard duwt met je kwast breken ze of brokkelen ze af. Dat zie je vaak met goedkope oogschaduws.

Vooral op deze foto kan je het goed zien.

Al met al… vind ik het best wel een oké palet voor €7,90. Goed, het is niet geweldig van kwaliteit, maar er zitten zat mooie gepigmenteerde kleuren in. Ik ben eigenlijk blij verrast! Ik vind hem ook erg leuk als cadeautje. Zo slecht is de H&M cosmetica dus helemaal niet, en ben eigenlijk nu wel benieuwd naar de rest…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.