Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Help mee mijn video’s te ondertitelen

Schermafbeelding 2013-07-12 om 11.26.56Afgelopen week ondertitelde ik voor het eerst een video, en er kwamen onwijs goede reacties op. Ik wil meer video’s ondertitelen, maar kan dit niet alleen. Ik heb een manier gevonden hoe jullie me kunnen helpen met ondertitelen! Het heet Amara en het is een makkelijke tool om online ondertitels toe te voegen. Klik hier om me te helpen!

Bezoekster Ingeborg wees me op Amara en heb het zelf geprobeerd. Je moet even de video kijken op de website hoe het precies werkt, het wijst zichzelf eigenlijk. Praktisch typ je mee met de video en Amara stopt de video standaard na 4 seconden. Met tab kan je weer 4 seconden verder gaan, met shift + tab ga je 4 seconden terug. Wanneer je begint met ondertitelen krijg je eerst de video te zien, zo ga je goed voorbereid aan de slag.

Na elke zin druk je op enter, en maak je geen zorgen als je typfoutjes maakt, je kan dat nadat de video klaar is nog aanpassen. Je moet wel even goed checken hoe het werkt, zodat je niet een uur lang bezig bent en dat dan blijkt dat je iets verkeerd hebt gedaan, dat zou toch super zonde zijn. Als iemand anders al bezig is met een video kan je hem niet ondertitelen, dus dan moet je even een andere video kiezen om te ondertitelen.

In deze video wordt uitgelegd wat Amara is en hoe het werkt.

Natuurlijk ga ik zelf ook nog video’s ondertitelen maar op deze manier kan ik van mijn publiek (jullie!) gebruik maken en kan ik zoveel mogelijk video’s ondertitelen. Ik zou het te gek vinden als je me wilt helpen. Ik kan dan de ondertiteling over zetten naar YouTube en zo kan iedereen mijn video’s bekijken. Eigenlijk moet je het niet zien als MIJ helpen, maar doven en slechthorenden helpen. Of andere mensen die mijn video’s zonder geluid moeten kijken.

Ik doe dit vooral voor slechthorenden en doven, omdat ik veel mailtjes en berichtjes krijg dat zij mijn video’s niet begrijpen. Ik besloot daar gewoon iets aan te doen. Natuurlijk is het ook handig voor dames die mijn video’s willen bekijken op hun werk of op school (foei 😉 ) of op andere plekken waar ze geen geluid kunnen afspelen.

Klik hier om me te helpen. Ik waardeer het enorm, en namens iedereen die slechthorend of doof is, ook enorm bedankt.

Edit: in de loop van de middag hebben meerdere meiden al geholpen met ondertiteling, ZO vet! Super bedankt! Ik ben superblij hierom. Ik ben alles aan het toevoegen op YouTube dus het kan even duren voor je ondertiteling er daadwerkelijk bij staat. Je kan ook zelf een video toevoegen op Amaro en daar ondertiteling bij maken, natuurlijk ook van andere kanalen en andere bloggers/YouTubers. You ladies rock 🙂 Ik vind dit echt te gek! Dank!!

Edit 2: Ik heb op mijn YouTube kanaal inmiddels een afspeellijst gemaakt waarin alle video’s komen met ondertiteling. Hier zal ik meer video’s aan toevoegen naarmate er meer video’s zijn met ondertitelin. Je vindt hem hier:

Edit 3: WAUW. Er zijn inmiddels meer dan 60 video’s vertaald, in allerlei talen, en dat vind ik zo onbeschrijflijk gaaf! In totaal heb ik meer dan 300 video’s. Je kan ze hier allemaal vinden. Op Amara kan je gewoon een URL van een video invoeren en beginnen met vertalen, dan verschijnt het automatisch bij mijn YouTube video’s. Feel free! You girls ROCK BIG TIME!!!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.