Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • haal het meeste uit je huidverzorging
 • reiniging
 • uitleg
 • verzorging
Een MissLipgloss artikel

Haal alles uit je huidverzorging

Je geeft geld uit aan producten die je graag voor je huid gebruikt. Maar hoe gebruik je die nou op een manier dat je er zoveel mogelijk uit haalt? Op de figuurlijke manier dus, dat je huid er het meest aan heeft. Ik ga je helpen!

Multitask

Er zijn een aantal producten die je op veel verschillende manieren kan gebruiken. Doe dat! Zo kan je shea boter als reiniger en moisturizer gebruiken, en er zijn ook – vooral van organic merken – balsems te koop die je echt voor vanalles kan gebruiken. Als haarconditioner, moisturizer, reiniger, lippenbalsem… Google maar eens op het product dat je hebt en kijk wat je er mee kan!

 

Opwarmen

Nee, je hoeft je crème niet in de magnetron te doen voor je hem opbrengt, maar je kan hem wel opwarmen tussen je vingers! Pak wat crème, doe dat op je vingertoppen en verwarm dit door ze snel tegen elkaar aan te masseren. Met elke soort werkt dit goed, maar zeker dikke, volle crèmes hebben dit nodig. Zo smelten de oliën en vetten die er in zitten en kan je het veel makkelijker aanbrengen. En: je huid neemt de warme crème beter op.

Gebruik je vingers

Er zijn heel veel manieren om je huid te verzorgen en te reinigen. Met doekjes, watjes, sponsjes, borstels… Dat werkt allemaal heel mooi (de ene methode beter dan de andere) maar het beste en ook mijn favoriete manier is gewoon met je vingers. Als je bij de schoonheidsspecialiste bent zal je ook merken dat zij alles met haar handen doet. Dit voelt lekker, maar met je vingers kan je ook bij elk hoekje en deukje in je huid, waar je met een watje niet makkelijk bij kan. En daarnaast gebruik je ook veel minder product als je je vingers gebruikt. Het is ook het allerbeste voor dames met een gevoelige of extreem droge huid. Borsteltjes, doekjes, watjes maken het alleen maar erger. Je vingers zijn het zachtst. Bijkomstig voordeel: je hoeft minder geld te besteden aan watjes en allerlei andere attributen.

 

Neem je lippen mee

Je zou het misschien niet zo snel doen, maar toch kan je prima een dagcreme ook op je lippen aanbrengen. Smeer het er gewoon overheen, die nemen de creme ook goed op en kunnen de vitamines en voeding goed gebruiken!

 

Vergeet je hals niet

Heel logisch, want je bent gewend om crèmes alleen op je gezicht te gebruiken, maar vergeet je hals niet! De huid is daar net zo gevoelig en dun als op je gezicht, en die heeft ook echt verzorging nodig. Qua reiniging kan je er even met een toner over heen gaan (wel even op een watje), ik vind het zelf overbodig om dit ook met een facewash te reinigen. Je kan trouwens met het smeren ook je decolleté even meenemen, die kan ook wel wat voeding gebruiken.

Doe het op de goede volgorde

Het is best wel belangrijk om je producten in een goede volgorde te gebruiken. Op die manier werken ze het best, en ook op de manier zoals het zou moeten. Stel, je gebruikt alle mogelijke soorten reiniging en verzorging, dan is dit de volgorde:

 1. Reinigen met een olie (optioneel)
 2. Reinigen met een facewash
 3. Scrubben
 4. Reinigen met een tonic
 5. Verzorgen met een serum
 6. Verzorgen met een crème
 7. Verzorgen met een oogcrème
 8. Verzorgen met een face mist (dit kan ook na je make-up)

Restjes?

Je hebt altijd nog wel wat creme of serum op je handen, smeer dit gewoon lekker in je vingers, nagelriemen en handpalmen. Je hebt het er toch nog op zitten, dan kan je het net zo goed even goed gebruiken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.