Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • hannah
 • huidverzorging
 • opulence
 • Review
Een MissLipgloss artikel

hannah Opulence Serum

0000Gebruikte ik tot een tijd terug nooit serums, ben ik er nu verliefd op. Heerlijk voordat ik ga slapen voor een extra boost, op welk vlak dan ook. Het hannah Opulence Serum geeft zeker een boost, qua hydratatie maar vooral qua vitamine C en E. Ik vertel je graag wat ik er van vind!

 P1150951
Op mijn nagels draag ik Sensationails gelnagellak in de kleur Coral Sunset

Het hannah Opulence Serum is een van de duurdere producten van het merk, deze kost namelijk €79 voor 30ml.

Het Opulence Serum van hannah staat bekend om haar hoge concentratie (20%) vitamine C. Vitamine C is echt een topper in huidverzorging! Vitamine C zorgt onder andere voor de vorming van collageen, het vermindert acne en pigmentvlekken, werkt bij rosacea en het vermindert bij langdurig gebruik UV-schade. Je kan de site van Jetske checken voor links naar onderzoeken die dit aantonen. Zij noemt ook dat vitamine C in een pot of fles zinloos is, daarover later in deze blogpost meer.

 Wat hannah zelf zegt over het Opulence serum:

‘Opulence’ betekent rijkdom en weelderigheid en het serum doet haar naam eer aan. Dit uitzonderlijk rijke serum is speciaal ontwikkeld om de huid qua egaliteit, helderheid én stevigheid daadwerkelijk te verbeteren, zodat camoufleren niet meer nodig is! Rondom de ogen, bij de hals, het decolleté en de handen, waar huidveroudering zich veelal als eerste manifesteert, zorgt de formule voor extra vitaliteit, een egale teint en zichtbare regeneratie.

Het bevat onder andere het geavanceerde ingrediënt Wonderlight™ wat overmatige pigmentaties en huidverkleuringen genadeloos en diep in de kern aanpakt. Tevens zorgt dit innovatieve serum voor een krachtige boost in het bindweefsel.

De formule bevat hiervoor maar liefst 20% in olie oplosbare en daarom een unieke, stabiele vorm van vitamine C. Dit heeft een positief effect op de teint en zorgt voor een stralende, gave en egale uitstraling. Bovendien wordt de huid dankzij deze krachtige antioxidant op een intensieve manier verstevigd. Het bindweefsel wordt versterkt, de aanmaak van huideigen collageen wordt gestimuleerd en het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid wordt geoptimaliseerd.

De vitamine E werkt stimulerend op de doorbloeding en effectief regenererend op de huidcellen. Deze krachtige antioxidant verbetert tevens de celademhaling en bevordert het algehele huidherstel. Na het zorgvuldig reinigen van de huid, een paar druppels serum ’s morgens en ’s avonds voor de herstellende crème aanbrengen op het gelaat, hals en decolleté voor een huidverbeterende toevoeging op het hannah systeem. Het Opulence Serum vormt de ultieme synergetische aanvulling op Touch of Silk. Beide producten bevatten vitamine C voor een heldere teint en zorgen samen voor een mooie egale uitstraling.

Dit zijn de bestanddelen van hannah Opulence Serum:

Hydrogenated Polydecane, Ascorbyl Tertaisopalmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Humulus Lupulus Strobile, Dunaliella Salina Extract
 
Het Opulence Serum bevat 20% in olie oplosbare, stabiele vitamine C. Deze vitamine C is geschikt voor de meest gevoelige huid en ‘lost niet op’, het is dus geen vitamine C die ‘vervliegt’ als deze in aanraking komt met zuurstof. Je hebt minstens 4% vitamine C nodig in een product om het werkzaam te laten zijn, dus dat zit zeker goed met het Opulence serum. De combinatie van vitamine C met vitamine E is een goede, samen zorgen ze voor minder zonschade (uit het verleden, maar ook op het moment zelf). ‘Ascorbyl Tertaisopalmitate’ is vitamine C, het tweede bestanddeel op de lijst. Ook zit er hop in, en Dunaliella Salina Extract, een micro-alg. Laatstgenoemde werkt ook goed tegen zonbeschadiging en gaat hyperpigmentatie tegen.

Ik vind het wel prettig dat de lijst met bestanddelen zo kort is. Er zitten geen minerale oliën of parabenen in het serum, en ook geen parfum. Het mooie is dat de effecten van de bestanddelen wetenschappelijk bewezen zijn en er zitten gewoon heel veel werkzame stoffen in. Het belangrijkste ingrediënt staat op de tweede plek in de lijst met bestanddelen.

P1150954

Het Opulence serum zit in een glazen flesje met een pipetje. Ik gebruik tussen de drie en zes druppels voor mijn hele gezicht, ’s avonds voor ik ga slapen. Het serum is vrij vettig maar als je maar een paar druppels gebruikt trekt het goed in. Voor overdag is het voor mij te rijk, zeker in combinatie met een dagverzorging of SPF, dus ik gebruik het alleen ’s avonds.

Uitsmeren gaat heel makkelijk en het voelt vrij vettig aan op de huid maar dat gevoel is wel snel verdwenen, het blijft niet lang vet aanvoelen. De truc is wel om gewoon weinig aan te brengen, je zal het meteen merken als je teveel gebruikt, dat voelt gewoon niet prettig op je huid.
 
Als je een hele droge huid hebt dan kan je het Opulence Serum prima overdag gebruiken onder je dagverzorging! Dan zal het niet te rijk of te vet zijn. Ook als je een wat rijpere huid hebt (dus als je iets ouder bent) dan zal dit serum ook erg prettig aanvoelen overdag. Het serum alleen gebruiken overdag kan ik niet aanraden, er zit geen SPF in.
 
P1150959
 
Een drupje op mijn huid ziet er uit als olie.
 
P1150960
 
Smeert makkelijk uit en geeft een gezonde glans aan mijn gezicht.
Dit is een oude foto van mijn gezicht zonder make-up (september 2012).
 
P1150952
Op deze foto heb ik net het hannah Opulence serum aangebracht, je ziet dat mijn huid gezond glanst en straalt. Ik heb het Opulence serum voor deze foto al enkele weken in gebruik, alleen ’s avonds.
 
Het ‘directe’ effect is dat mijn huid gaat stralen en vooral heel gehydrateerd aanvoelt. Als ik het Opulence serum ’s avonds gebruik dan merk ik dat het een boost aan mijn huid geeft en dat ik wakker word met een gehydrateerde, soepele, volle huid zonder enige vorm van uitdroging of trekkerige plekjes – wat ik nog wel eens kan hebben op mijn wangen en voorhoofd. Met een ‘volle’ huid bedoel ik dat op plekken waar ik beginnende lijntjes heb (tussen mijn wenkbrauwen en bij mijn ogen) een beetje ‘opgevuld’ lijken.
 
Wat ik na een tijdje gebruiken vooral merkte was dat mijn huid nog meer ging stralen en er zonder make-up steeds beter uit ging zien. Gladder, voller, en kleine pigmentvlekjes werden lichter.
 
Mijn flesje is nu voor een derde op en ik heb hem voor deze test drie weken elke avond gebruikt. Als je hem ’s ochtends en ’s avonds gebruikt gaat ‘ie vanzelfsprekend eerder leeg, dan zal je er zo’n twee maanden mee kunnen doen. Als je wilt dat het effect heeft (vooral het oplichten van pigmentvlekjes) dan moet je het serum wel langer achter elkaar gebruiken, zeker enkele weken.
 
Ik ben heel enthousiast over het hannah Opulence Serum. Het doet wat het belooft: gaat pigmentatie tegen, licht vlekjes op, maakt je huid stralend en vol. En hydrateert! €79 is veel geld voor huidverzorging, maar bedenk je altijd dat serums extreem geconcentreerd zijn en altijd duurder zijn dan een crème. In het Opulence Serum zit maar liefst 20% Vitamine C en daar betaal je voor.
 

Pluspunten

 • Zit in een praktische verpakking die makkelijk doseert
 • Bevat maar liefst 20% vitamine C
 • Combinatie van bestanddelen zorgt voor vermindering van pigmentvlekjes, opvulling van de huid (collageen), hydratatie en een stralende, gezonde huid
 • Bevat geen parfum, parabenen, minerale olie
 • Is ook geschikt voor de zeer gevoelige huid
 • Hydrateert en maakt mijn huid stralend
 • Brengt makkelijk aan
 • Is zuinig in gebruik (3 – 6 druppels per applicatie)
 • Makkelijk verkrijgbaar (online en bij Huidcoaches, er zitten 400 door het hele land)

Minpunten

 • €79

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een super actief serum met veel vitamine C die je pigmentvlekjes oplicht en je huid opknapt, opvult en laat stralen, en als je hier €79 voor over hebt

Skippen als… je geen €79 over hebt voor een serum, of als je geen pigmentvlekjes hebt die je wilt oplichten en als je huid geen opvulling nodig heeft

hannah Opulence Serum is online en bij hannah huidcoaches te koop voor €79.

xxxc Miss Sporty Morning Baby! BB Cream

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.