Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • HEMA
  • kerst
  • kerstcollectie
Een MissLipgloss artikel

HEMA Kerst make-up collectie

Grote chique merken komen allemaal met prachtige kerstcollecties. Maar ook de budgetmerken doen mee, zoals Hema! Vanaf vandaag ligt er een erg leuke kerstlijn in de winkels. En ik heb de producten getest!

 

Ik heb niet alles wat in de collectie zit, er is ook een kwastensetje en een toilettasje. Het is een heel complete lijn, met een oogschaduwpaletje, blush/bronzer paletje, drie kleuren blusher, twee glitterpoeders, twee lipstick pencils, twee eyeliners en kwasten. Het ziet er in ieder geval al erg leuk uit en de prijzen zijn ook erg fijn, zoals altijd bij Hema.

Eerst de blushes! Dit is een compleet nieuwe blush en deze ligt al in de winkel (de rest van de collectie nog niet).

02, 01 en 03

Ze hebben alle drie een leuk printje.

02

01

03

02 is roze met gouden glitter, 01 is perzik met zilveren glans en 03 is meer een bronzer: matte lichtbruin. Mooi! Er komt genoeg kleur vanaf en er zit veel product in. De prijs hiervan weet ik niet exact, maar ik ga uit van een euro of vier.

Dan de Eyeliners. Dit zijn schattige glitter eyeliners, leuk om te combineren met een strakke zwarte lijn boven je ogen.

Je brengt ze aan met een standaard eyeliner kwastje met haartjes.

En dit komt er vanaf! Dat is prima voor een glitter eyeliner. Ik vind ze leuk! Kost €3

Dan mijn favoriet uit de kerst lijn van Hema: de Shimmering Face and Body Powder. Deze is er in twee kleuren, zilver en goud, al zie ik geen verschil als ik ze aanbreng op mijn huid.

Het effect is in het echt iets minder subtiel. Ik vind het prachtig, leuk voor op je decolleté en bovenarmen als je een feestje hebt. Of in je haar! Heel erg mooi. Kost €8,-

Er zijn twee Lip Pencils. De bovenste is metallic, daar houd ik niet van. De onderste heeft een soort rode kersenkleur, en is een beetje jelly, dus niet compleet dekkend. Voelt lekker aan en ruikt lekker, maar blijft niet zo lang zitten. Kost €3,-

Dan de paletjes, die er prachtig uit zien met strass steentjes.

Eerst het blush palet. Ik vind het meer bronzer! Er zitten twee tinten in, een wat lichtere en een wat donkerdere. Het kwastje is onbruikbaar, ik gebruik hiervoor gewoon mijn eigen blush kwast.

De kleurtjes! Mooi toch? De bovenste is subtiel en de onderste wat meer aanwezig. In beide zit een subtiele gouden shimmer. Prachtig! Kost €7

En dan het oogschaduwpaletje. Hierin zitten zes oogschaduws. Ik vond het eerst een rare combinatie maar toen ik ze swatchte snapte ik het. Van elke tint is er een lichte en een donkere kleur. Lichtpaars en donkerpaars. Lichtbruin gelig en donkerbruin. En Lichtroze met ehm blauw/groen, maar dat kan je alsnog prachtig met elkaar combineren. Een paletje als deze daagt me wel uit om eens wat anders te doen qua kleurencombinaties, dat vind ik leuk. De kwastjes zijn trouwens onbruikbaar, ik gebruik gewoon m’n eigen oogschaduwkwasten.


Kijk, zie je wat ik bedoel met bijpassende lichte en donkere tinten? Je kan ze op die manier met elkaar combineren, maar door elkaar heen gebruiken is ook superleuk. De pigmentatie vind ik eigenlijk wel erg goed, de donkere kleuren zien er prachtig uit en hier kan je echt een mooie ooglook mee maken. Nice! Kost €7,50.

 

 

En als laatste een soort kabuki kwast, die best wel lekker zacht is. Fijn voor poeder over je foundation heen. Prijs weet ik niet exact, circa. €4.

Deze kerstcollectie ligt vanaf vandaag (7 november) in alle Hema filialen. Ik raad vooral de Shimmering Body Powder en de twee paletjes aan. En ah, de blushes zijn eigenlijk ook wel erg leuk. Gelukkig is het niet duur, dus je kan wat meer kopen. Enne, ook leuk als cadeautje!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.