Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30
Een MissLipgloss artikel

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30Een goede bescherming tegen de zon én een mooie egale huid: klinkt te mooi om waar te zijn. Garnier belooft met Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 deze wens uit te doen komen. Deze hoge zonbescherming met de werking van een BB Cream zou ideaal zijn voor dames die én bescherming willen én ook dat foundation effect. Ik was razend benieuwd!

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 – de eerste indruk

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

De Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 kost €11,99 voor een tube van 50ml. Het doosje ziet er leuk uit en je merkt ook meteen dat Garnier hiermee echt focust op de hoge bescherming. Ik zie het zelf dus vooral als een gezichtsbeschermer met hoge SPF waar ook een kleurtje aanzit. Ik zou dit niet als gewone BB Cream overdag gebruiken, maar meer op dagen dat de zon schijnt en ik een hoge bescherming wil – die ik gedurende de dag opnieuw kan smeren – en toch een beetje dat dekkende en gladmakende effect van een BB Cream wil.

Garnier belooft een aantal dingen met Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30:

 • UVA/UVB bescherming SPF30
 • Egaliseert de huid en laat haar stralen
 • Hydrateert de huid
 • Helpt rimpels door de zon te voorkomen
 • Anti-pigment vlekken

Klinkt goed! Nu is een getinte zonbescherming niet echt iets nieuws, Garnier belooft met Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 nog wel iets extra’s door de verzorgende bestanddelen. Dit is praktisch alles-in-één. Je hebt geen gewone dagverzorging meer nodig, maar ook geen BB Cream of foundation. Het is SPF, BB cream (dus make-up) en dagverzorging in één. Lekker makkelijk, zeker in de zomer als je weinig zin hebt om je helemaal op te maken.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Zie hier de bestanddelen van Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30. Naast de bescherming zitten er verzorgende ingrediënten in als glycerine en vitamine E. Het is geen ‘hydratatieboost’ voor je huid, maar het verzorgt en hydrateert wel.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Informatie achterop de verpakking van Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30.

 

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

De tube is langwerpig en stevig en heeft dezelfde uitstraling als het doosje. Ziet er prima uit.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

De tube sluit met een klikdop, wat ik wel heel praktisch vind. Handig voor onderweg en geen probleem met zoekrakende doppen.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 – de test

P1130124

De crème is qua textuur wat dikker dan wat ik had verwacht. Er is maar één kleur.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

De SPF smeert makkelijk uit en zoals je kan zien is ‘ie vrij donker – eigenlijk te donker voor mij. Het is een ‘universele’ kleur dus ik heb hem natuurlijk wel gewoon getest, maar een tintje lichter was beter geweest. 

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Uitsmeren gaat makkelijk en ziet er prima uit. De crème glanst niet heel erg en voelt prettig aan op de huid.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Op deze foto draag ik niks op mijn gezicht.

  Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Hier had ik Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 net op. Ik dacht dat ik goed had gesmeerd, maar toen ik de foto maakte zag ik allerlei vlekken! Het is dus héél belangrijk de crème goed uit te smeren en te verdelen, dit moet je zeker met een spiegel doen. Zonder spiegel krijg je geheid vlekken! Dat vind ik zelf wel wat onpraktisch, want zoiets wil ik ook gewoon op het strand of op het terras even bij kunnen smeren. Dat is zo belangrijk met een SPF.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Hier heb ik wat meer moeite gedaan om het product goed te verdelen. Zoals je ziet houd ik op sommige plekken wat vlekken, zoals bij mijn haargrens en wenkbrauwen. Verder ziet het er eigenlijk prima uit! Het maakt mijn huid net wat egaler.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30

Dit zou dan ‘de look’ zijn op een warme dag, met waterproof mascara erbij (Clinique). Ik heb mijn gezicht hier niet afgepoederd en ik vind het er goed uit zien. Het glanst niet echt (alleen op mijn neus heel iets), het voelt prettig aan, niet plakkerig, en mijn huid ziet er vrij goed uit. Het geeft geen dekking zoals een échte BB Cream of foundation, maar het geeft wel net een beetje dat egale aan je huid.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 – conclusie

Ik heb gemengde gevoelens over Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30. Ten eerste de kleur. Deze zal voor veel dames te donker zijn, maar ook voor heel veel dames te licht! Op zich dekt het niet heel goed dus je ziet het niet echt, maar je krijgt er wel een beetje vlekken van als je een lichtere huid hebt.
Dat is het tweede ding, je moet wel echt goed in de spiegel kijken om het product goed egaal aan te brengen, anders krijg je vlekken. Héél goed smeren dus. Even tussendoor wat er op kwakken zoals je dat met gewone SPF doet, gaat niet. Als je dat niet erg vindt, dan is er niks aan de hand!
Verder is de creme wat aan de dikke kant waardoor je een goede laag aanbrengt. Dat is ook een beetje een tricky ding aan een SPF en BB Cream in één, dat je snel de neiging hebt zuinig te doen en daardoor niet genoeg bescherming hebt. Dat moet je dus even vergeten: lekker smeren!

Voor mij is het een uitkomst op dagen dat ik me goed wil beschermen – en dat ook gedurende de dag nog een paar keer wil aanbrengen – maar toch net een beetje een vleugje dekking wil.

Pluspunten

 • €11,99 vind ik niet heel duur voor een goed SPF product (wat ook nog een BB cream is)
 • Geeft een lichte dekking, maakt mijn huid iets egaler
 • Droogt mooi op, geeft geen glans
 • Voelt prettig aan op de huid, hydrateert

Minpunten

 • Verkrijgbaar in maar één kleur
 • Uitsmeren zonder vlekken kost wel even wat tijd en aandacht

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een SPF30 voor je gezicht waar BB cream bij in zit

Skippen als… je liever een kleurloze SPF gebruikt zodat je gedurende de dag zorgeloos kan bijsmeren zonder de spiegel te checken. Of als je een heel lichte of donkere huid hebt.

Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30 kost €11,99 en is nu bij de drogist te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.xxxc Biodermal Zonnemousse


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.