Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • hermes
  • mannen
  • parfum
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Hermes Voyage

Ik heb er weer een nieuwe fijne geur bij… En hij is unisex! Dus geschikt voor mannen én vrouwen. Het is Voyage van Hermes, een hele chique geur van een net zo chique merk. Want wie heeft er nog niet gehoord van de Hermes Birkin of Kelly bag? De Voyage geur is qua prijs in ieder geval íets beter bereikbaar!

Voyage d’Hermes staat voor de reis en beweging die Hermes door de jaren heen heeft gemaakt. Het ruiteruniversum is voor het merk altijd al een inspiratiebron geweest. Ook de uitrusting van ruiters vinden ze daar heel interessant. Zadels, tuigen of bagage zijn allemaal ontworpen met dezelfde aandacht voor detail en met dezelfde passie. Reizen zijn bij Hermes altijd een basisthema en dat is zeker het geval bij de Voyage geur. Er stond al een Voyage d’Hermes geur, dit is een nieuwe versie.

Het flesje is ontworpen door Philippe Mouquet en is ook helemaal gebaseerd op de uitrusting van een ruiter. Symbool van het modehuis is de zadelspijker, wat het zwaartepunt van de fles is. Deze houdt het geheel in evenwicht om het flesje stabiel te maken, en is ook een rotatiepunt. De zilverkleurige stijgbeugel zit rond een fles van zwart glas, een kleur dat symbool staat voor diepte en intensiteit.

De ‘stijgbeugel’, het stuk metaal, is tegelijkertijd de dop van de fles, en die kan je naar onderen draaien.

Op die manier kan je dan de fles neerzetten.

Nu zit ik al een hele blogpost te vertellen over de fles en de inspiratie, wat natuurlijk ook wel heel belangrijk is voor een modehuis. Maar je koopt hem natuurlijk om de geur! En die is echt heel erg fijn en dus geschikt voor zowel vrouwen als mannen. De geur zit net als de verpakking vol contrasten. Hij is namelijk warm, levendig en versterkend, maar ook heel fris en citrusachtig. Volgens Hermes is het een ‘frisse muskusachtige bosachtige’ geur waarin ook amber een grote rol speelt.

Het modehuis geeft zelf geen precieze informatie over de samenstelling van de geur, maar ik kan je natuurlijk wel vertellen wat ik zelf allemaal ruik. Vooral citrus, vooral bij de opening ruikt de geur heel fris, maar na een tijdje is de geur juist heel kruidig, warm en houtachtig. Het is geen zwaar parfum, juist meer poederig en licht. De geur blijft wel heel lang hangen en dat is fijn! Het is dan ook een parfum en geen eau de toilette.

Ik vind de geur heel erg fijn en ook echt geschikt voor man én vrouw, het is niet een typische dames- of mannenparfum. Het is wel heel leuk en een beetje romantisch om deze geur samen te gebruiken en te delen, en dat is ook hoe Hermes deze geur bedoelt heeft.

Voyage d’Hermes is verkrijgbaar in 30ml (€71) en 100ml (€102) en is nu bij de parfumerie te koop en bij de online shop van Hermes.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.