Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Hannah Cleansing Clay

P1180925Hannah heeft een nieuw product: Cleansing Clay! Een masker dat je als aanvulling op je normale reiniging kan gebruiken, een keer per week of om de dag. Het masker bevat een aantal natuurlijke kleisoorten en reinigt je huid diep zonder uit te drogen. Ik heb hem getest!

P1180928

hannah Cleansing Clay is bedoeld om je huid diep te reinigen, te verzachten bij irritatie en het egaler maken van je gezicht. Dit is wat hannah zelf over hun Cleansing Clay zegt:

Een mooie, gezonde en vitale huid begint bij een consequente, twee-dagelijkse reiniging. Naast het gebruik van een reinigingsmilk of -olie en bijpassende lotion, heeft de huid behoefte aan een regelmatige dieptereiniging om stralend, fris en zuiver voor de dag te komen. Nieuw van hannah is de Cleansing Clay, een diep reinigend ‘detoxmasker’ op basis van twee 100% natuurlijke en uitzonderlijk mineraalrijke kleisoorten.

De kleisoort Kaolien heeft krachtige absorberende eigenschappen bij een overtollige talgafscheiding en onzuiverheden. Deze kleisoort werkt tevens intensief verzachtend bij een droge, gevoelige en geïrriteerde huid. De minerale poeders reinigen de huid grondig tot in de diepte, zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten.

Bentoniet is een natuurlijke roze kleisoort van vulkanische oorsprong en zeer rijk aan humuszuren. Deze hebben een zuiverende en anti-inflammatoire werking en tegelijkertijd zorgt het voor het vrijkomen van zuurstof in de huid.

Na gebruik ziet de huidskleur er egaler uit en is de teint zichtbaar verbeterd, dankzij de geactiveerde doorbloeding. Door deze intensief huidverbeterende behandeling ziet de huid er gezond, stralend, zuiver en vitaal uit!

P1180926

Dit zijn de bestanddelen van de Cleansing Clay, met kaolin en bentoniet bovenaan. Dit zijn de twee kleisoorten. Er zit parfum in, als je hier overgevoelig voor bent dan kan je beter eerst een proefje gebruiken van Cleansing Clay. Ik heb er zelf absoluut geen last van.

 

P1180929Bij de Cleansing Clay zit een lekker groot spateltje waarmee je het masker uit de pot kan halen. Handig en hygiënisch. De pot is trouwens zoals je hem gewend bent van hannah: vrij groot van transparant materiaal en rode details.

De klei is roze en vrij ‘luchtig’. Ik heb wel vaker kleimaskers gebruikt maar het stond me vaak tegen dat ze zo dik en zwaar waren. Ook droogden ze vaak mijn huid uit. Cleansing Clay is volgens hannah geschikt voor alle huidtypen, ook de wat drogere, en ook is ‘ie geschikt om meerdere keren per week te gebruiken omdat het masker heel zacht voor de huid is en juist ontstekingsremmend en kalmerend werkt.

Je kan de Cleansing Clay dun inmasseren, even laten intrekken en dan afspoelen, je kan hem ook wat dikker ‘gewoon’ aanbrengen, laten intrekken en dan afspoelen.

 P1180963

Ik heb hem hier wat dikker aangebracht, maar dunner kan ook als je hem meerdere keren per week gebruikt. Je gebruikt hem dan na je reiniging, als allerlaatste stap, na je tonic (of toner). Aanbrengen gaat heel gemakkelijk doordat de Cleansing Clay vrij luchtig is, dat is echt anders dan met andere kleimaskers.

Het masker voelt fris en luchtig aan op de huid en wanneer het even op mijn gezicht zit, gaat het subtiel tintelen. Niet prikken of branden, maar een subtiele tinteling. Ook voelt het masker steeds een beetje ‘frisser’ aan. Niet menthol-fris, maar op een andere manier. Het voelt prettig. Het masker wordt hard, maar niet zo keihard als veel andere kleimaskers, het breekt ook niet als je lacht. Het is veel comfortabeler, voelt veel prettiger aan.

P1180965

Wauw, flatteus dit! Zoals je ziet droogt het masker op en wordt het een beetje hard, maar niet zo hard dat het gaat kraken en breken. Het lijkt zelfs alsof het iets intrekt.

Tijd om het af te spoelen! Na ongeveer tien minuten doe ik dit, als je een dunner laagje gebruikt kan je het ook na een paar minuten doen. Ik doe het met een washandje met warm water, maar onder de douche is het nog makkelijker. Verwijderen gaat makkelijk en snel, het is geen hardnekkig masker waar je op moet boenen, het laat vrij snel los en dat is prettig.

voorna

Ik heb een voor- en een na foto gemaakt. Ik zie zo niet meteen heel veel verschil. Misschien is mijn huidskleur heel iets egaler en je ziet dat de vettigheid weg is (mijn neus en wangen glimmen iets minder). Wat ik voel? Een enorm schone huid die niet trekkerig of droog aanvoelt – een probleem wat ik met heel veel andere kleimaskers wel heb.

Inmiddels gebruik ik de Cleansing Clay zo’n twee keer per week ’s avonds en ik vind hem heel erg prettig werken. Het is een zacht masker, die lief is voor mijn huid, haar niet uitdroogt en ‘leeg zuigt’. Dit masker reinigt diep, verwijdert ook overtollig vet (en dat merk ik de dagen er na, een minder glimmende huid) en mijn huid wordt steeds een beetje egaler, zeker als ik irritaties heb, merk ik dat die plekjes minder worden.

Ik ben enthousiast over hannah Cleansing Clay. Het is een kleimasker, maar niet zoals alle anderen. Hij is zachter, milder, maar wel diep reinigend. Welkom in mijn wekelijke routine, roze goedje!

hannah Cleansing Clay kost €31,50 voor 40ml en is bij hannah Huidcoaches te koop en in online shops.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.