Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Gewoon geen make-up

‘Geen make-up,’ dat is eigenlijk niet echt een onderwerp voor een beautyblog(ger), maar toch is en blijft het interessant. Want we hebben allemaal wel zo onze dagen dat we om een bepaalde reden geen zin hebben in al die producten.

 

Soms is dat gewoon ‘geen zin’. Geen zin om al die spullen op m’n gezicht te smeren, geen zin om daar mee aan de slag te gaan. Terwijl ik het 9 van de 10 keer juist super vind, een heerlijk ritueel om mijn dag mee te beginnen. Soms ben ik een dag thuis, en hang ik lekker in mijn joggingbroek, blog ik wat, kijk ik wat films. Dat is meestal een zondag. Dan draag ik ook geen make-up. Of van die dagen waarop ik weet dat ik ga huilen. Dat komt natuurlijk – gelukkig – niet zo vaak voor. Maar als ik een begrafenis heb, of een dramadag (soms weet je dat vooraf, right).

Vroeger, een paar jaar geleden, vertikte ik het om zonder make-up de deur uit te gaan. Ik deed het nooit, letterlijk. Ik ging niet eens even boodschappen doen of met de hond lopen zonder dat ik een full face make-up droeg. Dus echt foundation, poeder, blush, concealer, oogschaduw, eyeliner, mascara, de hele reutemeteut. Nu doe ik dat gerust. Soms doe ik dan wel snel wat mascara op, maar meestal ga ik gewoon en bedenk ik pas dat ik geen make-up op heb als ik op de fiets zit.

Maar als ik ergens heen ga, een afspraak, naar vriendinnen, naar kantoor, een dag winkelen, dan maak ik me wel op. En als ik dan echt geen zin heb, dan doe ik gewoon een beetje concealer en wat mascara, om er toch wat frisser uit te zien.

Trouwens, als je zo’n dag hebt, zorg er dan wel voor dat je er fris en verzorgd uit ziet. Reinig je huid, verzorg het! Dat kost nog geen minuutje. Je kan er juist zonder make-up zo lekker natuurlijk en fris uit zien. Soms – heel soms, als ik een ‘gekkenhuis’-week heb qua drukte – ga ik wel eens zonder make-up naar kantoor. Soms vraagt iemand ‘er is iets anders aan je…’ (er werken bijna alleen maar mannen, die zien niet dat je geen make-up op hebt, ze zien alleen dat er ‘iets anders’ is). En geloof me, het gaat er niet om hoeveel en of je make-up draagt. Niemand zal raar, anders of onaardig tegen je doen. Het gaat om jou als persoon, en niet om je make-up (al is het natuurlijk wel superleuk om mee te spelen, dat moet ik er wel bij zeggen als beautyblogger, haha!).

Vertel. Heb jij wel eens dagen dat je geen make-up draagt? Draag je misschien gewoon nooit make-up? Waarom? Ik ben zo benieuwd!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.