Héle dure beautyproducten

Als beautyblogger kan ik praktisch alles wat ik wil uitproberen. Dat is superleuk, want ik ben niet beperkt tot producten van de drogist. Ook de meest dure potjes crème en maskertjes (€100+) kan ik testen. En wat vind ik nu eigenlijk van deze specifieke producten?

 

Heel, heel eerlijk gezegd gaat een crème of reiniger van rond de €100 mij een stapje te ver om zelf te kopen. Naast dat mijn huid het niet echt nodig heeft – ik heb geen probleemhuid – betwijfel ik of die hele dure crème, of die luxe zelfbruiner, ook echt veel beter is dan iets wat tientallen euro’s goedkoper is. Wat nu zo fijn is, is dat ik alles met elkaar kan vergelijken. Ik gebruik zowel Hema en Kruidvat producten als La Prairie, Dior en Sisley. Met een even grote kritische blik test ik de producten. Soms ga ik ze testen zonder dat ik weet hoe duur ze zijn (de persmappen met alle informatie liggen dan gewoon in mijn la, ik heb er dan nog niet naar gekeken) en ontdek ik pas later dat de crème die ik al weken test meer dan €100 kost. Wow! Ik test een product altijd zonder het prijskaartje tijdens het gebruik in mijn achterhoofd te houden. Ik bedenk puur hoe het voelt, wat het doet en wat er inzit. En in mijn uiteindelijke oordeel, als ik een review schrijf, telt de prijs natuurlijk wél mee.

Ik zou zelf alleen een product van meer dan €100 kopen als ik zeker zou weten dat het wonderen zou verrichten voor mijn huid. Of als ik een bepaald huidprobleem zou hebben, en als dat specifieke product dat zou oplossen. Misschien over dertig jaar, dat ik dan wel duurdere producten zou kopen om huidveroudering tegen te gaan, maar een crème van €50 is dan wel mijn max, denk ik. Ik ben daar heel eerlijk in, en ook wel nuchter. Maar goed, zeg nooit nooit.

Maar: stel, ik vind een product dat echt helemaal geweldig is, en het blijkt dat ik het graag elke dag gebruik, dan zou ik het best opnieuw kopen. Het hangt totaal van het product af. Zo gebruik ik nu al een hele poos een heel duur nachtmasker, en daar ben ik zo enthousiast over, dat ik die wel zelf opnieuw zou kopen als hij op zou gaan. Maar dat gebeurt niet heel erg vaak. Oh, met geuren heb ik het trouwens wel. Chanel No. 5 is een van mijn favoriete parfums, die zou ik opnieuw kopen.

Ik heb het hier trouwens echt over de peperdure dingen, prijsklasse €80 en duurder. Natuurlijk is €60 voor een crème ook al heel duur, maar ik heb het hier over de megaluxe merken, als Sisley, Chanel skincare, Dior skincare, La Prairie, La Mer, Bergman…

Wat eigenlijk wel leuk is, is dat ik mijn superdure producten net zo graag gebruik als mijn goedkopere. Ik heb zelfbruiners van Dior en Sisley (die allebei tussen de €70 en €100 kosten), maar ook van L’Oréal en Yves Rocher – niet duurder dan €20 – die ik ook gewoon gebruik. Kijk, producten die ik niet gebruik, geef ik weg. Als iets in mijn kastje staat, betekent het dat ik het met enige regelmaat gebruik. Ik heb crèmes en maskers van meer dan €100, maar gebruik ook Yves Rocher, Kruidvat en Dr. van der Hoog. En soms merk ik niet eens echt heel erg veel verschil. Dan merk ik de luxe wel in de verpakking en de lekkere geur, maar niet per se in de werking ervan.

Je moet je wel echt bedenken dat veel producten niet zomaar zo duur zijn. Je betaalt niet altijd alleen maar voor het merk. Negen van de tien keer zitten er ook echt heel kostbare én goed werkende bestanddelen in, en is er jarenlang intensief onderzoek gedaan naar de werking van een bepaalde formule. Tel daar een (luxe) verpakking bij op (wat vaak erg duur is), een grote marketingcampagne (en voor een topmodel als gezicht van een campagne wordt héél veel geld betaald, net als voor een topfotograaf) en heel wat andere factoren (luxe merken hebben vaak eigen verkoopsters, vervoer, productiekosten, et cetera et cetera), zo wordt de prijs vastgesteld. 

Enne, soms zijn producten zo duur dat ik ze gewoon nog niet aanraak.  Zo heb ik een scrub van La Mer (de Body Refiner) die €112 kost, en die ligt al een hele poos in mijn ‘nog testen’-lade. Ik ben bang dat ik de helft van de scrub door het doucheputje spoel en ik vind hem zo duur dat ik hem nog niet heb aangeraakt, het plastic zit zelfs nog om de doos. Binnenkort moet ik hem maar eens heel voorzichtig gaan proberen.

Ik zal in een vervolg hierop een aantal dure verzorgingsproducten uit mijn kastje laten zien, die ik ook daadwerkelijk wekenlang (of maandenlang) heb gebruikt. Wat vind ik er nu van, zijn het echt wondermiddeltjes of zou ik het er zelf never nooit niet voor betalen? En met welk goedkoper product zou ik ze kunnen vergelijken (als dat al mogelijk is)?

Wat is jouw max qua verzorgingsproducten? Zou je €100 uit geven aan een crème, masker of ander verzorgingsproduct, als je het geld had? Denk je dat deze producten ook daadwerkelijk beter zijn? Stel, je vindt een product wat écht geweldig werkt voor jou, zou je het er voor betalen?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

171 reacties
 1. Linda

  Mmh mijn max is best wel laag. Ik vind 20 euro voor een dagcreme al erg duur. Het is zo op. Nivea, of de dagcreme van de lidl/aldi vind ik ook al super fijn! Maar als ik na mijn studie ga werken, dan heb ik natuurlijk wat meer geld, en kan ik hier en daar wel wat meer uitgeven voor een creme. en als je ouder wordt is een goede creme ook wel heel erg belangrijk. Mijn max ligt tussen de 20 en de 30 euro in de toekomst denk ik.

 2. Ella

  Mijn duurste product is volgens mij of mijn sisley foundation (€70 ofzo) dagcreme van sisley (prijs weet ik niet), oogpotlood van sisley (60-50 euro denk ik). Heeft mijn moeder allemaal voor me gekocht, haha

 3. Anneke

  Ik ben ook aan het uitproberen met gezichtsverzorging. Laatst heb ik een hele lijn bij de schoonheidsspecialiste gekocht, helemaal natuurlijk op basis van Japanse groene thee. De dagcrème was €20,50 en de nachtcrème €19,50. Dat vond ik best acceptabele prijzen en de producten zijn superfijn en inmiddels op.
  Toen zag ik je review van de natuurlijke lijn van Kruidvat en die ben ik nu aan het uitproberen (vandaag mee begonnen). Die kost maar iets van €3 ofzo, dus dat scheelt nogal. Geen schadelijke stoffen en heel veel goede dingen zitten erin dus ik ben benieuwd! Als het net zo goed werkt als die duurdere crèmes….. We zullen zien!

 4. Chantal Helena

  Ik merk wel dat ik steeds wat duurder ga en eigenlijk vind ik dat soms wel zonde omdat ik vroeger ook gewoon genoegen nam met goedkopere producten. Ik probeer eigenlijk altijd op een goedkope manier aan dure producten te komen door ze te kopen wanneer er een korting op zit. Mijn mascara is 17 euro maar die koop ik vaak als deze 1+1 gratis is of met een grote korting. John Frieda shampoo koop ik als ik weer eens een cadeaubon heb liggen etc. Maar meestal wil ik niet te duur gaan en koop ik ook gewoon budget merken of merken zoals garnier, maar alleen als ik deze budget versies ook echt fijn vind!

 5. Kim

  Ik heb jarenlang gezocht naar goede gezichtsverzorging, dit ivm met een soort eczeem. Ik heb werkelijk vanalles geprobeerd. Van heel goedkoop tot superduur. Nu heb ik eindelijk de goede gevonden met behulp van mijn schoonheidsspecialiste. De dagcreme is rond de 17 euro en de reiniging is rond de 23 euro. Hier doe ik ongeveer 3 maanden mee. Het had me ook niet uitgemaakt als deze duurder was. Ik ben gewoon blij dat deze verzorging doet wat het moet doen. Zorgen dat mijn huid er goed uitziet. Het enige nadeel is dat het niet in de winkel te koop is. Gelukkig kan je het wel op internet bestellen. En ik ben gewoon heel blij dat ik van mijn rode vlekken en bultjes af ben 🙂

 6. Suuz

  Het hangt ook af van omstandigheden. Je koopt deels naar je mogelijkheden. Nu ik wat ‘ouder’ ben geef ik aan bepaalde, voor mij bewezen werkende, producten meer geld uit. Mijn concealer kost 30 euro, mijn primer 25, mijn lipbalsam 21 euro, maar mn mascara maar 4 euro. Dagcrème zit rond de 25 euro, maar tonic en doekjes heb ik van Etos en zijn maar 2 euro.

  Duur is iig geen garantie voor goed, maar dat weten vaste bezoekers van hier ook wel. Vroeger kocht ik wat meer dingen gewoon zomaar. Tegenwoordig kijk ik vaker voor reviews online.

 7. Julia

  Leuk artikel! Ook erg leuk om wat van de comments door te lezen, interessant om te zien wat anderen nou ergens voor over hebben 🙂

 8. Jessica

  Interessant artikel. Ik ben benieuwd naar je review over ‘dure producten’.
  Zelf geef ik er liever niet zo veel geld aan uit.

 9. My Linh

  Wat fijn dat je zo eerlijk bent, Cynthia! Ik vind €50,= voor de meeste producten toch wel de max (behalve grote paletten). €100,= voor een crème zal ik waarschijnlijk “nooit” uitgeven. Als ik dan bedenk hoeveel ik daarvoor heb moeten werken, koop ik toch liever wat kleren of schoenen 😛

 10. Emily

  Ik zou het er zeker aan durven uitgeven! Liever één product van €100 dan allemaal Catrice/Essence spullen voor €100 samen. That’s me. Ik hou van luxe producten.. (Ook wel budget hoor 🙂 )

 11. Brenda

  Ik denk dat de prijs niet heel veel zegt over een product. Tuurlijk verwacht ik dat zo’n duur product heel wat doet voor mijn huid. Ik zou veel eerder naar de ingrediëntenlijst van het product kijken. Dan kan je zien of er ook echt goede werkzame ingrediënten in zitten.

 12. Elisa

  Dat vervolgartikel met vergelijking met goedkopere producten lijkt me heel interessant! Leuk 🙂

 13. TessA

  ik ben een verschrikkelijke krent en vind 6 euro voor bijvoorbeeld een lipstick echt wel max o_0

 14. Miranda

  Wat een leuk artikel. 100 euro voor 1 product vind ik persoonlijk wel te duur.

 15. Rhani

  Ik blijf bij budgetmerken die het uiteindelijk toch ook goed doen 🙂 ..
  Cynthia, ik vind het echt leuk hoe je budget en duurdere beautyproducten afwisselt in je blogs.. voor iedereen wat wils 😆 xx

  • Miss Lipgloss

   Dankjewel Rhani, goed om te horen 😀

 16. Rhani

  Als ik het geld had, zou ik zeker meer willen betalen voor producten die beter werken en van natuurlijke producten gemaakt zijn.. Producten van The Body Shop zijn bv betaalbaar en zijn gemaakt in goede omstandigheden. Soms koop ik er wel eens iets.. maar vaker koop ik producten die heeeel goedkoop zijn bij het kruidvat… want zonder studentenjob heb je nl niet het geld om te gaan shoppen bij The Body Shop! Als ik nu eindelijk ergens aangenomen word 😉 16 en onervaren.. tuurlijk als niemand je wil aannemen 😉 volgende keer beter!!

  • Marielle

   Kruidvat eigenmerk is ook heel goed. kruidvat test niet op dieren en er zitten zelfs meer plantaardige en goede ingredienten in dan in duurdere merken! Moest ik een hoger budget hebben dan kocht ik nog producten van Kruidvat eigenmerk!

 17. Beyza

  To be honest ik ben gezegend met een huid die niks hoeft. Als ik juist een creme smeer trekt het niet erg in bij mijn huid en begin ik het weg te zweten. Ja, echt vies, maar mijn huid heeft niet echt behoefte eraan. Na de douche is het onder mijn ogen soms een beetje droog maar dat komt voornamelijk door het weer en hoeveel water ik drink. Dan smeer ik gewoon de eerste, de beste creme die ik vind en dat is dan wel genoeg. omdat ik dan ook geen creme gebruik heb ik toch wel een laag budget voor crémes. Maar 10 á 15 euro. Ik heb nu Essence en Garnier creme in de kast liggen maar dat het mij nou uitmaakt welke ik gebruik.
  MAAR ik zweer bij één créme. Arko nem Yoghurt met frambozen. Ik gebruik het als reiniger voor mijn mascara (zelfs waterproof) en oogpotlood. Hij is zo fijn dat ik hem dagelijks gebruik voor random dingen. De geur is ook zo goddelijk. Ik ben turks en heb het in Turkije ontdekt. Ik koop het elke keer wanneer ik daar ben. Dus wil je een créme die gewoon alles in 1 moet zijn dan zou ik voor die Arko Nem gaan. Cynthia, misschien het proberen waard? Hij is vrij goedkoop. 8 Tl —-> 3,75 voor een pot van 300 ml. Just look at it! 🙂

 18. BeautyByID

  Ik weet ook niet of ik zo snel zooo veel geld over heb voor een scrubje!
  Maar als het nou echt mega goed zou werken, staat het wel op mijn verlanglijstje :blush: !

 19. Kimberly

  Een scrub van 112 euro, woow!

  Ik zou zelf alleen veel geld uitgeven aan een creme die echt werkt voor mijn huid, ik heb nogal een moeilijke huid, heb al heel veel producten geprobeerd maar niks lijkt te werken. Sinds kort heb ik een tester van Dior, en die lijkt mijn huid eindelijk te accepteren, maar de creme is rond de 50 euro.. Wel duur voor een creme, maar hij werkt wel! Voor parfum zou ik wel makkelijker wat meer geld uitgeven, ik ben namelijk echt een parfum addicted!! :love:

 20. Robin

  Als ik deze review lees, besef ik me eigenlijk dat ik veel te snel iets te duur vind. Ik denk bij 17 euro voor een dagcreme ofzoiets al dat ik dat te veel vind… Misschien komt dat ook wel omdat ik nog niet kan werken. Maar ik zou niet iets boven de 100euro voor een beautyproduct uitgeven, want dat is gewoon veel te duur vind ik. Maar misschien (net als wat jij zegt) als het echt, echt een geweldig product is en het doet iets speciaals als geen ander product, en ik ben wat rijker, zou ik het misschien wel overwegen.

 21. Sophie

  De meeste cosmetica producten die ik koop kosten tussen de 15-35 euro. Wat meer dan gemiddeld denk ik, maar ik betaal dan ook voor proefdiervrije cosmetica en goede ingrediënten. Ik zou nooit veel geld neerleggen voor een product van een luxe merk als minerale olie of siliconen tussen de eerste 3 ingrediënten staan.. maar geef wel 50 euro uit aan een product met goede en pure ingrediënten. Sinds ik alleen nog maar proefdiervrij koop bespaart het me trouwens ook geld, je kunt in de Douglas bijvoorbeeld gewoon bijna niets meer kopen 😀 Dus dan leg je sneller wat extra geld neer voor een product die het wel is.

 22. Lydia

  Interessante antwoorden. 🙂 Waar mijn max ligt, hangt af van de duurzaamheid van een product. Zo heb ik eens een shampoo en conditioner mogen testen van €25 per fles, wat ik zelf nooit zou betalen. Dan zou ik heel moeilijk kunnen rondkomen. Hetzelfde geldt voor een mascara. Maar een blush gaat minstens een jaar mee, dan wil ik mezelf er wel op trakteren als ik het heb ‘verdiend’.

 23. debby

  Ik vind 100 euro echt wel heel erg duur voor een product. Het gekke is daarin wel dat ik zonder blikken of blozen 100 euro uitgeef mij de MAC store, maar als het om 1 product ga vind ik dit wel erg duur worden.

 24. Hannah

  Ik heb the body refiner van la mer en die moet je echt gebruiken! Hij ruikt superheerlijk en maakt mijn huid heel erg zacht. Er zit ook diamantpoeder in en elke keer als ik hiermee gescrubd heb hang in vol met dat poeder. Het ziet er heel mooi uit, niet superglitterig maar wel heel mooi glanzend met een beetje glitters. Deze zitten na een paar dagen nog steeds op mijn huid. (en ik douche me elke dag) ik heb deze scrub nu al een jaar, het was een cadeautje van mijn vriendje want zelf zou ik nooit zo veel geld willen uitgeven. Ik gebruik hem alleen voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als er een feestje is, soms als iik naar mijn vriendje ga (want hij heeft het gekocht voor me) of wanneer het een warme dag is en ik met blote benen en armen rondloop.

 25. Sanne

  Er bestaat geen enkel ingredient wat een product meer dan €100 laat kosten.Allemaal onzin dus.
  Ik kijk naar de ingredienten voor ik iets koop. Ik heb dagcreme van 70 euro gebruikt die bij nader inzien mn huid juist verouderde.

  • Marielle

   Ja dat klopt, ik kijk ook nooit naar een mooie verpakking, een veelbelovende uitleg op de verpakking en een duur product. Nee dat staat zeker niet voor beter!

 26. Mieke

  Omdat ik de 35 gepasseerd ben, en mijn huid meer nodig heeft, ben ik wel bereid om wat meer geld neer te leggen voor een goede dag/nachtcreme en oogcreme. Zeker als ik merk dat het echt wat voor mijn huid doet! 100 euro of meer vind ik wel veel, dat zou ik niet snel uitgeven, maar rond de 50 a 60 euro vind ik persoonlijk niet zo’n probleem. Ik ben benieuwd naar de dure producten die je hebt getest, en wat je ervan vindt!

  • Steve vanbesien

   SiSly is een zeer goed product , vooral voor de vette huid , zoals ik Groetjes nathalie

 27. Zeynep

  Ik ben 21 en heb nog steeds (sinds de puberteit) erg veel last van onzuiverheden 🙁 en dat mijn omgeving hier steeds opmerkingen over maakt helpt ook niet echt mee (zelfs thuis staren ze me aan en zeggen ze er iets over) :'( Omdat ik steeds op zoek ben naar het wondermiddel ben ik bereid om veel en dan ook echt veel geld uit te geven aan gezichtsproducten. Als ik bij de parfumerie vraag naar advies en ze vertellen dat die en die ook heel goed werken ben ik meteen om, ondanks dat ik van tevoren met mezelf had afgesproken er niet in te trappen, koop ik dan meteen een hele lijn. Clinique, Biotherme, Esté Lauder, Khiel’s ik heb vanalles uitgeprobeerd (en om maar de drogisterij merken niet op te noemen). Vanwege mijn hopeloosheid ben ik dus helaas snel om en geef ik té veel geld uit. Het is zelfs zo erg dat ik vanwege deze uitgaven een lening heb aangevraagd (ik weet ook dat dit heel onverantwoord is, maar het verpest echt mijn levenslust).

  • Marielle

   Ik heb ook heel veel geld uitgegeven aan producten voor mijn onzuivere probleemhuid! En nu heb ik HET WONDERMIDDEL eindelijk gevonden, en het kost amper iets!!!
   Na het reinigen van je gezicht afgekoelde groene thee op je gezicht met een watje aanbrengen, dit elke ochtend en avond. Maak sterke thee door maar 1/3 of zo van het kopje te vullen met water. Ook zoethoutthee werkt wonderbaarlijk! Verder gebruik je alleen aloe-vera gel (ik gebruik die van Fruit of the eart van Etos kost 5 euro volgens mij). En dat is het! Verder gebruik je het best producten zonder parfum en zonder SL(E)S en minerale olie in. Mijn reinegingsgel is een baby wasgel van Kruidvat eigen merk zonder parfum en zonder SLES van de Sensitive lijn. Deze routine volg ik nu al meer dan een maand en de resultaten zijn enorm, echt een enorme vooruitgang! Dat ik dit niet eerder gedaan heb dan had ik veel kosten en huidproblemen bespaart!

  • Steve vanbesien

   Ik heb ook een vette huid , ben nu 43 jaar , Sisly geeft zeer goede producten voor vette huid , het is nu al een tijd dat ik die producten gebruik , en mijn huid is veel verbeterd een echte aanrader , wel een duur product maar het doet echt zijn werk zeker voor de vette huid groetjes

 28. Irene

  Dit is de eerste keer dat ik reageer op een artikel terwijl ik al zeker anderhalf jaar elke dag je artikelen lees. Dus als eerste wil ik je bedanken voor alle informatie die je mij geeft! Vaak heb ik er veel aan.

  Nu wil ik even reageren op het onderwerp. Ik moet zeggen dat mijn max. bedrag voor beautyproducten sinds het bezoeken van beautyblogs erg omhoog geschoten is haha.
  Toch zou ik voor gezichtsverzorging nooit meer dan 15 tot 20 euro uitgeven. Dit komt mede doordat ik gewoon gezegend ben met een egale en mooie huid. Misschien als ik dit idd niet had, kocht ik wel duurdere verzorgingsproducten. Tot nu werkt de standaard dove crème in het wit met donkerblauwe platte potje al vanaf mijn 13de en ben nu 22.

  Voor make-up is dat wel meer. Zo heb ik bijvoorbeeld een dior bronzen en lancome blush van allebei rond de 50 euro. Nu ik dit schrijf, schrik ik er zelf van. Vooral omdat ik eigenlijk vaker mijn catrice bronzer en blushes gebruik.
  Ik merk gewoon dat ik erg gevoelig ben voor mooie verpakkingen en producten, terwijl ik de prijs eigenlijk enorm belachelijk vind haha. Daarom heb ik ook besloten om vanaf nu alleen maar dure producten met cadeaubonnen te kopen. Dat geeft al een minder schuldig gevoel haha.

 29. nine

  Onder de l’ Orealgroep vallen vele merken, van Essie, YSL tot Kiehls. Laatst hoorde ik een interview op de radio met de baas van l’ Oreal en aan hem werd precies deze vraag gesteld: waarom is er zoveel prijsverschil tussen de producten van bijvoorbeeld Garnier of Maybelline en Giorgio Armani (vallen allen onder L’ Orealgroep). Hij viel even stil en had het toen over een “stukje merkbeleving”. Hm, dan weet je wel weer genoeg….Er is wetenschappelijk aangetoond dat we sommige producten alleen kopen als ze erg duur geprijsd worden en daarmee de schijn van exclusiviteit hoog gehouden worden. Het is big business, anders zou een site zoals o.a. deze niet zoveel adverteerders trekken. Lees het de uitkomst van een klacht bij de de reclame code commissie maar eens: http://www.nu.nl/economie/2780138/vichy-moet-stoppen-met-misleidende-reclame.html. Rimpelcreme van drogist en parfumerie werken niet, omdat echt werkzame ingredienten alleen op recept verkregen mogen worden. Iemand heeft het hier al eerder gezegd. Het gaat om vitamine A zuur geloof ik. 😛

  • nine

   Tis laat en heb te snel op verzenden geklikt. Zie nu de tikfouten, sorry.

  • Marielle

   L’oréal heeft een serum Youth Code en dit zou exact het zelfde zijn als L’ancome serum, ook een bedrijf van L’oréal. Enige verschil tussen beide serums is 1 de prijs die van L’ancome is denk ik ronde de 70 euro die van L’oreal hier in Belgie amper 17 euro (in Nederland 23 volgens mij) en nog een verschil die van L’oréal heeft zelfs meer actieve ingredienten dan die van L’ancome!!!

   Deze informartie vond ik op de site van Dr Jetske Ultee, waar je ook beide ingredientenlijsten kan vergelijken!

 30. Marielle

  Mijn favoriete gezichtscreme (gebruik hem als nachtcreme omdat er geen uv filter in zit) is de hydraterende gezichtcreme van Corine De Farme (97% natuurlijk), kost volgens mij tussen de 5 en de 10 euro. Maar zelf heb ik nog nooit de volledige prijs betaalt er voor omdat ik hem vaak tegen kom in de kortingsbak bij Kruidvat voor amper 1 euro!!! Volgens mij omdat deze niet verkocht geraakt terwijl dit echt een fantastisch product is! Ondertussen heb ik heel veel producten van Corine De Farme meegenomen allemaal met kortingen van meer dan 50% en er is geen één bij waarvan ik niet tevreden ben!
  En jaren heb ik gezworen bij de Aqua Depot van Biocura (bij Aldi) als dagcreme! Ook heb ik jarenlang de gezichtstonic van Aldi gebruikt voor de gevoelige huid, van veel ander merken kreeg ik uitslag. Ondertussen gebruik ik nu meer en meer producten van Kruidvat eigenmerk, haarproducten, lichaamsproducten, gezichtsproducten en ben over alles tevreden! Zo heb ik een nieuw favoriete creme voor de winter (omdat ik een vette huid heb mensen met een ander huidtype zouden deze ook in de zomder kunnen gebruiken) van de Sensitive lijn, deze creme heeft ook geen parfum (nr 1 allergeen) en een spf van 15, geweldig product! En ik zweer ook bij de oogcreme van Aldi (wel niet altijd te koop, tijdelijk) de sensitive dat is de beste die ik ooit gebruikt heb (voor overdag)! En zo kan ik wel blijven door gaan!
  Ik wil gewoon zeggen dat ensen niet moeten afgaan op de prijs van een product en dat duur zeker niet altijd beter is! De duurdere producten die ik gebruikt heb zijn in de meeste gevallen juist slechter!

 31. Soraya

  Voor een creme geef ik niet veel meer dan 10 euro uit, ik gebruik het ook niet elke dag. Op het gebied van mascara, oogschaduw, blush is het voor mij ook maximaal 20 euro en dat doe ik dan ook echt zelden.

 32. Anne

  Ik ben best een luxedier en gebruikte op mijn vijftiende al shiseido gezichtsverzorging en make-up. Nu ik erover nadenk koop ik eigenlijk een aantal luxere producten voor veel geld die ik lang kan gebruiken. Cremes alles van Dr Hauschka, het duurste product is 25 euro! make up vooral shiseido en rituals. max 40 euro. Ik vind het zo mooi om allemaal dezelfde potjes en doosjes te hebben. Marketing tja. Nooit op je zonnecreme en mascara bezuinigen. Goedkoop is duurkoop bij deze twee heb ik gemerkt.

  • Marielle

   Zonnecreme voor het lichaam zeker niet hoor! Voor het gezicht wel als je een probleemhuid hebt zoals ik (vet en gevoelig voor onzuiverheden). Mensen met een droge huid zouden prima een goedkoop gezichtszonnecreme kunnen gebruiken! Ik heb van gezichtszonnecreme’s alle merken al geprobeerd in alle prijsklassen en heb nu eindelijk mijn favoriet gevonden en die kost 22 euro, wat ik erg veel vind omdat gezichtzonnebrand heel royaal moet worden aangebracht en dus snel leeg is!

   Voor mijn lichaam koop ik allees zonnecreme’s van Aldi en Liddl, vind die van Kruidvat eigenmerk zelfs al redelijk duur, met een duurder product ben je veel zuiniger omdat het veel geld kost maar zonnecreme moet je juist heel royaal gebruiken. En 1 fles zonnecreme zou na 1 week bij veelvuldig zonnen moeten leeg zijn!! Dat word dat wel een duur boeltje!

  • martine

   Welke zonnecreme gebruik je dan voor je gezicht?
   Ik heb ook een zeer vette huid maar mijn favoriet kost €50,- dus als dat wat minder kan, graag 🙂

  • Laura

   Je gebruikt best wel een duurdere zonnecreme van bijvoorbeeld la roche posay omdat in de goedkopere parfum zit en andere chemische brol waardoor je zonneallergie kan krijgen. En ja, die kosten misschien meer dan tien euro voor een tube maar zo krijg je tenminste geen lelijke uitslag 🙂
   Oh en voor je gezicht kan je de matte zonnecreme van la roche posay of vichy gebruiken 🙂

  • Marielle

   Aldi heeft een Sensitive zonnecreme zoner parfum (in van die witte flessen) heerlijk spul zeg en kost amper iets!

  • Marielle

   Avene Hydrance optimale UV légere (voor de gevoelige, normale en gemengde huid). Er zit 40 ml in. Als je hem dagelijks gebruikt doe je er ongeveer een maand mee. Dus eigenlijk ook een duure aankoop! Deze is trouwens te koop bij de apotheek.

  • Marielle

   De beschermingsfactor is spf20, hoger dan dat bestaat er niet van deze soort!

 33. Marielle

  Over La Mer wil ik even zeggen dat deze producten vooral bestaat uit minerale olie en daarna pas de de werkzame bestanddelen, op die manier doet La Mer niet meer voor je huid als een pot simpele uiercreme! Minerale olie legt een laagje/ barriere op je huid en hierdoor kunnen de andere ingredienten zeer moeielijk nog indringen waardoor dat de werking van die andere ingredienten zeer miniem zal zijn! De meest werkzame stoffen van een product zitten altijd in de eerste 1/3 lijst van de ingredienten. Als dat minder is zal je het effect amper voelen!

  Bij staaltjes die ik heb van Dior heb ik ook al gezien dat er in de eerste 1/3 lijst van de ingredienten alleen maar siliconen en vulstoffen zitten en ingredienten als butylene en of propylene glycol, ook gycerine (geen negatieve stof want deze hydrateerd de huid heel goed) die in alle prijsklassen van produkten zit zelfs in creme’s van 2 a 3 euro. en daarna pas alle goede ingredienten.

  • *zucht*

   Zucht²

 34. Marielle

  Mijn max qua gezichtsproducten (creme’s) is 30 euro. Vroeger kocht ik zelfs producten altijd onder de 10 euro en om heel eerlijk te zijn, ik merk amper verschil. Van bepaalde duure producten heb ik zelfs spijt dat ik ze gekocht heb omdat mijn huid er totaal niet goed op reageerd. Mijn huidprobleem is juist begonnen vanaf ik meer geld ben begingen uitgeven aan duurdere producten! Ik heb maanden acne geahad er van en niks werkte meer en dan kocht ik weer een duur product gebruikte het een aantal keer werkte ook niet en kocht weer een ander duur product!
  Nu gebruik ik simpele dingen, de meeste onder de 10 euro en mijn huid word weer zoals vroeger!

 35. F

  Ik denk dat ik toch van de budget producten ben, ik wil niet te veel geld aan uitgeven en ze doen wat ze moeten doen. Het duurste geef ik waarschijnlijk uit aan body butter van €7 maar ik had vorig jaar een pakketje gekregen van rituals en de handcreme die daarbij zit kost volgens mij rond de €12 maar die is zo goed voor mijn droge handen dat ik die zo weer opnieuw koop als het op is. Doe mij maar budget producten wat betreft make up en verzorgingsmiddelen 🙂

 36. Danique

  Er is ooit een onderzoek geweest door apothekers tussen crème van de Lidl en LaMer, en geloof t of niet maar die kwamen heeel erg overeen.

  • Marielle

   Die van de Liddl zal beter zijn omdat die geen minerale olie heeft!

  • Enya

   lidl was voor mij èèn groot drama (was uiteraard puur om te testen), maar ik heb dan ook een verschrikkelijke probleemhuid met allergische reacties waar je u tegen zegt (zelfs dermatholoog weet niet wat hij ermee moet).
   Ik wil best meer uitgeven aan een goed product, maar vaak merk ik dat het voor mij toch niet helpt, zo ben ik voor de allergische reactie op de Clinique 3 stappen reinigings lijn zelfs door mijn huisarts naar het ziekenhuis gestuurd. Erg jammer, want ik vind het wel echt heel leuk om goed voor mezelf te zorgen en er mooi uit te zien, maar met mijn huid gaat dat erg lastig. Wel ben ik pas opnieuw getest op zo`n 40 stoffen, en ook hier is weer niets uitgekomen.

 37. Maxime

  Alleen wanneer ik na het testen van een product overtuigd ben, zal ik er meer geld aan uitgeven. Zoals de pores no more lijn van Dr Brandt of make-up van Chanel. Ik heb namelijk een erg onzuivere huid en deze producten sluiten nu eenmaal het meest aan op mijn behoeften.

 38. Tessa

  Ik ga echt niet meer dan 5 euro aan 1 make-up.
  Nouja, het is ook wel logisch als je maar 5 euro zakgeld per week krijg een geen werk heb omdat je pas 13 ben :/

 39. Rianne

  als het product heel goed zou zijn zou ik het nog niet kopen, denk ik. Ik vind, bijvoorbeeld, een lipstick van boven de 50 euro veels te duur. Zeker als er meer mooiere lipsticks zijn, voor een goeie prijs. En een kleingstuk van 100 euro vind ik ook duur hhoor. 😉

 40. Rianne

  Nu zou ik echt geen 100 euro uitgeven aan een make-up product, maar stel dat ik dat wel nodig heb om bijv. puistjes, vlekjes of later rimpeltjes tegen te gaan, dan zou ik er nog een keer over nadenken… Maar dan moet ik natuurlijk wel eerst een proefpakketje hebben, zodat ik zeker weet dat ik waar heb voor mijn (vele) geld

 41. Inge

  Ik geeft eigenlijk nooit echt veel geld uit aan beautyproducten. Ik houd het liever bij de wat meer budgetmerken. Aan parfum kan ik dan weer wel net iets meer geld uitgeven. Maar dan moet het ook wel een heel lekker geurtje zijn. Voor de rest spendeer ik mijn geld liever in een nieuw paar schoenen of wat nieuwe kleren dan dure make up. Bij schoenen en kleren krijg ik toch zo een heerlijk gevoel. 🙂

 42. Tamara

  Hoera! goed artikel! Terecht dat je kritisch bent, ongeacht de prijs. Geuren vind ik daar overigens buiten staan (zoals je ook al aangeeft), een cheap luchtje blijft nooit zo lang hangen als een geur van chanel 🙂

 43. Stephanie

  ik ben niet zo van de dure producten:p
  Het enige qua beauty waar ik wat meer geld aan besteed is parfum xd

 44. Cocoline

  Personeel van Bergman betaalt 30-40 euro voor een potje waar de consument 100 voor betaalt. De marges zijn BELACHELIJK. Wil best betalen voor kwaliteit maar dit is echt veel te veel. Zou liever 100 euro uitgeven aan een paar mooie schoenen.

 45. Linda

  Ik vind het heel leuk om reviews van hele dure producten te zien, want zo kom je er echt achter of het het geld waard is (ook al verschillen de ervaringen natuurlijk).

  Ik heb een normale huid, dus zou niet zoveel uitgeven aan een crème bijvoorbeeld. Maar goed: het ligt ook aan je prioriteiten. Ik heb een baby en als ik moet kiezen aan wie ik m’n geld uitgeef dan kies ik voor de baby 🙂

  Aan de andere kant: ik weet zeker dat als ik heel rijk was, ik veel vaker producten van Chanel zou kopen.

  • Marielle

   Ik kan je heel erg de hydraterende gezichtscreme van Corine De Farme aanraden kost minder dan 10 euro maar soms vind je hem bij Kruidvat voor 1 euro in de kortingsbak!

 46. dita

  Als het echt geweldig zou zijn dan zou ik ernog over nadenken. Nu is 50euro echt de max!

 47. Tess

  Mijn max is rond de 30 eurie. Ik heb zelf een dagcreme van 20 euro maarbdie gebruik ik ook echt elke dag en doe er lang mee. Mascara koop ik altijd van rimmel. Verder heb ik eigenlijk veel budget spul. Heb ook wel eens wat duurs gekregen maar dan durfde ik er haast niet aan te komen en het ging nergens mee naar toe haha. 😆

 48. Ellis

  Nehh.
  Maar aan nagellak wil ik wel weeer veel uitgeven!

  • steff

   Oh wat grappig aan nagellak geef ik het minste uit

 49. Chinouk

  Leuk artikel Cynthia! Mijn moeder gebruikt producten van La Mer, en ze heeft een prachtige huid! Naast goede genen geloof ik ook echt dat haar huid zo glanzend en gezond is door de crème. Of ik zoveel geld uit zou geven? Hmm, nóg niet. Heb het nu niet nodig, maar als ik 35+ zou zijn, ja dan zou ik het er wel voor over hebben. Op dit moment gebruik ik producten van Clinique, wat voor mij al een flinke uitgave is! En het verschilt ook per product hoor, 112 euro voor een bodyscrub? Nee hoor, doe mij maar eentje van Rituals of The Body Shop voor 15 euro, pri-ma! Hihi.

 50. Stephanie

  Mijn dagcreme van estée Lauder kost 65 euro en is dan ook mijn duurste verzorgingsproduct.
  Het is veel geld maar ik voel het verschil met goedkopere cremes. Ik kreeg hem in staaltje en mijn huid was toen heel erg droog en door dat product te gebruiken verbeterde het zo veel dat ik hem full size gekocht heb.

 51. Syl

  Ik gebruik op dit moment vaak huidverzorgingsproducten van Collistar & Shiseido. Die zijn naar mijn mening best prijzig. (30 euro voor een facewash OF crème)Sindsdien veel minder last van puistjes en mijn huid voelt zoveel beter!

  Mijn mascara koop ik vaak van Essence of Catrice voor enkele euro’s, want die werken vaak net zo goed…Tenzij de kruidvat weer een 2halen1betalen actie heeft, want dan sla ik dure merken in als een gek.

  Nagellak koop ik vaak van Rimmel of Catrice/Essence, maar voor een hele bijzondere lak/kleur wil ik wel iets meer uitgeven.

  Ik snap dat er mensen zijn die heel veel geld uitgeven aan dure cosmetica, Vaak zie je toch echt wel een verschil…en dat is vaak de houdbaarheid van het product en hoe je huid er op reageerd. Daarom geef ik nu 1x een vrij hoog bedrag uit aan de reinigingen verzorging…ipv 10x een goedkoop flutartikel te kopen wat uiteindelijk net zo veel bij elkaar kost.
  Ik denk dat je koopgedrag veranderd met de jaren…. vroeger vond ik 10 euro voor een product al duur, maar nu ik zelf ook een baantje heb en veel producten heb getest, vind i9k het geen punt om af en toe iets duurders te kopen. Vaak doe ik er ook langer mee

 52. christine

  ik ben 13 en ga dus echt geen 100 euro uitgeven aan een creme,
  ik heb een kleine stash ,
  ik heb altijd 1 of 2 mascara’s ,
  want ik zou niet weten wat ik met 15 mascara’s moet,
  als ik er aan 1 zat heb.
  zo werkt het bij mij:P

  mijn max is 15 euro voor dagelijke verzorging en make-up,
  maar ik heb dan 1 product van ca.50-, ,
  dat gebruik ik dan heel weinig,en dat is dan HET product,
  waar ik echt lang mee doe.

  maarja, wat moet je als arme krantenbezorger 😛

 53. Michelle

  Ik heb alleen voor parfum meer dan 50 euro over. Alle andere producten kan ik prima vinden voor veel minder geld 🙂

 54. anissa

  voor bepaalde producten heel misschien wel, en voor andere niet. voor mascara zou ik wel wat willen betalen, omdat ik dat echt elke dag gebruik en dan ook wil dat het echt goed is. maar dan denk ik niet meer dan 30 euro, als ie echt heel goed en fijn is. ik heb ook last van acne en rode plekjes op mijn gezicht. als er een creme bestond die mij echt (van mezelf, dus geen foundation) een egale huid zou laten krijgen, zou ik daar wel veel geld aan uit willen geven. verder zou ik niet veel geld uitgeven aan beautyproducten. maar als ik het geld er echt voor had wel natuurlijk 😀

 55. Sandra

  Ik ben nu 36 en ik heb al zoveel merken geprobeerd. Ik ben begonnen met producten van het Kruidvat en van de Hema, daarna ben ik overgestapt op duurdere producten.
  Als laatste gebruikte ik alles van Biotherm (qua prijs niet extreem duur, maar ook niet goedkoop).
  Totdat ik wat problemen kreeg met mijn huid, vooral door de ooggel.

  Ik gebruik nu alles van Dr. v.d. Hoog, een stuk goedkoper en zo ontzettend fijn! Ik zie echt dat mijn huid er helemaal van opknapt, dus voor mij niks anders meer. Ik laat al die extreem dure dingen lekker staan. Verder geef ik liever meer geld uit aan een lekker parfum en kleding.

 56. claudia

  nee,ik ben toch echt meer van de budgetproducten. ik vind makeup/verzorging fijn en leuk, maar wil er niet teveel geld aan besteden.

  Heb nu een superfijne crème van de yves rocher gratis gekregen bij een bestelling een paar keer, vind hem echt superfijn, maar ga hem niet betalen (35 euro), omdat ik niet merk dat hij veel extra’s doet voor mijn huid, hij is “gewoon” fijn, geen 35 euro waard voor mij!

 57. Barbiepop

  Met huidverzorging zou ik dus nu geen crème kopen van 100 euro maar over 20 jaar zeker wel. Ik heb nu nog niet echt een crème met anti aging nodig dus een hydraterende crème van bijvoorbeeld Lancome van 50 euro gebruik ik. Maar later als ik een rijpere huid heb zal ik ook een andere crème nodig hebben met meer werkzame stoffen. Ik ben best bereid daar rond de 100 euro voor te betalen! Tel daar een serum en een oogcrème bij op en je zit op een best bedrag maar qua werkstoffen heb je dan ook producten die echt iets kunnen veranderen aan je huid.

 58. S A V V Y 9 2

  Wat goed dat je niet naar de prijs kijkt! Dit is inderdaad iets dat je misschien onbewust kan beïnvloeden.

  Ik probeer altijd op de prijs te letten, want ik weet dat er gewoon ook goedkope, goede make-up is. Kan ik nou echt geen goede mascara vinden onder de 15 euro, dan koop ik er een keer 1 van 29 van YSL b.v. Maar make-up boven de 50 euro gaat mij eigenlijk te ver. Ben in ieder geval nog niet iets tegen gekomen wat dat geld waard was!

 59. Seher

  ik ben pas 14 en ik vind 20 euro max genoeg voor een grote pot dag-nacht creme waar ik heel lang mee vooruit kan. voor make-up niet boven de 5 / 10 euro.

 60. Stephanie

  Pff.. ik kan echt nooit zoveel uitgeven aan beautyproducten. Dat geld heb ik niet, had ik het wel dan zou ik het niet uitgeven omdat het zonde van het geld is. Ik geloof niet in wondercremes. En zeker niet wondercremes met zo’n hoog prijskaartje.
  Ik heb ooit iets van 45 euro uitgegeven aan een wimperserum. Dat was toen een rip uit mijn lijf. Dat doe ik nooit meer. Mijn max ligt niet echt vast, het ligt meer aan het product zelf. Voor een blush of mooie MSF wil ik wel 30 euro uitgeven, voor een dagcreme niet echt. Ik heb ook geen serieuze huidproblemen dus heb ik ook niet echt speciale cremepjes nodig. Meer dan 30 euro zal ik nooit uitgeven aan één beautyproduct.

 61. Vlinder

  Ik heb laatst bij het afsluiten van een Vogue abonnement een potje La Mer gehad maar ik kreeg er helaas puistjes van. Ik ga het in de herfst/winter nog eens proberen wanneer mijn huid wat droger is. Zelf had ik het de eerste keer nooit gekocht maar stel dat het echt wonderen voor mijn huid had gedaan had ik er misschien wel over nagedacht om het zelf te kopen. Maar tot nu toe doet het voor mijn huid helaas niets.

 62. Tessa

  Voor huidverzorging vind ik €1 al te veel. Mijn huid reageert op werkelijk alles slecht, van alle drogisterij merken tot high-end merken. Op alles. Qua make-up ga ik tegenwoordig wel wat hoger met mijn prijs, ik denk dat het komt doordat ik wat ouder ben. Voor dingen zoals mascara en lipgloss geef ik echter niet veel uit, maar dingen zoals blush, foundation en ogenschaduw kunnen bij mij wel oplopen.

 63. Cindy

  Pfff moeilijk, ik ben meer het type van veel voor weinig dan weinig voor veel. Maar er zijn producten waar ik best een uitzondering voor zou willen maken. Toch koop ik bijna nooit producten die duurder zijn dan 20 euro, dat vindt ik dan al heel veel…

 64. Lonneke

  poeheee, dat is zo duur !
  Ik vind het al leuk als ik iets van urban decay etc. heb
  xx

 65. Kim

  Doet me denken aan een artikel op beautyscene laatst. Bij mij ligt de grens ongeveer rond de 15 tot 20 euro voor skincare, voor makeup wil ik nog wel eens wat meer uitgeven. Ik heb bijvoorbeeld ook Chanel Vitalumiere Aqua staan, maar ik heb het daar echt voor over omdat er bij de drogist maar weinig tot geen foundations zijn in mijn huidskleur en met de dekking die ik wil hebben.

 66. Suzanne

  Ik zou best veel geld over hebben voor parfum. Parfum kan bij mij heel sterk bepalen hoe ik me voel. Voor gezichtsverzorging geef ik wel wat voor uit, merken als Lancaster, The Body Shop, Clinique, maar ook niet echt heel veel aangezien ik een goede, gezonde huid heb. Wat betreft make-up merk ik dat ik langzamerhand de duurdere kant op ga… Vroeger gebruikte ik heel veel hema, maar tegenwoordig heb ik veel meer baat bij bijvoorbeeld oogmake-up van Lancôme.

 67. sandra

  Ik zou het persoonlijk niet doen simpelweg omdat ik het geld daar niet voor heb. En ik bijna alle producten die ik gebruik zowel lichaams-, haar- en gezichtsverzorging zijn van balea (DM) en die werken prima voor mij heb totaal geen last meer van onzuiverheden. De producten van belea liggen meestal tussen de 45cent (maskertjes bv) en de 3/4 euro (voor bv een pot scrub van 500 gram)

  • Syl

   Ja die hebben heerlijke budgetdingen! De BEBE-lijn voor jongeren is ook een topper!
   Ik heb een hele voorraad aan neusstrips van dat merk.

 68. Claudia

  Als ik het geld er voor zou hebben zou ik zeker 100 euro uitgeven aan een huidproduct. Op het moment heb ik ook geen problemen met mijn huid die ik niet met mijn drogisterij-cremetje/reiniger aankan. Ik heb een paar jaar geleden wel meer last gehad van puistjes (voor het eerst in mijn leven!), en mijn moeder had toen weer van een vriendin van haar gehoord hoe La Prairie producten haar van haar puistjes had afgeholpen. We hebben toen een mini creme en een mini lotion/toner meegekregen van de Douglas geloof ik, die toner hielp echt goed vond ik! De creme had wat minder duidelijk effect. Ik heb ook wel gemerkt dat zulke simpele probleempjes makkelijk te verhelpen zijn met goede voeding/sport/minder stressen, en gewoon andere ‘drogisterijproducten’ te proberen! Wat dat betreft… nee bij nader inzien zou ik zelfs als ik het geld zou hebben het liever uitgeven aan iets anders!

 69. Miss Langhaar

  Hm nee, ik gebruik sowieso amper huidverzorging. Ik heb echt gewoon het gevoel dat mijn huid beter af is zonder al die crèmepjes.
  Maar moest ik een probleemhuid hebben zou ik wel gemakkelijk wat meer uitgeven. Met mijn haar is dat trouwens zo, het is droog en breekbaar en daar geef ik graag wat meer aan uit 🙂

 70. margotje

  Mijn maximum is dierproefvrij of niet. Indien een merk (zoals Chanel) dierproeven uitvoert, koop ik het niet. Dus ja tegen Hema, nee tegen Chanel. Maar ook superja tegen alles wat Lush maakt ;). Ik kan gerust veel geld uitgeven als het
  1. wonderen doet voor mijn huid
  2. daarmee dierproefvrij ben
  3. iemand anders daarmee help.
  Hierdoor kijk ik een stuk kritischer naar merken maar ter gelijke tijd niet. Een paar zielige oogjes op de verpakking en grote koeienletters “de helft gaat naar Huppeldepup toe” en een grote dierproefvrij logo… En ik kijk niet meer naar de prijs 😉 (ik schaam me er nogal voor… Vooral wanneer ik dan lyrisch mijn moeder opbel… Totdat de prijs aan bod komt x).

  • Syl

   Hihi, ik vind het wel leuk dat sommige mensen andere dingen belangerijk vinden..
   Maar even in alle serieusheid, respect dat je daar voor kiest.

   Ik heb juist het idee dat wanneer iets naar een zogenaamd goed doel gaat….dat de prijs dan omhoog gaat en dat er maar (bv)1 cent van een product van (bv)30 euro naar dat ene doel gaat….en als alle hoge mensjes/reclame etc betaald is dat er dan nog maar een klein beetje overblijft voor het daadwerkelijke doel….
   …….al moet ik toegeven dat ik wel bij de bodyshop de shopaidsnow lipbbalsempotjes koop.

 71. Laura Louise

  Voor kwaliteit moet je soms ook betalen, het duurte wat ik koop qua verzorging is de producten ven Clinque! En af en toe een uitzondering als het echt een goed product ‘blijkt’ te zijn!! 🙂

 72. WingedBeauty

  Nu zit ik in een tijd van ‘weinig geld’, als in ‘ik kan dit niet allemaal uitgeven aan make up & beauty, dat wil ik ook niet want ik spaar liever een deel. Stel dat ik later ‘toch geld genoeg heb’ (je weet maar nooit he), dan zou ik voor iets wat ik écht graag gebruik (met een goede werking) wel een hoog bedrag betalen, zolang ik niet elke maand een nieuwe hoef te kopen. Maar dan niet alleen om de geur of hoe een tube / pot eruit ziet, echt om het spul wat erin zit.. Mijn huid is best ‘ideaal’ dus ik heb nog geen dure spullen ervoor nodig, misschien om de rimpels later een beetje tegen te houden, net zoals je al zei!
  Liefs, Anke :blush:

 73. Kim

  Tja…ik heb laatst nog een serum gekocht van 65 eur. Eigenlijk is dat echt mijn max. Ik gebruik meestal producten die tussen de 10 en de 25 eur liggen, maar heel soms wil ik wel een uitzondering maken.

 74. Nena

  OMG, dat mensen zoveel geld uitgeven aan een crème of scrub! XX

 75. Lifesplash

  Ik vraag me eigenlijk af of die scrub van 112 euro ook nog wel echt veel beter is! Haha, ben er heel benieuwd naar. Aan sommige producten spendeer ik liever wat meer bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten. Je hebt namelijk maar één huid en als ik die verpest, tja zonde. Douchegels mogen van mij dan bijvoorbeeld weer wat goedkoper. Ik vind altijd moeilijk een maximum geld bij iets te zetten, ik koop het alleen als ik me er ‘prettig’ bij voel. 🙂

 76. Karina

  Sisley is erg fjn, vooral Lotion with Tropical Resins (niet de allerduurste product, maar heel fijn. Vind dagcreme soms iets overbodig, vooral als ik Dior Skin Tint als foundation gebruik (een soort van BB cream), en deze lotion laat je huid heel erg moisturized achter en totaal niet vet of plakkerig). Dior HydraLife producten zijn ook super fijn, zoals sorbet cream en skin tint. Gebruik zelf Sensai lijn voor gezichtsverzorging, perfect voor gevoelige en gecombineerde huid (huid voelt squeaky clean aan, zonder geïrriteerd te raken). Maar wanneer ik echt probleemhuid krijg en last van puistjes, vind ik Herbalism van Lush nog steeds beter werken dan alle andere duurdere producten die ik geprobeerd heb.

 77. Hedwig

  Als ik een product heb dat echt goed is voor mij, dan wil ik daar wel voor betalen.. maar geen €100 natuurlijk. 50 is dan het max.

 78. Aa

  Ik vind het voor mezelf onzin om zulke dure producten aan te schaffen. Heb geen probleemhuid en vind het zonde geld. Ook voor mascara’s en andere producten geef ik liever niet meer uit dan 10 euro. Ik vind het juist leuk om make up en crempjes uit te testen die erg budget zijn, ben er gek op. Soms haal ik iets bij de action en krijg ik complimentjes over mn mooie blush of mooie eyeliner en dan zeg ik trots dat die van de action is. Dat heb ik ook met kleding trouwens.. betaal ik ook liever niet te veel voor en als ik bij eén of ander goedkoop winkeltje wat kan scoren vind ik het hardstikke leuk om te kunnen zeggen dat die bijna niks koste.

  Met parfum geef ik trouwens vaak wel wat meer uit! Maar ook hier heb ik budget pafrums van de op=op en de action, gewoon omdat ze lekker ruiken en om ze is te testen! :blush:

 79. Elize

  Ik vind persoonlijk 100 euro voor een beauty product way too much. Beauty is sowieso al duur (ik bedoel, zelfs voor de goedkoopste foundation betaal je al 4 euro?!) Maar 100 euro voor een beauty product vind ik echt belachelijk! Nee hoor, voor mij niet. Maar het is natuurlijk maar net wat je belangrijk vind..

 80. Luna

  Ik heb een redelijk groot budget, maar heb toch grenzen. Zal nooit meer dan € 80,- betalen aan verzorgingsproducten. En qua make-up is € 50,- de grens. Ik heb een aantal oogschaduwpaletten die tegen dat bedrag aan zitten.
  Ik draag Chanel No. 5 als parfum en La Prairi Life Threads Gold, vrij prijzig, maar parfum koop ik nooit voor de volle prijs. Ik shop op tax-free dagen, of spaar tegoedbonnen op.

  Verder koop ik veel (dure) cosmetica in speciale actie-periodes. Dure merken hebben vaak speciale actieweken met korting. En ik maak ook graag gebruik van zogenaamde stapelkortingen bij Ici Paris XL. Hiermee bespaar ik vaak tig euro’s.

 81. Renee

  Interessant artikel! Ik geef zelf gemiddeld 120,- euro per maand uit aan beautyproducten. Ik heb zelf een parfumverslaving en koop haast elke maand wel een nieuwe. Alhoewel.. De laatste 2 maanden heb ik geen nieuwe gekocht, maar als ik parfum koop zijn het wel vaak duurdere (80,- +). Ik leg nu echt bewust geld weg voor bijvoorbeeld een MAC bezoekje. Als ik ga, wil ik meerdere dingetjes kopen. Als ik het geld zou hebben, zou ik het makkelijker uitgeven aan duurdere producten. Mijn verzorgingsproducten zijn niet erg duur (Mario Badescu). Daarintegen geef ik weer meer geld uit aan make up, parfum en haarverzorging. Ik ben trouwens geen kleding shopper en ga ook niet vaak uit oid, daarom heb ik wat meer te besteden aan beauty producten. :blush:

 82. Eva

  Ik denk niet dat ik meer dan veertig euro uit zou geven aan een crème.
  Ik volg nu heel erg Jetske Ultee, en m’n huid is enorm verbeterd, zonder er bijzonder veel geld aan uit te geven.

 83. Felicia

  Als er een verzorgingsproduct(en) bestond waarvan ik nooit puistjes kreeg en mijn huid echt optimaal eruit zou zien zelfs als ik ongesteld was zou ik daar echt een heel hoog bedrag voor neerleggen 🙂 Maar ja, ik ben dan niet een persoon die eerst 30x iets gaat testen en zo bergen met geld uitgeven, daarbij is het wel jammer omdat ik niet veel beautybloggers ken die echt een wat zwaardere onzuivere huid hebben zodat je ook niet weet of het product bij jou zou werken zonder het eerst geprobeerd te hebben.

 84. ilse

  ik verdien nog niet zo veel, en ik gebruik nu qua skincare een creme van 23,-. dat is toch echt wel mijn max. meestal ga ik niet over de 20 euro heen met producten, behalve als ze heel erg goed werken en een goedkopere versie niet.

 85. Amy

  leuk artiekel!
  als ik geen student meer ben en het geld zo maar voor heb zou ik (als de producten iets speciaals doen voor m’n huid) het zo kopen.

 86. Anne

  Sinds ik student ben heb ik wel een stuk minder te besteden. Mijn vichy normaderm crème vind ik eigenlijk al nét iets te duur. ik heb 30 euro per maand om uit te geven aan ‘leuke’ dingen en aangezien ik wel van een avondje stappen hou, ben ik altijd redelijk snel door dat geld heen. Mijn max rond huidverzorging is ongeveer 15 euro. ‘Gelukkig’ kocht ik al best veel make-up op de middelbare school, dus heb ik nu wel een leuke collectie. Helaas komt daar de laatste tijd dus niet meer zoveel bij. Mijn maximale uitgave aan make-up ligt er aan het soort product, mascara 16 euro, oogschaduw 8 euro, blush 5 euro, foundation 15 euro etc.

 87. Nora

  Mijn lievelingsparfum kost 160 euro :’) maar het is een hele sterke eau de parfum waar één spuitje van genoeg is en waar ik daadwerkelijk een jaar of meer mee doe. Aan makeup besteed ik het liefst zo weinig mogelijk, het enige waarmee ik nog wel eens ook met dure dingen spullen wil experimenteren is foundation, maar voor de rest koop ik alleen maar Kiko of Essence/Catrice mascara (voor minder dan 7 euro), maximaal 10 euro oogpotlood en eyeliner, lipstick geef ik geen geld aan uit en als verzorgingsproducten gebruik ik bijna enkel olie of natuurlijke producten die nooit meer dan 20 euro kosten.

 88. Jinjing

  als ik een bankrekening van beyonce had heb ik het wel gedaan, maar met mijn eigen zeker niet.
  maar mijn moeder die betaalt gemakkelijk 150 euro voor een facewash ofzo..
  of 100 euro voor een creme, ze doet er echt alles voor om er mooi uit te zien 😛

 89. Indy

  bijna alle cosmetica die ik gebruik is van lush. Voor een student als mij vind ik dat al veel. de prijzen liggen dus de 10 en 20 euro. dus soms moet ik echt sparen om een nieuw product want ik krijg maar 20 euro per maand. Ik denk niet dat ik duurder producten zou gebruiken ik zou schrik hebben dat het veel te snel opgeraakt.

 90. Melanie

  Mijn maximum voor een verzorgingsproduct is toch wel €50,-. En ik geef die €50,- er alleen aan uit als het echt een wondermiddel is.

 91. Simone

  wat een leuk artikel! ik ben dan ook erg benieuwd naar de reviews over de duurdere producten. Ik ben ook van de budgetproducten/merken. Al is mijn duurste aankoop toch wel €70 geweest voor de Microdelivery peel van Philosophy.. heb hem eerlijk gezegd nog niet gebruikt, eerst even mijn andere rommeltje opmaken! :hmm:

  • Jacky

   Maar die is zooo fijn! Ga je geen spijt van krijgen 😀

  • Irene

   Ik heb de microdelivery peel ook gekocht, het was even wegkijken terwijl ik mijn pin intoetste ( “niet naar het bedrag kijken, niet naar het bedrag kijken” 😛 ) maar ik heb er geen seconde spijt van gehad, het is zo’n fijn product. Sommige producten zijn gewoon het geld waard vind ik.

 92. Suus

  Ik kan wel roepen dat ik nooit €112 zou uitgeven aan een scrub, maar dat is omdat dat nu gewoon een te groot deel van mijn inkomen representeerd. Als ik voor ieder uur scrubben ook een uur moet werken, dan werk ik zeg maar liever een uurtje minder. Maar mocht ik ooit vet gaan verdienen dan zou dat heel anders liggen. Gelukkig (of helaas?) is het risico dat dat gebeurt in mijn gekozen beroep niet zo heel groot, hahaha!

  Overigens gebruik ik luxe spullen die ik heb gekregen of gekocht wel altijd gewoon meteen en met plezier. In de kast heb je er immers niets aan.

  • Suus

   pardon: representeerT, met een t inderdaad…

 93. Sophie

  100 euro voor een crème vind ik echt belachelijk! Tenzij er wetenschappelijk is bewezen dat de crème echt helpt. Zo zou ik over 10 jaar best wat neer willen tellen voor een anti rimpel crème die goed werkt. Dan is een 100 + euro crème goedkoper in verhouding met wat je verdiend. Voorlopig hou is het alleen bij luxe make-up van Chanel en Dior. Prachtige producten die voor mij over het algemeen betere resultaten laten zien dan goedkopere make-up!

 94. Tamara

  ik vind 20 euro voor een product vaak al te duur haha, dan denk ik `er is vast wel een goedkoper iets dat een soortgelijk resultaat bereikt´. 🙂

 95. Mie

  Ik investeer in parfum (mogen dure zijn, alles voor een lekker geurtje haha) en in gezichtsverzorging. Al gaat dat laatste zeker niet om bedragen van €100, maar eerder rond de €20 à €30. Ik heb een vrij vette huid waardoor ik – op aanraden van m’n dermatoloog – de producten (met name de effaclar lijn) van La Roche Posay gebruik. Dat is zeker niet zo duur als Dior, Sisley etc, maar wel verkrijgbaar in de apotheek en dat geeft me dan weer veel vertrouwen. Ook omdat de dermatoloog het zelf aanraadt. 🙂

  Gelukkig sponsort m’n mama een beetje in m’n gezichtsverzorging.

  Qu

  • Mie

   Oops, was nog niet klaar! Qua make-up investeer ik in foundation (Clinique en Jane Irendale, dat laatste kost rap €50 voor één product) maar ook weer om dezelfde reden: vette huid met neiging tot acné.

   Qua mascara, oogpotlood, blush en lipverzorging mag het allemaal wat goedkoper zijn. Daar ga ik voor MaxFactor, Bourjois etc. Dus maximum €20.

   Als ik later m’n eigen geld verdien (dus geen jobbaantjes, maar m’n echte baan na m’n studie) zou ik wel in dure beautyproducten kunnen investeren, maar ik blijf erbij dat ik €100 wel te veel zou vinden.

 96. Tessa

  Aan iets als blush of lipgloss zou ik nooit 70 euro uitgeven, geen kat die ziet dat je zo’n duur product op hebt. Ik heb wel een Dior highlighter die bijna 50 euro koste en dat vond ik al verschrikkelijk duur voor een beauty product!

  Als ik acné ofzo zou hebben gehad dat vind ik een andere zaak, dan zou ik ook naar Dior ofzo stappen.

 97. Isabelle

  Ik gebruik enkel maar de producten van Avéne, maar ik heb dan ook een probleemhuid. Echt duur in aankoop vind ik ze niet maar als je de prijs rekent volgens de hoeveelheid dan denk ik wel dat ik eens stuk meer betaal…. :-S
  Heb hier trouwens nog niets gevonden over Avéne ofwel heb ik er rats over gekeken; 🙂

 98. Cuisine Céline

  Wel, ik heb een heel gevoelige huid, dus moest dat dure product echt helpen; no problemo! Helaas heb zo nog niets gevonden. :hmm:

  Grtjs!

 99. Esmay

  €100 voor ’n creme vind ik nogal duur. En als het wel duur is maar zó ontzettend goed voor mijn huid, dan zou ik het inderdaad overwegen! Ik heb niet echt méga dure dingen qua skincare, ook niet echt qua make-up , als in 70 euro voor ’n oogschaduw ofzo (ik heb wel MAC en dergelijke), maar dat komt ook omdat ik het er dan gewoon niet voor over heb. Tenzij het gewoon echt GEWELDIG is.

 100. Carmen

  Ik denk niet dat ik nu 100 euro zou geven voor een crème of een scrub, maar ik smeer ook geen producten van het Kruidvat op mijn gezicht of lichaam. Ik ben heel erg into Kiehl’s en apothekersproducten en die zijn vaak ietsje duurder, maar vallen zeker niet in het Chanel-segment! Ik probeer vooral te gaan voor een heel goeie prijs-kwaliteitsverhouding met mijn toch wel gevoelige huid, maar om nu producten te kopen die me een rib uit mijn lijf kosten, nee dankjewel…

  • Carmen

   Nu ik de reactie zo wat lees, vind ik het wel vreemd dat velen hier een dure blush (50 euro of meer) gerechtvaardigd vinden, maar een duurder gezichtsproduct dan weer niet. Als je gezicht en huid niet mooi zijn, dan kan de mooiste en duurste blush daar helemaal niks aan veranderen. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om echt te investeren in kwalitatieve gezichtsverzorging (démaquillant, reiniging, tonic, dagcrème, primer & foundation), zodat ik de perfecte ‘canvas’ heb om op te werken met prachtige make-up producten…

 101. steff

  voor een creme vind ik de max 50 a 60 euro al koop ik wel dure cloe en chanel geuren!! ik vind meer dan 50 ook onzin voor een creme maar dat is persoonlijk! al koop ik wel dure bronzers van guerlain maar die zijn ook veel langer houdbaar dan een creme tje!het is ook maar wat je er voor over hebt

 102. ValleyDoll

  Ik geef wel veel geld aan een dagcrème/oogcrème/serum maar vb 112 euro voor een scrub .. nee toch niet. Het hangt er vanaf wat voor soort product het is. Als je natuurlijk zoiets via een sample al hebt kunnen testen en het bevalt echt goed, ja dan zou ik het zeker overwegen, al kost het nog zoveel. Zo vind ik de Cucumber moisturizer van Sisley heerlijk, maar kost wel iets van een 70 euro geloof ik. Ik ben nog student op dit moment dus ik schaf die niet aan, maar eenmaal ik ga werken, dan zou ik het wel doen.

 103. Linda

  Ik zou er echt niet zoveel geld aan uitgeven. Maar ik ben dan ook best wel een krent. Over de meest onnozele dingen moet ik eerst tien keer nadenken voordat ik het koop! Haha! Zelfs met dingen die mijn leven alleen maar beter zouden maken vind ik het moeilijk om er veel aan uit te geven. Bijvoorbeeld het dieet dat ik volg. Ik ben nu per week zo’n 30 euro kwijt. En al die weken bij elkaar tikt dat toch behoorlijk aan. Ik heb in het begin wel echt getwijfeld.. en ik ben nu heel blij dat ik het heb gedaan. Maar als ik de keuze opnieuw zou moeten maken.. tja, dan twijfel ik evengoed weer. Ik zal dat altijd blijven hebben denk ik. Bij wat ik ook aan wil schaffen…

 104. Joanne

  Het ligt er bij mij heel erg aan. Ik lees altijd ingrediëntenlijsten en als ik iets zie wat me erg goed lijkt en dat geschikt is voor mijn huidtype, dan wil ik het best kopen ook al is het duur. Wel probeer ik dan altijd eerst een tester. Daar vraag ik dan om bij de parfumerie.
  Maar de meeste peperdure dingen vind ik qua ingrediënten niet speciaal genoeg om de prijs te rechtvaardigen. Het is wel vaak zo dat you get what you pay for, maar daar zit wel een limiet aan in mijn ogen. Zo vind ik de 10 – 30 euro prijsklasse meestal het beste qua prijs/kwaliteitsverhouding. En ik ben echt heel erg into skincare, dus het is absoluut niet iets waar op ik zou bezuinigen. Ik vind meer dan dat besteden gewoon niet nodig.
  Ik heb echt vaak heel veel geld uitgegeven aan hele dure producten, die ik dat achteraf totaal niet waard vond. Maar ik moet ook zeggen, soms is het het wel waard. Zo heb ik eens een keer een crème gehad van helena rubinstein en ik weet niet wat er in zat (ik las toen nog geen ingrediënten), maar die was echt fantastisch en die loste wel echt een hardnekkig probleem van mijn huid op. Helaas was hij 90 euro en kan ik het me als student gewoonweg letterlijk niet permitteren om hem opnieuw te kopen. Maar als ik later een baan heb, zou ik die wel opnieuw kopen.
  Maar mijn motto is dus vooral goed onderzoeken of ik denk dat het product het prijskaartje echt waard is. Niet gewoonweg de verkooppraatjes geloven, maar zelf reviews opzoeken en ingrediënten googelen voor je besluit. Dan kan het wel eens voorkomen dat ik een erg duur product koop (laatst heb ik nog een clarisonic mia2 gekocht a 150 euro, al gaat die natuurlijk wel veel langer mee dan een product), maar meestal vind ik de producten die ik graag wil hebben wel voor minder dan 30 euro.

 105. Nadia

  Ik geef nooit heel grote bedragen uit aan dingen als blush, maar misschien later als ik geen student meer ben wel. Het is net wat je inkomsten zijn.

 106. The Fashion Plaza

  Ik denk dat ik later wel wat duurdere producten ga kopen waarvan bekend is dat die ook echt werken. Maar dat is als ik later fulltime werk en een salaris heb. Dan vind ik dat ik mezelf mag verwennen.

 107. Barbara

  Moeilijk om een maximum bedrag te noemen, maar duurder betekent inderdaad lang niet altijd beter. Waar ik veel geld aan uit wil geven heeft meer te maken met wat er te vinden is. Er zijn genoeg reinigingsgels te vinden onder de 10 euro die prima werken voor mij, maar een dagcrème die aan mijn eisen voldoet vind ik minder makkelijk. Daar geef ik dan ook eerder veel aan uit. De duurste crème die ik heb gekocht is 50 euro, het duurste serum daar heb ik zo’n 60 euro voor betaald (hij was duurder, maar ik kocht hem tijdens een actie) . Ook parfum is heel persoonlijk en vaak duur. Als ik een geur heel lekker vind dan ben ik wel bereid er 70 euro voor te betalen, al wacht ik liever op een actie. Voor make-up zou ik dan weer minder snel zo’n bedrag neerleggen.

 108. Malou

  Ik zou nooit 100 euro uitgeven aan make-up, ook niet aan parfum. Ik gebruik alleen maar budget producten, meer wil ik er als student gewoon niet aan uitgeven : ) Dan koop ik liever schoenen, kleding of boeken : D

 109. Lin

  moeilijke vraag. Voor make-up wil ik eigenlijk niet meer kwijt zijn dan 25 euro. Het meeste koop ik veel en veel goedkoper. Huidverzorging mag duurder zijn, tot ongeveer 50 euro – maar alleen als een verpakking lang mee gaat. Ik vind de verse maskers van lush dus bijvoorbeeld echt veel en veel en veel te duur voor hoe lang je ermee doet, al is de stukprijs niet enorm hoog. Dan betaal ik liever veertig euro voor een scrubmasker van clinique, waar ik meer dan een jaar mee doe, zal ik maar zeggen.

  Ik moet wel eens lachen om het douglas-blaadje, als ik crèmes zie van La Prairie van ruim 300 euro. Snap echt niet dat mensen, hoe rijk ze ook zijn, dat voor een crème uitgeven. Echt helemaal niet. Het is niet dat ik het mensen niet gun, dat maakt me allemaal niet uit, maar ik zou me toch een beetje schamen bij de kassa: voor een bedrag waar je maanden van kunt eten een huidcreme halen.

 110. Joyce

  Wow, wat duur zeg! Vooral die scrub voor 112 euro. Het lijkt me nou niet dat er in een scrub echt zoveel bijzondere dure dingen kunnen zitten, dat je daar 112 euro voor kunt vragen. Echt belachelijk eigenlijk. Ik ben daar ook heel nuchter in. Zoiets zou ik gewoon niet kopen, zelfs al had ik genoeg geld. Ik vind het gewoon belachelijk om zoveel geld voor een product te vragen. Zelf gebruik ik budget producten, maar ook enkele duurdere producten. Omdat die duurdere producten dan van dat merk iets beter werken, maar veel meer geld zal ik er ook niet aan uitgeven… x(

 111. Deborah

  Leuk artikel! Ik vind €30 al best duur voor gezichtsverzorging, laat staan €100 😛

 112. Amy-Denise

  Ik zou echt nooit zoveel geld uitgeven aan een verzorgingsproduct. Niet alleen omdat ik er gewoon het budget niet voor heb, maar ook omdat het tegen mijn principes is. Ik ben veel gelukkiger met een product voor een fijn prijsje dat z’n werk prima doet dan zo’n peperduur product. Ik gebruik verzorgingsproducten van The Body Shop. Die gaan erg lang mee bij mij en zijn niet extreem duur. Goed genoeg voor mij!

 113. Angela

  Ik ga echt niet meer dan € 50,- uitgeven aan een huidverzorging product. Mijn huid doet het prima op de “goedkope” producten, mijn huid is zelfs erg opgeknapt van de Kruidvat producten voor de gevoelige huid, waar je laatst over had geschreven. Ik besteed dan toch liever mijn geld aan kleding. 😀

 114. Liesbeth

  Als ik zo’ superduur product zou willen kopen, zou ik eerst op Beautypedia checken of het wel echt de moeite is en of er geen vergelijkbaar product is voor minder geld (is vaak het geval, veel beautymerken zitten onder één moederbedrijf waardoor je soms dezelfde formulering vindt in een Estée Lauder product als in het half zo goedkope L’Oréal). Ik zou ook nooit een crème de la Mer kopen, een product met een superoude formule waarvoor al jaren geen research meer is gebeurd en dat toch, dankzij een ‘mythische’ status, belachelijk duur is. Maar voor iets wat volgens objectieve research wel moet werken en wat iets duurder is, laat ons zeggen maximum 50 €, zou ik mijn portefeuille misschien nog wel bovenhalen. Momenteel, na een paar jaar werken, zit ik aan een maximum van +/- 30€ voor een puur beautyproduct (dus geen parfum), en dat zal dan een MAC foundation zijn. Ik gebruik nu ook een exfoliant van Paula Begoun (+/- 20 €) en een dagcrème van Louis Widmer (+/- 10 €); zo’n bedragen zou ik als student nooit hebben uitgegeven. Maar ik merk dan ook, na jaren gebruik, dat deze skincare producten werkelijk beter zijn dan die van pakweg Garnier of The Body Shop.
  En inderdaad, ik vind het ook leuk dat je op je blog vnl. betaalbare producten toont met af en toe iets high-end ertussen.

  • Barbara

   Je hebt een goed punt, maar je voorbeeld klopt toch net niet. Estée Lauder en L’Oreal zijn verschillende bedrijven. Misschien bedoelde je Lancôme en L’oréal? Van die merken zie je vaak lijnen die op elkaar lijken (al zijn ze niet exact hetzelfde) zoals Généfique en Youth Code…

  • Marleen

   lancome valt inderdaad onder het moederbedrijf l’oreal 🙂 net als the body shop en nog een aantal anderen. onder estee lauder als moederbedrijf vallen ook clinique, bobby brown, mac, la mer, etc. (excuus voor evt fouten, dit vond ik op google, ik weet wel dat er sowieso moeder- en dochter merken zijn, a.k.a. hetzelfde maar net iets anders)

 115. Veroniek

  Mijn grens ligt momenteel zo rond 150 euro voor gezichtsverzorging. Ik denk dat het duurste product dat ik nu gebruik het Super Aqua Serum van Guerlain is (ongeveer 110-120 euro denk ik). Voor mij is het dat bedrag ook waard: ik vind het een bijzonder fijn product en mijn huid reageert er erg goed op. En daarnaast betaal ik ook graag voor de luxe-ervaring; ’s morgens die prachtige, luxueuze, diepblauwe flacon met gouden accenten uit zijn doosje kunnen halen, het fluweelzachtige product kunnen aanbrengen… dat is voor mij iedere dag weer een prachtig begin van de dag, en dat mag ook wel iets kosten.
  Daarnaast gebruik ik ook wel goedkopere producten, die heel fijn werken en een basic verpakking hebben (bv. Bioderma Sensibio). En dan compenseert dan weer een beetje…

  • Barbara

   Leuk om te lezen dat je je er wel bewust van bent dat je voor een deel voor de luxe ervaring betaalt. Dat is natuurlijk ook zo: ik heb bijvoorbeeld ene serum van Sensai en buiten dat het een fijn serum is, is de fles ook al zo prachtig dat je gewoon zin hebt om het te gebruiken. Ook dat is die hogere prijs soms waard.

 116. Nanda Love

  Goed artikel.
  Ik heb geen idee eigenlijk.
  Tot nu toe werken mijn ”middelmate” (qua prijs) producten net zo goed als een budget of high-end. En ik denk ook dat ik voor het ene wel meer uit geef dan ’t ander.

  Zo heb ik een aantal keer achter elkaar een Dior foundation gebruikt terwijl ik nu tevreden ben met de Rimmel foundation ”blauwe dop”. Ben van mening dat m;n huid veranderd en dus ook sommige producten niet meer werken of van toepassing zijn.

  Een scrub van dat bedrag vind ik overigens zonde, want je spoelt het idd zo door het putje heen, terwijl een creme of foundation langer blijft zitten.

 117. Lisa

  Wat tof dat je eigenlijk elemaal niet let op de prijs! Leuk geschreven

 118. Jolien

  Hangt van product tot product af. Als het een bepaald product is dat écht wonderen verricht zal ik daar graag €100 voor neertellen. Andere producten die goed zijn (en niet beter dan goedkopere) zullen niet snel dat voorrecht van mij krijgen.

  Dat vind ik trouwens ook zo leuk aan je blog: betaalbare producten!
  Ik heb een hekel aan blogs waar ze alleen maar dure stuff laten zijn!

 119. Sara

  Leuk artikel! Mijn max voor een goede gezichtscreme is niet meer dan 20 euro. Het nadeel van verzorgingsproducten is dat je pas na veelvuldig gebruiken weet of ze echt iets doen voor je huid, en om producten zo lang te testen zul je ze toch eerst moeten aanschaffen! Er zijn cremes van La Prairie van meer dan 300 euro, ik vraag me echt af wie zo gek is om dat te betalen :geek:

  • steff

   mijn stiefmoeder is zo gek x( hahah 😆

 120. Rosa

  Ik vind 50 euro ook de max voor een gezichtscrème, maar mijn moeder heeft de crème reparatrice van Sisley en die werkt serieus echt ontzettend goed tegen de droge huid boven mijn ogen en op mijn kin. Daar heb ik echt gewoon losse velletjes na het douchen en ik heb er heel wat (vettige) crèmes op gesmeerd, van 10-50 euro, maar die van Sisley is de enige die er zelfs voor zorgt dat ik de velletjes 2-3 dagen daarna niet meer heb. Ook al heb ik het dan dus maar 1 keer opgesmeerd. Dus tja, als ik zou weten dat het echt echt echt werkt, zou ik misschien na een financieel meevallertje toch wel zo’n dure crème kopen…

  • Fleur

   Het zou ook kunnen dat je reiniging je gezicht uitdroogt, misschien dat dat de velletjes kan verminderen.

 121. Stefanie

  Ik gebruik voor mijn gezichtsverzorging lekker de producten van nivea. Die zitten qua prijs tussen €5 en €20 in. Qua mijn make up schommel ik nogal. Maar veel verder als €25 a €30 ga ik niet. Misschien eens als ik veel verdien of een product echt helemaal fantastisch is.

 122. Charlotte

  Leuk artikel! Ik gebruik zelf producten van de Vichy Normaderm lijn, het werkt voor mij. Verder heb ik niet zo’n probleemhuid dus ik hoef ook niet per se dure producten te gebruiken. Ik twijfel ook of het echt beter werkt. Wel zou ik graag een keer een Chanel foundation willen proberen. Tip: Huidverzorging zoals Vichy, Embryolisse etc. zijn in de franse pharmacie vaak goedkoper! Dus voortaan koop ik Vichy in Frankrijk, scheelt toch en daar zijn voordeelpakkingen die we hier niet hebben 😀

 123. fien

  Haha, ik ben 15 en vind 20 euro voor een product al ongeveer de max :9
  Ik heb geen puistjes of onzuiverheden, als ik dat wel had zou ik best veel geld uit willen geven aan een goede creme of foundation. Nu voldoen budgetproducten en kruidvat cremepjes prima (:
  Liefs

 124. Linda

  Voor cremes heb ik een maximum van € 60, ik heb wel eens een duurdere variant als proefje gekregen (de sublimage van Chanel is geweldig) maar dat geld heb ik er echt niet voor over. Ik merk wel dat ik sinds ik afgelopen jaren wat meer ben gaan verdienen ik ook meer ben gaan uitgeven aan huidverzorging en make-up en parfum.
  Voor lichaamsverzorging heb ik dat trouwens minder, ik koop wel de scrub van Sabon omdat die zo lekker ruikt maar verder gebruik ik graag de bodylotions van Nivea en Garnier.

 125. mara

  Ik heb voor alles eigenlijk een grens van €25 euro, dat vind ik meer dan genoeg.
  Wel zou ik graag een keer een mooie high end blush hebben, maar dan is de max zo’n €50.

 126. Maaike

  Ik heb ooit een vrij dure creme van Lancome geprobeerd en daar kreeg ik juist puisten van. Gewoon van de simpele aloe cremepjes van TBS juist helemaal niet. Dus ik vind 100 euro voor een creme idd wat te veel van het goede. Het schijnt dat je pure retinol-A (tegen rimpels) op recept verkrijgbaar is. Dat kost een fractie van zo’n creme en werkt ook nog eens beter omdat die andere bestanddelen er niet in zitten.

 127. Ellen

  Mijn max voor een beautyproduct is 20 euro. Alleen voor een geurtje betaal ik meer. Niet dat ik het geld er niet voor heb, maar ik heb het er gewoon niet voor over.
  Wanneer een creme van 20 euro (en dan nog het liefst voor 10 euro in de aanbieding gekocht) goed werkt, waarom zou ik dan een creme kopen voor 40 euro die ietsje beter werkt.
  En, wanneer ik het ook niet probeer, en tevreden ben over mijn maximaal 20 euro producten, dan mis ik dat beetje extra werking ook niet.
  Het geld dat ik daarmee bespaar geeft ik liever uit aan ons huis, uit eten gaan, weekendjes weg etc.

 128. Aranka

  Goed artikel zeg, ik weet eigenlijk niet of die peperdure producten nou echt beter zijn. Dus ik ben heel erg benieuwd naar je reviews. Natuurlijk zullen ze wel beter zijn dan de Kruidvat maar of het die vele euro’s nou waard is vraag ik me altijd af. Ik ben erg benieuwd wat je van de scrub vind van La Mer 🙂

 129. charile

  Als ik het geld had, zou ik het misschien wel doen. Maar aan de andere kant; budget producten zijn niet slecht dus eigenlijk weet ik het niet zo goed ^^ Maar voor nu kies ik voor budget.

 130. Lotte

  Een scrub van 112 euro, jeetje! Zelf zou ik dat er nooit voor betalen, maar het is natuurlijk wel leuk dat jij zulke producten mag testen. Mijn max voor gezichtsverzorging is nu vrij laag, omdat ik simpelweg geen geld heb om crèmes van 60 euro te kopen. En als ik dat wél zou kunnen, weet ik niet eens of ik het wel echt zou doen. Voor nu vind ik 30 euro wel de max.

  • beautybysandra

   Ja daar ben ik het helemaal mee eens. Zulke producten koop ik niet want ik denk dat ik het dan zo zonde vind om te gebruiken haha.

 131. AnnaSophia

  Ik vind het een moeilijke vraag. Voor een mascara kan ik max 20 euro uitgeven, maar voor een blush dan wel weer 70 euro. Wanneer ik begin met werken zal ik waarschijnlijk wel ietsje duurder gaan.

  • Claudia

   Bestaat dat? Een blush van €70? Wat een onzin zeg. Dat zien anderen ook echt, dat je een hele dure blush op hebt.

   Geef dat geld liever uit aan duurdere kleding.

  • Dagmar

   Het lijkt mij niet dat je een blush voor ‘anderen’ koopt. Het gaat erom of je het er zelf voor uit wil geven. Hetzelfde is dan voor dure kleding: zien anderen dit dan ook?

  • Eline

   Als je niet van dure dingen houdt dan kun je het gewoon budget houden! Niet iedereen heeft er een hele uitgesproken mening over…

  • Jacky

   Waarom kan het wel voor een shirtje en niet voor een blush? Dat is toch voor iedereen persoonlijk waar ze hun geld aan uit willen geven? Ik moet zeggen dat ik ook geen blush koop van €70,-, maar iedereen heeft andere behoeftes.
   En als ik iets duur koop doe ik dat voor mezelf; omdat ik het mooi vind en/of er een fijn gevoel van krijg. Niet omdat iemand anders het er vanaf kan zien. Dit telt zowel voor kleding als voor make-up.

  • Milani

   Helemaal mee eens! 🙂 Leuk artikel, denk dat iedereen wel benieuwd is of die duurdere producten nou echt beter zijn!

  • Dieuwertje

   Dat duurdere kleding zien de meeste mensen ook niet hoor 😉

  • franka

   ah mee eens! het is gewoon persoonlijk wat je wel en niet duur koopt!

   mascara en blush is bij mij wel duur! (ik heb gewoon ook maar 1 blush(A) )

   en de rest houd ik vaak goedkoper 🙂 het is wat je zelf het belangrijkste/fijner vind ja