Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
26 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • herfst
 • leuk
 • najaar
 • winter
Een MissLipgloss artikel

Het najaar is LEUK: 25 redenen


Het is winter. Ik kan niet meer zonder jas naar buiten (te koud!), ik draag weer lekkere dikke sjaals en handschoenen. Ik hoor veel geklaag (blegh, koud, regen, nat, ik wil weer zomer), maar eigenlijk is het najaar en de winter vet leuk! Echt waar! Ik ga je dit jaar weer vertellen waarom!

 

 

 1. Afwisseling is een van de redenen waarom ik Nederland stiekem erg leuk vind. Daardoor waardeer ik alles veel meer! Na een strenge winter is het echt keihard genieten al de eerste zonnestralen weer doorbreken en als je weer lekker buiten kan zitten. Met jas en sjaal, maar toch! En ik vind het ook leuk dat het nu weer kouder wordt, het voelt lekker, en ik ben er wel weer aan toe na de zomer (die we toch niet écht gehad hebben).
 2. Sjaals! Mutsen! Winterjassen! Maillots! Uggs! Laarzen! Oorwarmers! Handschoenen! Need! I! Say! More!
 3. SHOPPEN! Want we hebben nieuwe warme kleren nodig. Lekker warme truien, dikke maillots, fijne laarzen. Tijd om de stad in te gaan. En ondertussen even lekker ergens lunchen en warme chocolademelk drinken.
 4. Ik ben in het najaar veel productiever, omdat ik niet wordt afgeleid door ‘buiten’. In de zomer wil ik naar buiten, genieten van de zon en het warme weer. In de winter is binnen zitten zo heerlijk. Kaarsjes aan, verwarming aan, en werken maar. Geen afleiding in de vorm van terrasjes en vriendinnen die vragen of ik meega. Nee, gewoon lekker binnen héél veel doen.
 5. De feestdagen! Ik houd er zo erg van! Eerst Sinterklaas, met familie een gezellige avond met cadeautjes en lekker eten. En dan nog een keer Kerst! Ik ben er echt gek op, zo gezellig, warm, knus. En natuurlijk oud & nieuw. Dit vind ik altijd wel even een bijzonder moment, een soort speciaal moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, te reflecteren, jezelf feedback te geven. Wat ging er ontzettend mis? Wat kan ik daar van leren? En wat ging er ontzettend goed? Wat wil ik volgend jaar allemaal gaan doen? Wat kan ik beter doen volgend jaar? Wat voor doelen heb ik? Oh, dat vind ik altijd zo ontzettend leuk.
 6. De filmpjes van beautymensen op YouTube met hun kerst tutorials. Heerlijk!/li>
 7. Kerstliedjes. KERSTLIEDJES! Allllll I want for Christmasssss… is youuuuuuuuuuu! Ik vind het zo gezellig!
 8. Je kan weer wat meer met make-up. In de zomer loopt alles uit, wil je niet teveel dragen vanwege het warme weer. Make-up is in de zomer gauw teveel. Maar in de winter?! Dan kan je weer los gaan met felle of juist warme ooglooks, lipstick, mooie blushes, highlighters!
 9. De vetrolletjes en buikjes verstoppen we lekker onder dikke lagen kleding! Dag dag, tot volgend jaar zomer!
 10. Lekker eten en drinken past ook bij het najaar voor mij. Lekker warm binnen op de bank met een leuke film, en dan lekker eten en drinken. Warme chocolademelk, warme appeltaart, brownies, cupcakes. In het najaar is het extra leuk om in de keuken te staan. Waarom weet ik niet. Maar ik vind dat gewoon! Ik krijg de kriebels alweer nu ik het lees. En: Hollandse pot! Perfect wanneer het koud is buiten.
 11. Gezelligheid ’s avonds. Het wordt al vroeg donker en dan maakt een avondje op de bank zo gezellig. Maar ook in de stad! Hier in Zwolle hangt de kerstverlichting al, en het is zo gezellig ’s avonds wanneer het donker is.
 12. Ja ja, het regent soms, maar neem gewoon altijd een hippe paraplu (ik heb een Senz!) mee zodat je niet nat wordt en zorg dat je make-up een beetje waterproof is. Voordeel aan regen: het is extra leuk om op je bestemming aan te komen!
 13. Vakantie! Veel mensen hebben vrij rond de kerst. Als je op school zit heb je zelfs twee weken kerstvakantie! HEERLIJK! Twee weken lekker uitrusten! I
 14. Sneeuw. Het is misschien wat onhandig soms met treinen, fietsen, auto’s, en ook lopend, maar het is zo mooi en kerstig. Ik vind het prachtig. Ik vind het zo’n magisch moment: ’s ochtends wakker worden, de gordijnen opendoen en zien dat er een pak sneeuw ligt. En dan door de verse sneeuw heen wandelen. Ahhhh.
 15. Na een tijdje buiten zijn met gloeiende wangen en koude handen en voeten binnen komen in een warm huis.
 16. Die geur als iemand lang buiten is geweest en dan binnen komt lopen. Dat vind ik zo heerlijk! Zo’n frisse wintergeur.
 17. Cadeautjes kopen of maken voor dierbaren. Ik vind het leuk om onaangekondigd cadeautjes te geven maar met kerst hoort het er echt bij. Een kaart met een mooie tekst vind ik ook erg leuk. Het is ook heerlijk om door de stad te wandelen en voor iedereen iets kleins te kopen en te bedenken wat iedereen leuk zou vinden. Daar houd ik echt van. Even laten zien dat je van de mensen om je heen houdt.
 18. We worden allemaal weer lekker bleek en je hoeft niet meer te strijden met je vriendin om wie het bruinste kleurtje heeft. En als je wel een kleurtje wilt: zelfbruiner!
 19. Die dagen dat het voelt alsof het min tachtig graden is, en dan de hele dag in je joggingbroek binnenblijven en met vriendinnen films kijken en warme choco drinken. Liefst op zondag, voor het ultieme relaxgevoel.
 20. Bedenken hoe je even geleden nog met slippertjes en een jurkje aan over straat liep, en hoe je je dat nu al niet meer kan indenken.
 21. Het najaar is de tijd van het jaar om jezelf lekker te verwennen. Je huid en haar hebben het nodig! Lekkere maskertjes, scrubs, body butters, conditioners, hmmmm.
 22. Eindelijk heb je tijd om die stapel boeken eens uit te lezen. Lekker warm op de bank, met een fleece kleedje en zachtjes kerstmuziek op de achtergrond. Lampjes in de kerstboom aan. Genieten.
 23. Die zenuwen met Kerst of Sinterklaas voor de cadeautjes die je gaat krijgen. Wat zal er in de pakjes zitten?!
 24. Het kopen van een (groot) cadeau voor jezelf voor Kerst of Sinterklaas. Iets wat je al tijden (weken, maanden, jaren) wilt maar wat je toch elke keer niet kocht. Jezelf lekker verwennen en het gewoon kópen.
 25. Kerstfilms die elk jaar weer herhaald worden, zoals Love Actually. Zwijmelen maar.

 

Het najaar is AWESOME! Heb jij nog meer redenen?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.