Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • in de media
  • Media
  • Miss Lipgloss in de media
Een MissLipgloss artikel

Geinterviewd door studente MiM

De interviews vliegen me de laatste tijd om de oren, en dat is hartstikke leuk! Ik vind het leuk om over datgene te vertellen wat ik het liefst doe: MissLipgloss.nl bijhouden. Een paar weken terug werd ik geinterviewd door Jacky, zij studeert Media Informatie Management in Amsterdam. Ik hing een uur met haar aan de telefoon en ze heeft er een erg leuk interview van gemaakt. Hieronder kan je hem lezen!


Ben jij niet die van die website?

-intro- Vier jaar geleden wist ze niet wat ze voor een advertentie kon vragen. Nu heeft Cynthia Schultz (20) een van de de grootste beautywebsites van Nederland. Terwijl de beauyblogs uit de grond springen en MissLipgloss.nl kopiëren, blijft Cynthia vrolijk door gaan. Eerlijk en origineel zijn, daardoor blijft haar site groeien.
Tekst: Jacky Lispet

Waarom ben je een beautywebsite begonnen?
Ik was altijd al bezig met make-up. Ik keek graag rond op internet, maar beautysites waren altijd in het Engels. Nederlandse websites waren van bedrijven. Hier heb je niets aan; ze prijzen hun eigen make-up aan zonder objectief te zijn. Eerst schreef ik voor de weblog van een vriendin. Toen zij stopte begon ik Misslipgloss als weblog. In juni 2008 is dit omgebouwd tot website.

Hoe ben je op de naam MissLipgloss gekomen?
Hier heb ik, gek genoeg, niet zo lang over nagedacht. Ik ben gek op cosmetica en ik had al vrij vroeg veel lipgloss. Ik heb er wel eens over gedacht om de naam te veranderen. Maar dat brengt zoveel werk met zich mee: nieuwe naam, nieuwe e-mailadressen en iedereen is nu vertrouwd met MissLipgloss.

Welke werkzaamheden brengt MissLipgloss met zich mee?
Het testen en foto’s maken van producten. Het schrijven van artikelen en contact met bezoekers vind ik het leukst. Al stel ik het e-mailen altijd uit tot het einde van de week, daar zie ik vaak tegen op. Het contact met persbureaus is niet altijd leuk. Sommige nemen me niet serieus. Mijn website is mijn baan en dat wordt vaak onderschat. Dat vind ik erg jammer.

Wat is de succesformule van MissLipgloss?
Ik heb mijn eigen stijl en ben eerlijk. Ik ben begonnen op een moment dat veel meiden een Nederlandse make-up site miste. Eerst schreef ik alleen over cosmetica. Nu is MissLipgloss meer dan make-up. Het is uitgebreid met lifestyle, gadgets en mode. Hoe breder de onderwerpen op de site, hoe meer mensen het aanspreekt. En ik update regelmatig, dan blijven bezoekers terugkomen.

Hoe vaak update je de website?
Elke dag verschijnen twee nieuwe artikelen online. Één update vind ik te weinig en daarbij heb ik genoeg informatie voor twee stukken. Ik schrijf in het weekeind artikelen voor de rest van de. 14 stuks zijn dan goed te doen. Als ik drie updates per dag wil, zou ik 21 artikelen moeten schrijven. Dat wordt teveel voor één weekeind.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Vooral door het lezen van andere websites, maar ik kopieer nooit! Als ik hetzelfde onderwerp behandel doe ik het altijd op mijn manier. Ook heb ik een notitieboekje waar ik ideeën in opschrijf. Altijd voor het slapen denk ik even na over mijn website en krijg ik de meeste inspiratie.

Hoeveel meiden bezoeken MissLipgloss?
Per maand zijn er 300.000 unieke bezoekers. Deze mensen kijken in totaal een miljoen keer op de website. Sinds juni 2008, toen de site is omgebouwd, is het bezoekersaantal gestegen met 400%. Waar ze allemaal vandaan komen weet ik niet, ze zijn er gewoon!

Een goed concept wordt vaak gekopieerd. Wat doe je hier aan?
Veel meiden houden nu een beautyblog bij. Soms zie ik dat ik letterlijk gekopieerd wordt. Dan vraag ik of ze het willen verwijderen, anders moeten ze ervoor betalen. Ook zie ik dat veel meiden mijn stijl kopiëren, dat vind ik vervelend. Ik probeer zo origineel mogelijk te zijn en dat lukt goed, denk ik. Hier heb ik hard aan gewerkt, en dat doe ik nog steeds.

Je schrijft vaak over producten. Koop je die allemaal zelf?
De meeste producten krijg ik ter promotie. Sommige merken sturen gewoon producten op. Andere merken sturen persberichten en dan kan ik producten aanvragen. Iedere keer als er een pakje komt, voelt dat als een soort cadeautje.

Wat doe je als producten niet bevallen?
Ik vind het belangrijk dat ik eerlijk ben tegen mijn lezers. Ik vertel wat het product doet, wat ik verwacht had en of het aan mijn verwachtingen voldoet.

Ben je met de website begonnen door je studie journalistiek?
Nee, eerder andersom. Toen ik begon met mijn website, wist ik nog niet dat ik journalistiek wilde gaan studeren. Ik ben het schrijven gaan waarderen doordat ik me er mee bezig hield. De keuze voor journalistiek was toen niet zo moeilijk meer.

Hoe combineer je de website met je studie?
Bij mij zijn ze even belangrijk. MissLipgloss gaat niet voor op mijn studie, en andersom ook niet. Soms is het moeilijk om te kiezen, zeker in perioden waarin ik ook veel voor school moet doen. Daarom werk ik in het weekeind aan mijn site en door de weeks aan mijn studie. In totaal werk ik ongeveer 30 uur per week aan de website.

Word MissLipgloss je fulltime baan, na het afstuderen?
Het lijkt me mooi als de website genoeg opbrengt om ervan te leven. Voor nu verdien ik genoeg, ik hoef er geen baantje naast te hebben. MissLipgloss is ook echt een bedrijfje, sinds 25 februari heeft het ook een BTW-nummer. Maar als ik ander werk moet gaan doen, blijf ik MissLipgloss er zeker naast doen!

Er zijn geruchten over een MisterLipgloss?
Ik wil graag ook mannenproducten gaan behandelen maar dit kan ik natuurlijk niet zelf. Maar ik vind het moeilijk om uit handen te geven. Het moet iemand zijn die ik leuk vind, die het leuk doet en die het ook leuk vindt om te doen. Die man heb ik nog niet gevonden.

Voel je je al bekende Nederlander?
Ik heb nog geen handtekeningen uitgedeeld, maar ik word wel vaak herkend op straat. Meestal staat iemand me aan te staren en dan lach ik terug. Soms komen ze naar me toe en vragen ‘Ben jij niet die van die website?’ Maar meestal lees ik op mijn website terug dat iemand mij gezien heeft. Ik snap niet waarom ze me dan niet aanspreken, ik ben ook maar een mens!

Cynthia vult aan…
Zonder make-up en verzorgingsproducten zou ik een veel minder leuk leven hebben.
Mijn favoriete merk is zeker MAC.
Eens maar nooit meer: epileren.
Mijn alltime favourite product is Rosebud Salve in Minted Rose.
De drie artikelen die meegaan op vakantie zijn: dagcreme en reinigingsdoekjes van BOOTS en Rosebud lippenbalsem.
Mijn duurste product ooit was een Dior highlighter en kostte rond de € 50,-.
De eerste make-up die ik ooit kocht was een roze lipgloss in een potje van BubbleGum. Ik zat toen in groep 7.
Ik zou nog graag iets van het dure merk LaMer willen hebben. Omdat ik benieuwd ben of het zijn beloftes nakomt.
Lipgloss en parfum heb ik eigenlijk al teveel maar blijf ik toch kopen.
Grootste beautyfailures te donkere foundation en spinnenpoten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.