Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bank
  • bank op maat
  • interieur
  • op mezelf
Een MissLipgloss artikel

Het bankdrama OPGELOST

PhotobucketJe hebt het een beetje kunnen volgen, hier op MissLipgloss.nl, maar vooral op mijn Twitter. Alles tijdens mijn verhuizing is goed gegaan, alles ging van een leien dakje. Tot mijn bank zou worden bezorgt. Die paste niet. En na heel veel zoeken in heel veel meubelwinkels concludeerde ik dat er gewoon geen mooie grote bank was die mijn trap op kon. Ik typ het nu in twee zinnetjes, maar het heeft echt een poos geduurd dat ik besefte dat het gewoon niet kon. Mijn woonkamer is zoals je wel weet vrij groot en ik wil daar een mooie grote hoekbank. Dat leek wel onmogelijk. Alles had ik geprobeerd, ik ben in alle meubelwinkels wezen kijken, alle oplossingen overwogen, en toen belde mijn vader. ‘Cynthia, ik heb net met een jongen van Sitfactory gebeld, zij maken banken op maat, dat is iets voor jou.’ En op dit moment wordt mijn bank, die precies naar mijn wensen is, gemaakt. WAUW!

Sitfactory is een heel bijzonder bedrijf: ze maken banken, fauteuils en andere zitmeubelen op maat. Ze komen bij je thuis om de maten en wensen op te nemen, ontwerpen dan een bank in een 3D-programma, en maken hem voor je. Supergaaf voor mensen die gewoon een unieke bank precies naar hun wensen willen, maar ook voor iemand zoals ik. Want ik wil dus een grote bank, die wel mijn trap op kan. Volgens de jongens van het bedrijf was dat geen probleem, want of ze gingen de bank uit elementen maken, of ze monteren de rugleuningen, armleggers en poten gewoon in mijn huis. Dat is wat we nu gaan doen. Want elementenbanken vind ik gewoon niet zo mooi, ik houd van strak en modern, en elementenbanken zijn toch vaak iets meer ‘plof’, met losse zit- en rugkussens. Dat vind ik heel lekker zitten enzo, maar mooi vind ik het niet. Het past gewoon niet bij mijn interieur en zeker niet bij dat wat ik in gedachten had.

Woensdagavond kwam Robert van Sitfactory bij mij thuis en in zo’n twee uur tijd hebben we samen mijn perfecte bank ontworpen. Op de vloer zette hij ‘hoekjes’ om de maat van de bank te bepalen en daarna bespraken we alle details. Ik zocht drie stoffen uit waarvan ik stalen  thuis krijg gestuurd zodat ik er even rustig over na kan denken, en Robert ontwierp mijn bank. Wat ik heel leuk vond is dat ik alles kon benoemen wat ik anders wilde, van de armleuning tot de hoogte van de poten, de stof, de lengte van de longchair… Alles. Hij had ook een soort van ‘dummy’-bankonderdeel mee om precies in te stellen wat de ideale zithoogte en -diepte is voor mij. Naast dat ik een prachtige bank krijg was het ook gewoon echt heel leuk om die avond mijn bank te ontwerpen. Genoeg gepraat, kijk maar mee!

Photobucket

Dit is hem, mijn custom made bank, die bij mij de trap omhoog kan, die ik ook weer mee kan nemen als ik ga verhuizen, die precies is hoe ik hem wil. Er zit nu een stof op die ik uit heb gekozen, maar ik ga nog twee andere stoffen bekijken, dus misschien komt er nog een andere soort op. Maar het wordt wel heel donkergrijs. Het is dus een vrij brede bank met een longchair eraan, lekker breed, daar kan je gezellig met z’n tweetjes op hangen. En kijk even naar die hocker die voor de bank staat. Dat kan ik als salontafel gebruiken, met dienbladen erop, zoals hij hier staat.
PhotobucketMaar… hij is even breed als mijn longchair, dus ik kan hem er ook zo aanzetten om die langer te maken.
Photobucket
PhotobucketVanaf de zijkant. Ik twijfelde tussen een lage armlegger of het door laten lopen van de rugleuning op de longchair. Heb toch voor dit gekozen, want dit zie ik wanneer ik mijn woonkamer binnen loop. Zo is het wat meer open, anders zit er zo’n massieve rugleuning.


PhotobucketMAAR… het kan ook zo! Dan kan ik gezellig met (3?) vriendinnen Grey’s Anatomy en Sex and the City kijken met onze benen languit! Is dat niet supergaaf?

Maar zo kan het ook, als extra zitplek, als een soort kort bankje. Props voor dit idee gaan naar mijn vader, hij bedacht dat zo’n hocker wel leuk zou zijn. En Robert heeft het zo mooi ontworpen dat ik er ook nog eens heel veel mee kan. Ik kan hem ook altijd nog ergens anders in de kamer neer zetten, als ik dat zou willen.

Nu had Robert dit ontwerp gemaakt en ik bedacht me toen ‘Is het niet leuk om er nog een hocker bij te maken, zodat je over de hele breedte het longchair idee krijgt…’ En Robert vond het een super goed idee en voerde het uit in 3D:


Zo kan ik in een normale situatie de ene hocker aan de longchair zetten zodat die langer is, en de andere als salontafel gebruiken met een (of meer) groot dienblad. Maar het kan dus ook zo, in ultieme chillmodus. Uiteindelijk gaat Sitfactory hem zo maken. Dan heb ik een normale bank met lange longchair en hocker, maar ook een ultimate chillsofa! Woohoo!

De bank is lekker strak, precies wat ik wilde, de stof is ook helemaal zoals ik hem in gedachten had (mijn andere bank had ik ook uitgekozen in de kleur die ik nu uitgekozen heb voor deze custom made bank), hij is gemaakt van koudschuim (dat zegt je misschien niet zoveel, maar dat is kwalitatief heel erg goed en daar krijg je geen deuken en plekken in van het zitten), en de poten zitten wat dieper onder de bank zodat het lijkt of de bank zweeft.
Omdat ik het zo leuk vindt dat je me zo gevolgd hebt met mijn ‘bankdrama’ dit artikeltje, en natuurlijk omdat ik er zelf zo superblij mee ben! Het komt toch nog goed, een bank die ik wil, die bij mij omhoog kan! En die ik ooit weer mee kan nemen naar een ander huis. We hadden nog bedacht om het raam er uit te slopen en de andere bank zo naar binnen te krijgen, maar als ik dat zou doen, kan ik bij verhuizing mijn bank niet weer mee nemen. En daarnaast zou dat met het raam zo’n 800 euro gaan kosten in het ergste geval dus daar ben ik maar vanaf gestapt.
Zou je ook niet gezellig op mijn bank willen ploffen met thee/koffie/cola, wat lekkers en fijn Grey’s Anatomy gaan kijken? BECAUSE I DO!!!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.