Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Heb jij jezelf onder controle?

Advertorial


Maandag had ik het met jullie over een frisse adem, en maar liefst 98% van jullie vond een vieze adem een afknapper. Stivoro heeft in samenwerking met de Radboud Universiteit, FlyCatcher en Hyves ook iets met een onfrisse adem onderzocht, namelijk een rokersadem! Dat is misschien nog wel veel viezer dan een ‘gewone’ onfrisse adem. 57% vindt een rook-zoen een ontzettende afknapper, 25% vindt dat hij/zij dan net zo goed een asbak kan uitlikken. En 5% pakt meteen de tandenborstel erbij. Dus ik zou zeggen: denk nog maar eens na voordat je op die leuke avond een sigaretje opsteekt, je weet maar nooit of je die ene onwijs leuke jongen tegenkomt. Stivoro heeft nu een erg leuke site ontwikkeld, SelfControl.nu, waar je leuke filmpjes met allerlei situaties kan zien, bijvoorbeeld hoe zo’n rook-zoen-date er aan toe gaat. Maar ook wat er gebeurt als je een avondje tóch ja zegt tegen dat ene drankje terwijl je al staat te giechelen en ook wat het resultaat is van een jointje op een festival. Je kan een test doen of jij In Control bent, en daar mee kan je ook leuke prijzen winnen Ik heb hem zelf ook gedaan en ik ben volgens Self Control helemaal In Control! Ga jij soms nét iets (of heel veel) over je grenzen? Met alcohol, roken, drugs of seks? En heb je daar dan achteraf spijt van? Praat mee bij de comments, ik ben benieuwd. Lees verder voor mijn antwoord op die vraag.


Mijn uitslag op de Self Control test. Joepie, ik ben volledig In Control! Ik denk dat het heel belangrijk is dat je zelf je keuzes kan maken en je daarbij niet laat overhalen door vriend(inn)en. Toen ik nog studeerde was ik altijd een van de weinigen die niet mee ging stappen doordeweeks, omdat ik de volgende ochtend gewoon om negen uur in college wilde zitten, fris en fruitig. En daarbij kwam ook dat ik aan mijn blog wilde werken, ik kon mezelf een dag brak zijn dan niet veroorloven. Ik heb dat ook nog nooit gedaan, terwijl klasgenoten me toch altijd probeerden over te halen. ‘Gezellig Cynt, ga mee, kom op!’ Maar ik ging nooit. Alleen als we de dag er na geen college hadden, want ik vind dat studeren draait om studeren, en niet om stappen en zuipen. Natuurlijk is het gezellig als je het leuk hebt met je studie/klasgenoten, maar je focus moet bij je studie liggen.

Qua alcohol ben ik heel simpel: ik drink niet veel. Ik kan ook niet veel hebben en merk heel snel wanneer ik niet meer hoef, dan ga ik altijd over op cola of water. Ik drink ook altijd veel water tussendoor om het vocht in mijn lichaam aan te vullen, alcohol droogt namelijk heel erg uit. Daardoor heb je de volgende dag ook altijd zo’n hoofdpijn als je veel drinkt! Natuurlijk heb ik ook wel eens avonden dat ik net een glaasje teveel op heb (I am human!), maar ik baal daar altijd van, de volgende dag. Ik ben een control freak, en als je iets niet hebt over jezelf wanneer je net iets te diep in het glaasje kijkt, is controle… Ik houd van een glaasje, maar niet meer dan twee of drie. Dan ben ik er klaar mee, en ik heb ook zeker geen alcohol nodig om lol te hebben! Dus wanneer mijn vrienden me aandringen om toch nog een drankje te nemen, zeg ik gerust nee. Gezelligheid zit niet in datgene wat ik drink, maar dat zit in mij. 🙂

Drugs zijn al helemaal niet aan mij besteed (zoals ik zei, ik ben een control freak) en over roken kan ik simpel zijn: dat heb ik nooit gedaan. Natuurlijk heb ik het wel eens geprobeerd, maar toen ontdekte ik al gauw dat ik het echt niet lekker vond. Mijn ouders hebben weliswaar een tabakszaak en mijn moeder heeft jarenlang gerookt, ik heb nooit de behoefte gehad. Gelukkig! Ik zie in mijn omgeving hoe moeilijk het is om er van af te komen. Dus: begin er gewoon niet aan, en zeker niet in de buurt van die ene leuke jongen. 🙂

En nu jij! Ik ben benieuwd of jij altijd In Control bent, praat je mee bij de comments?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.