Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

GoPuck: tot 5x je telefoon onderweg opladen

P1180181 Ik heb al eerder geschreven over mobiele opladers. Altijd heb ik er een in mijn tas; mijn telefoon gaat veel te snel leeg en ik wil hem onderweg kunnen opladen. Laatst ontdekte ik de GoPuck, een wat zwaardere variant in de categorie mobiele opladers waarmee je tot wel vijf keer je mobieltje kan opladen. Ik heb hem uitgebreid getest!

De GoPuck mobiele oplader is de duurste die ik tot nu toe gevonden heb: deze jongen kost €85. Maar, het grote voordeel is dan weer dat je met de GoPuck je telefoon zo’n vijf keer helemaal kan opladen. Mijn Duracell batterij, waar ik tot nu toe erg blij mee was, doet dat één keer en kost ca. €40. Ik had er altijd twee in mijn tas, en toen ontdekte ik GoPuck.

Wat technische specificaties die mij niet allemaal wat zeggen, maar jou misschien wat meer:

  • 6600 mAh accu
  • 2 USB poorten om twee apparaten tegelijk op te laden (1x 1 Amp + 1x 2 Amp)
  • Pocket Sized for Portable Power Anywhere
  • 4 ledjes om de accu status te controleren
  • Slecht 170 gram
  • Schok en trilling bestendige behuizing

 

Het uiterlijk van de GoPuck is heel prima; het is een vrij compact wit kastje met een zwarte rand. Je krijgt er allerlei kabeltjes bij, maar je kan natuurlijk ook gewoon je eigen USB kabel gebruiken voor het apparaat dat je wilt opladen. Elk apparaat waar je een USB kabel voor hebt kan je opladen met de GoPuck. Telefoon, tablet, camera (bijvoorbeeld een GoPro), en je kan twee apparaten tegelijk in de GoPuck doen. Het apparaat zelf laad je op aan je computer of in het stopcontact – de GoPuck heeft een micro USB ingang. Daar doe je gewoon een USB kabel in, deze plug je in een blokje waar je je telefoon ook mee oplaadt, en die doe je in het stopcontact. In ongeveer vier uur is de GP helemaal vol en kan je hem meenemen.

 P1180183

GoPuck heeft één ‘snelle’ USB poort en op de website staat dat je daarmee je telefoon sneller kan opladen. Weliswaar is ‘ie wat sneller dan de gewone USB ingang, maar hij heeft zeker wel een uur nodig voor mijn telefoon opgeladen is. Dat vind ik niet echt een probleem, aan het stopcontact laadt ‘ie ook niet zo snel. Het hangt wellicht ook af van het soort telefoon dat je hebt, mijn vriend heeft een iPhone en die laadt sneller. Een tablet laadt weer wat langzamer op, het verschilt gewoon per apparaat.

Maar: vaak opladen, dat kan ‘ie. Vijf keer redt mijn telefoon niet, maar ik kan hem zeker zo’n vier keer opladen. Ideaal voor onderweg, want met mijn andere opladers haalde ik vaak nét één keer en dan had ik altijd twee opladers mee in mijn tas. Met de GoPuck heb ik genoeg energie voor meerdere dagen en dan hoef ik hem ook niet telkens op te laden als ik thuiskom.

Op de GoPuck zitten kleine lampjes die aangeven hoe voel hij nog is. Ik vind het zelf niet zo prettig dat deze constant aanstaan; je kan ze niet uitzetten als je je telefoon aan het opladen bent. Wel handig dat ze er op zitten, zo zie je hoe lang je nog met je GP kan doen.

€85 is een hoop geld, maar wel een uitkomst als je het probleem hebt dat je telefoon veel te snel leeg is (wat natuurlijk nu met alle smartphones een veel voorkomend probleem is, het is wachten op betere batterijen). Er zijn veel goedkopere alternatieven, maar dit is de eerste die ik heb gezien die je telefoon (of ander apparaat) zo vaak kan opladen. Inmiddels zijn mijn GoPuck en ik onafscheidelijk, hij zit standaard in mijn tas.

Je kan de GoPuck batterij in Nederland bestellen via http://www.gopuckbatterij.nl/.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.