Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • conditioner
  • handcrème
  • HEMA
  • natural
Een MissLipgloss artikel

Hema Natural producten

Waren natuurlijke producten een paar jaar geleden alleen weggelegd voor mensen met een ruime portemonnee, zo vind je het nu steeds vaker in de schappen van drogisten. Hema heeft sinds een paar dagen een ‘Natural’ lijn met hierin maar liefst 22 producten vol natuurlijke bestanddelen. De prijsjes zijn klein, variërend van €1,80 tot €7,60.

Ik vind het zelf onwijs goed dat natuurlijke producten steeds meer ‘de norm’ worden. Nog lang niet alle producten in de winkels zijn natuurlijk en ze zullen dat ook zeker niet allemaal worden, maar er komt wel steeds meer een focus op te liggen wat ik een goede zaak vind. Nu is het lang niet altijd zo dat natuurlijk meteen beter is, maar vaak is natuurlijk wel zachter voor je huid, en doet het ook meer. Ik heb een drietal producten van de Hema Natural lijn getest.

Deze lijn is een compleet assortiment met producten voor het gezicht, haar en lichaam met 95% natuurlijke bestanddelen. Ze zijn geschikt voor alle haar- en huidtypen. Ze zijn vrij van parabenen, kleurstoffen, minerale olie, siliconen en agressieve was-actieve stoffen (zeep). De kans op allergische reacties is heel erg klein, volgens Hema. Dit klinkt goed!

Eerst de Natural conditioner. Deze kost €1.80. Een schijntje! Heel weinig geld voor een conditioner. Alle Hema Natural producten zitten verpakt in een witte fles of pot met een groene dop en groene opdruk. Heel basic, maar dat vind ik juist wel mooi. Lekker minimalistisch en strak, en ook daarom kunnen de producten zo goedkoop zijn. Alle Hema Natural producten ruiken fris en citrusachtig.

Dit zijn de bestanddelen van de Hema Natural Conditioner. Hoera, er zitten geen siliconen in! Voor dames die altijd op zoek zijn naar conditioners zonder siliconen (ik krijg héél vaak de vraag naar goedkope versies), here it is! De conditioner bevat 95% natuurlijke bestanddelen. De shampoo is op basis van water en aloe vera sap. Verder zitten er verzorgende bestanddelen in als vette alcoholen, glycerine, kokosolie, tocopherol (vitamine E) en inuline (een goede haarverzorger). Er zit parfum in, maar ook die is natuurlijk en zacht. De bestanddelen zijn helemaal prima, niet irriterend voor je huid en de conditioner doet het ook hartstikke goed! Maakt mijn haar zacht, doorkambaar en glanzend.

Deze abrikozen body scrub kost €3,10 en zit in een grote tube.

Zie hier de bestanddelen van de scrub. Ziet er ook heel prima uit! Water, vette soorten alcohol, aloe vera sap, abrikozenpitpoeder, glycerine, olijfolie, vitamine E, zonnebloemolie en verder zachte reinigers en ‘opvullers’. Ziet er ook prima uit! 95% hiervan is natuurlijk.

Dit is een héérlijke scrub! Bevat lekkere grove scrubdeeltjes (stukje pit van de abrikoos) en scrubt lekker stevig. Heerlijk voor je benen voor je ze gaat scheren of voor je gaat zelfbruinen. Dit vind ik echt topspul! Love it! En dat voor €3,80…

Als laatste in deze review: de hand cream. Deze zit in een praktische tube met klikdop en kost €2,60.

Dit zit erin! Onder andere water, aloe vera sap, soja olie, shea boter, olijfolie, mandarijnschilolie, cranberry olie, vitamine E, zonnebloemolie en opvullers/emulgatoren/geurstoffen. Heerlijke verzorgende bestanddelen, very nice!

De crème is vrij dun, smeert makkelijk uit en trekt ook heel snel in. Mijn handen voelen lange tijd zacht en verzorgd aan na gebruik van deze handcrème. Ideaal om in je tas te stoppen, of voor in je bureaula.

Over deze Natural producten van Hema ben ik super tevreden, en wat een fijne prijsjes! Wat een goede stap van Hema om zo’n Natural lijn te lanceren. Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig geworden naar meer, dus ik loop nog snel een keertje de Hema binnen om meer in huis te halen voor een review.

De Natural producten zijn nu te koop bij alle Hema filialen en in hun online shop.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.