Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • douche
  • Gamila Secret
  • Test
  • zeep
Een MissLipgloss artikel

Gamila Secret

Zeep is zeep. Dat dacht ik ook altijd, ja. Maar Gamila Secret is niet zomaar een zeep… Gamila is een vrouw uit Galilee die na 40 jaar experimenteren een geheime formule voor zeep heeft vastgelegd. Een formule met meer honderden actieve bestanddelen. Gamila Secret is gemaakt van 15 verschillende actief werkende kruiden (uit Israël) in een basis van shea butter en 6 plantaardige oliën. 80% van die oliën is pure olijfolie van de eerste persing.

De zeep wordt op de traditionele ouderwetse manier gemaakt: in enorme ketels wordt het mengsel van oliën en kruiden heel lang gekookt (meer dan 40 uur!). De kruiden zitten in een hele grote theezak en worden op die manier toegevoegd aan het mengsel. De verschillende ingrediënten worden niet zomaar bij elkaar in de ketel gekwakt, maar worden op bepaalde vastgelegde tijdstippen toegevoegd voor het beste resultaat.

Na de 40 uur wordt de zeep gedroogd en worden er met de hand stukken van gesneden. Daarna moeten de zepen nog zes maanden rijpen voordat ze gebruikt kunnen worden.

Het bijzondere aan de Gamila zeep is dus de bereidingswijze en de ingrediënten: ze zijn helemaal puur natuur. Er zitten ook geen conserveringsmiddelen, emulgatoren en andere troep in. Er komen geen dierpoeven bij kijken.

Bekijk hier een filmpje over Gamila Secret:


Al deze infomatie – en nog meer – kan je vinden op de site van Gamila Secret. Een poosje terug las ik het zelf en ik vond het zo bijzonder hoe de zeep gemaakt wordt! Van de zeep zou je huid ook mooi zacht worden en helpt het tegen een droge huid. Je snapt wel dat ik heel nieuwsgierig werd en dus heb ik een Gamila Secret zeep in huis gehaald, in Lavendel. Een blok kost trouwens €19,95. Je krijgt wel waar voor je geld – de zeep is heel groot. Toen ik hem thuis kreeg, was ik echt verbaasd. Zo groot had ik hem niet verwacht!

Het bijzondere en superhandige aan de GS zeep is dat je hem op elk denkbaar lichaamsdeel kan gebruiken. Je kan hem gewoon voor je lichaam gebruik onder de douche, maar ook als reiniger voor je gezicht of als vaginale douche. Logisch natuurlijk, want het is helemaal natuurlijk!

Er zijn verschillende manieren om GS te gebruiken. Gewoon als reiniger onder de douche is manier één. Je ‘activeert’ je zeep eerst in je handen en beweegt hem daarna over je lichaam. De zeep schuimt niet heel erg, maar er komt een soort melk-achtige, creamy substantie van af. Het is de bedoeling dat je dit ongeveer een minuutje in laat trekken. Het viel mij heel erg op dat ik na het gebruikven GS niet zo’n ‘squeaky’ gevoel heb, wat ik bij het gebruik van andere harde zepen wel heb. De tweede manier om GS te gebruiken is als scheer’schuim’. Ik probeerde het onder m’n oksels, op m’n benen en m’n bikinilijn en echt – het werkt heel fijn. Je moet zorgen dat er een laagje zeep op je huid komt en daarna ‘activeer’ je het nog eens extra met je handen. En dan scheren maar! Je huid en haartjes worden er heel zacht van, waardoor het scheren gewoon makkelijker gaat. Derde manier is reiniger voor je huid of gezichtsmasker. De zeep voelt super zacht aan op je gezicht, het enige nadeel is dat de zeep nogal ‘hoekig’ is, wat niet zo fijn voelt op je gezicht. Wanneer ik het reinig met GS, laat ik de zeep gewoon een tijdje op m’n huid inwerken en haal het er daarna af. Het heeft echt een masker-effect, m’n huid wordt er heel zacht van en is supergoed gereinigd.

Op mijn huid heeft het echt een moisturizing en ‘vernieuwend’ effect: m’n huid straalt en ik merk gewoon dat m’n huid minder droog aan het worden is, zeker op m’n benen en armen. Wat ik erg bijzonder vindt, is de manier waarop de zeep gemaakt is, de ingrediënten en waar het vandaan komt. Het geeft een soort extra lekker gevoel wanneer je het gebruikt. Deze zeep is trouwens echt geweldig voor mensen met een probleemhuid, zoals acné of een extreem gevoelige huid. Neem dan wel de ‘original’ versie, die is daar perfect voor.

De geur is heel subtiel lavendel, erg lekker. Er zijn nog meer geuren, zoals Rozemarijn, Mint, Jasmijn, Vanille… Een blok kost dus €19,95 en je doet er erg lang mee. Ik gebruik het zelf elke dag onder de douche, gebruik hem nu ongeveer 1,5 maand en hij is nog lang niet op. Hij is nog niet eens de helft kleiner! Twintig euro voor een zeep lijkt veel, maar je hebt dus eigenlijk verder geen reinigingsproducten meer nodig. Geen maskers, geen gezichtsreiniger, geen scheerschuim, geen vaginale douche… Erg veelzijdig dus 🙂 Je kan er ook een travel pouch bijkopen voor €6,95, dit is een speciaal zakje waar je je GS in kan doen. Hij heeft een plastic coating aan de binnenkant, dus er kan niks gebruik met je zeep!

Je kan Gamila Secret hier kopen, verzendkosten zijn €5. GS is ook te koop bij Douglas en verschillende parfumerieën, kijk voor meer info op de site van Gamila Secret.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.