Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Groen Links Toekomsttour


Zaterdag kondigde ik het al aan, en nu een fotoverslag van gisteren. Ik ging dus mee met GroenLinks op de campagnetour! GroenLinks had elke dag een blogger mee in de bus, o.a. Viva, GeenStijl, Retecool en Sargasso gingen me voor. Ik vond het een enorme eer dat ik gevraagd werd en ik zei natuurlijk meteen ja. GroenLinks is niet mijn politieke voorkeur zoals jullie al opmerkten bij de reacties op mijn aankondiging van gisteren, heel scherp! Toch ben ik meegegaan omdat ik deze kans niet aan me voorbij wilde laten gaan en omdat ik nieuwsgierig was, zoiets wel een keer mee wilde maken van achter de schermen. En niet omdat ik een reclameverhaaltje over GroenLinks wil schrijven, om dat even op te helderen. Ik ben geheel objectief de bus in gestapt, in tegenstelling tot wat sommigen van jullie beweerden bij de comments 🙂

Aan de Oudegracht

Het was enorm lekker weer wat natuurlijk al heel prettig was, en we begonnen de dag in Utrecht. Bij de Oudegracht ontmoette ik Femke even vlug, ik vertelde dat ik de blogger van die dag was, voor MissLipgloss.nl. Ze begreep het niet meteen (“Mis Lip Los?”) maar het was erg leuk om haar de hand te schudden. Cabaretier Vincent Bijlo deed een praatje en daarna kwam Femke met haar verhaal over GroenLinks om die laatste zwevende en twijfelende kiezers de streep over te trekken.

Het startschot geven voor de flyeractie per waterfiets

Ze zag er erg goed uit in een blauw wikkeljurkje met vissenprint en hoge sleehakken. Respect daarvoor, want we hebben de hele dag veel gelopen! Op het podium in Nijmegen moest ze een bal van het podium afschoppen en toen kreeg ze het wel even benauwd. “Ik heb tien centimeter aan hoor!” zei ze. Ik heb haar helaas niks kunnen vragen over haar make-up, maar van dichtbij kon ik zien dat ze alleen wat oogpotlood en mascara droeg. Femke gaat praktisch altijd naturel, alleen voor grote tv-shows en natuurlijk haar eigen campagneposter is ze mooi opgemaakt.

In café Florin in Utrecht werd het radioprogramma Spijkers met Koppen live opgenomen en daar werd Femke geïnterviewd door Dolf Jansen en Felix Meurders. Enorm leuk om te zien, natuurlijk omdat wij zelf op school deze periode druk bezig zijn met radiomaken – en vooral het leren daarvan. Ik kon nu eens van dichtbij zien hoe die presentatoren achter hun microfoons zitten. Achteraf merkte Truuske – de blogger voor GroenLinks – nog even op dat Femke geluk had dat ze de vissenjurk aan had, want in Florin zat een vrouw met de jurk aan die Femke eerder die week aan had. Pfoeh, dat was bijna een modeblunder! 😉

Twee regionale cameraploegen in Nijmegen

De NOS in Utrecht – leuk om daar met m’n neus zo bovenop te staan!

In Nijmegen sprak Femke het publiek toe op dezelfde manier als in Utrecht, en ook daar mochten ze vragen stellen. Overal waren de hele tijd cameraploegen, toen we onderweg waren naar een terrasje kwam de NOS ineens achter Femke aangerend, en in Nijmegen stonden er ook drie cameraploegen van regionale zenders de bus op te wachten. En natuurlijk werd ze over nagekeken en we hebben erg gelachen om de reacties van sommige mensen. Mij werd verteld dat dat altijd zo gaat, iedereen kent haar natuurlijk.

In Nijmegen

Ik vond het een hele bijzondere ervaring, wat een enorm circus en wat een hectiek. Strakke schema’s, honderden mensen, cameraploegen, radio-uitzendingen en dan natuurlijk de spanning voor 9 juni. Ik heb respect voor Femke en de mensen om haar heen, wat een taak. Gelukkig staat ze er niet alleen voor en had ze de hele dag een groepje mensen om zich heen die haar hielpen en die dingen regelden. Maar er werd echt over niks anders gepraat dan over politiek (ik voelde me bijna oppervlakkig doordat ik zelf niet ‘actief’ ben in dat wereldje). In de bus naar Nijmegen zat Femke een enorme stapel kranten door te bladeren om te kijken wat er over de partijen geschreven werd. En natuurlijk was ze aan het Twitteren. “Ik vergeet gewoon te eten,” zei ze lachend. “Maar dat mag ook wel een keertje.”


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.