3 september 2013 door Cynthia Schultz 164 reacties
Een MissLipgloss artikel

Gelnagellak na twee maanden: wat vind ik er van? + tips

0000Een mega trend is het: gelnagellak voor thuis. Je hebt al meerdere reviews voorbij zien komen hier op MissLipgloss.nl en na twee maanden gebruiken wil ik een breakdown maken van wat ik er nu van vind en wat het doet met je nagels. En: tips voor het aanbrengen en verwijderen.

 

De merken met gelnagellak

Ik heb inmiddels een aantal merken gelnagellak gebruikt en ik heb basissets van Sensationail en Alessandro StripLac.

Bekijk hier de video met de Sensationail review:

Bekijk hier de video met de Alessandro StripLac review:

Deze twee merken zijn niet de enige met gelnagellak voor thuisgebruik. Bij Douglas kan je bijvoorbeeld Kiss kopen, ik heb daar zelf een flesje van in Amerika gekocht. Er zijn ook veel webshops met wat meer budget gelnagellak kleurtjes. Je kan praktisch alle merken en soorten gelnagellak gebruiken met de LED-lamp die je bij een basisset koopt, let alleen wel op dat je gelnagellak koopt voor gebruik met een LED-lamp. Sommige lakken zijn namelijk alleen voor gebruik met een UV-lamp.

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.18.14

Sensationail (Fuzzy Navel)

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.18.59

Kiss Color Gel (Sweet)

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.17.22

Alessandro StripLac (Secret Red)

Mijn favoriete merk met basisproducten is Alessandro StripLac, mijn favoriete merk met kleuren is Sensationail, omdat deze lekker dun lakken. Maar je kan dus alles door elkaar gebruiken als je dat wilt.

 

Wat ik vaak doe: alleen de topcoat

 Als ik geen zin heb in de kleurtjes gelnagellak die ik heb, of als ik gewoon ‘naturel’ nagels wil, dan gebruik ik regelmatig alleen twee laagjes van de top- en basecoat. Ik gebruik die van Alessandro, maar een ander merk kan natuurlijk ook.

 Ik doe dan alle stappen, behalve de kleur. Dit gaat een stuk sneller en het resultaat is mooie, glanzende, sterke nagels zonder een kleurtje. Dit kan je zo laten, maar je kan er natuurlijk ook een gewoon kleurtje nagellak overheen doen. Dit blijft ontzettend lang zitten (het gaat niet chippen en slijten)!

 

Beschadigde nagels?

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.16.49

 De vraag die ik veel krijg is of je nagels er nou door beschadigen of niet. Dat ligt compleet aan hoe jij de gelnagellak gebruikt en van je nagels afhaalt. De truc is, wat mij betreft:

 

–       niet je nagels buffen voor of na aanbrengen van de gelnagellak, hiermee maak je je nagels namelijk dunner en dus kwetsbaarder

–       niet aan de gelnagellak trekken als je merkt dat het niet meegeeft. Ik verwijder mijn gelnagellak wel op deze manier (omdat ik Alessandro StripLac gebruik), maar als je merkt dat je stukken nagel meetrekt, NIET doen! Soak gewoon goed lang in de aceton, dan kan je de gelnagellak makkelijk verwijderen zonder je nagels te beschadigen

 Wat ik zelf ervaar, is dat de gelnagellak mijn nagels mooier maakt. Ze hebben meer kans om door te groeien doordat er zo’n sterk laagje op mijn nagels zit, en als ik de gelnagellak er af haal, zien mijn nagels er nog prima uit.

 In het begin ging ik wel mijn nagels buffen voor en na gebruik waardoor ze heel dun werden, dit doe ik nu niet meer en ik merk dat mijn nagels nu totaal niet lijden onder het gebruik van gelnagellak.

 

 

Gelnagellak tips

P1150386-595x405

 Ik heb inmiddels al heel vaak gelnagellak aangebracht en verwijderd en inmiddels weet ik goed wat wel en niet werkt. Mijn gelnagellak tips:

 

–       Ga je nagels niet buffen voor of na gebruik, ze worden hier alleen maar dunner van

–       Je hebt niet per se een gel cleanser nodig, je kan gewoon pure alcohol gebruiken (is goedkoop verkrijgbaar bij de drogist)

–       Werk met laagjes die je zo dun mogelijk aanbrengt

–       Lak altijd enkele millimeters van je nagelriemen af en zorg dat de gelnagellak je huid niet raakt, als het op die manier uithardt raakt je lak veel sneller los

–       Als je merkt dat de gelnagellak een beetje naar de zijkanten ‘zakt’ na het lakken, doe ze dan individueel meteen na het lakken even 10 seconden onder de LED-lamp, dan hardt het al iets uit

–       Gebruik alleen twee laagjes top- en basecoat voor een verzorgde look en sterkere nagels

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.17.44

–       Zin in een ander kleurtje? Lak je gewone nagellak over je gelnagellak heen! Verwijderen gaat met een remover zonder aceton

–       Geef je nagels een week rust tussen gelnagellak sessies door en verzorg ze lekker met oliën, boters en hydraterende lakken

–       Trek de gelnagellak er niet af als je merkt dat het niet meegeeft, zo beschadig je je nagel

–       Verwijderen doe ik door mijn nagel langzaam onder de gelnagellak te schuiven en zo de lak van mijn nagel los te duwen, dit gaat bij mij erg makkelijk en ik beschadig mijn nagels er niet mee

–       Bewaar je gelnagellak op een donkere koele plek (maar niet in de koelkast), de lak is gevoelig voor licht en zet de lak ook ver weg van je LED-lamp als je hem gebruikt (deze tip kreeg ik van bezoeksters, zelf niet eerder aan gedacht, maar best logisch!)

Als je op deze manier lakt en verwijdert, blijven je nagels in goede conditie en kan je de gelnagellak prima zo’n tien dagen dragen. Elke keer draag ik mijn gelnagellak minimaal een week en maximaal tien dagen en dat gaat altijd helemaal prima.

 

Mijn gelnagellak conclusie

Schermafbeelding 2013-08-11 om 17.15.48

 IK BEN VERLIEFD OP GELNAGELLAK! Echt, ik ben er dol op. Wat een uitvinding en wat geweldig dat we dit nu gewoon thuis kunnen doen. Ik vind het er ontzettend mooi en verzorgd uitzien en als je er even aandacht aan besteed, hoef je tien dagen lang niet om te kijken naar je nagels; ze zien er altijd netjes gelakt en verzorgd uit.

Als je een ander kleurtje wilt, lak je er met een gewone nagellak over heen en dat blijft net zo lang zitten tot je het er zelf weer afhaalt.

Ik vind het een geweldige uitvinding en vind het echt te gek. Nu heb ik altijd verzorgde nagels die er vers gelakt uitzien. Je handen zijn echt je visitekaartje en nu kost het nauwelijks moeite meer om ze altijd in topconditie te hebben. Ik ben er helemaal verzot op!

Ik weet zeker dat steeds meer (goedkope) merken ook gaan komen met gelnagellak, het is zo’n trend, het kan niet anders dan dat daar door allerlei merken op ingespeeld wordt. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte!

Inmiddels heb ik mijn Essence set in huis en die ben ik aan het testen. Zodra ik daar een mening over heb gevormd ben je de eerste die het hier leest! 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

164 reacties
 1. Sam

  Hey
  Ik heb vandaag de starters set van sensationnails maar als ik het dus goed begrijp kan ik het combineren met producten van andere merken?? Want zou graag willen uitbreiden maar dat hoeft dus niet perse met sensationnails producten?

 2. Liliana

  Haal Cynthia,
  Ik heb een vraagje,
  Mijn nagels met gelnagellak gedaan.
  Onder de lamp en zijn droog maar ze plakken. Wat kan ik hier aan doen?

  • Naomi

   Afhankelijk van het merk gel nagellak dat je gebruikt, blijft er idd een plakkend laagje opzitten. Die kan je verwijderen met een cleanser van bijv oa: Sensationail, te koop bij Etos. Of.. zelf gebruik ik “no wipe” topcoat. Dan heb je geen last van dat plakkende laagje/ sticky layer. Veel succes! Groetjes!

  • Beautilina.nl

   Doekje met alcohol werkt ook. Meestal gebruiken we minimaal 70%.

 3. Clarie

  Hoi mijn nagels zijn gedaan met behulp van zo.n lamp nu wil ik thuis de lak eraf halen maar met remover gaat het niet zowel met of zonder aceton wat nu groetjes

 4. Desiree

  Hi Cynthia,
  Leuk om je ervaring te lezen. Ik heb zelf ook de Allesandro Striplac en op zich bevalt het wel, maar ik baal heel erg van de cleaningpads die zo snel uitgedroogd zijn, en ook nogal pluizerig… Hoe goed ik het doosje ook dicht doe, ook tussendoor, ze drogen uit!
  Ik ben op zoek naar een alternatief voor deze pads, want ik ga ‘failliet’ aan deze van Striplac…
  Heb jij een goed tip?

  • Natascha

   Je kan gewoon een flesje alcohol halen bij de drogist van 70%. Werkt perfect 🙂

 5. Elke1

  wat een ontzettend goede tip om gelnagels te lakken met gewone lak. Op deze manier zie je bij mij ook de uitgroei minder. Ik ben echt gek op gel-nagels! 🙂

 6. Chantal

  Ik ben ook helemaal verkocht , heb het via het filmpje allemaal aan gebracht heel handig was alleen jammer is ben rechts handig en me rechter hand heeft dus bij het uit einde van me nagel niet goed gepakt er niet helemaal goed om heen gedaan beetje jammer maar volgende x beter .
  Maar wat ik wou vragen ik wou er graag een kleurtje over heen doen moet je dan gewoon de kleur er over heen doen en dan nog base coat er over heen of dat niet ..,,

 7. miss_i

  hoi!
  ik heb zelf deze week ook sensationail aangeschaft,
  het leek me zo handig!
  alleen had ik binnen een halve dag al 1 chip en nu na 2/3 dagen zijn al een stuk of 4 nagels afgebladderd. ook kan ik bij de gechipte nagels gewoon alles eraf trekken terwijl daar normaalgesproken aceton/alcohol voor nodig.

  weet iemand wat ik verkeerd doe??

 8. Evi

  En wat is dan echt het voordeel in vergelijking met gewone nagellak?
  Gewone nagellak blijft meestal ook wel 6 dagen zitten bij mij, dus het enige voordeel lijkt me dat het wat langer blijft zitten?
  Een vriendin van mij heeft dit nl. geleerd om te doen en het ziet er wel mooi uit, ze vroeg nu aan mij of ik het ook wil laten doen door haar..

 9. Bo

  ik ben helemaal overtuigd! mn pakketje is onderweg!
  en met die korting op bol.com, heb ik het direct besteld! :blush:

 10. Daniëlle

  Ik vind het echt helemaal niks.. vooral het aceton voor het verwijderen niet.
  Ik draag m’n nagellak toch maar 2 dagen :’)

 11. Gisele

  Ik heb net de set van Alessandro StripLac besteld op Topdrogist.nl. Ik kan niet wachten tot ik ermee aan de slag kan!

 12. Lina

  Vind het echt leuk dat merken het zo maken dat je het makkelijk thuis kan doen ! Alleen de tijd er voor nemen houd mij tegen !!

 13. Lola

  Ik heb net de set van essence gekocht, en ik ben zo tevreden! Ben in totaal 42 euro kwijt. Ik ben tevreden love it, heb in korte tijd mijn nagels gedaan, die van mijn moeder en zus! Love them!

 14. Zara

  Ik vraag me af , als je gewone nagellak boven je gelnagellak aanbrengt , blijft de gewone nagellak dan ook 2 weken zoals de gellak ? Of heeft die dan de zelfde houdbaarheid zoals gewone nagellak op je eigen nagels ?

 15. beautybyjuly

  Het glimt ook zo mooi vind ik, handige tips ga er toch eens naar kijken..

 16. Charlotte

  Dit lijkt me zo tof en appart.
  Ik ben hier echt benieuwd naar.
  Overal ziet het er zo mooi uit
  Ik ben ook benieuwd naar die van Essence.

 17. Chantal

  Heel erg leukk!!
  Maar wat is gelnagellak nou precies??

 18. Diana

  een gekke vraag, kun je nagelbijten met gellak?
  ik moet ECHT van mijn nagelbijtprobleem afkomen 🙁

  • Anne

   Het is iets lastiger om te bijten, maar je nagels worden niet zo sterk als met gel of acryl. Dat helpt wel echt goed tegen het nagelbijten! 😆

 19. Mynthia

  Bedankt voor de fijne en duidelijke review Cynthia! 😀
  Ik zat namelijk nog wat te twijvelen wat ik nou moest doen, wil graag de Sensationails, maar ben ook benieuwd naar je review van Essence! hihi

 20. Lisanne

  Super leuk enthousiast artikel! Ik ben benieuwd welke merken er nog meer met gelnagellak komen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ik word wel steeds nieuwsgieriger! Ik like het artikel even op bloglovin’, zo kan ik het makkelijk terug vinden mocht ik ooit een set voor gelnagels aanschaffen. Hele handige tips!

 21. Kelly

  Ik heb zelf Sensationail en ben er ontzettend blij mee. Heel erg handig artikel verder!

 22. Mirella

  Is dit makkelijker lakken als gewone nagellak? Ik ben niet zo handig met nagels lakken.
  Het zal me wel besparen op mijn nagelstyliste, dat kost me iedere maand 30 euro.

 23. Mariemarie

  Ik gebruik OPI gelcolor. Deze kan zowel met UV als LED uitgehard worden. Ik weet niet of het voor andere merken geld, maar lak niet in de zon. Ik ben eens dicht bij een raam gaan zitten (extra licht) en de zon scheen op mijn borsteltje (door de ruit heen) en op een fractie van een seconde begon alles uit te harden :s Heel de borstel stond ineens krom… Als voorbereidende stap gebruik ik isopropanol (de producten die ik wou bestonden voor 99 % uit dit). Isopropanol is verkrijgbaar bij de apotheek (België, voor Nederland weet ik het niet).

 24. Marloes

  Ik heb vanmorgen de Sensation starter kit besteld via bol.com. Ik ben zo benieuwd en ook een beetje zenuwachtig! ! Oehh.

 25. A

  Ik was echt fan van gelnagellak totdat ik het ging verwijderen. Het zat na een kwartier soaken nog steeds muurvast en heb het er eerst af moeten vijlen en daarna de resten eraf moeten pulken. En nog steeds zaten er resten op die ik er vanaf heb moeten laten groeien. Mijn nagels waren gespleten en superdun. Nu zonder primer en met gewone nagellak zonder topcoat gaat het iets beter, maar mijn nagels zijn inmiddels zo zwak dat ze gewoon splijten onder de gelnagellak! Dus voor zolang het duurt is het leuk, maar ik vind wel dat de nadelen voor mensen met zwakke nagels zeker niet opwegen tegen de voordelen van gelnagellak.

 26. Nynke

  Ik heb ook gelnagellak geprobeerd maar voor mij eens maar nooit weer. Mijn nagels zijn er verschrikkelijk slecht onder vandaan gekomen (bij een salon laten doen) Ze waren kurk droog, beschermlaag leek eraf te zijn en ze spleten helemaal. Het heeft toch wel 3 maand geduurt voor ze weer op een beetje normaal waren.

 27. Lisa

  Ik ben ontzettend benieuwd naar de Essence set! Kan niet wachten op je review:)

 28. Kimberly

  Een vriendin van mij heeft gister mijn nagels met sensationails gedaan en ik ben ook om! Ik wil het nu ook haha! Ben benieuwd wat je van die van Essence vind!

 29. Stèphanie

  Die van Essence wilde ik ook, alleen alles was al uitverkocht bij ons filiaal.
  Ik ben zelf nog steeds aan het experimenteren met gellak. Bij niet iedere lak wordt aangegeven of het speciaal voor UV of Led is of juist voor beide. Beetje apart allemaal.
  Nog een tip; Seal/Wrap de tip altijd want door het harden krimpt de lak waardoor er een randje bij je tip bloot kan liggen als je dat niet doet.
  Goede review trouwens. Erg duidelijk!

  • Lotte

   Essence is jammer genoeg overal steeds uitverkocht 🙁 mocht je hem nog niet hebben kunnen bemachtigen, raad ik anders aan om toch sensationail te kopen op bol.com nu 20% korting dus ivp 70 nog maar 55.. dat is nu maar 10€ meer als dat je alles moet kopen bij essence 🙂

  • concetta

   Hoelang is zo’n actie bij bol.com? Dat scheelt echt enorm! =o

 30. Loridana

  Als het goed is kan je de nagellakjes het beste in de koelkast bewaren omdat daardoor de reactie vertraagd. Maar als je het vaak gebruikt dan is dat niet eens nodig.
  En ik gebruik voor het verwijderen van de gellak de gel polish removal tool. Veel fijner dan met je eigen nagel die gel eraf te halen!
  Mijn favoriete kleur is sugar plum, zo’n mooie bordeaurood/paarse kleur
  En gewoon de basecoat voor een natuurlijk effect!

 31. Soesja

  Ah, leuk om te horen dat je er zo enthousiast over bent! Het klinkt ook wel echt héél erg fijn. Ik wil dit ook nog een keer proberen!

 32. Kirsty

  Gellnagellak lijkt mij ook echt superfijn! Ik ben benieuwd of de set van Essence fijn werkt!

 33. rosalie

  Ik ben benieuwd wat je van die van Essence vindt!

 34. Tessa

  Ik gebruik wel gewoon alle producten onder mijn uv lamp (dus ook sensationails), dus neem aan dat met een led lamp ook alles kan! Je moet alleen de verschillende droogtijden respecteren, ledlamp gaat sneller

  • Wennepen

   Dat dacht ik ook. Maar er zit wel verschil in hoor. Alles kan onder de UV maar niet alle lakjes onder de Led. Goed de verpakking lezen. Maar wat er nu op de markt uit komt kan bijna allemaal wel onder de Led.

 35. Isabel

  Handig! Heel fijn om de tips nog eens te kunnen doorlezen als ik ooit gelnagels neem 😉

 36. Bianca

  Ik heb de Sensationail Starter Kit, heb hem nu 1 keer gebruikt. Helaas was er binnen een week 3 nagels met een stukje van de bovenkant op. Heb jij dit ook? Misschien komt het ook wel door mij. Ik zal ze deze week weer eens lakken, kijken hoelang die dan blijft zitten.

 37. Robin

  Handige tips!
  Ik heb zelf een maandje nu die van Essence en vind die prima. Ik heb geen sensationails ofzo, dus kan niet vergelijken. Maar toch 😉

 38. Annemieke

  Leuk geschreven! Ik heb net de starterkit met extra kleurtje van Sensationails besteld bij bol.com, TIP daar zijn alle producten van Sensationails nu met 25% korting te bestellen!! Ik kan niet wachten om het morgen te gaan proberen:-)

  • Lieke

   mijn held van de dag!
   meteen paar leuke lakjes gekocht bij bol.com :inlove:

  • Annemieke

   Graag gedaan!:-) ik heb het inmiddels binnen en natuurlijk meteen me nagels een mooi roze kleurtje gegeven, wat een super kit! In een woord: GEWELDIG. Thnx Cynthia voor de tip, dankzij jou ben ik nu verkocht.

 39. Dione

  Wat een fijn en uitgebreid artikel!

 40. Miranda

  Ik heb zelf de producten van Essence. Ik ga denk ik een keer de base coat van Alessandro StripLac kopen, omdat die van Essence vrij snel van mijn nagels gaat.

 41. Hanne

  Hooi! Ik ben zelf héél erg tevreden over Sensationails. Dankzij jouw tip een maand ofzo geleden, had ik me dit ook aangeschaft en het werkt echt goed! Ga ik ook reviewen voor m’n blog. Bedankt Cynthia! xoxo

 42. Silvy

  Ik ben ook echt dol op gelnagellak! Ik heb het aangeschaft omdat het mooi is én omdat het lang blijft zitten én omdat met het dragen van gelnagellak mijn dunne nagels eindelijk eens de kans hebben om te groeien. Geweldig spul! :love:

 43. Tamara S

  Kan je nou eigenlijk niet gewoon basecoat doen en dan normale nagellak en daarover de topcoat?

  • Miss Lipgloss

   Dat zou wel kunnen, maar dan is het wel minder sterk!

 44. Eline

  Ik lees zoveel goede reviews, moet er toch maar eens aan geloven!

 45. Mandy

  Ik heb beide sets! Van sensationail en essence! Essence zit er nu 3 dagen op maar vind ik erg “dik”! Ben wel enorm enthousiast over sensationail! Heeft er zelfs tijdens mijn vakantie 4 weken op gezeten. Wel overheen gelakt met gewone nagellak! Top! Echt het geld waard! Maar ben benieuwd hoe jij het ervaart met de set van essence!

 46. Mieke

  Fijn artikel! Ik heb vrij zwakke nagels, en ik mag tijdens mijn werk geen nagellak op, dus ik twijfel erg over het gebruik van dit soort producten. Jouw tips geven me wel meer vertrouwen in het concept, wie weet ga ik het toch eens proberen in de vakantie!

 47. Kristel

  Nou het ziet er werkelijk geweldig uit. Wat een uitvinding voor mensen die normaal enorm veel geld uitgeven aan het maandelijks naar een styliste gaan zeg. Zalig om het gewoon zelf op je dooie akkertje thuis te kunnen doen.

 48. carmen

  top artikel hier zat ik al een tijdje op te wachten!
  Bedankt Cynthia

 49. Griet

  Bedankt voor de tips! Ik vroeg me al af als je het buffen mocht overslaan, want mijn nagels zijn daar niet echt happy van dus ga ik het de volgende keer ook niet doen!

 50. Esther

  Zou het wel willen proberen maar heb er het geld er niet voor helaas.

 51. Anoeska

  Fijn artikel! Ik ben van plan een Starterkit van Sensationails aan te schaffen, lijkt me een erg goed merk. 🙂

 52. Deborah

  Ik heb zelf de set van Essence aangeschaft, ondanks dat ik een aantal slechte reviews over had gelezen. Ik ben er supertevreden over. Lakt makkelijk en ziet er heel mooi uit. Dat koraalkleurtje van Sensotionails ziet er super uit, daar ga ik naar op zoek!

  • Bertine

   Waar heb je die set van essence vandaan? Is die al overal verkrijgbaar in nederland? Ik heb het nog nergens gezien namelijk!

  • Anne

   Vanaf september in de Kruidvat-filialen met een dubbel schap!

  • Deborah

   Hij lag bij ons vorige week al in het schap, al voor de eigenlijke release. Alleen hadden ze niet de starterssets, wel de lamp en de andere spullen los.

 53. Mariska – Salt & Sugar

  Handig artikel! Ik heb zelf er sterke nagels en vind nagellak op doen niet vervelend, dus zou het zelf toch niet zo snel kopen..

 54. Yvonne

  Ik vind het ook echt mooi staan. Maar ik durf niet zo goed meer nadat ik eens nagels heb laten zetten. Mijn nagels waren helemaal dun en kapot, net vliesjes. Nu ben ik zo blij dat ze weer gewoon zijn! Gelukkig zijn er ook veel normale lakken die een gel-effect geven! Goede tips, thx:)

 55. anna

  Fijn artikel, handige tips! Ik zou t zelf wel eens willen proberen.

 56. Charissa

  Ik vroeg mij af of bij iedereen de topcoat krimpt? Hij trekt terug aan de uiteinde.
  Ik las dat als je gewone basecoat hebt en gewone nagellak en dan de geltopcoat je nagels niet beschadigen en je de topcoat gewoon kan afpellen en dan je gewone nagellak met nagellakremover. Wie ervaring?

  • Eefje

   De geltopcoat kan slecht hechten aan gewone nagellak dus het zal niet heel goed werken. Als je het wilt proberen moet je er in ieder geval voor zorgen dat de gewone nagellak kurkdroog is anders gaat het helemaal opkrullen. Als je de gelproducten op de juiste manier gebruikt zullen ze je eigen nagel niet beschadigen. Wat erg belangrijk is; gebruik zo min mogelijk product! Dus elke keer hele dunne laagjes (dan zakt het ook niet naar de zijkant). En vooral de primer met mate (veeg het kwastje eerst af). Succes!

 57. Charissa

  Ik vroeg mij af of bij iedereen de topcoat krimpt? Hij trekt terug aan de uiteinde.
  Ik las dat als je gewone basecoat hebt en gewone nagellak en dan de geltopcoat je nagels niet beschadigen en je de topcoat gewoon kan afpellen en dan je gewone nagellak met nagellakremover. Wie ervaring?

  • Sandra

   Hallo, je topcoat krimpt inderdaad onder de lamp daarom is t belangrijk dat je over de vrije rand’uiteinde nagel’ de gellak goed sealt. Het kwastje goed over de rand trekt. Liefst de kwast schuin er tegen houden en dan in lamp. De nagel heeft dan een bumper en zal nog betet blijven zitten. Groetjes sandra

 58. Anouk

  Hele fijne conclusie! Leuk om te lezen en heel veel bruikbare tips! Vooral die foto met die knalroze nagels vind ik prachtig!!!

 59. Laura Louise – Fablouise

  Ik wil het zo ontzettend graag, maar helaas zijn mijn nagels er te kort voor. Ik moet eerst stoppen met bijten wil ik ook zulke mooie nagels, en gelnagellak kunnen dragen. Het ziet er namelijk zoo mooi uit!

  • Elke1

   maar ze groeien beter/ sneller wanneer je er gellak op hebt.

  • Iloontje

   Het helpt inderdaad juist heel goed bij nagelbijten (heb zelf 23 jaar gebeten) Door de harde gel-laag zijn je nagels veel steviger en lastiger te bijten (plus zien ze er mooi uit en blijf je er beter van af)

  • Lotte

   Ik heb hem van de week juist gekocht omdat ik nagels bijt! als ik lak op heb vind ik het zonde om te bijten en het is nu ook bijna niet mogelijk doordat ze veel harder en sterker zijn met de lak er op 😀

 60. Daniëlle

  Ik ben er ook echt zoooooo blij mee! Zit er al een week perfect op en sta er elke dag weer van te kijken 😀 Best 70 euro ever spend!

 61. marissa

  Misschien moet ik het toch maar een keer proberen. Ik doe veel met nail art dus dan zit er bijna elke dag wel weer wat anders op mijn nagels!

 62. Caroline

  Misschien een idee om de ‘Collistar nagellak gel effect’ te reviewen? Dit is een sterke lak die lang blijft zitten (helemaal als je hun topcoat van die lijn gebruikt!) en deze lak hoef je niet uit te harden. Een goede tip voor meiden die geen dure lamp willen aanschaffen. Ik gebruik de lakjes al een week of drie.
  Ik heb Sensationails en kleurtje van Kiss, die blijft echt 2 weken zitten, maar de lakjes van Collistar 1week, ook relaxed!

 63. Danielle

  Ik heb de set ook gekocht n.a.v. je eerste revieuw over sensationnails en ik ben er ook echt gek op! Ik heb het nu een paar keer gedaan, en inderdaad je hebt er geen omkijken meer naar voor ongeveer 10 dagen! Ik heb al een aantal kleurtje gekocht en ik wil niet meer zonder!

  Ik vroeg me alleen af, als je je nagels gewoon lakt droogt het dan ook sneller onder die LED lamp?

 64. Camilla

  Wat geweldig! Ik heb het al zo vaak gezien, maar denk dat ik nu toch de stap ga wagen om te investeren hierin!

 65. Robin

  Ik vind het erg mooi en het lijkt me erg fijn helaas wel duur:(

 66. AnnaSophia

  Ik betaal om de 2 weken 35 euro voor mijn ngaels te laten doen. Misschien is dit een veel betere oplossing.

 67. Marjolein

  Maar je kunt dus ook de ledlamp van essence en de starterskit zonder de lamp van bv sensationail doen? Dan ben je geloof ik goedkoper uit

  • Janique

   Dat was ook mijn vraag! En van deze besparing kan ik een heleboel leuke kleurtjes kopen! :inlove:

  • Lieke

   nu bij bol.com heb je aanbieding en dan is het voordeliger om van sensationail te kopen. want bij de starter kit zit er een nagellak bij!

 68. Hasna

  Ik ben heel benieuwd naar de Essence review. :p

 69. Tea

  Handig artikel met je ervaringen en tips, thanks!

 70. Sofie

  Ik ben wel benieuwd naar die van Essence. Als het was is, schaf ik het me zeker aan!

 71. maxime

  zou je dit ook met een tip kunnen gebruiken? die je dan vast plakt aan je nagels en dan met gellak er over heen?

  • samiraa_

   kan je doen, maar zorg dan dat de tip niet te lang is. gelnagellak is niet sterk genoeg, als je de tip te lang laat dan kan ie omplooien en zo ook je nagel beschadigen 🙂

 72. Marloes

  Handige tips! Niet buffen dus.. hmm.. ik ga mijn best doen 😉 heb die vijl erbij gekocht van Essence en buf ze dus wel om de laatste restjes er af te krijgen. Ik ga het proberen!

 73. MySimplySpecial

  Wat een handig artikel! Mijn nagels beschadigen altijd erg snel, dus alleen de blanke lakjes gebruiken om mijn nagels te beschermen lijkt me wel wat!

 74. Aranka

  Superfijn zo’n uitgebreide review. Ik vind de sets erg prijzig en daarom doe ik het nog maar even niet. Ook heb ik echt mijn vraagtekens bij het beschadigen van mijn nagels. Kun je een artikel maken waarin je nu weer je nagels erafhaalt? Ik zou graag het resultaat willen zien nu je weet hoe je het ’t beste kan doen zonder teveel te beschadigen. Ik ben ook benieuwd naar Essence. Veel slechte reviews gelezen maar wie weet dat jij wel weet hoe je er mee om moet gaan?

 75. joell93

  Goede tips! Ik heb net vorige week zelf ook een set van Sensationails gekocht (o.a. naar aanleiding van jouw filmpje) en ik ben er ook ontzéttend blij mee. Het zit nu vier dagen en nog helemaal perfect, en wat glanst het! Ik heb alleen nog één vraag: heb jij ook wel eens een laagje basecoat, 2 lagen gewone nagellak en daarover een laag topcoat gedaan? En zo nee, denk je dan dat dat werkt mits je de lagen kleur goed laat drogen?

  • Ingrid

   Bij mij werkte dat niet…

  • Marloes

   Ik heb het wel eens met mijn eigen set geprobeerd, maar bij die basecoat blijft er een plakkerig laagje op liggen. Daardoor droogde de nagellak niet helemaal goed en werkte het niet.
   Misschien dat het werkt als je een base/topcoat in 1 hebt.

   Dus dan doe je basecoat, plaklaag eraf, gewone nagellak (HEEEEEEL goed laten drogen, aantal uren!) dan topcoat, plaklaagje eraf.

   Heb hier en daar gelezen op internet dat het dan wel werkte. Maar je kan ook gewoon base/topcoat doen en en dan gewoon je nagels lakken. Dan blijft de nagellak al veel en veel langer zitten en kan je eraf halen met nagellak remover zonder aceton. Dan kan je nog eens wisselen.

  • joell93

   Oké, dan ga ik het toch maar niet proberen en gewoon lekker er overheen lakken. Thnx voor jullie reacties meiden!

  • ilona

   Heb je dan niet na het slapen dat een “afdruk” in je lak zit. Ik lak ze (gewone nagellak over min topcoat) gelijk na het eten en kan daarna vanalles doen, maaar na het slapen zijn ze dof en zit de dekens er eigenlijk in. Ik snap het niet en weet ook niet wat ertegen te doen

  • Wennepen

   Bij mij ging dat wel goed goed. Ik heb eigenlijk weinig kleurtjes in UV, maar draag veel me normale nagellak tussen de lagen.

 76. Annamarie

  Handige tips.
  Ik wil de producten van essence gaan aanschaffen dus ben benieuwd naar jouw review daarvan!!

 77. Twinkelbella

  Ziet er heel mooi uit. Echt ideaal om zo thuis te kunnen doen!!

 78. Maaike

  Goed om te weten, handig die uitleg! Bedankt!

 79. Mirthe

  Leuk artikel! Wat doe jij eigenlijk met al het geld dat je krijgt met je shop, geef je iets aan het goede doel?

  • Annika

   Wat een onbeschofte en onnozele vraag… Dat zijn toch haar inkomsten? Daar moet ze van leven, van rond komen! Hoe veel dat is en of daar wat van over blijft weet jij niet en is ook niet onze zaak! En daarbij, Cynthia doneert producten aan Look Good Feel Better, dus op die manier geeft ze sowieso aan een goed doel!

  • Suuz

   Ehm, krijgt? Het is gewoon een winkel. Het zijn dus inkomsten. Evenals de opbrengsten van advertenties. In ruil voor die inkomsten lever je werk. In Cynthia’s geval schrijft ze dus haar blogposts en reviews, test producten, bezoekt persbijeenkomsten, koopt producten in voor haar shop en zal hier en daar opdrachtgevers, stagiaires en werknemers aansturen (en nog meer, maar ik schud t even niet uit mn mouw ;)).

   Welkom in de grotemensen-wereld waarin je werkt voor je geld.

   Sorry voor de sarcastische ondertoon – je bent wellicht nog heel jong – maar ik verbaas me soms over zoveel naïeviteit en slecht lezen. Want Cynthia heeft hier best vaak (en vrij recent) nog over verteld.

  • Lieke

   euhm ze stelde gewoon een normale vraag hoor?

  • Diana

   Ik denk dat ze spaart, winkelt, boodschappen betaalt, huur betaalt, make-upjes koopt, wasmachine ofzo koopt, gas water en licht betaalt, oh internet en telefoon rekening.. etc 🙂 dingen die volwassenen moeten doen 🙂

   Trouwens, cynthia doneert heel veel make-up, daar heeft ze wel eens over verteld 🙂
   Dus maak je over goede doelen maar geen zorgen. Geef jij wat aan een goed doel?
   Ikzelf heb niks te makken maar collecteer 2 x per jaar.

  • Miss Lipgloss

   Ik leef inderdaad van het geld dat ik verdien.

 80. iris

  Ik gebruik bluesky. kost maar onder tien euro en haal ik gewoon op internet. bij nagelgroothandel noordholland

 81. Nora

  Thanks voor de duidelijke uitleg! wil zelf ook graag zoiets!

 82. Beautydagboek

  Fijn om te weten! Ik hou niet zo van de hele gelnagels-hype, maar fijn artikel voor meiden die dit serieus overwegen.

 83. C

  Als het ‘gewoon’ LED en niet UV(LED) is, dan kun je toch ook gewoon lampen van de hema gebruiken ipv die dure lamp die je erbij moet kopen?

 84. Hester

  Het klinkt echt supergoed! Ik heb van mezelf niet zulke sterke nagels dus dit lijkt me eigenlijk echt perfect, dan blijft mijn nagellak éindelijk eens lang zitten… Ben erg benieuwd wat je van die van Essence vindt!

 85. Merin Veronique

  Het is best nog prijzig, maar als je bedenkt wat de nagelstyliste elke keer kost.. Het is ook wel supertof dat het gewoon thuis kan. Handige tips & trucs!

 86. Beautytalk

  Ik gebruik sensationail en mijn nagels zien er toch wel van af.. maar ik gebruik het niet altijd.. enkel bij gelegenheid.. tussendoor laat ik mijn nagels rusten.
  Eefje

 87. nabila

  Handig artikel ben benieuwd naar de Essence.

 88. Lotte

  Fijn dat het voor jou zo goed werkt! Zelf lijkt het me maar niks, haha. Voor mijn nagels vind ik het ook een beetje overbodig, ze groeien van zichzelf al lang en zijn al vrij sterk.

 89. Joyce

  het lijkt me zo’n uitkomst! ik ga die van essence aanschaffen!

 90. femketje

  handige tips! zelf gebruik ik het niet omdat ik van mezelf lange sterke nagels heb, en omdat ik zo’n lange tijd 1 kleur gewoon te saai vind voor mezelf XD

 91. Lindsay

  Tip om je gellak eraf te halen: knip watjes door de helft, doordrenk ze met nagellak remover met aceton. Knip kleine stukjes aluminium folie. Doe de doordrenkte watjes op je nagels en doe daarover heen een stukje aluminium folie over heen en laat dat 10 a 15 op zitten. Na 10 a 15 minuten even op de nagel drukken en er drukkend vanaf trekken. Is het er in 1x vanaf.

  • Iloontje

   Dit werkt bij mij dus niet 🙁 Ik heb eerst anderhalf uur lopen moeilijk doen met al die watjes, aceton en aluminiumfolie en het was er nog steeds niet af te krijgen. De randjes (bij de nagelriem) lieten een héél klein beetje los maar de rest zat nog muurvast! Iemand nog tips voor mij?? 🙁

  • Iloontje

   Ja, ik heb pure aceton van t kruidvat gebruikt.

  • Anne

   Hier hetzelfde, het blijft wel erg goed zitten. Ook de manier met de watjes en aluminiumfolie

  • Eefje

   Heb je eerst de glanslaag wel weg gevijld? Gewoon heel licht met de buffer over de bovenkant van de nagel. Het beschadigt je eigen nagel absoluut niet. Het verschilt heel erg per merk of dit nodig is of niet.

  • Elke1

   ik weet wat je verkeerd doet.. Je moet eerst de gel-nagellak stukmaken door het kapot te vijlen (bufferen), en daarna pas aceton erop doen.

  • Iloontje

   Dat heb ik ook gedaan. Ik snap er niks van. Tijdens het dragen laten de randjes bij mijn nagelriem al vrij snel los (net of er lucht onder is gekomen). Maar als ik het met Aceton wil gaan verwijderen zit de rest van mijn nagel muurvast… :/ Ik pulk het er maar af (slecht, ik weet het) anders duurt het uren en lukt het nog niet.

 92. monique

  Fijn artikel/review. Ik ben hier heel erg benieuwd naar.

 93. Nena

  Ik denk dat ik toch maar die set van Essence ga halen. Lekker betaalbaar! Maar ik wacht toch even je review af 😉

 94. Anne-mieke

  Thanks voor de tips! Maar bij mij beschadigen mijn nagels wel bij het verwijderen:( Hoelang week jij jouw nagels in de aceton?

  • Eefje

   Niet langer dan 10 minuten! Het droogt je huid en nagel extreem uit. De gel-lak zal dan ook makkelijk te verwijderen zijn

 95. Hilde

  Leuk! Ik heb na alle positieve blogposts de sensationails aangeschaft. Ik vind het zo fijn 🙂 ben er verliefd op en wil nooit meer zonder 😉 haha

 96. beautybysandra

  Wat een handig artikel, ik heb de set van Essence waar ik heel blij mee ben 🙂

 97. Lieze

  Haha, ik wil dit ook zo graag een keer proberen, vind ’t alleen heel duur!

 98. Syl

  Ik heb de set van essence. De French manicure is trouwens geel en niet roze. Volgens de verpakking van de ledlamp blijft het tot 14 dagen zitten en volgens de lakjes 10 dagen. Ik vind de lakjes tr stroperig, maak dat kan aan mijn lakkwaliteiten liggen

 99. Joelle

  Ik ben benieuwd naar de gellak van essence 🙂

 100. Anneloes

  Dankjewel voor de uitgebreide ‘wat vind ik er van’. Ik was al een hele poos aan het twijfelen om zo’n set aan te schaffen (en nu ben ik overtuigd dat ik het toch maar moet proberen), maar mijn ‘probleem’ is dat ik al een UV lamp heb staan en het dan zonde vind om nóg een lamp erbij te moeten kopen! Ik wilde zelf eigenlijk OPI Gelcolor proberen, die gaat volgens mij wel met UV :).

  • Auri

   De LED gellak kun je ook onder je gewone UV uitharden. Andersom kan het niet, lak die alleen met UV werkt, zal niet uitharden onder een LED lamp. Onder je UV duurt het gewoon iets langer, namelijk 2 minuten ipv 30 seconden, maar om daar nou een nieuwe lamp voor aan te schaffen…

 101. Dita

  Ik ben erg benieuwd naar gellak, lijkt me heel fijn!

 102. Tara

  Wat een fijne uitleg! Ik weet alleen niet of ik er zelf aan zou beginnen.

 103. Kelly Caresse

  Wat een duidelijke en uitgebreide uitleg, ideaal en nu wordt ik bog nieuwsgieriger naar de essence gel nails at home kit 🙂

 104. Carina

  Verwijderen met pure aceton of alcohol is dus in feite even je nagels en huid eromheen superuitdrogen en dan een week smeren om de schade weer te herstellen.. Moet er niet aan denken met mijn nagels..

 105. Simone

  Hi Cynthia, je hebt het erover dat je ipv de gel cleanser ook 100% alcohol kunt gebruiken! Klopt dat of bedoel je soms aceton? Ik ben helemaal weg van de Fuzzy Navel, wat een lief lakje!

  • Elke1

   handige tip!
   Ik heb trouwens wel meer last van nagels die splijten, maar dit ligt waarschijnlijk aan dat je ze met aceton moet afweken.

 106. Laura

  Handige tips! Ik wil het wel eens een keer proberen! 🙂

 107. Sofie

  Fijn artikel! Mij lijkt gelnagellak ook erg tof, alleen jammer dat het zo prijzig is 🙂

 108. Martina

  Mooi zo’n basis zonder kleur. Staat verzorgd! Dit is alleen niet echt iets voor mij, op mijn werk draag ik geen nagellak, dus ik draag maar voor korte periodes een kleurtje en dan haal ik het er toch weer af… Zo’n blanke laag zou ik trouwens wel kunnen dragen!

 109. Brenda

  Ik ben groot fan! Kan ook niet wachten totdat ik de essence set thuis heb! En wat een mooie nagels heb je, Cynthia! 🙂