Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Guerlain Météorites Perles Primer & Guerlain Terra Ora Sculpting Powder

P1150169Ik gebruik nu een tijdje twee juweeltjes van producten van Guerlain. Producten waar je naartoe gezogen wordt in de winkel, zó mooi zijn ze. Producten waar ik dagelijks even intens van geniet, zó graag gebruik ik ze. Vandaag wil ik je vertellen wat ik van deze twee producten vind: Guerlain Météorites Perles Primer & Guerlain Terra Ora Sculpting Powder.

P1150138

De twee producten nog in hun verpakking naast elkaar:

Guerlain Météorites Perles Primer Les Ors €58,51

Guerlain Terra Ora Sculpting Powder €62,53

 Beide producten komen uit de zomercollectie van Guerlain, wat echt een pareltje is. Elk jaar komt Guerlain met een mooie bronzer die limited edition is en dit jaar is dat dus de Terra Ora. De primer is ook een bekende, want Guerlain heeft hier al meerdere versies van uitgebracht. Voor mij was het echter wel de eerste keer dat ik de primer gebruikte.

Guerlain Météorites Perles Primer

P1150139

Guerlain Météorites Perles bestaat al een poos, en deze versie is ‘Les Ors’, dus met gouden tinten. Guerlain Météorites Perles Primer is een basis voor onder je make-up die je huid gladder maakt, je foundation mooier, je make-up meer longlasting én het geeft een mooie gezonde gouden glans aan je gezicht. Het is de duurste primer die ik ooit heb geprobeerd met haar -bijna- zestig euro, dus ik was natuurlijk razend benieuwd. Ik heb veel primers uitgeprobeerd de laatste jaren en weet heel goed wat ik wel en niet prettig vind, dus met een kritisch oog begon ik met testen.

Maar eerst: de verpakking en de bestanddelen.

P1150140

Dit zijn de bestanddelen van de primer. Er zitten siliconen in, maar dat is geen verrassing, heel veel primers hebben dit. Het is ook eigenlijk wel nodig om goed te werken als een basis omdat het echt en soort glas ‘canvas’ maakt van je huid en er voor zorgt dat je make-up beter hecht, niet in je huid trekt en langer blijft zitten.

 

P1150141

Het doosje opendoen is al leuk! Wat een cadeautje. Dit vind ik zo leuk aan duurdere luxe producten: alles er aan is mooi en chic. Ik gebruik beide producten uit dit artikel erg vaak en ik word er telkens een beetje blij van. Wat een mooie luxe beautyproducten… Al word ik ook altijd wel erg blij van goede budget finds. Zo ben ik zoals je wel weet echt gek op poeder van Catrice, die nu bijna op is. En elke keer denk ik weer ‘HA. Deze was lekker maar DRIE EURO!’ En zoiets vergelijkbaars heb ik met deze luxe duurdere producten. Ik ben er voorzichtig op, zuinig mee en geniet van het gebruiken.

P1150144

KIJK DAN! Dit is toch al een genót om naar te kijken? Deze primer van Guerlain heb ik al vaker in de winkel zien staan en elke keer zat ik er vol verwondering naar te kijken. Check die balletjes!

P1150145

Check die balletjes!

P1150145b

CHECK DIE BALLETJES!

P1150146

Alleen om die balletjes zou je dit toch al gillend naar de toonbank willen brengen en je portemonnee om willen gooien!? Of al frisbeeënd naar de verkoopster willen mikken? In de transparante basis van deze primer zitten honderden (tja, hoeveel zouden het er zijn?) goudkleurige balletjes in verschillende tinten. Deze worden kapot gecrushed en vloeibaar komen ze uit het pompje. Elke ochtend als ik Guerlain Météorites Perles Primer gebruik, zit ik er weer naar te staren. Ik moet elke keer uitkijken dat ik er niet te lang mee bezig ben, het neemt tegenwoordig een groot deel van mijn make-up tijd in. Starend naar de balletjes.

 P1150149

De verpakking is echt heel erg mooi. De primer zit in een transparant flesje van glas, die echt zwaar aanvoelt. De dop is goudkleurig en bovenop zie je het Guerlain logo. Het pompje ziet er ook mooi uit. Het flesje voelt heel stevig aan. Ik zou hem niet laten vallen op badkamertegels. Alhoewel… dan kan je wel die balletjes voelen. Ik heb echt een ongezonde obsessie met die balletjes.

P1150151

Dit is hoe de primer uit de verpakking komt. Je ziet een mix van allerlei kleurtjes brons en goud, zo mooi!

P1150153

Dit ziet er een beetje gek uit!

P1150154

Eenmaal uitgesmeerd zie je er op de foto helaas bijna niks van, maar in het echt zie je een subtiele glinstering van mini gouden deeltjes. Maar echt heel subtiel. Gelukkig maar, want je wilt ook geen discobol zijn, je smeert dit immers op je gezicht.

Wat me meteen opviel waren de BALLETJES, eh, nee, sorry, ik bedoel, wat me meteen opviel was dat de primer heel dun is en echt onwijs makkelijk uitsmeert.

P1150156

Hier zie je wat beter dat er op mijn handen kleine glittertjes zitten. Maar argh, het is eigenlijk niet echt op foto vast te leggen.

P1150204

Hier zie je wel wat het met mijn gezicht doet: het maakt me net wat stralender. Dit is dus wat de primer ‘alleen’ doet. Op een naakte huid, zonder iets er over heen. Maar waar een primer natuurlijk voor bedoelt is, is dat het je make-up langer laat zitten. Hier overheen breng je dus je gezichtsmake-up aan.

Ten eerste maakt Guerlain Météorites Perles Primer mijn huid voelbaar gladder en daarnaast zorgt het er echt voor dat mijn make-up het stukken langer uithoudt. Ik vind het zeer prettig dat de primer niet siliconen-achtig aanvoelt (al zitten er wel siliconen in) want ik heb een hekel aan dat gevoel van zo’n plak siliconen op je huid, blegh. Verder zijn de subtiele glittertjes prachtig en doet het zijn werk gewoon enorm goed. En dan de verpakking.. en juist.. de bolletjes… Zucht…

Guerlain Météorites Perles Primer Les Ors is de duurste primer die ik ooit heb gebruikt en ik moet zeggen dat hij het enorm goed doet. De combinatie van de werking, de verpakking, hoe de primer er in de verpakking er uit ziet, het gevoel op de huid, het mooie effect: ik houd er van. Natuurlijk doet een goedkopere primer het ook onwijs goed en gebruik ik ook met heel veel plezier meer budget primers, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik elke dag eventjes zit te genieten als ik dit flesje bolletjes pak… Tja, je bent een beauty liefhebber of je bent het niet.

Als je op zoek bent naar een echt goede primer die zijn werk super doet en die er ook nog eens geweldig uit ziet en je hebt daar bijna €60 voor over, dan is dit wat voor jou. Heb je dat niet, dan zijn er genoeg goedkopere primers die het ook geweldig goed doen en die niet zo’n hap uit je budget nemen. Ik heb veel reviews over primers geschreven, check ze hier.

Guerlain Météorites Perles Primer Les Ors €58,51

Guerlain Terra Ora Sculpting Powder

P1150157

Dan nog een pronkstukje, de Terra Ora Sculpting Powder Contrast Highlighter Face & Décolleté. Het doosje is al mooi!

P1150158

Zie hier de bestanddelen van de bronzer.

P1150160

Ohhhhh… Guerlain Terra Ora Sculpting Powder is verpakt in een zware zwarte houten verpakking. Volgens mij heb ik nog nooit een beautyproduct gehad dat verpakt was in een houten doosje. Super cool, het geeft een heel bijzonder effect!

P1150161

En: het deksel zit niet vast aan de poeder, maar is los! Er zitten magneetjes in de verpakking die het deksel op z’n plaats houden, maar die kan je er heel simpel af halen.

P1150164

KIJK. DAN. HOE. MOOI! Dat patroontje is echt prachtig.

P1150165

Middenin zit een warme gelige highlighter en de buitenste ring is een bronzer. Mij viel meteen op dat de highlighter wat klein is van formaat. Mijn blushkwast van Zoeva past er precies in, dus dat is handig, maar grotere blushkwasten zullen hier wat problemen mee hebben. Van mij had het highlighter vlak wel een slagje groter mogen zijn.

P1150168

 P1150172

Links de prachtige warme gelige highlighter, rechts subtiele glanzende bronzer.

P1150173

De kleuren zijn erg mooi en zulke warme tinten staan praktisch iedereen. Zeker omdat de kleuren zo subtiel zijn.

P1150214

P1150224

Hier draag ik zowel de bronzer als highlighter op mijn gezicht. Subtiel (dus ideaal voor dagelijks – of in ieder geval regelmatig – gebruik) en erg mooi.

P1150222

De kleuren riepen me vanuit hun doosje dat ze ook op mijn ogen wilden, dus hier heb ik er een ooglook mee gemaakt. Ik heb de higlighter in mijn binnenste ooghoeken, onder mijn wenkbrauwen en een beetje op mijn bewegende ooglid en de bronzer zit – hoe kan het ook anders – in de arcadeboog. Mooi om met elkaar te combineren – of juist niet. De eyeliner die ik draag is Rimmel ScandalEyes Thick & Thin Eyeliner – die ligt nog niet in de winkels.

Terra Ora is echt een prachtig poeder, echt een pronkstuk! Net als met de primer; de meest kostbare poeder die ik tot nu toe heb gebruikt en ik vind hem heel erg mooi. Natuurlijk, net als met de primer: er zijn goedkopere versies, die veel betaalbaarder zijn en misschien net zo mooi, maar de complete ervaring van zo’n product: ik kan er intens van genieten. Heerlijk.

Beide Guerlain producten zijn nu bij de parfumerie te koop.

 

 

 

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.