Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 juni 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Furry Friend Tag

Ik vind de Furry Friend Tag zó leuk en ik ben zó dol op ‘mijn’ Chubby dat ik vandaag deze leuke tag invul!

Wat is de naam van je huisdier?

Chubby!

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Schermafbeelding 2014-04-09 om 16.45.03

Chubby is een hond, een King Charles Cavalier. Als ik tegen mensen zeg ‘Pim Fortuyn hondje’ dan weten ze vaak ook meteen wat ik bedoel.

Hoe lang heb je je huisdier al?

Chubby is stiekem niet van mij, maar van mijn ouders. Toch voelt hij ook als ‘mijn’ hond. We kregen Chubby in 2010, het jaar dat ik op mezelf ging. We hebben hem dus bijna vier jaar.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Mijn ouders hebben al zolang ik me kan herinneren huisdieren. Toen ik geboren werd, was Marley er, een hele lieve oude kat, een Europese Korthaar. Marley overleed toen hij 19 was, heel oud! Toen was ik een jaar of twaalf. Toen ik vijf was kregen wij Kwibus, een heel lief klein Maltezer Leeuwtje. Hij was zó klein toen we hem kregen! Ik weet het nog zo goed, het was met Sinterklaas en mijn broer zei ‘Ohhhh, een Cavia!’ toen hij Kwibus uit zijn doosje haalde. Zó klein was ‘ie!

In 2010 overleed die lieve kleine Kwibus. Hij was heel oud en zielig en we hebben hem toen thuis in laten slapen. We waren er allemaal kapot van, Kwibus was echt ons kindje, echt een deel van de familie. We hadden er allemaal zoveel verdriet van, als ik er nu aan denk krijg ik een brok in mijn keel. Mijn moeder zei toen ‘ik neem nooit weer een hond’ omdat ze er zo verdrietig door was.

En een jaar later kwam ik thuis… en toen was Chubby er ineens! Mijn ouders zaten er stiekem al maanden over na te denken en ze hadden dus toch een klein hondje in huis gehaald! Ze misten het hebben van een huisdier en wij zijn allemaal echt hondenmensen, dus het werd een King Charles Cavalier. Mijn vader verzon zijn naam, trouwens.

OHH ik smelt echt helemaal als ik dit zie, hoe schattig?!

Hoe oud is je huisdier?

Schermafbeelding 2014-04-09 om 16.45.32

Chubby is nu vier.

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Chubby is áltijd opgewekt. Chubby zal nooit grommen of boos worden, hij is gewoon altijd lief. King Charles Cavaliers staan er om bekend dat het enorm lieve zachtaardige dieren zijn, en dat is Chubby ook zeker. Hij houdt heel erg van knuffelen en hij wil graag dicht bij mensen zijn.

Als ik met Chubby wil gaan wandelen, en hij ziet de riem, dan wordt hij helemaal gek. Als ik dan de riem om zijn nek wil doen, staat hij zó hard te kwispelen dat hij bijna rondjes draait.

Laatst was Chubby ‘op dieet’ en mijn moeder voerde hem veel groente. Sperziebonen vindt hij heerlijk. Laatst probeerde mama het met verse spinazie. Dat had ze kort gekookt en met wat brokjes in zijn bakje gedaan. Even later lagen er groene kwakjes overal door de keuken. Dat vond hij dus niet zo lekker.

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Ik houd zoveel van Chubby dat het pijn doet! Ik wil hem altijd zo hard knuffelen als ik hem zie. Hij logeert regelmatig bij ons en ik zie hem zo vaak mogelijk. We willen heel graag zelf een hond die altijd bij ons is, dat komt echt door Chubby.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

De momenten dat hij echt nog heel klein en jong was. Zo’n kleine puppy is zo ontzettend schattig, ik weet nog zo goed hoe hij door de tuin heen rende en hoe grappig en lief dat er uit zag. En de eerste keren dat ik hem uit ging laten, toen wilde hij de riem niet om. Dat was echt onmogelijk, hij kon niet eens normaal lopen!

En de momenten op Terschelling! Op Terschelling gaat Chubby echt helemaal los. Rennen, door het zand rollen, met andere honden spelen, in het water rennen, lekker vies worden… Dat is zo leuk om te zien!

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?Ik noem hem meestal Chub of Chubs.

 

Als je zelf deze tag ook wil doen, hier de vragen onder elkaar:

 

Wat is de naam van je huisdier?

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Hoe lang heb je je huisdier al?

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Hoe oud is je huisdier?

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

I love Chubby!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.