Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • oud & nieuw
 • voornemens
Een MissLipgloss artikel

Gelukkig nieuwjaar! Mijn (beauty)voornemens

Weeeeeeheeeee! Het is 2012! Een heel nieuw jaar waarin ik jou en je familie heel veel geluk, liefde, gezondheid, plezier en fijne momenten toewens. Ik heb wel wat goede (beauty)voornemens voor komend jaar (natuurlijk! Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment om eens kritisch naar jezelf te kijken). Ik ben ook benieuwd naar de jouwe!

 

Ik heb natuurlijk beautyvoornemens, maar ook voornemens die meer over mezelf gaan. Eerst mijn beautyvoornemens:

 • Mijn stash meer opgeruimd houden en eerder dingen weggeven. Ik werd afgelopen jaar regelmatig gek van al die spullen die in de weg stonden. Dus: vaker vriendinnen en familie blij maken met beautystuff 🙂

 • Mijn beautydeel van mijn kantoor netjes houden. Als ik foto’s heb gemaakt of producten heb getest, ligt er altijd make-up everywhere. Dat werkt niet fijn, en daarnaast is het ook mijn woonkamer, dus meteen rommelig.
 • Nooit meer mijn make-up laten zitten als ik ga slapen. Héél soms vergeet ik het nog wel eens, een keer in de maand of zo. Niet meer doen!
 • Elke dag even een luchtje scheppen. Soms heb ik van die dagen dat ik de hele dag thuis aan het werk ben en dan voel ik me ’s avonds vaak een beetje duf. Dus: ’s middags even een blokje om (of gewoon eventjes de stad in) voor wat nodige frisse lucht.
 • Meer groente en fruit in huis halen voor vitamines (dat is ook beauty!).

Dan mijn ‘persoonlijke’ goede voornemens/plannen voor 2012:

 • Een werkschema maken en bijhouden om de combinatie van shop/blog/CosmoGIRL in evenwicht te houden en behapbaar te maken. Maandag: shop-dag. Woensdag, zaterdag en zondag: blogdag. Donderdag: halve CosmoGIRL dag. Zoiets. Op die manier heb ik meer structuur voor mezelf en dat werkt fijner en schept helderheid. ‘Losjes’ werken ging voor mij altijd heel goed, dus ik deed alles op het moment dat het uitkwam. Nu ik meerdere taken heb is dat iets te chaotisch.
 • Me 1000% inzetten voor MissLipgloss. Mijn blog is het aller-, aller-, allerbelangrijkste (daar is alles ooit mee begonnen en vind ik het leukste om te doen) en daar wil ik me op blijven focussen, in combinatie met de shop.
 • Vaker ‘nee‘ zeggen. Dat vind ik nog steeds lastig. Helaas kan ik mezelf niet opsplitsen, en dus kan ik niet alles doen wat ik zou willen doen. Maar dat is niet anders (tot ik ooit mensen kan gaan aannemen die me kunnen helpen, gelukkig heb ik nu wel hulp van de lieve Jacky!). Ik kan niet bij elk event zijn, ik kan niet elk mailtje met beautyvragen beantwoorden, en ik kan ook niet iedereen helpen. Dat is jammer, maar ik ga in 2012 vaker nee zeggen en focussen op wat ik echt belangrijk vind.
 • Mijn gevoel blijven volgen. Ik volg bij (bijna) alles wat ik doe mijn gevoel, en elke keer als ik dat per ongeluk niet doe, gaat het mis. Dus in 2012 wil ik mijn gevoel nog beter gaan volgen.
 • Er tussenuit gaan. Dit heb ik in 2011 ook gedaan en vind ik zo heerlijk om te doen. Het maakt me blij en het geeft me ook rust. Ik ga dit jaar weer naar New York, dus de eerste stap is al gezet! En in combinatie hiermee: rust pakken en daar bewust van genieten. Soms blijf ik maar doorgaan, ten koste van mezelf. Dat gaat niet meer gebeuren in 2012!

Oud & nieuw is voor veel mensen hét moment om terug te blikken en goede voornemens te maken, maar eigenlijk kan je dat natuurlijk op elk moment van het jaar doen. Bijvoorbeeld aan het eind van elke maand. Gewoon even bewust nadenken over wat je nu eigenlijk wilt. Je kan dan ook je goede voornemens lijstje van oud & nieuw er bij pakken en kijken hoe het daarmee gaat.

Ik hoor mensen vaak zeggen ‘Het is maar één keer per jaar oud & nieuw!’. Ja. Maar het is ook maar één keer per jaar 24 januari. Of 18 juli. Elke dag, elk moment is er maar één keer. En our time is limited, dus geniet er van en maak er van wat je er maar van kan maken. Op elke dag in 2012 🙂

Wat zijn jouw goede voornemens? Op beautygebied, maar ook persoonlijk? Deel ze bij de comments 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.