Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • basis
 • givenchy
 • mister smooth
 • primer
Een MissLipgloss artikel

Givenchy Mister Smooth

Primer is een product dat ik élke dag gebruik en niet zonder kan. Gebruik ik foundation, dan gaat er hoe dan ook een primer onder. Het zorgt er voor dat mijn make-up de hele dag lang goed blijft zitten, tenminste als ’t een goede primer is. Givenchy heeft sinds een paar maanden een primer in haar assortiment, Mister Smooth.

Wat een goede primer bij mij moet doen:

 • mijn huid wat gladder maken (zodat het gladder aanvoelt)
 • zorgen voor een ‘schoon canvas’ waar mijn make-up op aangebracht kan worden
 • zorgen dat mijn foundation een heel stuk langer blijft zitten

En verder wil ik graag dat het niet al te siliconen-achtig aanvoelt, dat vind ik niet prettig, en ook moet het het aanbrengen van mijn foundation niet moeilijker maken.

Mister Smooth van Givenchy belooft een hele hoop van dit soort dingen! Mister Smooth is een gladmakende basis die je alleen kan gebruiken voor een wat gladdere huid, maar ook juist onder je make-up zodat het geheel langer blijft zitten.

Mister Smooth is een witte creme, die transparant wordt wanneer hij in aanraking komt met de huid, en haar een satijnen glans geeft. Het is geschikt voor alle huidypes, verfijnt lijntjes en porien en laat schaduwen, roodheid en vlekjes verdwijnen. Zo is de huid klaar om make-up op aan te brengen, als een soort glad canvas.

Mister Smooth bevat ‘heldere partikels’ die als microscopische spiegels werken. Huidprobleempjes verdwijnen omdat ze worden gladgestreken door het licht, het maakt de huid stralender. Het bevat hydraterende bestanddelen die de huid zacht maken. De huid wordt gehydrateerd. Ook bevat het pigmenten met ‘vloeipapiereffect’ die teveel talg absorberen waardoor je mooie gladde huid langer glad, mat en zuiver blijft.

Er zitten natuurlijk siliconen in deze basis, maar ze zijn niet het hoofdbestanddeel en dat vind ik wel prettig. Primers die heel erg dat ‘siliconen gevoel’ hebben vind ik niet fijn, en Mister Smooth heeft dat ook niet zo extreem. Je voelt de siliconen wel, maar het zijn geen pure siliconen die je op je huid smeert, en dat voel je.

Mister Smooth zit in een platte tube, ik vind het er mooi uit zien! Het is ook een praktische én hygiënische verpakking.

De primer is wit van kleur, maar wordt transparant zodra je hem uitsmeert. Er zitten geen glittertjes of glansjes in, en je ziet het niet zitten als je het hebt uitgesmeert. Je kan het op de foto niet zo goed zien (ik kon er sowieso geen voor- en na foto’s van maken omdat je het effect niet goed kan vastleggen) maar mijn huid wordt er echt gladder van. Als ik het op mijn gezicht aanbreng voor ik mijn make-up doe, voel ik het gladder worden. Poriën verdwijnen omdat ze worden opgevuld, dat gebeurt ook bij fijne lijntjes of ruwe plekjes. Mister Smooth is echt een laagje op je gezicht die alles wat gladder en mooier maakt, zodat de make-up die je er na aanbrengt nog veel mooier zit en langer blijft zitten. Het geeft trouwens geen vettig of plakkerig effect, eigenlijk zie je het gewoon helemaal niet zitten.

Mister Smooth gebruik ik nu al een poos (in combinatie met andere primers, ik probeer natuurlijk van alles uit) en ik vind hem onwijs goed in gebruik. Vooral omdat ik echt meteen merk dat ‘ie mijn gezicht totaal glad maakt, en ik merk dat ook echt bij het aanbrengen van mijn make-up. Mijn foundationkwast glijdt over mijn huid en alles ziet er mooier uit. En: het blijft echt veel langer zitten. Met Mister Smooth houdt mijn gezichtsmake-up het gerust een hele dag uit. Ideaal. Ik ben echt gek op dit spul! Volgens mij een heel goede aanvulling op de make-up lijn die Givenchy al heeft.

Mister Smooth kost €34,50.

Pluspunten

 • Verkrijgbaarheid: bij de parfumerie te koop
 • Zit in een praktische en hygiënische verpakking
 • Maakt mijn huid mooi glad en zacht
 • Is niet op basis van siliconen (maar ze zitten er wel in), en geeft ook niet dat super siliconen gevoel (waar ik niet van houd)
 • Zuinig in gebruik
 • Zorgt er voor dat mijn make-up de hele dag goed blijft zitten
 • Givenchy test niet op dieren

Minpunten

 • €34,50 is niet echt goedkoop

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een heel goede primer en als je daar €34,50 voor over hebt

Skippen als… je je geen primer gebruikt, als je siliconen vermijdt of als je geen €34,50 voor een primer over hebt.

Givenchy Mister Smooth is voor €34,50 bij de parfumerie te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Sephora Color Pop up Store

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.