Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • facial
  • gebruiken
  • How To
  • masker
Een MissLipgloss artikel

Haal alles uit je masker

Af en toe een gezichtsmasker gebruiken is heerlijk. Het geeft je een momentje om te relaxen en het kan heel erg goed voor je huid zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het maximale uit je masker haalt?

 

Het is toch zonde als je je masker niet helemaal goed gebruikt, dan kan je het net zo goed niet doen. Dus vandaar: wat tips!

 

Voorbereiden

Check eerst altijd of het masker wel voor jouw huidtype is. Als je een droge huid hebt, kan je beter geen masker voor een vette huid gebruiken en vice versa. Let hier goed op! Gebruik echt geen maskers voor een ander huidtype, want dat doet niks goed voor je huid. Wel kan je maskertjes voor een gevoelige huid eigenlijk altijd gebruiken, wat voor huidsoort je ook hebt. Dit betekent gewoon dat het een heel zacht masker is wat niet irriteert of uitdroogt.

Bekijk even de ingrediënten van je masker. Zitten er irriterende of uitdrogende bestanddelen in? Zorg bijvoorbeeld dat er geen alcohol in zit, of heel erg veel parfum. Kijk even oppervlakkig naar de lijst zodat je niet iets verkeerds op je gezicht smeert.

Weet je niet zeker of je een goed masker in handen hebt? Check dan reviews op beautyblogs of op Makeupalley.

Een masker breng je altijd aan op een gereinigde huid. Zorg dus dat je huid goed schoon is voor je het masker aanbrengt. Wat nog beter is: vooraf even scrubben en stomen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en zo zal je masker nog dieper werken. Ik scrub zelf altijd voor ik een masker gebruik en dan heeft het gewoon net even wat meer effect. Een masker aanbrengen op een vieze huid waar nog make-up op zit, heeft echt geen zin.

Gebruik je een poedermasker? Waarschijnlijk moet je deze aanlengen met water of een andere vloeistof. Doe dit natuurlijk voor je het gaat aanbrengen.

 

aanbrengen

Controleer vooraf hoeveel je van je masker nodig hebt. Het is zonde als je teveel maakt of pakt, want een extra dikke laag heeft niet zoveel zin. Je kan het natuurlijk ook samen met een vriendin doen. Vaak zijn van die zakjes zoals van Montagne Jeunesse of Dokter van der Hoog genoeg voor twee keer, al staat op de verpakking dat ze voor één keer zijn.

Doe je haar uit je gezicht met een haarbandje, of doe je haar achter je oren. Zo plakt je haar straks niet in je masker.

Gebruik een kwast of je vingers om het masker op je gezicht aan te brengen. Laat altijd het gebied rondom je ogen vrij en breng een goede laag aan, zodat alles goed bedekt is. Je kan ook je nek meenemen als je wilt. Neem hier even de tijd voor, het hoeft niet snel of gehaast.

Kijk op de verpakking hoe lang het moet blijven zitten. En: moet het hard worden, of blijft het zacht?

 

Verwijderen

Vaak is het na tien minuten tot een kwartiertje tijd om je masker te verwijderen. Laat het ook niet langer dan twintig minuten zitten, dat heeft niet echt veel zin. Als je een zacht crème masker hebt gebruikt kan je het met lauwwarm water gewoon van je gezicht af spoelen.

Heb je een masker gebruikt dat hard wordt? Dan kost het wat meer moeite om het te verwijderen. Je kan daar het best een gastendoekje voor gebruiken, deze zijn kleiner dan gewone handdoeken en een flinke slag groter dan een washandje. Maak deze helemaal nat met warm water, leg dit op je gezicht, laat het masker even zacht worden en veeg het dan langzaam en voorzichtig van je gezicht. Herhaal dit tot alle stukjes masker weg zijn. Even check dubbelcheck, want ik heb wel eens gehad dat ik de deur uit ging en nog stukjes in mijn wenkbrauwen had 😉

Gebruik nu nog even een toner met een watje over je gezicht en gebruik dan je gewone verzorging.

 

extra maskertips

Als je een poedermasker gebruikt dat je aanlengt met water, kan je hem zelf ‘pimpen‘ met meer toevoegingen. Zoals een lekkere olie of serum. Zo maak je hem net even wat meer voedend. Ook kan je er honing of yoghurt bij doen. Experimenteer!

Gebruik niet vaker dan een keer in de week een masker, dat heeft je huid niet nodig.

Een crème masker kan je ook ’s nachts gebruiken. Breng hem dan aan in plaats van je nachtverzorging, doe alleen niet zo’n dikke laag als dat je normaal zou doen met een masker. Dit trekt snel in en dan wordt je wakker met een heel zachte verzorgde huid!

Heb je puistjes? Dan kan je een moddermasker ook plaatselijk gebruiken, als een spot treatment. Enne, als alleen een vette t-zone hebt maar droge wangen, breng dan je hard wordende masker alleen op je neus, kin en voorhoofd aan, en een crème masker voor de droge huid op je wangen. Je masker hoeft niet per se op je hele gezicht!

Vette huid? Moddermaskers werken te gek. Droge huid? Ga dan liever voor een crème masker.

Mijn favoriete maskers

Balm Balm Hibiscus Face Mask €11,95 voor 40 gram (ca. 10 applicaties)

Freeman Chocolate & Strawberry Mask €4,99 voor ca. 20 applicaties

One Love Organics Microderma Scrub & Masque, €34,95 voor ca. 20 – 25 applicaties

RS Cosmetics Bedouin Beauty vitalising Spices & Lava Mask, €19,90 voor ca. 20 – 25 applicaties.

Ik ben ook fan van de crème maskers van Dr van der Hoog! deze kosten €2,19 per stuk en zijn voor één keer gebruiken, al kan je er ook prima twee keer mee doen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.