Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Gelnagellak na twee maanden: wat vind ik er van? + tips

0000Een mega trend is het: gelnagellak voor thuis. Je hebt al meerdere reviews voorbij zien komen hier op MissLipgloss.nl en na twee maanden gebruiken wil ik een breakdown maken van wat ik er nu van vind en wat het doet met je nagels. En: tips voor het aanbrengen en verwijderen.

 

De merken met gelnagellak

Ik heb inmiddels een aantal merken gelnagellak gebruikt en ik heb basissets van Sensationail en Alessandro StripLac.

Bekijk hier de video met de Sensationail review:

Bekijk hier de video met de Alessandro StripLac review:

Deze twee merken zijn niet de enige met gelnagellak voor thuisgebruik. Bij Douglas kan je bijvoorbeeld Kiss kopen, ik heb daar zelf een flesje van in Amerika gekocht. Er zijn ook veel webshops met wat meer budget gelnagellak kleurtjes. Je kan praktisch alle merken en soorten gelnagellak gebruiken met de LED-lamp die je bij een basisset koopt, let alleen wel op dat je gelnagellak koopt voor gebruik met een LED-lamp. Sommige lakken zijn namelijk alleen voor gebruik met een UV-lamp.

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.18.14

Sensationail (Fuzzy Navel)

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.18.59

Kiss Color Gel (Sweet)

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.17.22

Alessandro StripLac (Secret Red)

Mijn favoriete merk met basisproducten is Alessandro StripLac, mijn favoriete merk met kleuren is Sensationail, omdat deze lekker dun lakken. Maar je kan dus alles door elkaar gebruiken als je dat wilt.

 

Wat ik vaak doe: alleen de topcoat

 Als ik geen zin heb in de kleurtjes gelnagellak die ik heb, of als ik gewoon ‘naturel’ nagels wil, dan gebruik ik regelmatig alleen twee laagjes van de top- en basecoat. Ik gebruik die van Alessandro, maar een ander merk kan natuurlijk ook.

 Ik doe dan alle stappen, behalve de kleur. Dit gaat een stuk sneller en het resultaat is mooie, glanzende, sterke nagels zonder een kleurtje. Dit kan je zo laten, maar je kan er natuurlijk ook een gewoon kleurtje nagellak overheen doen. Dit blijft ontzettend lang zitten (het gaat niet chippen en slijten)!

 

Beschadigde nagels?

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.16.49

 De vraag die ik veel krijg is of je nagels er nou door beschadigen of niet. Dat ligt compleet aan hoe jij de gelnagellak gebruikt en van je nagels afhaalt. De truc is, wat mij betreft:

 

–       niet je nagels buffen voor of na aanbrengen van de gelnagellak, hiermee maak je je nagels namelijk dunner en dus kwetsbaarder

–       niet aan de gelnagellak trekken als je merkt dat het niet meegeeft. Ik verwijder mijn gelnagellak wel op deze manier (omdat ik Alessandro StripLac gebruik), maar als je merkt dat je stukken nagel meetrekt, NIET doen! Soak gewoon goed lang in de aceton, dan kan je de gelnagellak makkelijk verwijderen zonder je nagels te beschadigen

 Wat ik zelf ervaar, is dat de gelnagellak mijn nagels mooier maakt. Ze hebben meer kans om door te groeien doordat er zo’n sterk laagje op mijn nagels zit, en als ik de gelnagellak er af haal, zien mijn nagels er nog prima uit.

 In het begin ging ik wel mijn nagels buffen voor en na gebruik waardoor ze heel dun werden, dit doe ik nu niet meer en ik merk dat mijn nagels nu totaal niet lijden onder het gebruik van gelnagellak.

 

 

Gelnagellak tips

P1150386-595x405

 Ik heb inmiddels al heel vaak gelnagellak aangebracht en verwijderd en inmiddels weet ik goed wat wel en niet werkt. Mijn gelnagellak tips:

 

–       Ga je nagels niet buffen voor of na gebruik, ze worden hier alleen maar dunner van

–       Je hebt niet per se een gel cleanser nodig, je kan gewoon pure alcohol gebruiken (is goedkoop verkrijgbaar bij de drogist)

–       Werk met laagjes die je zo dun mogelijk aanbrengt

–       Lak altijd enkele millimeters van je nagelriemen af en zorg dat de gelnagellak je huid niet raakt, als het op die manier uithardt raakt je lak veel sneller los

–       Als je merkt dat de gelnagellak een beetje naar de zijkanten ‘zakt’ na het lakken, doe ze dan individueel meteen na het lakken even 10 seconden onder de LED-lamp, dan hardt het al iets uit

–       Gebruik alleen twee laagjes top- en basecoat voor een verzorgde look en sterkere nagels

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.17.44

–       Zin in een ander kleurtje? Lak je gewone nagellak over je gelnagellak heen! Verwijderen gaat met een remover zonder aceton

–       Geef je nagels een week rust tussen gelnagellak sessies door en verzorg ze lekker met oliën, boters en hydraterende lakken

–       Trek de gelnagellak er niet af als je merkt dat het niet meegeeft, zo beschadig je je nagel

–       Verwijderen doe ik door mijn nagel langzaam onder de gelnagellak te schuiven en zo de lak van mijn nagel los te duwen, dit gaat bij mij erg makkelijk en ik beschadig mijn nagels er niet mee

–       Bewaar je gelnagellak op een donkere koele plek (maar niet in de koelkast), de lak is gevoelig voor licht en zet de lak ook ver weg van je LED-lamp als je hem gebruikt (deze tip kreeg ik van bezoeksters, zelf niet eerder aan gedacht, maar best logisch!)

Als je op deze manier lakt en verwijdert, blijven je nagels in goede conditie en kan je de gelnagellak prima zo’n tien dagen dragen. Elke keer draag ik mijn gelnagellak minimaal een week en maximaal tien dagen en dat gaat altijd helemaal prima.

 

Mijn gelnagellak conclusie

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.15.48

 IK BEN VERLIEFD OP GELNAGELLAK! Echt, ik ben er dol op. Wat een uitvinding en wat geweldig dat we dit nu gewoon thuis kunnen doen. Ik vind het er ontzettend mooi en verzorgd uitzien en als je er even aandacht aan besteed, hoef je tien dagen lang niet om te kijken naar je nagels; ze zien er altijd netjes gelakt en verzorgd uit.

Als je een ander kleurtje wilt, lak je er met een gewone nagellak over heen en dat blijft net zo lang zitten tot je het er zelf weer afhaalt.

Ik vind het een geweldige uitvinding en vind het echt te gek. Nu heb ik altijd verzorgde nagels die er vers gelakt uitzien. Je handen zijn echt je visitekaartje en nu kost het nauwelijks moeite meer om ze altijd in topconditie te hebben. Ik ben er helemaal verzot op!

Ik weet zeker dat steeds meer (goedkope) merken ook gaan komen met gelnagellak, het is zo’n trend, het kan niet anders dan dat daar door allerlei merken op ingespeeld wordt. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte!

Inmiddels heb ik mijn Essence set in huis en die ben ik aan het testen. Zodra ik daar een mening over heb gevormd ben je de eerste die het hier leest! 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.