Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bucket list
 • bucketlist
Een MissLipgloss artikel

Heb jij een bucketlist?

Lezeres Gina mailde me of ik niet een bucketlist had. ‘Leuk idee voor een blogpost!’ Een bucketlist is een lijst met dingen die je nog in je leven wilt doen. Van simpele kleine dingetjes tot enorme grote doelstellingen. Let’s see…

Eerlijk gezegd had ik nog geen bucketlist. Ik heb wel altijd dingen in mijn hoofd die ik nog wil doen, maar meer voor de korte termijn. Ik plan nooit zo ver vooruit, als iemand me vraagt ‘Cynthia, hoe zie jij jezelf over tien jaar?’ dan weet ik dat echt niet! Wie weet wat er allemaal kan gebeuren in die tijd, wat er allemaal op mijn pad komt. Misschien woon ik wel in een hutje in de rimboe (denk het niet), wie weet?

In ieder geval, een bucketlist is natuurlijk superleuk om te maken en te bewaren. Waarschijnlijk kan je nooit álles afstrepen, maar als je een paar dingen van je lijst kan doen dan is dat natuurlijk al te gek. De afgelopen weken heb ik eens goed zitten nadenken over mijn bucketlist. Wat zou ik nog wel willen doen in mijn leven? Van mini dingetjes die je zo in een middag kunt doen, van dingen die misschien wel een meerjarenplan zijn. Goed, komtie…

 

Eerst de plekken op de wereld die ik nog wil bezoeken! Want dat zijn er nogal wat…

 • Italië – ik ben er nog nooit geweest en hoor er altijd zulke mooie verhalen over!
 • Sint Maarten
 • Los Angeles/Las Vegas/San Francisco – gewoon in één keer!
 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Thailand
 • Marrakech
 • Santorini (Griekenland)
 • Petra (Jordanië)
 • Disney World in Orlando
 • Op wintersport – nog nooit gedaan, en ik wil wel eens weten wat iedereen daar nu zo leuk aan vindt!

Wie weet komen hier door de jaren heen nog wel nieuwe plekken bij! Ik wil zelf ook zeker nog een (paar?) keer naar New York, dat is echt een stad waar ik verliefd op ben, net als Parijs. Maar dit zijn de nieuwe plekken waar ik zeker eens heen wil.

Dan de rest…

 • Duiken
  Nog nooit gedaan, lijkt me ook best wel eng eigenlijk, maar ook een te gekke ervaring!
 • Leren (kite)surfen
  Mijn vriend is helemaal into alle soorten van surfen die er bestaan, ik moet dat ook eens gaan leren. Misschien ooit op Sint Maarten? 😉
 • Eten bij de Librije

  Dit wil ik al héél lang en het lijkt me echt helemaal geweldig. Ik ben gek op lekker en goed eten en sinds ik snap wat lekker eten inhoudt en wat De Librije is, wil ik daar al eens eten. Helaas is het nogal peperduur. Maar: dit puntje van mijn bucketlist kan ik in september afstrepen, want lieve zakenpartners waar ik nu al 3,5 jaar mee samenwerk nemen me mee naar de Librije. WAUW!!! Ik kijk er ongelooflijk naar uit en ben heel benieuwd naar deze ervaring.

  Ha! Deze kan ik inmiddels afstrepen! Deze bucketlist maakte ik al een paar maanden geleden, en dit punt heb ik inmiddels gedaan. Woohoo! Geweldig was het, een onvergetelijke ervaring. Ik wil graag volgend jaar een keer bij De Librije ontbijten, dat schijnt ook geweldig te zijn. Dus, nog een puntje op de bucketlist, haha.

 • Een boek schrijven – dat ook echt in de winkel komt
  Dit is al een droom van me sinds ik kan schrijven. Een van mijn grootste dromen! Ooit wil ik dit doen. En het liefst niet één, maar meerdere. Ik heb zoveel te vertellen! Ik denk dat dit echt mijn kinderdroom is, datgene wat ik al wil zolang ik me kan herinneren.
 • Bij De Wereld Draait Door aan tafel zitten
  Een tijd geleden hebben de Jakhalzen bij mij thuis gefilmd maar helaas is dat nooit uitgezonden. Toch lijkt het me te gek om daar nog eens aan tafel te zitten. Da’s wel echt een droom.
 • Kamperen

  Nog nooit gedaan in mijn leven. Oké, die paar nachtjes in de achtertuin bij mijn ouders tel ik niet mee. En ik ga ook niet een week met een tent in de regen staan. Maar in Italië (nog een bucketlist puntje) met de nodige gemakken lijkt me het  hartstikke leuk om een keer mee te maken. Ik moet toch op zijn minst een keer in mijn leven gekampeerd hebben?! Maar dan wel op de glamping manier… 😉 Kan ik meteen bloggen over ‘beauty op de camping’. Enig, zeg ik je!
 • Mijn droomauto kopen
  Nu doe ik alles gewoon met het openbaar vervoer, en wanneer ik misschien volgend jaar een autootje koop zal dat gewoon een simpel tweedehands Peugeotje zijn, maar ooit wil ik mijn droomauto kopen waar ik al jaren op loop te kwijlen. Een Fiat 500. Ik ben verliefd – VERLIEFD! – op die auto en altijd als ik er een zie dan zeg ik ‘KIJK! EEN FIAT 500!’ als ik met iemand ben, en als ik alleen ben, dan maakt mijn hart gewoon een sprongetje. Ik heb weinig met auto’s, maar ik zie mezelf al rijden in zo’n Fiatje. Ooooo. Ja. Ooit! Ooit koop ik hem! 
 • Voor langere tijd reizen
  Ik houd van reizen maar ga vaak korte periodes. Maximaal twee weken. Mijn vriend zit te fantaseren over 2014, misschien kunnen we dan een paar maanden weg. Naar Australië, Nieuw Zeeland. Daar rondreizen. Voor mij zou het kunnen, zeker als ik op een goede manier mijn werk in plan, alleen moet mijn vriend natuurlijk vrije dagen opnemen. We zitten er nu gewoon een beetje over te fantaseren hoe het zou zijn. Ik zou het sowieso ooit wel eens willen doen, een paar maanden ergens anders leven.
 • Een wijnproeverij doen en echt meer leren over wijn
  Op mijn vijftiende begon ik met zoete witte wijn en Canei, nu drink ik dolgraag een lekkere droge witte wijn of droge rosé. Heerlijk, ik kan ontzettend genieten van een goed glas wijn. Net als met eten ben ik daarin echt een oud wijf, haha. Ik zou wel echt meer willen leren over wijn en dus zou ik graag een keer een echt goede wijnproeverij meemaken. Ja, dat lijkt me zo leuk en leerzaam! Ik kan al wel eens beginnen met een boek kopen over wijn… Moet ik maar eens doen.
 • Een tuin hebben
  Ik heb de luxe dat ik een prachtig appartement in het centrum van Zwolle heb, maar het nadeel dat ik geen balkon of tuin heb. En ik dróóm van een eigen tuin. Oh. Ik zie mezelf al zitten in mijn eigen fijne groene tuin, op mijn eigen tuinmeubelen, met mijn laptopje op schoot aan het werk. Of lekker aan het barbecuen, of chillen met vriendinnen. Wanneer het zover is, ik weet het niet, maar ik fantaseer er al over. Ik fantaseer graag, merk je het? Dat heet ook wel visualiseren. Gewoon jezelf zien doen of hebben wat je zo graag ooit wilt. Ik kan daar hard van genieten. Kan er super blij van worden!
 • Een week veganistisch eten
  Dat wil ik eens doen! Om te weten hoe het is. En om te kijken hoe het voelt voor mij. Gewoon eens proberen.
 • Zooey Deschanel ontmoeten

  Ik ben niet gauw fan van iets of iemand, en heb nooit echt de behoefte gehad om een celebrity te ontmoeten. De enige vrouw met wie ik dat heb is Zooey Deschanel. Mijn nummer één favoriete actrice ooit. Ik vind haar ZO leuk. Als ik een man was, zou ik verliefd op haar worden. Haar wil ik ooit nog ontmoeten. En interviewen. Of zo. Zij is te gek.
 • Alleen op vakantie gaan
  Niet lang. Gewoon een paar dagen. Om het idee, om het te proberen, om te kijken hoe ik mezelf zal redden in een ander land, in mijn up. Ik heb al vaker alleen gevlogen en dat gevoel is al heel uniek, alsof je alles aankan, of zo. Je voelt je dan ineens mega volwassen dat je alleen in een vliegtuig zit. Haha, terwijl het zo simpel is! Ik zou wel eens een paar dagen op vakantie ergens heen willen. Ik denk dat ik ervan zal leren!

Kijk dan, dit heb ik ook al gedaan! Deze lijst schreef ik maanden geleden al, dus ik kan nu al dingen afstrepen. Cool!

 • Een tekening maken die zo mooi is dat ik hem wil inlijsten en ophangen
  Ik ben heel creatief en als kind – en als tiener – tekende ik hele dagen. Van alles. Met pen, potlood, kwasten, verf, houtskool, inkt, alles. Mama bewaarde alles. Ik doe het soms nog wel, maar niet vaak genoeg. Ik wil eens iets maken wat ik zó mooi vind dat ik het op wil hangen. En dan ga ik het dus ook ophangen. Hoe en wat weet ik niet. Het moet gewoon ontstaan, denk ik. Sowieso moet ik meer gaan tekenen en schilderen en zo, ik vind het zo leuk.
 • Elk jaar minimaal een keer per kwartaal een week niet werken
  Dit deed ik eigenlijk nooit, ik werkte altijd door op vakantie. Niet hele dagen, maar elke dag wel een paar uurtjes. Dit jaar in augustus deed ik dat voor het eerst niet, ik nam een week vakantie en was gewoon even niet met MissLipgloss en alles wat daarbij komt kijken bezig. En het deed me zo ontzettend veel goed! Dat móet ik vaker doen. Ik ben verliefd op mijn werk en ben elke dag gruwelijk dankbaar dat ik dit mag doen, en ik geniet er nog meer van als ik soms even een weekje alles los kan laten. Dat moet ik dus gewoon maar wat vaker doen! Lijkt me heerlijk! Of het me lukt is de vraag, haha!
 • In 2013 een vriendinnenavond organiseren
  Ik wil mijn liefste vriendinnen uitnodigen, voor ze koken en een gezellige avond hebben. Niet al mijn vriendinnen kennen elkaar, en ik wil ze gewoon eens bedanken voor het feit dat ze mijn vriendin zijn. Dat lijkt me nou zo leuk! Dat ga ik in 2013 een keer doen.
 • Serieuze blogworkshops geven
  Dit lijkt me al jaren lang leuk, maar kwam er elke keer niet van omdat ik het gewoon graag goed wil aanpakken. Op een goede locatie, met een echt goede workshop/masterclass, alles tot in de puntjes geregeld. Eten, drinken, lunch, een goodiebag. Naast de presentaties die ik nu geef lijkt dit me enorm leuk. Kennis overdragen! En niet alleen aan potentiële beautybloggers, maar ook aan bloggers op een ander gebied.
 • Een hele dag lang Sex and the City kijken
  Ik ben een grooooot fan van SatC. Ik wil een keer een dag met een vriendin (die net zo’n grote fan is) een mega SatC marathon houden. Met veel lekkers, in joggingbroek, lekker comfy op de bank. Gewoon omdat het kan!

 

Veel meer kon ik niet bedenken, dit is op dit moment wel mijn bucketlist. Alles staat ook genoteerd in een boekje, dus wanneer ik iets nieuws bedenk vul ik het gewoon aan. En als ik iets gedaan heb, streep ik het af. Het is leuk om op deze manier te bedenken wat je allemaal nog wil doen!

Heb jij een bucketlist, en wat is jouw top tien van dingen die je nog wil doen in je leven?

Bronnen foto’s: klik klik klik klik klik


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.