Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • HEMA
  • remover pads
  • Review
Een MissLipgloss artikel

HEMA remover pads

Ik reviewde laatst de remover pads van Kruidvat, waar ik erg enthousiast over was! Ik kreeg daarop veel reacties dat de Hema pads ook fijn zijn. Ik haalde een potje en ging ze vergelijken. Welke oogreinigingspads zijn nu fijner? Hema of Kruidvat?

De verpakking van de Remover Pads vind ik mooi. Basic, zoals alle producten van Hema. Op de sticker staat een afbeeldingen van een pad, maar dat zie je niet zo goed. Die hadden ze beter achterwege kunnen laten, het is meer een grijze vlek. Maar dan ben ik wel heel kritisch hoor, haha!

De ingredienten!

Aqua – gewoon water!

Glycerin – glycerine, dit maakt de huid zacht

Sodium Cocoampoacetate – dit bestanddeel is gemaakt van kokosolie en werkt als een reiniger

Aloe Barbadensis Gel – aloe vera gel!

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil – dit is gemaakt van castor olie, dit is een soort emulgator

Cocoglucoside – ook dit is gemaakt van kokosolie, werkt als een reiniger en ‘weekmaker’

Polyaminopropyl Biguanide– werkt desinfecterend en is ook een conserveringsmiddel

Sodium Benzoate – conserveringsmiddel

Potassium Sorbate – conserveringsmiddel

Lactic Acid – melkzuur, werkt o.a. antibacterieel, hydraterend, als zonnebescherming

De samenstelling is heel anders dan de Kruidvat pads. Ik weet zelf zeer weinig over de samenstelling van reinigingsproducten, dus van daaruit kan ik er nog niet echt een mening over vormen. Maar nu weet je wel wat in beide producten zit!

De Hema pads zijn lekker dik. Niet zo dik als een wattenschijfje, maar het komt in de buurt. Vergeet niet dat ze nat zijn, een nat wattenschijfje wordt ook platter en compacter. Één kant heeft een structuurtje zodat je je make-up er nog makkelijker af kan halen.

De verpakkingen vergeleken: de Hema verpakking wint qua design. Maar de Kruidvat verpakking is een stuk groter. Daarin zitten namelijk 100 pads, in die van de Hema maar 30.

Zie links een Hema schijfje, rechts een Kruidvat schijfje. Groot verschil! Die van Hema is veel dikker en zachter.

Ik vind de pads van Hema fijn, maar ze werken voor mij niet zo goed als die van de Kruidvat. Ik moet meer en langer wrijven om de make-up weg te krijgen, terwil de pads wel goed nat zijn. Beide pads van de merken zijn goed vochtig, maar de Kruidvat pads werken gewoon sneller en beter. Ik vind het wel fijn dat de Hema pads wat dikker en zachter zijn. Dus: als Kruidvat nu dikkere, meer fluffy pads neemt, en hun eigen formule van de reiniger, dan is het perfect!

Kruidvat wint ook qua prijs, de Hema pads kosten €1,95 voor 30 stuks, en Kruidvat €1,99 per 100. Ding ding ding… we have a winner! Ik ga zeker voor de Kruidvat pads! Al is er ook niks mis met die van Hema, alleen reinigen ze net wat minder goed, en zijn ze een stuk duurder.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.